Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Håper flere filmer starter med høyere frame rate slik som det var på Hobbiten på en del kinoer. Likte de ekstra detaljene som kom fram på en del sener. Trur det også kan være grunnen til at det var mye mer behagelig å se på den filmen i 3D de fleste andre 3D filmer jeg har sett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg må bare spørre, hva er det egentlig folk ser i 3D? Holder meg unna så godt jeg kan, men var innom Komplett.no sitt pick up point/store ved rådhuset i Oslo her om dagen, og sjekka ut Avatar i 3D på en av tvene der, med briller. Det så jo bare helt for jævlig dårlig ut. Alle som skryter av at Avatar i 3D ser så bra ut må enten være tilbakestående, utstyret jeg sjekket det ut på ræva eller så må det være jeg som er tilbakestående. Det ser så flatt og jævlig ut, det er som å se en bakgrunn med flate figurer som rører på seg og herjer liggende litt over bakgrunnen igjen, av mangel på bedre forklaring. Vil si at jeg får bedre 3D-feeling av en film i 2D.

Blir ikke dette som å klage på at en konsert-DVD ikke gir samme opplevelse som å faktisk være på konserten? 3D på kino er noe helt annet enn 3D på et par ti-talls tommer flatskjerm. Kom deg på kino og se (åpningen til) Life of Pi om du ikke har sett den allerede. Veldig enkle 3D-tagninger men som likevel bør få kritikerne til å hoppe av nei-til-3d-saueflokken.

Lenke til kommentar

Håper flere filmer starter med høyere frame rate slik som det var på Hobbiten på en del kinoer. Likte de ekstra detaljene som kom fram på en del sener. Trur det også kan være grunnen til at det var mye mer behagelig å se på den filmen i 3D de fleste andre 3D filmer jeg har sett.

 

Ja, jeg likte 48fps veldig godt. Men 3D er fortsatt noe dritt. Det ser fint ut i saktegående scener, men med en gang det skjer masse på skjermen, så begynner ting å bevege seg hakkete, og det blir uklart og blurry. De får prøve igjen om noen ti-år, når teknologien er bedre. Når jeg ser 3D så sitter jeg mest å ergrer meg over det. Det er en ekstra distraksjon.

 

Det er vi forbrukere som i bunn og grunn bestemmer om 3D har livets rett. Så lenge vi betaler de ekstra 20-30 kronene (pluss briller som man glemmer hjemme hver eneste gang) så kommer 3D fremdeles til å finnes.

 

Det er jo en liten trøst at de filmene som kommer i 3D som oftest er blockbustere som jeg ikke bryr meg om å se. De to gangene jeg har gjort et unntak å gått å sett 3D-film har jeg blitt skuffet over både 3D-en og filmene generelt.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Kjøpte noen brilller til Sony 55" min, spillte en times tid Uncharted 3 for å teste det. Såg vel halve TinTin, men jeg sovnet jo (av andre grunner enna t filmen var kjip altså). Heldigvis fikk jeg en meget godt pris på brillene, ellers hadde det vært mange penger i dass.

Lenke til kommentar

Støttes, Jiro Dreams of Sushi er en perle av en film! Et besøk på restauranten til Jiro er et av mine livsmål.

 

http://www.youtube.com/watch?v=hbV6knbeUFE

 

Jeg elsker forøvrig filmer om asiatisk mat, men sliter med å finne frem til disse skjulte perlene. Jeg har sett og likte veldig godt Jiro Dreams of Sushi, Tampopo og Eat Drink Man Woman.

 

Noen som har tips til liknende filmer?

Lenke til kommentar

Ja, jeg likte 48fps veldig godt. Men 3D er fortsatt noe dritt. Det ser fint ut i saktegående scener, men med en gang det skjer masse på skjermen, så begynner ting å bevege seg hakkete, og det blir uklart og blurry.

...

Har hatt litt problemer med det selv, men jeg syntes det var mye mindre slike problemer i Hobbiten. Problemet blir antagelig mindre med høyere frame rate... uten att jeg kan si noe sikkert om det.

Lenke til kommentar

Zero Dark 30, Les Miz og Django skal sees i bedre kvalitet enn de screenerne. Tror jeg venter på Les Miz, hadde vært gira å sett den i romjula, men så fant jeg ut at det var bare i USA den hadde premiere så tidlig. Gleder meg til Django neste uke på kino.

 

Så Gangster Sqaud i går. Kul og grei popcorn-film, men ikke akkurat det sterkeste på manus og karakterer. En haug med folk i de mindre birollene som jeg liker godt fra tv-skjermen. Også jævla irriterende at en fyr i kinosalen begynte å skrike under skytinga en gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...