Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kanskje, men så har jeg ikke migrert. Har Nikon DX, µ-4/3 (3 objektiver) (vel egentlig konas) og Sigma Foveon kompakt. De har forskjellig bruk, men om jeg måtte ha valgt 2 av de nå, hadde jeg solgt µ-4/3. Men det betyr ikke at jeg ikke liker µ-4/3. Veldig fornøyd med at det er en slags standard og at man kan velge hus lettere.

Hadde det bare vært flere som hadde omfavnet µ-4/3 som standard. Det hadde vært interessant.

 

Er mer fristet til å migrere til SD1 (om den er bra), men liker ikke å bare ende opp med Sigma objektiver, så tviler på at jeg migrerer.

Sigma optikk på Sigma hus bør ikke by på mye problemer. Den fatningen har de tross alt kontroll på.

Lenke til kommentar

Jeg reagerte på D4 == uFT, som ikke gir mening. Blir som å si uFT == kompatkamera...

Tror du hengte deg opp i feil side av diskusjonen.

 

Det en del av oss vil frem til, er at det faktisk er flere av oss her på forumet som har gått fra Canon/Nikon og over til µ-4/3. Noen fra crop, andre fra FF.

 

I mitt tilfelle så har jeg gått fra Nikon til Canon til 4/3 (Olympus) til µ-4/3 (Panasonic).

 

Da jeg var med på Scott Kelby's Photowalk i fjor sommer så var det flere ikke-akamister der, som også hadde gått over til µ-4/3 fra stort rigg.

 

Og jeg ser tre primære årsaker til denne migreringen: crop/FF utstyret er ofte for stort, kompaktkameraer har for mange begrensinger*, og µ-4/3 gir vesentlig bedre bilder enn forventet.

 

*) Nå har utvalget av gode kompaktkameraer blitt vesentlig bedre det siste året, så de av dere som er redd for å bli bitt av µ-4/3 basillen har nå noen alternativer ...

Hadde eg vert deg, og tatt mykje gate-foto liknande bilder, hadde eg nok skaffa meg µ-4/3(eller leica :p). Forskjellig verktøy til forskjellig jobb.

 

Frister med eit lite kamera, men er ikkje hovedprioritet med det fyrste.

Lenke til kommentar

Hadde det bare vært flere som hadde omfavnet µ-4/3 som standard. Det hadde vært interessant.

 

Det begynner å bli en del nå da...

 

Sigma optikk på Sigma hus bør ikke by på mye problemer. Den fatningen har de tross alt kontroll på.

 

Det er så, men skulle gjerne ha kunnet bruke SD1 og Nikon omhverandre med objektivene jeg har. SD1 kan heldigvis sette finfokus, noe som er et problem med Sigma objektiver. Skulle ønske de ble bedre på KS. Men SD1 + et par objektiver i tillegg ville jeg ikke sagt nei til ;), men migrere...

Endret av Epp
Lenke til kommentar

Gamle Lier mentalsykehus har jeg i lang tid hatt et ønske om å besøke, og ikke minst fotografere, men har av redsel holdt meg langt borte. Får se om jeg ikke tar et par turer til sommeren når det er vår ute, og litt lysere om nettene. Bor ikke mer en en halvtime fra Lier selv, så kan egentlig ta det når jeg vil. Kort sagt, hadde vært flott om du fortalte litt om turen du vurderer å ta til helgen, og ikke minst kan opppdatere vedrørende sikkerhetsvakter o.l.

 

Mange ungdommer som har vært inneom og herpet det som er igjen av glass, vinduer og møbler ja. Respekt og en god lommelykt er nok viktig å ha med ja :)

 

Blir spennende å endelig få dratt dit etter mye prat...

Jeg vet ikke mer enn at jeg skal dit foreløpig og skal planlegge buss/reisevei og sånt på fredagen. Jeg kan fortelle hvordan det var når jeg kommer tilbake :) Det blir en fin mulighet til å få testet ut bruk av trådløs blitz også :)

Lenke til kommentar

Om u4/3 og andre kompakte løsninger: Kommer nok til å handle noe kompakt en dag jeg óg, men for now så gjør ikke vekta til 5D eller 1D meg så mye. Er eneste de gangene jeg ikke i utgangspunktet hadde tenkt til å ta bilder jeg savner noe bedre enn iPhone. Tror kanskje noe ala Olympus XZ-1 kan fylle de behovene though. Men har uansett bestemt meg for kjøpestopp fram til neste år når det gjelder fotoutstyr - synes det er mye bedre å bruke penger på å reise til nye plasser. :)

 

(ikke det at jeg har impulskontroll at all, så om alt for mye penger finner veien til min konto, kan det fort hende at nytt utstyr ender opp i sekken...)

Lenke til kommentar

Neste ikke-foto relatert hardware spørsmål. Har tenkt å lage meg en VMware ESxi server. Men da trenger jeg en annen CPU enn det min eksisterende server har. Så spørsmålet er - finnes det en 64 bits CPU som støtter virtualisering (AMD-V eller Intel VT-x) og som fyller følgende kritier: bruker lite energi, er rimeleg og har 4 kjerner/threads.

Lenke til kommentar

Nå har jeg kommet over et problem med etterbehandling som jeg ikke har vært borti før.

 

85/1.4-en min er for skarp. Selv med nesten ikkeeksisterende oppskarping under råkonverteringen får jeg aliasing når jeg skalerer ned til normale størrelser.

 

Noen tips imot det? Tenker det kan hjelpe med en bedre nedskaleringsalgorytme, men vet ikke helt.

 

Legg merke til værhårene spesielt.

post-58847-0-43235100-1299758568_thumb.jpg

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar

85/1.4-en min er for skarp

Det virker helt usannsynlig at aliasing skulle kunne komme av for skarpe bilder. Dette er (nesten helt sikkert) et matteproblem, kanskje en bug i Capture NX? Forsøk med en annen raw-converter, du kan f.eks. laste ned prøveversjon av bibble5, eller prøv picasa eller noe.

Lenke til kommentar

85/1.4-en min er for skarp. Selv med nesten ikkeeksisterende oppskarping under råkonverteringen får jeg aliasing når jeg skalerer ned til normale størrelser.

Vel - litt aliasing når det er veldig kontrastfylte overganger på noe ikke er bredere enn en piksel er vanskelig å unngå. Hva slags nedskaleringsalgoritme bruker du? Du kunne vurdere bicubic softening?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...