Gå til innhold

Progressiv musikk - anbefaling og diskusjon


SnittLeif

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 5 uker senere...
  • 3 uker senere...

Var i Norge i 2007, spektrum. Fantastisk konsert. Så de sist i Globen i 2011.

Deler av konserten var en lidelse med tanke på Geddy`s stemme. Han har ikke kapasitet til å synge gamle sanger lenger. Stemmen når ikke opp. Det blir skrikende og vondt å se og høre. Men for all del, musikken er fantastisk.

 

Hm, litt som å se Halford live nå kanskje..han har lagt de fleste låtene ned en hel oktav. Høres helt merkelig ut på refrengene. Mange eldre vokalister som gjør det, stemmebåndet er ikke det samme som da de var unge og spreke vettu.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

 

@kjelldell

 

Hemispheres Tour (Tour of the Hemispheres)

October 14, 1978 - June 4, 1979

Hemispheres released: October 28th 1978

May 24, 1979 Chateau Neuf. Oslo, Norway

 

Oi, da var jeg 9 år gammel.

 

@Bytex

 

Nei, det er vel så. Men jeg har vel lest at Geddy har endret stemmen sin ganske mye, han fikk problemer med stemmen på et tidspunkt, og måtte gjøre endringer. Dersom man hører sanger fra 70 tallet så er det kanskje ikke så rart heller.

 

Må si jeg virkelig liker retningen rush har valgt nå. Tyngre sanger på en måte.

Håpte i det lengste at det skulle komme et konsept album, men ikke i denne omgang.

Endret av indomitable
Lenke til kommentar

Ja.. kanskje noe av det ltt bedre jeg har hørt av Rush på lenge. Men Rush blir for utbrukt og kjedelig for meg i dag. Etter Signals syns jeg det var nok med dem. For mye det samme opp igjen

 

Til en viss grad enig i at etter signals så har det ikke vært så mye legendarisk. Fra tid til annen kommer det noen låter som viser gammel storhet tho;

 

Grace under preassure var en cd som jeg aldri helt fikk "inn"

Likte tildels retningen de tok med power windows og hold your fire, men det var vel Geddy Lee som nærmest insisterte på synth retningen. Presto har elementer av storhet, men når ikke opp.Roll the bones og counterparts har noen sanger som jeg forguder, dreamline, ghost of a chance er bra, Nobody`s hero på counterparts er veldig bra hva tekst angår. Etter at Neal mistet et barn og kone i et og samme år så hadde Rush en nedtur, mens Neal var ute på sin motorsykkeltur for å finne meningen med livet, så ble det ikke produsert stort. "consider this my retirment" var Neal`s kommentar i begravelsen. Men plutselig var han tilbake med enormt behov for å skrive sanger. Snakes and arrows er et album som har vokst på meg, liker virkelig tittelsporet. Clockwork Angels er et album jeg virkelig har tro på. Litt "old school" rush mener jeg materialiserer seg. Turneen de skal ut på skal jeg ha med meg, om jeg så må reise til canada\usa. Velger å tro at de drar ut på "R40" når tiden er moden.. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eg stussa litt over vokalen på Live In Cleveland. Etter nokre gjennomlyttingar går det derimot veldig greit. Han slit med høgare tonar, men klarar seg forholdsvis greit. Har framleis ei strålande stemme.

 

Rush har klart seg bra i seinare tid etter min meining. Det når nok aldri opp til 70-80-talet, men absolutt god musikk. Har meir sansen for album frå etter 90-talet enn dei som vart produsert i keyboardperioden til Geddy. Presto, Roll The Bones, Counterparts, Test For Echo. Vapor Trails har eg aldri fått heilt sansen for, men Snakes & Arrows har mykje bra.

 

Ser fram til Clockwork Angels og håpar dei kjem seg til Norge igjen. Eg kunne tenke meg å sjå dei live.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...