Gå til innhold

Tråden for antall konsoller solgt + software!


Mr.FOXHOUND

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser på de siste talla til kinect. Imponerende mange enheter på så kort tid. Men hvor mange Move kontroller er det solgt? Regner med de ligger milevis bak.

 

4.1 millioner shipped mener jeg å ha lest (men korrekt meg gjerne om noen har kilder). Men det er nok i realiteten færre solgte, dessuten har nok mange kjøpt to (da man trenger det for flere spill). Sier heller ingen ting om disse tallene inkluderer sub-controlleren (nunchakuen). Så realistisk er vel brukerbasen på kanskje 2-3 millioner? Uansett ikke en veldig stor suksess, og det viser nok også at det ikke er spesielt stort marked for bare en Wii HD som mange mener Nintendo burde slippe, da jo PS3 med Move kan sammenlignes med dette. Move kan ta av etterhvert selvsagt, men da trenger det software som bruker Move-kontrollerne på fornuftig vis, dessverre tror jeg ikke Sony kommer til å tørre å satse store summer på utviklingen av slike spill. Dog, med Sorcery og Heroes on the Move har de jo vist at de ihvertfall har litt vilje til dette. Får se hvordan disse blir.

 

Ellers enig med Mala, jeg har aldri helt likt GTA heller, selv om jeg forstår godt appellen til store åpne byer.

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

NPD Februar 2011

 

Software:

1.) Call of Duty: Black Ops (Activision Blizzard: 360, PS3, WII, NDS, PC) [Now the best selling game in the U.S. ever]

2.) Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds (Capcom: 360, PS3) - 790.2K

3.) Just Dance 2 (Ubisoft: Wii) - 554K

4.) NBA 2K11 (Take-Two: 360, PS3, PSP, WII, PS2, PC)

5.) Dead Space 2 (EA: 360, PS3, PC)

6.) Zumba Fitness: Join the Party (Majesco: WII, 360, PS3)

7.) Bulletstorm (EA: 360, PS3, PC) - 285.6K

8.) Killzone 3 (Sony: PS3) - 279.9K

9.) Michael Jackson The Experience (Ubisoft: WII, DS, PSP)

10.) Mario Sports Mix (Nintendo: WII)

 

LTD Software:

Call Of Duty: Black Ops: 13.7 Million

New Super Mario Bros. DS: 9 Million

New Super Mario Bros. Wii: 8 Million

Donkey Kong Country Returns: 2 Million

Pokemon SoulSilver: 2 Million

 

Hardware:

Xbox 360 - 535,000 (+27%) [Top Console, 360's Best Non-Holiday Month Ever]

Wii - 454,000 (+14%)

PS3 - Ikke oppgitt, men det antas at tallet ligger på rundt 400k

 

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=424071

Lenke til kommentar

Noen som har total tall på just dance 2, ser ut til å ha solgt veldig bra. Ikke så ofte en ikke-nintendo produsent klarer å selge så mange spill på wii-konsollen.

The published said today it has sold over 5 million copies of Just Dance 2 to customers worldwide since the game launched back in Oct. 2010.

 

The franchise to date has sold more than 10 million copies worldwide.

 

http://wii.ign.com/articles/114/1143489p1.html

Lenke til kommentar

Noen som har total tall på just dance 2, ser ut til å ha solgt veldig bra. Ikke så ofte en ikke-nintendo produsent klarer å selge så mange spill på wii-konsollen.

 

Er vel heller ikke spesielt ofte en ikke-nintendo produsent legger et høybudsjettsspill til Wii, så kanskje ikke så rart da, at spillene ikke selger så veldig godt? Ikke at Just Dance heller er det, det er vel mer å betrakte som lightening in a bottle.

Lenke til kommentar

Hvis vi skal holde oss til diskusjon rundt spill, så tror jeg ikke det får så store konsekvenser egentlig. Japan er jo meget godt rustet til å takle slike ting, så tipper vi kanskje ser et par dager eller en ukes tapt arbeid for et par Tokyo-baserte selskaper, men for de aller, aller fleste går det nok bra. Når det er sagt, de menneskelige og materielle skadene er selvsagt enorme og kan ikke undervurderes, men jeg tror ikke det kommer til å få store konsekvenser for Sony, Nintendo, Capcom osv.

