Gå til innhold

Teori klasse B - Tråden som kan hjelpe deg


Kron

Anbefalte innlegg

jeg har hele 7 spørsmål jeg lurer litt på om noen vil hjelpe meg litt å løse. Noen har jeg vel egentlig rett på, men lurer om det finnes unntak.

 

1. Visst en bil for eksempel kjører i 60km/t og du er 3 sekunder bak bilen. Å så får jeg spørsmål om, hvor mange meter vil du her være liggendes bak bilen? Hvordan regner man dette ut på en kalkulator? er litt dårlig i matteregning, så en enkel og grei løsning hadde vært fint.

Gjør om fra 60km/t til m/s ved å dele på 3,6. Da finner du farten i meter per sekund. For å få antall meter ganger du med 3 sekunder. Altså: 60/3,6=16,67. 16,67*3=50. Altså 50 meter.

 

2. Hvor lang er bremselengden på våt føre enn på en tørr veibane. Jeg vil si at svaret her er som oftest det dobbelte ca. Men om jeg tar alternativer ifra det spørsmålet: Er den A. 2 ganger lengre B. 4 ganger lengre C. 6 ganger lengre D. 8 ganger lengre.

 

Hva blir svaret om jeg får et slikt spørsmål, tror det var et slikt spørsmål jeg fikk, var bare redd det var ett lurespørsmål på en måte. For jeg har jo ikke fått oppgitt noe tall her heller på en måte.

 

Dette er vel ikke en regneoppgave, men det står forklart i boka. Tror det er 2 ganger lengre på vått føre og 4 ganger lengre på vinterføre.

 

3. Jeg fikk et midlertidig omkjøringsveg skilt, oppgaven følte jeg var grei. Men på dette skiltet, så stod det et veinummer fremme på selve skiltet [3] og det stod [300]på skiltet, og et av alternativene var om dette hadde noe med at de som hadde så mange tonn måtte kjøre til venstre siden. Dette vil jeg oppfatte som feil da, for det riktige alternativet vil jeg si at er at dette er et skilt for midlertidig omkjøringsvei. Men bare sånn for å være sikker, det har ikke noe mer å si enn det sant?

 

Skjønte ikke spørsmålet. :p

 

4. Denne er vel forsovet enkel og jeg har vel rett når jeg sier at alle biler har vikeplikt for trikk? så når det står en bil på hver side av en trikk, så er det i alle tilfeller trikken som skal kjøre først?

 

Det stemmer vel, tror jeg.

 

5. Når du skal svinge inn til venstre, hvilket kjøretøy er det vanskeligst å beregne avstanden til da. A. Lastebil B. Varebil C. Motorsykkel D. Traktor?

 

Mener at det er motorsykkelen

 

6. Har ett spørsmål jeg fikk, som jeg fikk veldig like alternativer på, men vet at kun to av dem er rett da. Spørsmålet er Hvor er det lov til å parkere? A. Ikke nærmere enn 5m før gangfelt B. Ikke nærmere enn 5m etter gangfelt

 

A. Ikke nærmere enn 5m før gangfelt. Du kan stå helt inntil etter gangfeltet (da ødelegger du ikke sikten så bilen ser forgjengere)

 

jeg har jo lest dette, men jeg klarte ikke helt å tolke de to alternativene der og hvilket av dem som er riktig.

 

7. Du kjører i 90 km/t og vil kjøre forbi en bil som kjører i 80 km/t. Hvor mye reduseres forbikjøringsstrekningen dersom bilen foran reduserer farten til 70?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig gledelig å høre. Gratulerer så mye! :D

 

Teoritentamen anbefales på det sterkeste. Kjøpte testen for 40,- den ene dagen, og den neste dagen kunne jeg stolt gå ut av Risløkka trafikkstasjon med kun to feil i bagasjen på første forsøk. Ubeskrivelig deilig følelse! :wee:

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte aldri tilgang til sånn utvidet test jeg. Leste på det, men så bestemte jeg meg en av dagene bare for å dra rett opp og ta testen. Var vel dagen før jeg fylte 18, og endte på 3 feil. Hadde planer om å kjøpe tilgang dagen før jeg skulle ta testen, men var litt impulshandling en dag jeg hadde to fritimer på starten av dagen.

 

Var ikke vanskelig prøve uansett, gikk fort unna.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Min erfaringe er at teoritentamen.no ikke var noe lik den faktiske teoriprøva. Ikke at jeg syns teoriprøva var vanskelig(ere), men jeg husker bare at jeg ble så paff over hvor forskjellig den og de på teoritentamen.no var, da alle jeg hadde snakket med som hadde tatt den mente de var så like. Men teoritentamen.no anbefales på det sterkeste, da det er en fantastisk hjelp. Leser du deg opp og bruker litt sunn fornuft, så skal prøva gå helt greit på første forsøk. :)

 

Det værste på min teoriprøve var gutten som satt ved siden av meg og nynnet på alskens popsanger mens han tappet blyanten sin i bordet i åttendedelstakt.. :ermm:

 

Ønsker jeg alle de som skal ta sin teori masser lykke til!

