Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Farken det irriterer meg at jeg ikke fikk tak i Lervig 3 Bean BA... Håper de har lurt unna noen fat slik at jeg kan prøve under MBCC. Hvis ikke får det vel bli noe trading, om det går.. Noen som har prøvd den?

 

Prøvde den forrige varianten av den. Er mye bedre enn non-BA men jeg hater tonkabønner og kan derfor ikke fordra 3B. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Prøvde den forrige varianten av den. Er mye bedre enn non-BA men jeg hater tonkabønner og kan derfor ikke fordra 3B.

Synes den forrige BA versjonen skuffet, med ekstremt lite BA preg, men har ikke smakt den nye ennå. Men kan forsåvidt også styre min begeistring for tonkabønner.
Lenke til kommentar

Vurderer å prøve meg på hjemmebrygg.

Er det bare å kjøpe en ferdig utstyrspakke og en ølpakke og sette i gang?

 

Liker weissbier er dette greit å begynne med dette eller finnes det enklere typer å starte med. Hvor lang tid vil det trenge fra koking til serveringsklar på flaske?

Lenke til kommentar

Vurderer å prøve meg på hjemmebrygg.

Er det bare å kjøpe en ferdig utstyrspakke og en ølpakke og sette i gang?

 

Liker weissbier er dette greit å begynne med dette eller finnes det enklere typer å starte med. Hvor lang tid vil det trenge fra koking til serveringsklar på flaske?

Ja bare å sette igang.

 

Det viktigste er renslighet og hygiene, bruk engangshansker om du kan og vær nøye på å ha det rent der du jobber.

 

Ellers er det like lett som matlaging.

 

Min erfaring er at det er bedre jo lenger du venter.

 

I mine brygg lot jeg det flaske i 2-4 uker.

 

4 uker er best

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Vurderer å prøve meg på hjemmebrygg.

Er det bare å kjøpe en ferdig utstyrspakke og en ølpakke og sette i gang?

 

Liker weissbier er dette greit å begynne med dette eller finnes det enklere typer å starte med. Hvor lang tid vil det trenge fra koking til serveringsklar på flaske?

Sjekk ut Brew in a bag metoden: https://www.bryggselv.no/blogg/slik-brygger-du-med-biab/

Ganske enkelt, og krever lite utstyr. Har selv brygga BIAB i en vanlig 15 liters kjele og det går helt fint, men det er mye jobb for begrensa mengder med øl til slutt. Men kan være en måte å teste hobbyen uten å brenne av ti tusener av kroner.

 

Weissbier er en fin øl å begynne med, men gjæringstemperatur er viktig for den stilen, så du burde ha et rom der du kan ha stabil temperatur litt under 20 grader. 

 

Det varier fra øl til øl, men tommelfingerregel minimum 4 uker (2 uker på fat, 2 uker på flaske). 

Lenke til kommentar

Ja bare å sette igang.

 

Det viktigste er renslighet og hygiene, bruk engangshansker om du kan og vær nøye på å ha det rent der du jobber.

 

Ellers er det like lett som matlaging.

 

Min erfaring er at det er bedre jo lenger du venter.

 

I mine brygg lot jeg det flaske i 2-4 uker.

 

4 uker er best

Sjekk ut Brew in a bag metoden: https://www.bryggselv.no/blogg/slik-brygger-du-med-biab/

Ganske enkelt, og krever lite utstyr. Har selv brygga BIAB i en vanlig 15 liters kjele og det går helt fint, men det er mye jobb for begrensa mengder med øl til slutt. Men kan være en måte å teste hobbyen uten å brenne av ti tusener av kroner.

 

Weissbier er en fin øl å begynne med, men gjæringstemperatur er viktig for den stilen, så du burde ha et rom der du kan ha stabil temperatur litt under 20 grader.

 

Det varier fra øl til øl, men tommelfingerregel minimum 4 uker (2 uker på fat, 2 uker på flaske).

Strålende da har jeg mye bedre tid enn jeg trodde.

 

Skal se på metoden. Det finnes også sett som selges på Obs bygg. Kan man forvente å få noe som er greit nok til en tusenlapp?

 

Om jeg kommer i gang kommer jeg i første omgang til å kjøre ferdige ølpakker. Her er det flere alternativer. Er det forskjell av betydning på slike pakker eller er det bare å plukke med seg en som lokal bryggerbutikk selger?