Lenke til kommentar

Japan - uke 10, 2011

 

HW

 

3DS - 96.463

------------------

PSP - 45.577

PS3 - 32.406

NDS - 13.255

WII - 9.519

360 - 1.796

------------------

PS2 - 1.348

 

SW

 

01. / 00. [PS3] Dynasty Warriors 7 - 253.090 / NEW

02. / 01. [PSP] Dissidia: 012 (Duodecim) Final Fantasy - 64.996 / 351.113 (-77%)

03. / 03. [3DS] Professor Layton and the Mask of Miracle - 29.157 / 207.885 (-51%)

04. / 00. [PSP] Rurouni Kenshin: Meiji Kenyaku Romantan - Saisen - 24.344 / NEW

05. / 05. [3DS] Nintendogs + Cats - 23.885 / 132.798 (-47%)

 

 

Wii under 10k i hjemlandet. Ser flere nå spekulerer i at Wii 2 blir annonsert på E3. Personlig har jeg nå mest tro på en Q4 2012-lansering.

Endret av kilik
Lenke til kommentar

Jepp, jeg har også lest de ryktene. Wii gikk dog opp i februar sammenlignet med februar 2010 (i USA), og selger fremdeles mer enn PS3. Ergo skulle det kanskje være på tide at Sony annonserer PS4? :) Men seriøst, jeg tror også Q4 2012 er mest sannsynlig, nå bør Nintendo konsentrere seg om at 3DS-en blir en suksess, så kan de lansere en Super Wii etter det.

 

Dog som jeg har sagt før så er jeg veldig usikker på fremtidsutsiktene til Nintendo i konsollbransjen, for om de feks hadde lansert en ny Wii nå, hvem ville ha kjøpt den? Jeg har enda ikke sett noen tilfredstillende analyse fra noen hverken her eller andre steder som har overbevist meg om at de vil ha noen sjanse til å komme i nærheten av den brukerbasen de har nå.

Lenke til kommentar

Dog som jeg har sagt før så er jeg veldig usikker på fremtidsutsiktene til Nintendo i konsollbransjen, for om de feks hadde lansert en ny Wii nå, hvem ville ha kjøpt den?

Hvorfor skulle de ikke ha kjøpt den? Med "nå", så antar jeg at du mener i løpet av 2011.

 

Jeg tror ikke at det er særlig lurt å lansere "Super Wii" i år. Et nytt priskutt samt Skyward Sword, Kirby Wii og kanskje Dragon Quest X burde være nok til å dra Wii gjennom enda en julesesong. 2012 passer perfekt for "Super Wii".

 

Når det gjelder salgspotensialet til Nintendos neste hjemmekonsoll så er det vanskelig å spå noe som helst. Hvem vet hva Nintendo vil finne på neste gang? Ny power glove? Virtual Reality? Vitality sensor?

 

En ting er dog sikkert. Nintendo kommer til å produsere nye hjemmekonsoller så lenge selskapet eier rettighetene til serier som Mario, Zelda, Wii Fit, Wii Sports, Super Smash Bros og Mario Kart.

Lenke til kommentar
Nintendo 3DS is the most pre-ordered console of all time according to online retailer Amazon.

 

According to Amazon, pre-orders on their site has smashed through the previous record set by PS3. 3DS pre-orders are currently 20 percent stronger than they were for PS3, 56 percent greater than they were for Wii, and a massive 255 percent more than they were for DSi.

 

"It's unusual for a handheld console to attract this amount of excitement in the run up to launch," said Amazon.co.uk 's director of games, Chris Poad.

 

"Such high levels of interest are normally reserved for the play-at-home hardware like the ground-breaking Nintendo Wii and last year's Microsoft Kinect."

 

He added: "Nintendo 3DS is launching at a time when interest in all things 3D is incredibly high and with the promise of real 3D graphics without glasses, it's a real breakthrough in handheld video game entertainment".

http://www.officialnintendomagazine.co.uk/24716/nintendo-3ds-breaks-wii-pre-order-record/

 

Nintendo har hypen på sin side. Det blir spennende å se om 3DS vil selge like godt som den første DS-en.

Lenke til kommentar

Nintendo selv har sagt at en forbedret Wii med grafikk/ytelse på nivå med konkurrentene ikke er nok og der må jeg si meg enig. I verste fall vil en "Super Wii" uten noen spesielle nyvinninger ende opp som en ny Gamecube som bare appelerer til gamle, hardcore Nintendo fans...

