Jump to content

dostojevski

Medlemmer
 • Content Count

  1551
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 :)
 1. I historisk sammenheng har det nesten alltid vært likhetstegn mellom "de rike" og "de som styrer". Sett i litt større kontekst er det norske demokratiet, hvor en statsråd får bot og tyn for å ha leid ut staburet uten lov, en heller uvanlig samfunnsform. Hvis vi ser på historien har mennesker med makt brukt makten til å berike seg selv og gjøre sin egen makt større. Gjerne gjennom krig. Vi kan selvsagt anta at maktsyke og egoisme er et tilbakelagt stadium i menneskets utvikling, men det ville kanskje være en smule naivt. Når vi så vet at det i løpet av de siste årene har blitt gjort store endringer i det amerikanske lovverket, endringer som åpner for antidemokratiske krefter, er det ikke et umulig scenario at USA beveger seg bort fra et folkestyrt demokrati og i retning av et kapitalmaktstyrt diktatur. Dette er ikke en konspirasjonsteori, bare et forsøk på å peke på visse konkrete tegn i tiden. Sansynligvis blir Mc Cain eller Obama innsatt som president til vinteren og verden ruller videre som om ingenting har skjedd. Men det betyr ikke at avdemokratiseringen av USA er et helt utenkelig scenario. Og en stor konflikt med en yttre fiende er en viktig ingrediens i den suppa. Følgende artikkel er anbefalt lesning: http://www.huffingtonpost.com/naomi-wolf/t...-a_b_46695.html Bemerk at dette ikke er konspirasjonsteoretisk oppgulp, men en (relativt) nøktern fremstilling av hva fremtiden kan komme til å bringe.
 2. "Mange hyllemeter..." yeah, right. 500GB=ca 1000 album i flac. Og så var det bare å rippe film. Og så har vi ikke en gang begynt å lagre nedlastet materiale. Tror vi er laaaaaaaangt fra hele samlingen gitt, selv for "vanlige" forbrukere. Men tøft konsept; bevares.
 3. Så kult! Dette viste jeg ikke. Noen som har bilder av disse platene? *Se for seg verdens største elektrolyseeksperiment...hehe... *
 4. For 4-5000,- burde du fint kunne finne en laptop med OS installert. Til det bruket du skisserer er alle nye maskiner i salg i dag overkill. Hvis du er sikker på at bruksområdet du angir her er realistisk ville jeg tatt en titt på greentech.no. Der finner du som regel helt OK brukte PCer til det bruket du angir for ca en tusenlapp. (Med 1 års garanti.) Legg til 1500,- for en ny flatskjerm og et par hundrelapper for must/tatstatur, så er du i mål. Eksempel: http://greentech.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=8318 Hvis du MÅ bruke opp 4-5000,- kan du jo fleske til med et litt gromt PC-lydanlegg til et par-tre lapper.
 5. Hamachi er saken ja. Sikkerheten skal etter det jeg har forstått være OK. Bruker selv dette en del, og det er virkelig et fabelaktig bra verktøy.
 6. Jeg er kristen. Som i at jeg tror Gud elsker meg og sendte sin sønn for å dø og stå opp fra de døde etter to dager. Om noen mener jeg er tullete på grunn av det kan jeg fint leve med det. Men: Det slår meg når jeg leser denne type diskusjoner at jeg har mindre til felles med en del av mine "brødre i Kristus" enn jeg har med den gjevne ikke-fanatiske muslim eller humanetiker. Det slår meg at en dag godt kan komme da jeg kan komme til å måtte forsvare vår kulturarv og mine barns menneskeverd med våpen i hånd mot gale fundamentalister som kaller seg kristne. Like gjerne som gale fundamentalister som kaller seg muslimer. God help us all...
 7. Jeg hiver meg på de som har sagt dette allerede: Det skal ikke være mulig å fastslå en graviditet etter så kort tid. Her lukter det muffens laaang vei. Siden jeg er langt fra å være lege skal jeg ikke hevde dette hardnakket, men jeg tror hun enten 1) er gravid med en eller annen hun ikke vet hvem er eller ikke vil kjennes ved eller 2) sier hun er gravid uten å vite at hun er det. Ta kontakt med noe helsepersonell som kan gi deg skikkelig råd om dette. I tillegg bør du kanskje vurdere å konsultere en advokat. Uavhengig av om hun er gravid eller ikke kan du havne i klisteret for dette.
 8. Eventuelt: Pappa og mamma gifter seg. De er da ett. Ett voksen + 2 barn = 1 full kano
 9. 1) Vente til vinteren. 2) Gå over isen. Jeg har det: 1) Plasser to unger i kano med hver sin padleåre. 2) Mamma og pappa hopper opp og ned annenhver gang slik at en voksen til en hver tid er i luften og en i kanoen.
 10. Lærer drittungene en lekse om å høre på mor og ikke henge ute om kvelden! Majestetsfornærmelse
 11. Det er ikke sagt noe om at unger ikke kan padle kano alene...
 12. Jøss, enda en som ikke har sett lyset.... Det er nesten trist å lese om dette du tror på, for det er faktisk enda mer far out enn kreasjonistene... og jeg som trodde det var nådd en grense ved de tullingene.... *Tar et par skritt tilbake og lar tulling alarmen gå* Med fare for å avspore denne tråden: Hva mener du her? Sikker på at du har fulgt med i kristendomstimen...
 13. Hei Kakestykke! Jeg har dessverre ikke fulgt godt nok med her til å kjenne dine standpunkter og historie, men jeg forstår deg dit henn at du er kristen og på ihvertfall noen områder fundamentalist, og det samme gjelder din familie? (Det er et belastet ord, men her mener jeg altså fundamentalist i objektiv forstand - tilhenger av en helt bokstavelig bibeltolkning). Mitt utgangspunkt er ihvertfall at Gud har skapt oss og verden slik vi, og den, er. Vår evne til vitenskapelig analyse og beskrivelse av verden vi lever i er ikke noe ugudelig eller falskt; den er en del av Guds skaperverk. Derfor blir det menignsløst for meg når enkelte kristne hevder at vi må endre vår vitenskapelige oppfattelse av verden for å få ting til å "passe" med Bibelens beskrivelse av verden. Det eneste vi oppnår med det er å skape vanskeligheter for oss selv og unødvendige anstøt mot vår tro. I verste fall stiller vi oss i veien for at nye mennesker skal se Guds kjærlighet. Jesus har aldri krevd at vi skal lese Bibelen som historiebok eller naturfagsbok. Han krever ikke en gang at vi skal lese den som lovbok - hvis vi åpner oss for Gud vil han vise oss hva som er rett. Bibelen kan vær en hjelp til nettop dette: Å se Guds vilje i livene våre. Hvis vi sier at evolusjon ikke er forenlig med kristendom mener jeg vi grovt undervurderer Guds skaperkraft. Gud står over naturlovene, og kan bryte dem hvis han vil: Jesu oppstandelse er det fremste eksempelet. Men det betyr ikke at livets og menneskets eksistens må forklares utenfor naturens lover. Gud har jo skapt naturen! En almektig gud som eksisterer før all tid og etter all tid: Hvorfor i alle dager skal vi måtte tilpasse vår oppfatning av skaperverkets fysiske tilblivelse for å "sansynliggjøre" det...? Hvorfor skulle han ha behov for å klusse med sin egen oppfinnelse? Dette handler ikke engang om inteligent design, det handler om makt til å definere hvordan hele naturen faktisk fungerer. På dette grunnlaget må jeg jobbe ganske hardt med meg selv for å greie å respektere kristne som bruker energi på å sloss mot evolusjonslæren. Ikke bare prøver de å sette menneskeheten 200 år tilbake; de impliserer samtidig at Gud er avhengig av å bryte naturens lover for å skape.
 14. Hvis PCen din er meldt inn i skolens domene kan vel domeneadministrator pushe alt mulig av oppgraderinger og programvare på PCen din så fort den kobles til skolens nett. Jeg er ikke noen ekspert på administrasjon av windowsnettverk, men jeg tror det er en ganske standard operasjon. Du er kun "trygg" hvis maskinen din ikke er meldt inn i skolens domene. (Dette ser du når du logger deg på.)
×
×
 • Create New...