Gå til innhold

NRK-lisens - Hvordan unngå?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det eneste jeg kan komme på som jeg faktisk kan se en hel episode av på NRK er

 

*hvis de glimter til med en serie det er verdt å følge med på (ytterst sjeldent, og det kan man også se via nett-tv, som koster mye mindre enn lisensavgiften. Alternativt kan man tilegne seg episodene på andre måter)

*ett og annet dokumentarprogram (som man sannsynligvis kan se på andre kanaler eller tilegne seg på andre måter)

 

NRK har ingen bra serier for tiden, det er ingen av de kjente tv-seriene som går på nrk. Det var en serie jeg fulgte med på som het Ravens eller noe sånt. Det må ha vært den beste serien de har sendt. FOr å se den serien så lønner det seg jo faktisk å KJØPE serien på DVD. Det ville koste deg 300-700kr som er mye billigere enn å se på TV. Men så må man jeg betale bare man har skjermen i huset.

 

Etterhvert som tiden går kommer jeg sikkert til å sette mer pris på NRK, men som ung student er det fint lite som jeg ønsker å få med meg på den kanalen. NRK blir somregel ikke engang studert når man blar igjennom kveldens tv-program.

 

Selv så ser jeg ikke noe på tv lenger, tv brukes til nintendo for tiden. Og nyheter kan man fint få med seg på nettet og andre kanaler om nødvendig. Aviser er jo enda ikke en utdødd enhet.

 

Men siden lisensen ikke er en avgift for å se på NRK, men en avgift for å eie utstyr som kan ta imot tv-signaler er man uansett nødt til å betale, selv om man bare ser på f.eks discovery.

 

Det er dette som er så idiotisk med hele NRK-lisensen. Man betaler for det fordi man uansett har tilgang til det når man har en TV. Om det hadde vært mulig å bestille kabel-tv pakker UTEN nrk så hadde jeg hoppet av glede. Man skulle hatt muligheten til å avbestille NRK om man ønsket det.

 

Det mest ergelige er all "snikreklamen" på NRK i form av programsponsing.

7946452[/snapback]

 

Dette er jo det viktigste punktet. De lurer jo faktisk inn mer og mer reklame på den kanalen så HVA er det da man betaler for?

 

Det er ganske tragisk at Norge som er et så rikt land skal ha slike utgifter. Håper den kommer til å bli avskaffet etterhvert. Men igjen så er jo Norge så bra på alle måter med økonomi og alt. Men landet er jo gjerrig som bare f**n og da.

 

 

Men når kontrollørene står på døra og spør om du har tv mottager, ja da er det vel de aller færreste som klarer å nekte. Og det er ganske alvorlig hvis du står og lyver til en kontrollør når Tv'en bråker i bakgrunnen.

Vet ikke hva slags virkemidler kontrollørene har da? Men de har garantert prosedyrer for slike tilfeller..

 

Det er ikke noe problem å si at man ikke har TV. Det som er er at sier du nei så tror de ikke på deg uansett hva du sier. Fikk selv høre det da de dukket opp på døren. Ettersom vi ikke har "lagt merke til" noe tv i huset vårt :w00t: så sa jeg nei. Det hele endte opp med at jeg fikk et telefonnummer jeg skulle ringe hvis jeg plutselig fant ut at jeg hadde tv. BAre synd jeg ikke finner igjen lappen. Den som jeg tok så godt vare på. Det var virkelig synd det der.

 

Det kan fint komme tvlignende lyder fra pc og stereoanlegg også så det er ingen fare med tv-lyder i bakgrunnen.

 

Det værste som skjer er nok at man må betale lisensen. Jeg leste i lovene og der står det at man kan få fengselstraff hvis man gjentatte ganger ikke betaler regningen. Så man må faktisk først få en regning, får man det er det jo bare å følge diverse tips som er nevnt tidligere så slipper man unna det og. De ønsker jo selvfølgelig ikke å sette noen i fengsel de vil bare ha pengene "sine".

 

Hadde dette vært meg, så hadde jeg skaffe meg en gammel tv eller noe slikt(finnes sikkert utenfor elkjøp eller andre butikker) og fått denne plombert.

 

Når kontrollør kommer på besøk, viser du han papiret der det står at apparatet ditt er plombert.

 

Jeg likte den ideen. Hvis det er det som skal til for å slippe mer mas fra lisensfolkene så er det jo bare å slå seg løs på dynge alltids en haug med tv'er der også.