Lenke til kommentar

Enig med deg Kilik, og det er derfor jeg ikke forstår hvorfor media og analytikere som Pachter omfavner en Super Wii, eller Wii HD så veldig. All logikk tilsier at en slik løsning vil gjøre gamecube-nummere. Dog, med noe genuint nytt er det jo selvsagt umulig å spå, men om de ikke har noe annet enn en ny konsoll med PS360-grafikk eller bedre, så kommer den ikke til å selge uansett hvor fin grafikken er. Tror jeg.

Lenke til kommentar

Kanskje ikke en Wii HD (*EDIT), men tror nok Nintendo kan vinne en del på å komme med en oppfølger til Wii-konsollen om ikke så alt for lenge. Spesielt med tanke på at PS3 og 360 ser ut til å være på markedet en god stund fremover.

 

Wii, sammenlignet med grafikken til 360 og PS3, gir litt følelse av forrige generasjon. Om Nintendo hadde kommet med en ny konsoll så kunne de nok både hatt mulighet til å levere bedre grafikk (noe som hadde ført til en rekke flere spill som ellers er forbehold PS3 og 360, om de idag klarer å levere bedre maskinvare til tilstrekkelig pris vil det også gi Nintendo en fordel om de også kommer med en mer tradisjonell kontroll), samt omstrukturere strategien sin.

 

Det å produsere en ny maskin i dag med en rekke oppdateringer i maskinvaren vil nok ikke koste alt for mye (tenker da ikke på ekstreme innovasjoner innen grafikk), og da vil Nintendo få mulighet til å både likestille seg med konkurrentene sine, samt sikkert også få et par spill som ellers har vært forbehold PS3 og 360.

 

En annen ting de også vil få mulighet til er å starte en ny strategi innen kontrollen igjen. Altså levere både motion-kontroll og vanlig kontroller. Mtp likheter med kontrollen til Wii og PS3, vil nok en del spill som kanskje kunne vært eksklusive til Wii dukke opp på PS3. 360 kommer nok til å skille seg mer ut og mulighens få en del 360-only-spill, men en del spill som er beregnet på motion-kontroll som PS3 og Wii leverer kan nok sikkert finne veien til Kinect også.

 

Kjøpekraften kan nok ha en rekke faktorer (innovasjon, funksjoner, ytelse, pris, osv.). Om Nintendo klarer å levere et produkt til nokså lik pris som konkurrentene, men litt bedre ytelse i maskinvaren enn konkurrentene, omstrukturere online-delen, legge til blu-ray, levere konsollen med både motion og vanlig kontroller, gi mulighet til å spille DS-spill på TV via Wii, samt skape en stor markedsføring av Virtual Consol (samt få med et par spill fra Disney fra da de faktisk klarte å lage gode spill), la DS kunne fungere som en kontroll for Wii ved avspilling av Blu-Ray eller andre samenhenger, så tror jeg nok de kunne solgt nokså bra.

 

Angående Pachter så ser det ut til at det er en person som ser spillmarkedet utifra investorer sitt synspunkt. Han ser ikke ut til å være en person som har god innsikt i selve spillmarkedet.

 

Angående Nintendo, så skjønner jeg ikke helt hva de surrer med for tiden (subjektiv mening). De burde ha lært av et par småfeil som PSP hadde angående 3DS, samt vurdert en neste generasjon konsoll (om PS3 og 360 vil være på markedet i en god stund fremover). Bortsett fra et par små-gimmics som ikke ser ut til å være så alt for fengende for min del, så ser jeg ikke på 3DS som et stort must. Er nok en del ting jeg kommer til å savne til tross for at jeg liker maskinvaren til DS bedre (bedre beskyttelse for skjermene, mer bærbart format, to skjermer, etc.).

 

*EDIT: Med 'Wii HD' mener jeg en liten oppdatering av Wii-en som hovedsaklig kun forbedrer maskinen ved å vise HD-bilde. Det jeg forestilte meg hadde vært en bedre løsning er å komme med en Wii2, eller hva de kommer til å kalle en oppfølger for, selvfølgelig også da med HD-bilde.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

Om Nintendo virkelig vil gå next gen (uten HD er deres konsoll definitivt forrige generasjon), så bør de gjøre det på en slik måte at det er lett å porte spill til WiiHD fra enten 360 eller PS3, dermed kan de på kort tid være klar til å ta imot multiplattformtiler også på deres konsoll. Dog tror jeg Nintendo har tidenes skylapper på seg og de virker totalt uinteressert i hva som skjer ellers i verden. Det har fungert, åpenbart, men Wii vil nok møte veggen innen nær framtid.