 

4 stk som kommer opp på første google side ved søk etter weissbier ølpakke.

https://www.olbrygging.no/ølbrygging-as/100355/weissbier-allgrain-ølsett-tradisjonelt-hveteøl-fra-syd-tyskland

 

https://www.bryggselv.no/finest/103008/weissbier-allgrain-ølsett-25-liter

 

https://brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/brewolution-olsett/enigma-allgrain-olsett

 

https://www.vestbrygg.no/produkt/olsett/vestbrygg-olsett/vestbrygg-weissbier-5-olsett/

Lenke til kommentar

Strålende da har jeg mye bedre tid enn jeg trodde.

 

Skal se på metoden. Det finnes også sett som selges på Obs bygg. Kan man forvente å få noe som er greit nok til en tusenlapp?

 

Om jeg kommer i gang kommer jeg i første omgang til å kjøre ferdige ølpakker. Her er det flere alternativer. Er det forskjell av betydning på slike pakker eller er det bare å plukke med seg en som lokal bryggerbutikk selger?

 

4 stk som kommer opp på første google side ved søk etter weissbier ølpakke.

https://www.olbrygging.no/ølbrygging-as/100355/weissbier-allgrain-ølsett-tradisjonelt-hveteøl-fra-syd-tyskland

 

https://www.bryggselv.no/finest/103008/weissbier-allgrain-ølsett-25-liter

 

https://brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/brewolution-olsett/enigma-allgrain-olsett

 

https://www.vestbrygg.no/produkt/olsett/vestbrygg-olsett/vestbrygg-weissbier-5-olsett/

Har du link til det settet på Obs Bygg? 

 

Slike pakker er veldig fine å starte med ja :) Noen små forskjeller i oppskriftene ser jeg, men i praksis ingen betydning for deg hvilket du velger.

Lenke til kommentar

Har du link til det settet på Obs Bygg?

 

Slike pakker er veldig fine å starte med ja :) Noen små forskjeller i oppskriftene ser jeg, men i praksis ingen betydning for deg hvilket du velger.

Da støtter jeg lokalt næringsliv. Får sikkert tips derfra også om det skulle være noe.

 

Setter ligger ikke ute, skal innom i helga. Dersom de fortsatt har dette kan jeg komme med mer info.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Da støtter jeg lokalt næringsliv. Får sikkert tips derfra også om det skulle være noe.

 

Setter ligger ikke ute, skal innom i helga. Dersom de fortsatt har dette kan jeg komme med mer info.

Det er som regel flinke og hyggelige folk som jobber i de butikkene, vil nok få god hjelp der :) 

Lenke til kommentar

Jeg tok aldri skrittet til full bryggeprosess med korn, rett og slett for at jeg ikke har plass, men jeg homlet ekstra med pellets og blomster. Og jeg mikset ekstra maltekstrakt med humleslag.

 

Jeg anbefaler at du starter et par ganger med maltekstrakt-Kit. For å lære deg bryggeprosessen.

 

Første gangen er både gøy og artig. Ølet ble bra, men det ble bedre og bedre når jeg startet å eksperimentere.

 

Og kickstart gjæren alltid. Ser folk på YouTube som bare strør gjær over. Og det er feil.

 

Kickststart gjær i en sterilisert shaker i rett temperatur og hell i og rist dunken godt etter at gjærblanding er tilsatt.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Da støtter jeg lokalt næringsliv. Får sikkert tips derfra også om det skulle være noe.

 

Setter ligger ikke ute, skal innom i helga. Dersom de fortsatt har dette kan jeg komme med mer info.

 

Lykke til! :D

 

Started med ekstrakt selv for flere år siden, og har gått over til allgrain for ca 1 år siden.

Fantastisk moro hobby, spesielt når du får flotte resultater.

Endret av Skogslik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ganske enkelt med BIAB og ferdige allgrain-sett. 25L er passe fin størrelse på batchen, selv om du nok ofte ender opp med 21-23L ferdig øl. Da er det også greit å sørge for at hvis du først kjøper kjele og gjæringskar og slikt, at det da er tilpasset batcher på 25L. Det innebærer også at kjelen rommer et kokevolum på 30L.

 

Brygget nå sist en Lervig Lucky Jack Pale Ale-klone på 25L, og delte batchen på to gjæringskar. Tilsatte etterhvert rett over kiloet håndplukket multe i det ene karet, og rett over kiloet mango i det andre karet. Har karbonert naturlig på flaske de to siste ukene, og skal settes kaldt nå til uka. Multeølen er syrlig, og fremstår som en skikkelig frisk kombinert pale ale og surøl, mens mangoølen er humlete og tropisk fruktig. Gøy å eksperimentere!

Endret av afterall
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...