Endret av Aisutora
Lenke til kommentar
Om du bor hjemme fortsatt så spiler det ikke noen rolle for deg likevel. Foreldrene dine betaler sikktert lisens likevel og det er bare en lisens per husstand. Så du har ikke noe å frykte slik jeg ser det.

8045964[/snapback]

 

Hvis du er under 18 år og bor hjemme så slipper du lisens. Over 18 år så må du nok betale uavhengig om du bor hjemme eller ei.

Lenke til kommentar
Om du bor hjemme fortsatt så spiler det ikke noen rolle for deg likevel. Foreldrene dine betaler sikktert lisens likevel og det er bare en lisens per husstand. Så du har ikke noe å frykte slik jeg ser det.

8045964[/snapback]

 

Hvis du er under 18 år og bor hjemme så slipper du lisens. Over 18 år så må du nok betale uavhengig om du bor hjemme eller ei.

8046595[/snapback]

 

Damn.. Må få overført tv'n til pappa på en eller annen måte da :hmm:

Lenke til kommentar
Det værste som skjer er nok at man må betale lisensen. Jeg leste i lovene og der står det at man kan få fengselstraff hvis man gjentatte ganger ikke betaler regningen. Så man må faktisk først få en regning, får man det er det jo bare å følge diverse tips som er nevnt tidligere så slipper man unna det og. De ønsker jo selvfølgelig ikke å sette noen i fengsel de vil bare ha pengene "sine".

8045715[/snapback]

Jeg tror ikke fengselsstraff gjelder vanlige folk. Her er et utdrag fra noe jeg skrev i en gammel tråd:

 

LOVEN. Kan jo hende at jeg leser feil, men jeg mener at § 10-1 (straff med bl. a. fengsel inntil 6 måneder) gjelder folk som SENDER signaler. Jeg gikk gjennom alle punkter som er nevnt under 10-1, alle gjelder sendere, ikke mottakere. Det er bare paragraf 8, og egentlig bare 8-1 (meldeplikt ved kjøp og salg av mottaker) og 8-3 (kringkastingsavgift) som gjelder vanlige folk.

Altså denne loven inneholder IKKE straff for folk som mottar TV signaler og ikke betaler for det. Bare advarsel eller tvangsmulkt gjelder for én som kjøper TV og ikke melder til NRK (punkt 10-2 og 10-4) og tilleggsavgift ved forsinket betaling (8-3).

Lenke til kommentar
Men hva menes med en husholdning?

 

Vi bor selv i en sokkelleilighet, med utleierne som betaler for kabeltv og lignende.. men vi har da vår egen tv. Blir vi under samme husholdning? De betaler sikkert så :p

8056070[/snapback]

 

Du betaler ikke per husholdning. Du betaler per person over 18 år. Ektefelle/samboere betaler bare en lisens.

Lenke til kommentar

Info hos NRK

 

"I følge Forskrifter om fjernsynsmottakere § 4 må alle som har fjernsynsmottaker, videospiller med mottakerdel (tuner) eller satellittmotaker betale kringkastingsavgift(lisens). Denne avgiften skal betales når man eier, låner eller leier en fjernsynsmottaker. På en lisens kan en lisenshaver ha så mange fjernsynsmottakere han/hun vil ha. Men dette forutsetter at mottakerne benyttes av vedkommende selv, ektefelle og barn. Selvforsørgende barn som har fjernsynsmottaker, må løse egen lisens."

Lenke til kommentar
Smell og smell. De må uansett bevise at du har en tv. Og om de kommer på døra, er det bare å nekte dem inngang om de ikke har med seg politi.

7978245[/snapback]

 

Du kan nekte politiet også.

 

Ca. 7-8 år siden jeg flyttet hjemmefra, og kun en gang begynte de å mase om denne TV-lisensen. Nektet plent å betale, men de stod på sitt. Visa endte med at jeg betalte en liten faktura og sa opp 2 måneder etterpå. Det er nå 4 år siden.

 

Tro hva dere vil, men NRK ser jeg faktisk ikke på. Jeg ser ikke mye på TV i det hele tatt, og de gangene jeg ser går det stort sett i TVN, MTV, TV2 og Discovery.

 

4 grunner til at jeg boikotter NRK:

 

1. Reklamefri kanal....tja, de reklamerer for bedrifter. Mulig det ikke er ulovlig via et smutthull i loven el. lign., men det strider mot hva kanalen opprinnelig ble tiltenkt for.

2. Det er pålagt alle å betale. Hadde jeg vært for kommunisme hadde jeg flyttet til nord-korea el. lign. Jeg hater å bli påtvunget en slik tjeneste jeg ikke ønsker.

