Gå til innhold

Vår kjære elskede NRK lisens.


jinriksha

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Så du synes det er greit å betale 2000 kr i året for å se nyhetene, svisj og sommeråpent?

... og alt annet som sendes på NRK. Trodde det kom godt nok frem i innlegget mitt. :roll:

 

Jeg liker det som sendes på NRK. De har et variert og seriøst sendeprogram i mine øyne.

 

edit: ... i motsetning til resten av dritten på idiotboksen.

Endret av kag
Lenke til kommentar

Jeg syns studentrabatt på NRK-lisensen hadde vært en fornuftig ting. I tillegg til at studenter er en økonomisk svak gruppe så er det jo også et faktum at det er den gruppen som nok ser minst på NRK.

 

Jeg skal riktignok si meg enig i at jeg syns det er befriende å slippe reklame de gangene jeg ser på NRK, men for mitt vedkommende er ikke den befrielsen verdt 2000 kr i året.

Lenke til kommentar
Herre jemini, da? Var det ingen som fikk med seg at lisensen ikke er en NRK-lisens, men en generell kringkastingsavgift, som sikrer et minimum av uanvhengig presse?

Er det noen andre enn NRK som får en del av avgiftskaka da? I så fall: hvem?

 

Er jo ikke tvil om at NRK baserer sin drift på lisensinntekter da. Ellers hadde dem jo hatt reklame som de andre norske kanalene.

Endret av Knut Marius
Lenke til kommentar

Veldig enig med allyse. "sponset av" = reklame.

 

Dessuten, NRK skal ikke være en komerisell kanal, hvorfor i alle pokker har de da sånne SMS sendinger der de tar seg 10kr pr. SMS som vises på skjermen? TV2 og TVN gjør jo det samme for å tjene penger. Koster det så mye mer for NRK å ha SMS sentral at de bare går i null med deres SMS show? :thumbdown:

Lenke til kommentar

Blir navn og adresse sendt til kuksugeran i NRK ved kjøp av TV-kort til PC'n?

 

Mulig det er riktig å betale KRINGKASTINGS-avgift, men då må NRK før hælvetta se å slutte med de førpulte "sponset av" driten før og etter hver sending.

 

sorry ordbruken, bare måtte...

Lenke til kommentar
Mulig det er riktig å betale KRINGKASTINGS-avgift, men då må NRK før hælvetta se å slutte med de førpulte "sponset av" driten før og etter hver sending.

Det er vel stort sett bare sportssendingene og spesielle arrangementer som har slike "sponset av"-greier foran og etter sendingen.

 

Men det er jo heller ikke å stikke under en stol at både Autofil og enkelte andre programmer driver skjult markedsføring. Om NRK får penger for dette eller ei vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
Og takk gud for at det i det minste er én kanal uten reklame. Reklame bringer bare styggedommer som kommersialisering og agurknytt med seg over resten av kanalen.

Uten reklame? Ser man på sponsing og skjult reklame i NRK, så er det en del av dette også. Lotto-trekningene, Joker og mye annet er ingenting annet enn pur reklame. NRK får mye fortjeneste av å sende disse programmene, og er nesten like mye som TV 2 og andre komersielle kanaler drevet av ønsket om større seertall og penger.

 

Mer om NRK:

 

NRK bruker alt for mye av lisenspengene på å prøve å danke ut de komersielle kanalene. Det er IKKE NRK's oppgave. NRK har som oppgave å være en uavhengig aktør i markedet, som ikke på død og liv må tenke seertall for å opprettholde sin økonomi.

 

NRK burde holdt seg til rollen som uavhengig aktør i dette markedet, uten et ønske om å bli styrt av komersielle krefter. Men hva har skjedd med f.eks NRK Dagsrevyen, spesielt etter at TV 2 Nyhetene begynte å spise av andelene? Jo, de tok opp kampen med å bli mer komersielle selv... også i Nyhetene. Dagsrevyens seriøsitet har tapt seg kraftig de siste årene. Det er fint at NRK har varierte programmer, og morsomme programmer, underholdning, filmer og så videre. Her kan de få gjøre det de vil. Men akkurat Dagsrevyen og andre seriøse programmer hadde ikke behøvd å være gjort så komersielt.

 

De har også begynt å motprogrammere TV 2 til en slik grad at det ofte er samme type program på begge kanaler, slik at de som kun har NRK og TV 2 ikke har valgfrihet til hva slags program de vil se på. Heldigvis tok TV 2 tak i dette og endret sin programmering, til tross for at f.eks Tabloid danket ut NRKs lignende program på samme tidspunkt (NRK og TV 2 bytter litt om på å være største kanal i Norge, selv om NRK fortsatt er det i større deler av året).

 

NRK bruker også uhorvelig mye lisenspenger på å prøve å danke ut TV 2's morgensendinger, til tross for at de har gått på flere smeller de siste årene på disse forsøkene (når skal de lære?). Hvem vil se grå, triste studiovegger med kjedelige programledere tidlig om morgenen når TV 2 har et fargerikt og morgenfriskt studio med glade programledere. NRK har kanskje bedret seg på området, men de første forsøkene var triste greier.

 

I tillegg har NRK reklame/"sponsing" av alt som er av nyhetssendinger og har også sett det på andre ting. Snart sponses vel snart Dagsrevyen også. Og hvorfor trenger de sponsing? For det budsjettet NRK 1 har, kunne man drevet syv (7) TV 2 kanaler. Hvor blir det av pengene i NRK?

 

Forslag: Når NRK tydeligvis har satt seg som mål å få alle i Norge til å betale lisens, uavhengig av om man faktisk har TV eller ikke, så kan man vel bake det inn i skatten slik som alle andre goder vi har her i landet? Antall klager ville blitt redusert til kanskje 1-5% av det det er i dag. Jeg bruker ikke f.eks biblioteket, og har aldri klaget over at jeg må betale på dette via skatten.

 

Min mening: Lisensen burde forsvunnet, eller rettere sagt, bakt inn i skatten slik som alle andre goder i Norge. Sponsingen (både den synlige og usynlige) burde opphøre, og NRK burde gå tilbake til rollen som seriøs kringkaster, ihvertfall på Dagsrevyen og de andre såkalte seriøse programmene. Kanskje forandre litt på organisasjonen slik at pengene ble brukt litt mer seriøst også? NRK har fått kritikk for akkurat dette med pengebruk.

Lenke til kommentar

Sendte mail til [email protected] og sa ifra om at jeg ønsket å si opp lisensen. Fikk da en mail tilbake med et skjema som måtte fylles ut:

 

Punkt 1 eller 2 må fylles ut da oppsigelsen ellers ikke vil bli godtatt.

 

1. Jeg har overdratt fjernsynsmottaker/videospiller tiL:

Navn

Adresse

Postnummer Poststed

Dato for overdragelse Evt. lisensnummer (hvem faen vet dette da?)

 

2. Hvis punkt 1 ikke fylles ut, ha har skjedd med fjernsyns-/videomottaker(ne)?

 

 

Jeg erklærer at NRK vil bli underrettet hvis undertegnende tar fjernsyns- eller videomottaker i bruk igjen, eller de(n) blir overdratt til andre

 

Dato Underskrift

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...