Jump to content

olegunnaro

Medlemmer
 • Content Count

  4832
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

817 :)

About olegunnaro

 • Birthday 12/09/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Nei, det skal være visst. Heldigvis gidder jeg ikke stresse sjøl - deadlines har jeg nok av i hverdagen. Plutselig kommer det bilder.
 2. Takk for kommentarer folkens! Har tatt flere bilder, har bare ikke hatt tid til å verken fremkalle eller scanne. Og nå er jeg på ferie. Så det kommer vel en drøss mot slutten av måneden.
 3. Syns 7 000 høres omtrent rett ut altså. Jeg tror ikke jeg ville kjøpt et for noe mye mer enn det i hvert fall. Per i dag syns jeg x100en min (uten bokstavendelse!) er god nok til at jeg ikke har noe ønske om å erstatte det - til tross for at jeg har hatt tilgang til feks. X100T gjennom jobb.
 4. Head-fi.org er vel den minst pålitelige nettsida i verden (ref. odac-debatten).
 5. Augusts første bilde med Yashicaen ble tatt på slutten av en rull jeg valgte å pushe til ISO800. Jeg må ha vært litt stressa da jeg tok bildet, for likevel greide jeg å undereksponere det. Men jeg liker det likevel. Noen av venner av meg som venter unge: Det bildet jeg likte aller best fra rullen, tok jeg dog noen dager før 1. august. Legger det ved i spoiler:
 6. Har kasta meg med for første gang på mangemange år. Passa bra: har nettopp fått liv i mørkeromsutstyret mitt igjen. Så dermed blir det analog august på meg. Så får vi se hvor lett det blir å gjennomføre med passelig hektisk august.
 7. Bruker: olegunnaro Deltagernivå: Prosjektoppgave - portretter av folk jeg møter på Utstyr: Yashica 124G ladet med Tmax. Rodinal. Utfordring: Å få tid til å framkalle og scanne bilder. Mellom den 13. og 22. august er jeg på ferie og borte fra både mørkerom og scanner, men tar med meg kameraet.
 8. Jeg mistenker at de som synes Lightroom er kjapt og responsivt nok ikke har prøvd Photo Mechanic. Det anbefales å teste, selv om nok prisen er litt drøy for de fleste.
 9. Altså, jobbing med selve bildet går greit nok. Developmodulen har jeg ingen problemer med. Men det er alt arbeidet før man kommer så langt som tar alt for lang tid i Lightroom. Jeg har ikke tålmodighet til å vente på bygging av previews for å få noe som ligner på ok fart i Library-modulen. Selv med bygde previews synes jeg ikke akkurat det er en fantastisk brukeropplevelse. Eksporteringa fra Lightroom er etter min erfaring også treigere enn i ACR/Photoshop, som jo er rart i og med at det er same shit, different wrapping. In other news: Satt på fly til ferie i går og var litt smånervøs for at jeg hadde glemt å pakke lader til kameraet. Kom fram i gårkveld og konstaterte at det hadde jeg, og la planer for å komme meg til en fotobutikk. Våkna i dag og kom på at X-T2 støtter lading over USB. <3
 10. Enig i at Lightroom ikke er det mest effektive med tanke på ytelse, men det fungerer veldig godt om man har litt kraftig hardware. Hva legger du i kraftig hardware? Av ren nysgjerrighet. har man en ok i7 quad core og 16GB så går det meste veldig fint. Merker at min gamle macbook pro 15" (early 2013) retina sliter litt til med ytelsen på store jobber - men det går fortsatt fint. Med min gamle iMac 27" med i7 quad core med 32GB ram går alt helt fint fortsatt (iMac er late 2012 - ser lik ut som de nye som leveres fra Apple i dag). I desember blir det iMac Pro; da har maskinen hestekrefter nok uansett hvor dårlig lightroom er implementert Samt jeg vil ha en maskin som klarer jobbe og redigere direkte med høykvalitets 4K video uten å gå veien via proxy-filer i 1080p. Edit: Lightroom er ikke dårlig implementert, men de har ikke klart å følge med den økte datamengden i høyoppløsningskamera. Samt de har fått mer avanserte algoritmer for å få mer ut av bildene i RAW. Så det er jo bra at de jobber med å optimalisere. Så jeg er optimistisk. Lightroom er veldig effektivt til redigering (ikke teksting) av bilder om man bruker det rett. Er jo fint at den klarer skvise ut JPEG fra redigert RAW filer før batteriet i laptop tømmes da. Det er den delen jeg sliter mest med. Vi må ha svært ulik oppfattelse av hva som er akseptabel hastighet da, ettersom vi har ganske lik hardware (jeg sitter på 2015 MBP15" og 2013 iMac).
 11. Det spørs jo helt hva man er ute etter. Jeg dekker mine fleste behov med Photo Mechanic til importering, organisering, sortering og metadatarbeid, mens Adobe Camera Raw (gjennom Photoshop) tar seg av bildebehandlingsbiten. Det er to programmer isteden for ett, men likevel fungerer det vesentlig bedre for meg.
 12. Det enkleste er jo strengt tatt å slutte å bruke dritten. Heldigvis finnes det gode alternativer, som Photo Mechanic + Photoshop, eller Capture One.
 13. Hva er greieste kit å handle for rens av sensor for tida? Har de siste årene rusla på en butikk med verksted for å få gjort slikt, men bor nå så langt unna nærmeste butikk at jeg må ta jobben sjøl. Er snakk om APS-C-sensorer altså.
 14. Til mitt bruk er C200 perfekt. Har jeg ikke tid til å hanskes med Raw, har jeg neppe tid til å gjøre noe annet enn å laste rett opp fra minnekortet uansett. Når det er sagt, skjønner jeg godt at mange stusser over Canons valg om å ikke støtte en bedre ikke-Raw-codec. Og for min egen del er prisen ca. det dobbelte av hva jeg har råd til å betale. Håper dermed heller en eventuell C100 mkIII følger det samme prinsippet. Men da får jeg sikkert ikke SDI. Er jo bestandig noe man må ofre i Canon-verdenen. Inntil videre er jeg heldigvis godt fornøyd med å avvente fram til et kamera med de kompromissene jeg kan leve med, kommer.
 15. 60 bilder i sekundet i 4K er underordnet for min del. Hvis jeg skal kjøpe dedikert videokamera må det tilby bedre bedre fargedybde enn det jeg har i stillskameraene jeg har i dag, og ikke minst tilby en betydelig mer robust codek. Jeg vil også ha SDI-utgang, slik at det også kan brukes til livesendinger. Men nå blir vel uansett C200 i prisklassen over det jeg syns er forsvarlig uansett (C100-serien er på øvre smertegrense for min del, men til tross for bedre arbeidsflyt greier jeg ikke forsvare prisen sammenlignet med det jeg får fra det jeg får fra stillskameraene mine).
×
×
 • Create New...