Gå til innhold

Harry Potter and the Order of the Phoenix


three-bees

Anbefalte innlegg

Arrgh! Humlesnurr, Ronny, Lulla, ..... disse Bugge-Høverstadske fjolleriene ødelegger hele filmopplevelsen for meg. Kanskje OK for døve eller folk som ikke kan engelsk, men jeg er ingen av delene ... (Vi skal vel bare være glad vi slapp "Harry Pottemaker", eller "Harald Keramiker" eller noe enda verre.)

 

Derfor ble det å "låne" en dårlig kopi fra nettet inntil DVD'en slippes, men jeg tror ikke bare det var billedkvaliteten som gjorde dette til en av de dårligste HP-filmene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du lar virkelig undertekstene ødelegge en filmopplevelse?

9146464[/snapback]

Ja, jeg klarer ikke å la være å se/oppfatte det som står der. Det er mulig jeg kunne "avlære" det hvis jeg trente lenge, men slik det er nå, så går lyd/bilde og undertekster inn i den samme hjernen, og når Dumbledore møter Humlesnurr i korrelasjonsfilteret der inne, da blir det "skurr".

 

Det er omtrent som når du forsøker å høre på to personer som snakker samtidig, men ikke om de samme tingene.

 

Feil i oversettelsene - noe som opptrer oftere og oftere, kan det virke som -, kan også gjøre at undertekstene ødelegger filmopplevelsen.

Lenke til kommentar

Så på den i går. Ulempen med at de oversettet navnene, så mistet jeg oversikten over hvem som var hvem videre i filmen. Hvorfor kan man ikke beholde original navnene? Sprøtt. Ellers er jeg enig med de fleste om at denne filmen kunne ha vært mye bedre. Har ikke lest HP bøkene, men ironisk nok er boka den lengste i serien mens filmen er den korteste. Får håpe de lytter til fansen og gjør en bedre jobb på de to siste filmene. Forøvrig så skal fru Rowling delta mer på produksjonen av de to siste filmene. Håper hun klarer å vise dem god vei. Til slutt nevner jeg at Cho ikke var så pen som jeg trodde. Syns Luna og Harry fikk et spesielt bånd mellom dem. Masse ros til Evanna Lynch (Luna)!

 

Skal snarest kjøpe meg bok nummer 6 og 7. Venninna mi fortalte noen hete saker som skjer videre, og kan ikke vente 3 år på å få vite mer om det.

Endret av myst84
Lenke til kommentar
Masse ros til Evanna Lynch (Luna)!

9146580[/snapback]

 

Helt enig. En av de tingene som virkelig overrasket meg positivt med filmen, at Evanna Lynch gjorde en meeget god figur som Luna. Hun var perfekt til rollen. Samme gjelder også Imelda Staunton i rollen som Dolores Umbridge.

 

Alt i alt syns jeg filmen var ganske bra, jeg klarte på forhånd å få ned forventningene, og samtidig under filmen klare å la være å trekke altfor mye sammenligninger til boka. I forhold til boka vil den jo uansett være dårlig, men som bare en film greier den seg bra syns jeg. Det jeg var mest skuffa over var vel måten de taklet scenen der

Sirius dør

. Den gikk altfor fort, og det som skulle blitt et klimaks, nådde egentlig aldri noe toppunkt.

Filmen begynte bra, jeg likte åpningsscenen. Mot slutten virket det dessverre som de fikk altfor dårlig tid, og bare rusha gjennom for å bli ferdig. De kunne uten problemer gjort filmen 30-40 minutter lenger.

Filmen bærer også preg av at det begynner å bli vanskelig å få med alt det nødvendige. Vi har nå kommet til et punkt i Harry Potter-historien hvor det begynner å bli så mange vesentlige detaljer og ting som skal forklares, at det nesten er problematisk å gjenfortelle det på film uten at det blir langtekkelig og kjedelig for de som ikke har noe forhold til bøkene.

Det er jo nødvendig å ha sett de tidligere filmene for å få noe utbytte av de neste, men nå begynner det nesten å bli sånn at man må ha lest bøkene også for å kunne forstå alt som skjer. Ting skjedde veldig fort på slutten i denne filmen, og etter det jeg har hørt er det mange som har hatt problemer med å forstå hva alt egentlig dreide seg om, nettopp fordi de ikke har lest bøkene.

 

Liten min-mening angående Dumbledore helt til slutt: Selvsagt er det trist at de måtte skifte ham ut etter andre filmen, og Harris er også for meg en mye riktigere framstilling av Dumbledore enn det Gambon er. Men det betyr ikke at Michael Gambon gjør en direkte dårlig jobb. I noen scener liker jeg ham veldig godt, mens i andre syns jeg ikke han passer i det hele tatt. I Goblet of Fire syns jeg han var altfor aggressiv og vill (som i scenene rundt og etter at Harrys navn poppet opp av ildbegeret. Mens i Order of the Phoenix var jeg glad for å se at han har roet seg litt igjen, og ligner mer på den rolige og avslappede Dumbledore som vi kjenner til fra bøkene.

Lenke til kommentar
Syns den nye humlesnurr spiller bra jeg :)

9146330[/snapback]

Har du lese boekene?

