Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Urettferdige forhold på skolen


Memphis88

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har begynt på folkehøgskole, men lurte på om det er lov at enkelte elever får internett på rommet sitt, mens andre ikke får? Skal ikke slikt være likt?

I samme slengen, kan skolen nekte meg å ha tv på rommet og kan de nekte meg å kjøpe inn et minikjøleskap og ha? Skolen ligger i et bygg som inntil i fjor var et hotell, så skjønner ikke hvorfor det ikke er lov med tv på rommet. Det var tv på alle rom da det var et hotell, og minikjøleskap=minibar? Minibaren er fjernet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er trådløs sone...så mange rom ligger innenfor og noen utenfor :mad:

 

Er to kontakter på rommet, men jeg tror de er til telefon...har ikke med meg kabel, så får ikke testet...

 

Men har skolen rett til å nekte meg tv og kjøleskap på rommet? Kan det ha noe med forsikring eller brannsikkerhet å gjøre?

Lenke til kommentar

Ikke om kjøleskap, men at det ikke er lov med tv av brennmessige hensyn. Og så vil de ikke at elevene skal sitte inne på rommene, men vere ute og ha det sosialt...men helt ærlig, alle har vel et ønske om av og til å kunne se tv alene og sitte på internett uten at folk kan se hva en driver med...for all del, ikke tenk stygt nå. Jeg snakker om å lese mail osv, det ser jeg på som personlig. I tillegg hadde det vært greit å ha muligheten til å spille litt online...

Lenke til kommentar

Hvis noen elever får lov til og ha internett mens noen ikke får kun fordi de ikke ligger i den trådløse sonen til skolen men fortsatt på skolens eiendom, kan du bare gå til toppen og si at du SKAL ha , eller så skal INGEN ha, skolen er trossalt et sted hvor man skal lære om rettferdighet.

Hvis det ikke hjelper send et brev til IKT-ledelsen i kommunen din hvis det ikke er en privat skole og si at de skal bygge ut det trådløse nettet hos dere siden dere har rett på det.

 

På barneskolen min begynte vi krangle til oss ballbinge i 6. klasse, joa den ble bygd men først etter at vi som hadde kjempet for den hadde begynt på ungdomskolen og var halveis i 9.klasse

Lenke til kommentar

Hei! Siden jeg er ganske sikker på hvilken folkehøgskole du snakker om og har litt inngående kjennskap til saker og ting her kan jeg si deg følgende:

 

Internettdekningen på noen av rommene er tilfeldig. Det er satt opp et trådløst nett for at dere og andre som er innom skal kunne sitte i fellesområdene med internettilgang på privat laptop. Å skjerme dette nettet slik at ingen elevrom har nett er om ikke umulig så ihvertfall vanskelig.

 

Grunnen til at skolen ikke tillater nett/TV på rommene er rett og slett sosial: De ønsker at dere heller skal sitte i et fellesområde og se på TV/surfe sammen med andre elever. Erfaring tilsier at en slik regel gir et mye bedre miljø på skolen.

 

Minibarene er fjernet (og det er forbud mot kjøleskap) av tre hovedgrunner. En er det samme som for TV/nett: Skolen ønsker ikke å stimulere til at det sosiale livet skal skje på rommene. Grunn to er økonomi: 50 stk minikjøleskap bruker faktisk mye strøm. Grunn tre er hygiene: Matoppbevaring og matlaging på rommene fører erfaringsmessig til en masse gris. Dere har et elevkjøkken i kjelleren som dere kan bruke stort sett når dere vil, og hvis dere synes kapasiteten er for dårlig der kan dere ta det opp med feks. Arnt Ole.

 

Når det gjelder dine rettigheter er det slik at du går på fhs. HELT frivillig. Du aksepterer de vilkår skolen setter nårt du begynner der, og hvis du er misfornøyd står du fri til å bryte kontrakten din, med de konsekvenser det alltid får når en bryter en kontrakt.

 

Et folkehøgskoleår er ikke det samme som et år på studenthybel. Du er del av et fellesskap. Det betyr en del innskrenkninger i din frihet, men du får utrolig mye igjen. Med mindre du bruker hele året til å være misfornøyd. :)

Lenke til kommentar

dostojevski: Selv om skolen mener at det fører til usosiale elever, så er det ikke rett å stenge internett på rommene. Hva med å snakke/ha kontakt med de man kjenner fra før? Det er ikke alle, inkludert meg, som er like komfortabel med å snakke på msn og slikt mens alle ser på. Satt på spissen, men du skjønner nok hva jeg mener. En del av det å gå på skole er å være sosial, og skolen skal bygge under det sosiale, men for dagens ungdom er det sosialt å sitte og snakke med folk på msn. Sann er det bare, tror mange er enig med meg.

