Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Hey forum folka..

 

har seg sånn at jeg er i USA nå, jeg vil kjøpe meg en mac og jeg kan ikke bestemme meg for om jeg vil kjøpe macbook pro: 13-inch: 2.8 GHz

2.8GHz dual-core

Intel Core i7

4GB 1333MHz

750GB 5400-rpm1

Intel HD Graphics 3000

Built-in battery (7 hours)2

 

eller macbook air: Configuration

1.8GHz Dual-Core Intel Core i7

4GB memory

256GB flash storage1

Intel HD Graphics 3000

 

hva ville du valgt???

 

Det kommer helt an på bruken. På grunn av SSD i MBA vil nok den oppleves som raskere i de fleste situasjoner. Det eneste som drar 13" opp er selvsagt prosessoren. Men om du ikke er avhengig av mange og tunge programmer ville jeg valgt MBA fordi den er liten, diskré og ultraportabel.

 

kommer bare til å bruke den til facebook, web design, skriving og sånne ting :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hey forum folka..

 

har seg sånn at jeg er i USA nå, jeg vil kjøpe meg en mac og jeg kan ikke bestemme meg for om jeg vil kjøpe macbook pro: 13-inch: 2.8 GHz

 

[...]

 

hva ville du valgt???

Jeg har begge maskiner, bruker stort sett bare MBA av laptopene for tiden. Satt meg ned med 13" MBP på fanget tidligere i dag, klarte ikke tenke annet enn «pokker, denne saken er tung!». Når du først har blitt vant til at laptoper kan være så hendige som MBA føles det helt feil å gå tilbake til noe som helst annet – og Apples andre maskiner er tross alt ikke det verste en kan ramle over.

 

Hvis «webdesign» ikke innebærer særlig krevende operasjoner (og det gjør jo stort sett ikke det – med mindre tung grafikkprogramvare er en del av dealen) er valget lett. Trenger du ytelse blir avveiningen selvsagt en annen. Skal maskinen stort sett stå på en pult vil det også kunne påvirke.

Lenke til kommentar

Hehe enig der. Trodde fullscreen var alfa omega når jeg fikk mac, men fant fort ut av autohide dock og så maksimere vinduet er mye bedre siden du da får menyen på toppen i tilleg. :) Greit å ha den der liksom, kan se hva klokken er og sånt. Men noen programmer, som preview av PDFer er ganske greit å ha fullscreen da!

 

Du kan jo se toppen med fullscreen? Du bare drar musen øverst på siden? Funker her hvertfall :)

Ja, vet, men syns det er greit å ha menyen visende hele tiden :p

Lenke til kommentar

Det er strengt tatt bare videokomprimering og spill som får problemer med en air. Tilogmed enkel videoredigering funker fint, men komprimering tar jo masse tid.

 

Den er jo relativt begrenset mtp på tilkoblingmuligheter, noe som gjør endel operasjoner tungvindt, i tillegg er det ikke lenge på 100% load før vifte spinner opp, og skjermen er liten. Personlig er jeg litt overrasket over hvor mange som vurderer air som bruker bærbaren sin som en "gjennomsnittsmann", dvs har den bærbare som hovedmaskin og stort sett bruker den hjemme. Jeg mener den ikke er så godt egent til det.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...