Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Det må være en bug rett og slett. Prøvde på måfå å aktivere lyd ut på ATVen, i mens eg såg på Sons of Anarchy. Da fungerte det jo slik det skal, altså kun lyd og noe annet dritt over ATven. Gikk ut i start menyen og spillte av litt musikk. Tenkte at dette jeg måtte være for godt, til å være sant. Så jeg slo av lyd ut, og aktiverte det igjen. Når jeg gjør det så slår mirroring seg på også...

 

Sånn skal det jo ikke være? :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flere som sliter med "knittrete" lyd når de kjører Spotify via AirFoil? Fungerer stort sett helt fint om jeg kjører AirPlay via iTunes, eller kjører Spotify via AirPlay på mobil, det til både Apple TV (Gen 3) i stua og til min stasjonære som står med en AirFoil Speaker løsning.

 

Men med engang jeg prøver med Spotify via AirFoil i OS X eller Windows så vil en stor del av sangene skippe fra tid til annen, og mange av sangene vil ha en høy elektrisk knittre lyd som kan irritere hvem som helst..

Lenke til kommentar

Hei - jeg vurderer å kjøpe meg en Mac Mini for å bruke den til litt redigering. Vil det funke greit? Programmer jeg har tenkt å bruke er Lightroom - Photoshop -Final Cut Pro X etc.

Minien vil bli oppgradert til 8/16 GB RAM samt en SSD - sikter på den billigste modellen.

Vil bli kjørt på 2x 20" Cinema Display

Lenke til kommentar

Redigering krever ikke stort av maskinvare så det funker til lett bruk.

 

Kan dog ikke si at Mac mini er verd pengene da man betaler premium for ingen ting. Selv om de tar drøye 8k for basiskomponenter som knapt er verd halvparten vil Apple ha 800 kr I tillegg for å gå fra 4 til 8 GiB minne. 8 (2x4) GiB minne koster løst ca 300 kr. Apple vil ha 800 kr pluss det de allerede har tatt for 4 GiB (2x2).

 

I tillegg presterer de å skrive SSD-harddisk på ordresiden.

 

Skal innrømme at jeg er mer åpen for Apple-produkter etter at jeg tok en bit av det sure eplet og kjøpte flere Apple-produkter. Kommer likevel ikke bort fra at de tar en ekstrem overpris og begrenser bruken av utstyret.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Det gjør det hos meg også med tokjerne- prosessor. Det er fremdeles dobbel pris i forhold til maskinvaren og de skal fremdeles ha 800 kr ekstra for minne.

 

Om man får det gratis er det fremdeles begrenset i bruk. Jeg ser ikke det fornuftige i å betale dobbelt til er selskap som begrenser bruksmulighetene kontra å betale markedspris for åpne systemer. Prisen hadde ikke vært et problem om bruken var åpen.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Nå henger jeg ikke helt med her? På hvilken måte er en Mac Mini "låst"?

At maskinvaren koster endel er i for seg greit nok, men så er den jo mindre, mer elegant og kompakt enn selv det mest kompakte man kan kjøpe av Mini-ITX systemer fra andre produsenter, og langt mer kompakt enn det man har mulighet for å bygge selv.

 

Man betaler for formfaktor, sånn har det alltid vært uansett hvilket selskap du måtte nevne.

Hvilke begrensinger du snakker om forstår jeg heller ikke, Mac Mini er en av de minste formfaktorene på markedet og du kan uten problemer kjøre alt fra OS X, Windows til Linux og BSD. Finnes vell på sånn måte ikke noe mer fleksibelt system når det gjelder programvare.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ofte jeg opplever at porter rapporteres som lukket uten ifra selv om de i realiteten er åpne, dette er erfaring jeg har hatt med så godt som samtlige routere opp igjennom tiden. De fleste routere har jo en eller annen maskeringsfunksjon som gjør at selv åpne porter ikke kan "sniffes opp" som åpne uten ifra for å beskytte deg mot angrep.

 

En enkelt måte å teste på er å ha uTorrent, deaktivere uPNP og automatisk port mapping og sette porten manuelt til den porten du forsøker å åpne i AirPort Extreme, ta deretter å finn en populær liten sak på en torrentside og se om uTorrent rapporterer porten som åpen og ting fungerer som de skal eller ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...