Feh Skrevet 26. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 26. oktober 2014 Stemmer at der er ca. 50% ja. Etter å ha lest litt så mistenker jeg det og, men han kan drikke opptil flere flasker uten reaksjon. Én pils, så går det en liten stund, og så rett på dass Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 27. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 27. oktober 2014 Stakkars... Lenke til kommentar
rodfjell Skrevet 28. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 28. oktober 2014 Vinkjøler fra Mpx.no 2582,- https://www.mpx.no/samsung-rw33ebss1-vinskap/627479 Materialer til hyller 188,- Termometer 99,- Totalt 2869,- Laget litt forskjellige hyller for å kunne tilpasse om jeg skal lagre store eller små flasker eller kombinere. Da gjenstår kun å dekke til innsiden av glassplaten med først et sort mønstret papir og deretter en papplate for å sikre at det er totalt mørke, så kan mine Westvleteren flytte inn sammen med noen Rochefort 10, Kinn Vestkyst og Nøgne Ø Imperial Stout som skal stå noen år. Forslag på flere øl som gjør seg godt etter ett til to år? 3 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 28. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 28. oktober 2014 (endret) Vestkyst ville jeg ikke ha lagret, den er for humledominert til det. Svartekunst, derimot.. Blå Chimay er også vel verdt å glemme noen år. Og gueze/lambic hvis du liker slikt eller tror du kan komme til å like det i løpet av de neste ti årene.. Endret 28. oktober 2014 av the_last_nick_left 1 Lenke til kommentar
rodfjell Skrevet 28. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 28. oktober 2014 Vestkyst ville jeg ikke ha lagret, den er for humledominert til det. Svartekunst, derimot.. Blå Chimay er også vel verdt å glemme noen år. Og gueze/lambic hvis du liker slikt eller tror du kan komme til å like det i løpet av de neste ti årene.. Hehe, satt akkurat med en Blå Chimay og tenkte det samme! Bra du rettet meg i forhold til vestkyst!!! Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Blir 4 øl med kameraten ikveld siden jeg har fri i morgen og skal på legebesøk. Innis&Gunn IPA og Belhawen IPA og en grønn pils, blir smakt noen få drammer whisky også, to Drammer Ardbeg 10 en slump Bowmore black rock og en dram Talisker 18 på hver. Gleder meg.. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Kjøpte med en Nøgne Peatet og en Mack IPA i Norge. Så no E det ikkje noka tullat med å drekka Mack Arctic førr no ha nå Mack lagd en rimlig IPA som en ikkje må betala alt førr mykje peng førr.. Lenke til kommentar
Feh Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Haha. Håper det kommer flere butikk IPAer fremover som ligger i samme prissjiktet som Hansa! Mack er jo nesten klin umulig å oppdrive på østlandet. Jeg og en kompis åpnet et Nøgne Peated for en stund tilbake. Smaken ble too much for meg, men han satt å nippa til den til glasset var tomt, akkurat som om det var en whisky! Nå står det vel forsåvidt også på flasken at den er ment til f.eks matlaging og ikke drikking Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Detta va no ennj poløl som E kjøpt på ferden fra Sverrje te Norge. Mack IPA 6,5 med ammerikansk humle. Kul logo med mykje info... 50 kronasjer førr einn halvliterrr.. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 (endret) Mack IPA er overhodet ikke noen IPA eller APA eller noenting i den sjangeren. Det er bare tull. Det er rett og slett villedende markedsføring. Så ikke tro at dette er en IPA man kan få for en billig penge. Kan absolutt ikke sammenlignes med Hansa sin. Endret 29. oktober 2014 av Vice Lenke til kommentar
KKake Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Smakte Mack IPA, polstyrke, i sommer, og om dem ikke har gjort forbedringer i senere batcher er den ikke noe å hoppe i taket for. Husker smaken som utvannet, i beste fall som en mild Pale Ale. Men si ifra om du synes den er god, kanskje jeg fikk en kjip batch. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 På mandag kommer juleølene! Lenke til kommentar
