Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kor mykje overflødig feitt må ein person ha for å ikkje ta skade på indre organ om han/ho blir skutt?

 

Hmm, fett beskytter vel ikke de organene som ikke er så fete, lunger, hjerte, aorta osv

 

 

Men i sum kan vel fettet redusere skadvirkningene noe. Og fettet kan tette igjen sår slik at man kanskje ikke blør ihjel hvis skadevirkninga ellers ikke er fatal nok. Men om man er en ekstremt fet person kan det nok tenkes at fett kan fange opp virkninga fr svake kalibre som 22LR, 9mm pistol og lignende. Men det må jo igjen være avhengig av hvor treffet skjer. Treffer man hjertet rett forfra er det neppe så mye fett som kan beskytte.

Testet på mythbusters. Du dør uansett var konklusjonen.

det var vel også mitt budskap, men noen kalibre er altså så svake og har så stor diameter at de faktisk ikke trenger langt nok inn. VIdere fins det en gammel vane blandt noen om bruk av helmantel. Da blir hullet faktisk så lite at enkelt dyr faktisk kan overleve gjennomskyting av lunger. Alt er selvfølgelig relativt. Folk har jo til og med overlevd skudd gjennom hodet.

Lenke til kommentar

Hvor lenge kan Golden Gate-brua stå gitt riktig vedlikehold? :dontgetit:

 

Jeg synes at det er imponerende at denne brua fortsatt står etter over 70 år. Her til lands bytter vi jo vanligvis ut bruer etter cirka 40 år.

HCs dokumentar Life after people har gjort litt undersøkelse på dette, og mener de kom fram til at Golden Gate vil kollapse 100 år etter at vedlikeholdet slutter. Så lenge den vedlikeholdes riktig er det ikke noen spesiell grunn til at den noen gang skal kollapse. Så lenge du maler ofte nok, og nøye nok, så vil korrosjon være ikkeeksisterende. Du får sikkert litt erosjon mot bropilarene osv, men det er og snakk om vedlikehold.

Lenke til kommentar

I alle busser er det spesialhammere som knuser glass lett. Hvordan fungerer de?

 

(herdet) Glass knuses lett av spisse ting, det er ikke noe veldig spesielt med speilhammere utover det, kan sikkert få til det samme med feks en spiss skrustrekker, en syl eller liknende.

 

AtW

Endret av ATWindsor
Lenke til kommentar

En hammer med en skarp spiss vil gi en veldig stor kraft per areal og ødelegge strukturen til glasset som er ellers veldig stabil. Holder du en bok på hånflaten og smeller det i vinduet på bussen så vil ikke glasset bli knust. Kraft per areal vil gjerne være en hundredel av det du får til med hammeren. Hammeren vil dermed få en sprekk i ruta og strukturen blir veldig svekket og resten av glasset kan enkelt knuses uten å anstrenge seg for mye.

 

 

Under vann så vil vannet trykke på glasset fra utsiden, så selv om du sparker til ruten så vil den bli intakt på grunn av det høye trykket fra andre siden. Da er du helt avhengig av en spiss ting for å få knust glasset. (Du får ikke opp dørene heller pga trykket under vann). Kjører bussen din ut i vannet så er det ikke dumt med en nødhammer ;)

Lenke til kommentar

Det å være beruset på hva enn det er må jo nesten være synonymt med å være litt ukoordinert og ikke ha full kontroll.

 

Enkelte ting kan man da nesten være litt bedre på når man er litt beruset, som bowling :mrgreen:

Sentralstimulerende stoffer har en tendens til å gjøre deg mer fokusert. Dog vil effekten avhenge av dosen. Med f.eks. morfin (et beroligende stoff) kan du lindre smerter med en mindre dose, men det kan også undertrykke pusterefleksen ved større doser.

Kort forklart, ikke alle typer rus gjør deg ukoordinert og fratar deg kontrollen. Dette avhenger av stoff og dose, og til en viss grad personen som inntar stoffet.

Endret av Dj_eLmO
Lenke til kommentar
Det er vel at buss(og bil)glass knuses lett ved møte med noe hardt som metal, men er veldig sterkt mot mykere møter som en knyttneve.

Det brukes to typer glass i biler (og busser).

• I siderutene bruker man herdet glass. Dette kan knuses med et velrettet slag av en skarp eller hard gjenstand. Straks går hele ruta i oppløsning i små, relativt uskarpe biter som lett faller fra hverandre. Hvis man ikke får opp dørene kan man altså komme seg ut av bilen/bussen ved å knuse siderutene.

• Frontruta er derimot alltid laminert glass (untatt i veldig gamle biler). Dette er ikke herdet, og består av tre lag. Ytter- og innerlagene er uherdet glass og mellom disse ligger det et tynt, men svært seigt plastmatriale. Dette gjør at selv om frontruta blir truffet av et objekt, f.eks en liten stein, en fugl eller et ikke alt for stort dyr, så kan den slå sprekker, men den vil fortsatt være noenlunde hel og stort sett helt gjennomsiktig.

• I racingbiler er siderutene og bakruta ofte laget av plastglass for å spare vekt, for glass er tungt. Da skal man bruke plasten akryl, som er mulig å knuse, dette for å kunne redde føreren ved et uhell. Plasten polykarbonat er nesten umulig å ødelegge og er derfor forbudt.

• Skuddsikre ruter i pansrede biler er en avart av laminert glass, bare at man laminerer flere lag med glass og plast, f.eks hele fem lag glass med plast mellom.

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...