3. De bruker vanvittig mye penger på TV utstyr og har vel blant nord-Europas feteste utstyrspark. Hvorfor skal jeg betale dyre dommer for å dekke slik sløsing?

4. Om du kjøper en flatskjerm som du skal bruke til en PC el. lign. men som kommer med en tuner, er du uansett nødt til å betale selv om du ALDRI kommer til å putte den i et antenne-uttak og/eller se på en eneste TV-sending. Bør ikke tvilen komme "tiltalte" til gode?

 

For ordens skyld er jeg for en statseid kanal som har et "fornuftig" programutvalg uten reklame. Men ikke med reklame og til en pris på høyde med de tyngste film-pakkene til satelitt/kabel-selskapene. Det er rett og slett for drøyt. Mon tro hva som skjer når man ikke har behov for tunere lenger? Når TV kanalene kan mottas via fiber/bredbånd? Lovendring? Skatteøkning?

 

7 tips for å slippe unna:

 

1. Når du kjøper TV, setter du den på noen i familien eller finner på et navn.

2. Gi beskjed til NRK at du ikke har TV pga. ..... (finn på en "troverdig" årsak).

3. Slipp aldri inn noen om det ikke står Politi på jakken og de har en ransakelseordre. Politiet vil aldri ta i en slik sak, og NRK har like mye rett til å spasere inn i huset ditt som en narkoman innbruddstyv.

4. Nekt og atter nekt. Men vær høflig og saklig. Klarer du å lure de slipper du faktura-maset raskere.

5. Om du skulle bli avslørt, ikke vær redd. Det er ikke snakk om noen bøter eller anmeldelser. Noen fortsetter faktisk å nekte etter å ha blitt avslørt, OG SLIPPER UNNA.

6. Vær obs på om noen ringer uten å opplyse navn, for så å spørre om relevante ting vedr. din TV. NRK-"gutta" kan mange triks for å få deg til å forsnakke deg, og de fleste velger å betale når de først blir "tatt". Ofte prøver de å virke veldig autoritære ved å spørre om personnummer etc. etc. Ikke bli skremt. Se på de som telefonselgere. De har ingen rett til å spørre deg ut. Samme taktikk kan de kjøre når de stør på dørkarmen din. Om du er i det humoristiske hjørnet, kan du ta en "pappa er ikke hjemme".... Den blir selvfølgelig morsommere jo eldre du blir.

7. Dra det så langt som mulig. De pleier å gi seg, men føler du de maser for mye betaler du en faktura for så å si opp litt senere. Sannsynligheten for at de kommer igjen de neste 5 årene er uhyre lav. 

 

Mvh en som til nå har spart 13-14 000,- på lisensen, og sparer fortsatt.  :)

7979161[/snapback]

 

Man betaler ikke for kanalen. Man betaler for utstyret.

Når skal dere skjønne det?

 

Her er noen tips:

 

De har ikke "peilebiler". Disse bilene finnes ikke.

De har ikke lov til å trenge seg inn i hjemmet ditt.

Du må skrive under på at du har tv. Ikke skriv under på arket.

De kan ikke bevise noe.

DU BETALER IKKE FOR KANALEN!

NRK (kanalen) er gratis.

DU BETALER FOR UTSTYRET! IKKE KANALEN!

Lenke til kommentar

BarteX:

 

nei, det er ikke for kanalen vi betaler, men pengene går til kanalen, ca lik all avgift vi betaler(f.eks avgift på bensin, vi betaler jo ikke til staten, men vi betaler til bensin-stasjonen som betaler til staten)

selve kanalen NRK er gratis, men man må betale for å kunne ta den imot.

 

"peilebiler" finne kanskje ikke, men de kommer på besøk til folk, hvordan de finner de folkene er vel likegyldig...

Lenke til kommentar

Det står vel i avgift forskriftene, at det er penger til utbygging av sendenettet. Med andre ord, nrk burde ikke få en krone. Og de med parabol burde slippe å betale.

 

Men vi vet alle hvordan staten vi bor i oppererer, veiavgiften f.eks, som burde gå til, ja du gjettet riktig, veien, går heller rett inn i statskassen, også gir de noen få kroner tilbake til veivedlikehold i stedet, samme gjelder bensinavgiften m.m.

 

Det er ikke å komme rundt at pengene som kommer inn via lisensen, går hovedsaklig til nrk. En kanal med så mye snikreklame, at de burde betale oss i stedet. Til og med de som ikke får inn nrk2 pga dårlig sendenett må betale full pris. Latterlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...