Vice Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Smakte Mack IPA, polstyrke, i sommer, og om dem ikke har gjort forbedringer i senere batcher er den ikke noe å hoppe i taket for. Husker smaken som utvannet, i beste fall som en mild Pale Ale. Men si ifra om du synes den er god, kanskje jeg fikk en kjip batch. Er nok slik den er ment å være. Smakte slik for meg også. IPA begrepet er fullstendig misforstått fra deres side. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Vinkjøler fra Mpx.no 2582,- https://www.mpx.no/samsung-rw33ebss1-vinskap/627479 Materialer til hyller 188,- Termometer 99,- Totalt 2869,- Laget litt forskjellige hyller for å kunne tilpasse om jeg skal lagre store eller små flasker eller kombinere. Da gjenstår kun å dekke til innsiden av glassplaten med først et sort mønstret papir og deretter en papplate for å sikre at det er totalt mørke, så kan mine Westvleteren flytte inn sammen med noen Rochefort 10, Kinn Vestkyst og Nøgne Ø Imperial Stout som skal stå noen år. Forslag på flere øl som gjør seg godt etter ett til to år? Berentsens Jule-Avec er en av de rimeligste i sin klasse, og samtidig den som har mulighet til å bli aller best etter 12-18 månerer. Kjøper alltid inn en håndfull av disse hver jul, de er fantatsiske julen etter. Videre er Aass sin premium 9% juleøl ypperlig til lagring, og rimelig i innkjøp. Ringnes Julebokk også, men den har ikke vært like vellykket de siste årene. Kinn Svartekunst er svært interesann, den er konstruert for å være lagringsdyktig, og er merket med "best etter 2015". Har hørt mye godord om Chimay blå sin lagringsevne, men har aldri prøvd selv. Så må vi ikke glemme Midtfyns Julestout, den er min absolutte favoritt. Den er supergod som ny, og utvikler seg til helt fantastisk etter ett år. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Kinn Tomasmesse er også verdt å forsøke å lagre. Årets utgave er faktisk allerede lagret ca. 1 år (siden Kinn mente at den ikke burde drikkes før etter et år) så der får man en "bonus" med på kjøpet. 1 Lenke til kommentar
rodfjell Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Takker for gode innspill til lagringsøl! Noterer så blekket spruter, så i morgen blir det polet! Har noen øl som har stått på kjøl en mnd ca, er disse "ødelagte" mtp lagring eller kan jeg ta de ut av kjøl å begynne å lagre de nå? Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 29. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 29. oktober 2014 Neida, øl blir slett ikke ødelagt av å stå i kjøleskap. Om et typisk lagringsøl står ett helt år i kjøleskap kan det få en litt tynnere og lite utviklet smak, men det betyr ikke at det er ødelagt. Jeg vil anta at noen måneder i kjellertemperatur vil få utviklingen i riktig retning, det er bare å prøve. 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 30. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 30. oktober 2014 Desto kaldere du lagrer den desto mindre utvikling. Om man har i kjøleskap må altså ølet stå mye lengre for å oppnå samme utvikling som et godt lagret øl. Merk også at nevnte Juleøl i postene ikke blir tilgjengelig på polet før til mandag. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 30. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 30. oktober 2014 I tillegg kommer problemet med vibrasjon. Vin, og spesielt musserende, liker vibrasjon ganske dårlig, du skal ikke se bort fra at det er tilsvarende for øl. Lenke til kommentar
Johnny Ointment Skrevet 30. oktober 2014 Rapporter Del Skrevet 30. oktober 2014 I tillegg kommer problemet med vibrasjon. Vin, og spesielt musserende, liker vibrasjon ganske dårlig, du skal ikke se bort fra at det er tilsvarende for øl. Det er delte meninger om hvorvidt vibrasjoner har noe betydning for øl, som ofte lagres kun 1-2-3 år, kontra viner som lagres 10-15-50 år. Vurderer selv å kjøpe et vinlagringsskap med vibrasjonsfri kompressor for å være på den sikre siden. Litt dyrere enn vinkjølere, men bonusen er jo at jeg kan oppbevare både øl og vin i et og samme skap. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå