Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

MartinF: Takk, virker som om det kan fungere bra!

 

Over til noe annet: Har siden jeg fikk meg iPhone i fjor høst irritert meg over hvor mye styr det er å overføre og spille av filmer i matroskaformat på iOS. “Løsningen” ble stort sett å konvertere til .mp4, men det var så mye styr at jeg stort sett ikke gadd det. Men kom for noen dager siden over en applikasjon som heter Waltr:

 

rZLcAIC.jpg

Med den så holder det å trekke .mkv filmen en ønsker på iOS over i vinduet. Overføringer av en HD film i .mkv på ca 5GB tok ca 2min.

 

bcAI7Pm.jpg

Videre så har jeg vært vant til at jeg må spille av .mkv i diverse jalla videoavspillere. Men med Waltr så kommer matroskafilen rett inn i iOS sin egen video app, hvilket er greit da den generelt bruker mindre strøm enn alternativene. Undertekster fungerer også som en kan se på bildet over.

Endret av blured
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om du stort sett har greit med mobildata eller WiFi så vil jeg anbefale å sette opp en Plex Server på Windows, Linux eller Mac og bare legge inn Plex.app i iOS. Den henter inn MKV uten problemer og transcoder direkte til MPEG-4 når du skal spille av på iOS. Du kan kjøre på med temmelig god båndbredde også (opp til 20 mbit om du har god nok opplinje til å takle det) og du får da finfin kvalitet.

 

Om du kjøper Plex-Pass så kan du også synkronisere media direkte via Plex.app, du kan da velge om den skal komprimere eller kjøre max kvalitet som da tar like stor plass som original fila. Alt overføres via WiFi, og du kan også synkronisere selv om du ikke er hjemme via eksternt så lenge du setter det opp.

 

Har aldri irritert meg over MKV på iOS nettopp på grunn av jeg har alt i Plex uansett som gjør livet såret enkelt.

Lenke til kommentar

Støtter anbefaling av plex. Glimrende app jeg bruker mye, både hjemme og eksternt.

 

Hvilke lagringsmedier bruker dere til filmer/tv-serier? Hittil har jeg brukt ekstern hdd tilkoblet Mac mini, men er på utkikk etter noe litt mer robust, både mtp kapasitet og ikke minst backup/raid.

Endret av NiRaM
Lenke til kommentar

Plex er nok bedre pga den begrensede lagringsplassen på iPhone (og iPad). Men nå begynner det å bli noen år siden sist jeg hadde en stasjonær stående hjemme .

 

Så slik situasjonen er for meg nå: Har maks plass til en 4-5 sesonger av en serie og en 10-15 filmer (alt i HD) på min laptop. Altså ender jeg opp med å slette det meste etter at jeg har sett det, hvilket gjør konvertering til .mp4 ganske så håpløst. Merker at jeg fikk lyst til å gå til innkjøp av server + raid nå... Men får klare meg med en app som Waltr inntil videre. :p

Endret av blured
Lenke til kommentar

Det er riktig, bør sjekkes opp hver enkelt modell. I tillegg må den være kraftig nok til transcoding, noe de billigste ofte ikke er.

 

Selv tenkte jeg å bruke mac minien tilkoblet et raid array, som i prinsippet blir et "nas" med alle muligheter macen og osx har.

Lenke til kommentar

Det som er litt leit i forhold til Plex og iOS er jo nettopp at Plex  transcode (konvertere om du vil) filene til mp4. Det betyr at mange av de billigere NAS-serverne er utelukket, og selv om man har en kraftig maskin som server så bruker det en del prosessorkraft å transcode f.eks en full HD-film fra mkv til mp4. Jeg har selv en overklokket i5 3570k i min server-maskin, og jeg har sett cpu-loaden ved slik transcoding gå opp i rundt 50%. Jeg har riktignok alltid kvaliteten på høyeste innstilling.

 

Har du en android-enhet du kjører Plex-klienten på kan serveren sende filen direkte til telefonen, og du kan igjen sende den til f.eks en chromecast, uten at servermaskinen trenger gjøre noe særlig. (Kalles direct play). I dette scenarioet kan du bruke nesten hvilken som helst NAS eller datamaskin som server, eneste kravet er at du kan installere serverprogramvaren på maskinen. Trenger ikke noe særlig prosessorkraft.

 

Stor fan av Plex. Det er bare på grunn av konkurranse fra andre, mer ... sprø alternativer at jeg har gått litt vekk fra å bruke programmet i det siste.

 

Var lur nok til å kjøpe lifetime-membership på Plex pass før de kutta ut den løsningen, så alle appene og ekstrafunksjonene er klare for meg hvis jeg kommer tilbake. Kosta vel bare 370 norske kroner eller noe sånt. (Kosta rundt 70 dollar, men dette var når dollaren fortsatt var veldig svak og krona sterk)

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Dem har tydligvis endret innholdet i linken min, fordi den var linka til en MPB 2014-modellen til 9000,-. Men etter en liten prat med Elkjøp så fikk jeg på en eller annen måte 2015 modellen til samme pris, så har nå bestilt! Satser på jeg blir fornøgd, annser det som et veldig godt kjøp allerede.

Lenke til kommentar

Elkjøp hadde tidligere i dag Macbook Pro 13" modell MF839 (2015) liggende ute til 8990,-. Den er nå endret til 11.790,-

 

Det var nok en feilprising siden kundeavisen deres viser modell MGX72 (2014) til 8990,-.

 

Dersom noen fikk kjøpt nyeste modell for kr. 8990,- har de gjort et kupp.

Lenke til kommentar

Snart blir det innkjøp av den nye Apple TVen, når den kommer.. Så på under 9 mnd så har jeg kjøpt ny macbook, iphone, apple watch og apple tv. Har ikke lyst å gjøre regnestykket engang. 

Endret av iBMTJ
Lenke til kommentar

Testet force touch i butikk, med mindre jeg tar feil var det slik at man ikke her lengre kunne "tappe", man måtte trykke ned et nivå (klikke). Stemmer dette eller er det en innstilling slik at man også kan tappe touch paden slik som tidligere?

du kan tappe

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...