Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har også gått på kurs, og prøvd å tvinge meg selv til å lære meg til å bli bedre. Tegnet et par timer hver dag i flere år da jeg var mindre, uten at noen så noe særlig forbedring.

Tegna etter figurer og slikt jeg så, det mest vellykkede jeg klarte, var en Rattus Norvegicus i 10. Med kullstift. Samt en vase i forgrunnen av et blyglassvindu.

Jeg drømmer om at jeg klarer å tegne og male de mest vidunderlige ting, men våkner opp og sliter med å tegne strekmenn.

Med årene har det til og med blitt vanskeligere å holde seg innenfor streken når jeg fargelegger, men det kan ha noe med det at jeg skjelver sånn på hendene at jeg sliter med å tegne en rett strek ved bruk av linjal.

Kanskje på tide å innse at du aldri vil bli en stor tegner? Om man ikke har noe form for anlegg etter så mye trening så er det døfødt.

 

Blæ, skulle ikke sovnet etter jobb.

Lenke til kommentar

Å være en god tegner er egentlig veldig mye teknikk. Selvlært er vanskelig, fordi du må kunne masse teori om avstandsforhold på menneskekroppen for å tegne realistiske folk, selv i tegneserier. Sånn at underarmen skal være så og så lang ift lårbeinet, ansiktet skal ha sånn og sånn proporsjon ift overkroppen. Det er derfor vi bare tegner dårlige figurer i ungdomsskolen. Jeg så en plansje Lars Lauvik (EON) hadde lagd med masse mål på alle kroppsdelene. Det var mange sånne "Underarmen skal være 1:3 lengde ift foten". Sånne proporsjoner alle mennesker egentlig har hvis man setter seg ned og måler på seg selv.

 

Når formingslæreren tar klassen med ut og sier "Tegn det du ser" foran et stort hus, er det knapt NOEN som får riktige proporsjoner på vegger og tak. Vi er rett og slett ikke trente i å tenke på hvordan ting er i avstandsforhold til hverandre. Vi bare ser dem vanligvis.

 

Serietegnere lager ofte et helt rutenett med streker før de fyller inn detaljer i tegninga også, for å ha riktige avstander i bildet.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...