 

Noen spørsmål:

 

1. Er det tillatt å ta en U-sving ved bruk av en trafikkøy?

2. Er det tillatt å snu på alle veier (så fremst det ikke er forbudsskilt, naturligvis, og man er til hinder for annen trafikk) uavhengig av fartsgrense?

3. Er det forskjell på hvitt lys og hvitt blinkende lys ved jernbanespor?

4. I en enveiskjørtgate: er det tillatt å legge seg i hvilket som helst felt? I følge prove.no kan man selv velge det feltet som passer best til ens videre kjøring, mens teoriboka sier man bør holde seg i høyre felt grunnet syklister.

 

Takk på forhånd. :)

Sikkert veldig sent svar, men svarer deg likevel. Dog må jeg innrømme at jeg ikke vet/er usikker på svar på nr 1 og nr 3. Slik U-sving ved bruk av trafikkøy har jeg tatt selv, men jeg må innrømme at jeg ikke aner om det faktisk er tillatt.

2. Nei. Motorvei er det f.eks ikke lov å snu på.

4. Ja. Jeg ble lært opp til at man skal velge det feltet som er best for din videre kjøring. Skal du til høyre eller rett frem er det naturlig å velge høyre felt. Skal du til venstre velger du venstre felt. Så det er absolutt tillatt å legge seg i det feltet som passer deg. Men du skal selvsagt holde god avstand og foreta en forbikjøring av syklister. Man får dessuten feil av sensor hvis man velger feil kjørefelt under oppkjøring (som oftest skal du svinge mot venstre etter en enveiskjørt gate under oppkjøring, fordi høyresving naturlig nok ikke vil gi noen forskjell på hvordan du kjører, som igjen ikke sier om du kan dette).

 

 

7. Du kjører i 90 km/t og vil kjøre forbi en bil som kjører i 80 km/t. Hvor mye reduseres forbikjøringsstrekningen dersom bilen foran reduserer farten til 70?

Den halveres.

Lenke til kommentar

Bestod nå for 5 min siden. 1 feil, 14 minutter. Skremmende lett. Ikke rart nordmenn flest kjører som idioter når ikke høyere kunnskapsnivå trengs.

Gratulerer Konnis! :)

Og sant det du skriver. Men det beste du kan gjøre er å få inn all den kunnskapen du kan, for så å bli en god og sikker sjåfør selv.

Har du fått noen oppkjøringsdato?

Lenke til kommentar

Bestod nå for 5 min siden. 1 feil, 14 minutter. Skremmende lett. Ikke rart nordmenn flest kjører som idioter når ikke høyere kunnskapsnivå trengs.

Hehe, håper for all del ikke du tror teorien er det viktigste med sertifikatet? Teoriprøven skal bare dekke de viktigste trafikkregler, og skal på inge nmåte representere hele kunnskapsnivået som kreves for å få lappen.

 

Du har jo en oppkjøring. :)

 

EDIT: Og jeg har annen oppfatning enn at nordmenn flest kjører som idioter. Ja, noen gjør det - men ikke de fleste.

Endret av Zodihax
Lenke til kommentar

Ok da, kanskje ikke folk flest, men nok av tullinger i rundkjøringer og på motorveien f. eks. :p

 

Teorien er jo selvfølgelig ikke det viktigste, men synes godt teorien kunne dekket litt mer enn den gjorde. I bøkene står selvfølgelig alt bra skrevet, men teoriprøven er kanskje litt for lett. Ihvertfall når det er tillat med 7 feil når det kun er 45 spm.

 

Regner da med å kjøre opp på dagen, 2 mnd til ca.

Lenke til kommentar

Teoriprøven skal jo være en prøve med spørsmål fra ulike deler av pensum, noe som betyr at du på langt nær kommer innom alt som skrives om i teoriboka. Jeg regner med man kan være både heldig og uheldig med uvelgelse av spørsmål mtp vanskelighet.

 

Må forøvrig si at jeg er glad jeg bor i Norge, og ikke i f.eks Tyrkia. Der kjører de virkelig som idioter!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Tok den rask på hele 5-10 min jeg før jeg leverte den. Sto med 4 feil ^^. Eneste jeg gjorde var de jeg ikke viste svaret på hoppet jeg over. Deretter startet igjen på nr 1 å leste godt over.

 

 

Det er et bra tips, ta de du kan deretter gå tilbake til nr 1 og lese alle om igjen. Men ikke les for lenge på de var det jeg tenkte ettersom da begynner du å rote med svarene :p

 

 

Gratulerer til alle som har stått :)

Endret av Andzel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...