 

Dumbledore i film ein og to er kjempemessig, akkurat som eg har forestillt meg han i boekene. Den nye skodespelaren er heilt malplassert. Graatt haar, ikkje spesielt hoeg, alt for sint, aggresiv og opphausa enn DD egentleg er. Er litt bekymra for dei to siste filmane der DD er mykje meir involvert.

 

Filmen var grei nok, irriterte meg sjoelvsagt over ein heil del, det meste allereie nevnt som ikkje stemmer med boka. Avslutningen til Fred og George var veldig tam, langt fraa saa spektakulert som i boka.

 

Ogsaa denne filmen lir av aa ha for lite tid, det er ikkje lett aa halde foelge med handlingen for dei som ikkje har lese boka.

Lenke til kommentar
Det at du synes at Harry Potter og Fangen fra Azkaban er den dårligste filmen er din mening. Personlig mener jeg det er den eneste gode filmen i serien bortsett fra den første filmen.

9118381[/snapback]

 

Altså det er en grunn til at jeg er så hard som jeg er i kritikk. Fordi jeg sammenlikner bøkene med filmene. Det er kanskje feil men.

Enern for meg er den desidert beste hp filmen. Derfra går det rett nedover i forhold til hvor lite de følger historien som jeg personelig liker så godt. Og hvis andre her som leser boka før de ser filmen, så tenker jeg de er helt enige.

9122371[/snapback]

 

Hvis du sammenligner filmene med bøkene er det klart at du synes den første er den beste, da det er den korteste boken, og man får da med flest detaljer.

Personlig synes jeg at alle filmene er gode, hvis man ser på de uten å tenke på bøkene. Det er klart at når enkelte av bøkene er over 800 sider, må mye utelates.

 

Jeg vil gi den siste filmen en karakter 7,5/10.

Lenke til kommentar

Da har jeg endelig fått sett den. Jeg tror ikke dette er den beste. Jeg må se den en gang til før jeg kan si noe sikkert.

 

Zeph: jeg er helt enig med deg. Jeg likte den gamle Humlesnurr bedre. Han fremsto som en snill og varm mann, samtidig tror jeg ikke han hadde passet i de tre siste filmene, nettopp fordi han var for snill. Den nye er, som du sier, mer aggresiv, men det tror jeg er nødvendig også ettersom situasjonene de befinner seg i blir mer aggresive.

Endret av Veronica
Lenke til kommentar
Vel, hva kan jeg si? Om jeg ikke hadde lest boken først ville jeg ikke skjønt det skvatt, og det er et rimelig sikkert kjennetegn på en dårlig film.

9163935[/snapback]

Jeg skjønte det skvatt og jeg har bare lest første boka og sett halve andre filmen. Så skal det sies at jeg fikk litt forklart før filmen.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke lest noen av bøkene, men synes filmene har vært brukbare frem til nå. Skuespillet i denne siste er imidlertid langt under hva man må kunne forvente, og jeg synes det har blitt verre og verre fra film til film. Det måpes og pustes og pustes og pustes og pustes... litt fattigslig, syns jeg. Det lille kvalitetsinnslaget fra Robbie Coltrane og Michael Gambon virket malplassert i denne gjengen med undermålere. All verdens effekter hjelper ikke det faktum at de har bommet kolossalt når det gjelder forventninger om troverdig skuespill. De klarte seg bra i henhold til den alderen de skulle bekle, men nå? Talentløse greier.

Gjesterollene overspiller jo totalt hovedpersonene.

 

Og jeg skal selvsagt se neste film også, men da bør noen ta grep om denne evinnelige pustinga....!

Lenke til kommentar

Så filmen igår. På Colosseum.

 

Og jeg må si at hvert fall starten, om ikke hele filmen virker som noe skikkelig hastverks arbeid. Ting går alt for fort, hopper hit og dit, hele tiden. Hopper over massevis av viktige ting som var i boka. Selve karakterene virker også litt stresset.

 

Hadde jeg ikke lest boka tre ganger før jeg så filmen, så hadde jeg ikke fattet bæret av starten, ei egentlig hva som skjedde i hele filmen. Siden jeg har lest boka, så klarer jeg jo å vite hvor vi er osv.. til en hver tid. Men ærlig talt, for folk som ikke har lest boka, er jo dette det komplette kaos.

 

Eneste positive med denne filmen, er vell att den er mørkere og skummlere enn de forrige, noe som er trenden for hver nye Harry Potter film som kommer.

Hadde det ikke vært for litt actionfylte sener, tror jeg nesten dette hadde vært noe av det dårligste jeg har sett på kino.

 

Eneste tanken jeg sitter igjen med etter filmen, var att Dult var søt.

 

De har ikke fått med seg 20% av innholdet til boka.

De burde virkelig ha vurdert å ha laget boka i to filmer, siden dette her er jo bare kaos.

Lenke til kommentar
Eneste positive med denne filmen, er vell att den er mørkere og skummlere enn de forrige, noe som er trenden for hver nye Harry Potter film som kommer.

For hver nye bok som kommer/kom mener du? ;)

 

Eneste tanken jeg sitter igjen med etter filmen, var att Dult var søt.

Hvem er Dult?

9205292[/snapback]

 

Ja, også i likhet med bøkene :)

 

Dult / Nymfadora Tonks

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...