Lenke til kommentar
dostojevski: Selv om skolen mener at det fører til usosiale elever, så er det ikke rett å stenge internett på rommene. Hva med å snakke/ha kontakt med de man kjenner fra før? Det er ikke alle, inkludert meg, som er like komfortabel med å snakke på msn og slikt mens alle ser på. Satt på spissen, men du skjønner nok hva jeg mener. En del av det å gå på skole er å være sosial, og skolen skal bygge under det sosiale, men for dagens ungdom er det sosialt å sitte og snakke med folk på msn. Sann er det bare, tror mange er enig med meg.

9385099[/snapback]

 

nei, ikke egentlig. Jeg syns det heller er et problem med ungdom som holder fast til det de føler er trygt og ikke vil forlate det - overført her som at en sitter inne på rommet hele tiden og ikke er ute.

Lenke til kommentar
En del av det å gå på skole er å være sosial, og skolen skal bygge under det sosiale, men for dagens ungdom er det sosialt å sitte og snakke med folk på msn. Sann er det bare, tror mange er enig med meg.

9385099[/snapback]

Jeg er faktisk ikke enig med deg.

 

Desuten er du på folkehøyskolen helt frivillig. Det er ingen som tvang deg, så hvis du ikke er fornøyd så er det vel bare å slutte.

 

Jeg var så heldig å vokse opp uten at alle hadde MSN, og tro meg. Det er ikke noe problem å holde kontakt med de man kjenner fra før. Det er fremdeles mulig å skrive brev. E-post kan du sende. Skriv mailen i Word eller noe sånt, så sender du den fra fellesarealet, bare copy/paste inn. Ellers så har du vel også mobilen med SMS.

 

 

Synes som sagt ikke synd på deg, du burde heller benytte anledningen til å lære deg at man faktisk klarer seg uten å ha Internett på rommet. Hvis du mot formodning ikke takler det så er det som dostojevski sier, bare å slutte.

Lenke til kommentar

Hehe, rart med det, at tråden har utviklet seg til et spørsmål om ungdom er avhengig av internett. Det jeg ville oppnå var bare å finne ut om det, juridisk sett, var noe å gjøre med at noen har internett og andre ikke.

 

Er enig i at det er mulig å være sosial uten internett og jeg er såpass ærlig med meg selv at jeg har godt av å være stengt ute fra internett. Men hele greiene føles så kunstig, man har liksom ikke noe valg, man må være sosial. Og det er travelt å ha folk rundt seg hele tiden, og da er det godt å trekke tilbake til rommet. Problemet da er at det er absolutt ingen ting å ta seg til med på rommet, bortsett fra å lese eller sove. Sove gjør jeg om natten og jeg er ikke så glad i å lese bøker/blader...

Lenke til kommentar

Sånn jeg har forstått det, er du utenfor den tråløse sonen, og det er grunnen til at du ikke kommer på internet. Eller nekter de deg å logge på det tråløse nettet fra ditt rom?

 

Angående tv og kjøleskap, så er det opp til skolen å lage reglene. Så lenge det er likt for alle, er det lite å klage på.

Lenke til kommentar

Hvis du har et surfebehov som ikke lar seg tilfredsstille av det man kan gjøre på datarom/hotspots har du havnet på feil folkehøgskole, spør du meg. Når det er sagt, er det nok mulig en ekstra antenne til noen få hundrelapper kan bøte på problemet ditt, med mindre du har laptop, da selvsagt. Videre burde nok skolen i og med at det var mulig å koble seg til på noen av rommene enten gi eller frata alle denne muligheten. At man har en rasjonell forklaring på noe som skaper misnøye betyr ikke at misnøyen nødvendigvis minker. Det beste ville nok vært å bare fjernet all wifi og hatt ett lite datarom på deling på alle elevene, slik at man fikk dekket det alle nødvendigste og intet mer.

 

Jeg tviler på at det er så mange folkehøgskoler som tillater matlagingsutstyr på rommene utover vannkoker. Dette er det først og fremst mattilsynet som regulerer, etter hva jeg kan huske å ha fått beskjed om. Å tillate dette fører til både hygieniske, kostholdsmessige og økonomiske problemstillinger det er like greit å styre unna.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...