Lenke til kommentar

Wii, PS3 og 360 vil nok alle møte veggen i nær fremtid ja, ettersom det allerede er seks år ut i konsollgenerasjonen. At Nintendo har "tidenes skylapper" på seg får stå for din egen regning. 85 millioner Wii-eiere og 140 millioner DS-eiere er uenig med deg, så jeg tror nok Nintendo, som kommer fra en generasjon der de hadde en sterkere konsoll enn markedslederen - og likevel bare solgte 22 millioner - er meget godt fornøyde med de "skylappene" i så fall. Når det er sagt, selvfølgelig vil den neste konsollen fra Nintendo ha HD, kunne ta i mot porter av PS360-spill, og en oppgradert online. Spørsmålet jeg stilte ovenfor er imidlertid om dette er nok til å selge en helt ny konsoll i tilfredsstillende kvanta slik som Pachter og andre "eksperter" synes å mene.

 

Personlig mener jeg at, nei, det er ikke nok. Hvorfor? For det første så har Nintendos store salg med Wii og DS allerede vist at mainstream-konsumere ikke bryr seg så veldig mye om grafiske oppgraderinger. Det betyr ikke at ingen av disse ville kjøpt en eventuelt Wii 2, men at dette ikke er et marked en kan stole på at oppgraderer (bare se på hvor dårlig en Wii med bedre grafikk som PSMove har gjort det). Videre, så tror jeg ikke slike som Thklinge ovenfor her, og mange andre PS360-eiere uansett vil ta i en Nintendo-konsoll med ildtang en gang - uansett hvor mye "riktig" Nintendo gjør for å glede denne kundegruppen. Årsaken til det er ganske enkelt at Nintendo fremdeles bevarer kiddy-image sitt fra 16-bit tiden (da Sega did what Nintendon't - som å gå ut av business) - Nintendo er ganske enkelt for mye Mario og Pokemon og for lite Killzone og Gears of War til å få det såkalte mature-publikumet til PS360 til å kjøpe en Nintendo-konsoll.

 

Dermed står man igjen med genuint spillinteresserte som kjøper de fleste konsoller uansett - en gruppe jeg vil tro de fleste her inne tilhører - og den blodharde Nintendo-fansen. Om en skal se på salgstall fra spill som Sin & Punishment 2, Metroid Other M og de siste Starfox-spillene så tviler jeg på at den siste gruppen teller mange mer enn et par millioner på verdensbasis, mens den første gruppen sikkert er et par millioner også. Da kommer vi opp i Dreamcast-nummere rundt 10 millioner - etter min mening ikke lukrativt nok til å lansere en ny konsoll når Wii akkurat passerte 85 millioner.

 

Når det er sagt, hele denne analysen baserer seg på at Nintendo "bare" kommer ut med en Super Wii, og de som kjenner hvordan Nintendo under Iwata driver, vet jo at det nok ikke er så sannsynlig. Dermed avhenger mye av om de "treffer" med sin neste gimmick. For spillindustrien håper jeg det, men jeg er slett ikke sikker. Dog, så lenge de passer på å igjen være både det billigste og mest orginale alternativet, så tror jeg nok Nintendo skal klare seg greit nok med sine fantastiske franchiser, men å håpe at de bare kommer ut med nok en PS360-klone er nok i realiteten det samme som å håpe på at de går ut av business. For det er nettopp gjennom sine "skylapper", gjennom å være genuint annerledes, gjennom å være Nintendo at de har hatt den enorme suksessen de har hatt de siste årene. Derfor håper jeg både Michael Pachter, ryktene vi siterte ovenfor, og Thklinge tar feil, og at Nintendo tar seg tid til de er klare til å nok en gang levere en game-changer med sin neste konsoll. Og om den igjen bli hengende en generasjon i styrke bak PS470 (eller hva vi skal kalle det), så gjør det nok meg og andre Nintendo-fans ingen verdens ting :)

Lenke til kommentar

Nå som nintendo har oppgradert ds-en på sin egen innovative måte, er det vel helt naturlig at de gjør det samme med wii-en? Da tenker jeg ikke bare en wii hd, men en skikkelig oppgradering der de kan forbedre teknologier som i wii fit osv. De har sikkert mange nye ideer på lager.

Dessuten trenger de ikke konkurrere grafikkmessig, og dermed kan de lett bli de billigste alternativet på konsollmarkedet.

 

Edit: Tipper på en avduking av wii2 på e3 til neste år.

Endret av Sir-Allistair
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...