Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Kjøttdeig er rester av annen produksjon som blir kværnet sammen, samme ulla som pølser, der av innhold som tunge, hodekjøtt ol som man leser bak. 

Kjenner to som jobber med dette, de spiser ikke slike produkter og ikke får barna deres heller i bursdager.. 

 

Det er rett og slett rester som man skraper rene for å få ut alt og 70% av kaloriene er ikke fra kjøtt engang. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trent 4xuka lenge på bulk. Lest og hørt en del positivt om stronglifts 5x5 på deff. Dette programmet er 3xuka.

 

Funker dette optimalt i en deffefase, eller er det uoptimalt å gå ned på treningsmengden (4xuka --> 3xuka)?

 

Edit: innbiller meg liksom at det er for lite. Det er sjeldent jeg ser/hører om/snakker med ordentlig sterke/store folk som bare trener 3x uka...?

 

 

Takk!

Endret av Lærevillig
Lenke til kommentar

Trent 4xuka lenge på bulk. Lest og hørt en del positivt om stronglifts 5x5 på deff. Dette programmet er 3xuka.

 

Funker dette optimalt i en deffefase, eller er det uoptimalt å gå ned på treningsmengden (4xuka --> 3xuka)?

 

Edit: innbiller meg liksom at det er for lite. Det er sjeldent jeg ser/hører om/snakker med ordentlig sterke/store folk som bare trener 3x uka...?

 

 

Takk!

Tenk MER styrkebasert trening siden du ikke bygger volum i perioden likevel.

MYO og lignende treningsmetoder er helt unødvendig.

 

Logisk bør man effektivisere treningsøktene ved underskudd da energien ikke lenger er der for de langsommelige øktene - men ikke nødvendigvis senke treningsfrekvensen.

 

Hvis du synes 3 økter er for lite - strekk programmet ut i sin fulle lengde og omdann det til et 4-6dagers program istedet.

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Behøver ikke det når vi har høna  :dremel:

Som skrevet på kvasilatin over, på deff skal man vise kroppen at man trenger kjøttet, da kreves det bare bindevevsbrytning så man faktisk når kjøttet og det kreves egentlig bare 2 sett pr gruppe. 

 

Skal man trene styrkedelen så kan man vurdere å kutte ned til 3 toppsett om man fra før hadde 5+ 

På volumdelen trengs bare progresjonen som før, evt kutte ned til 2 sett om man er helt tappet for energi. 

 

Kroppen vil da reparere skadet kjøtt, men pga lite kcal, ikke forstreke, så man blir ikke biffere.

Men siden den måtte reparere, betyr det at den forstår at den må beholdes og venligst brenn fettet isteden + aminosyrene i det økte proteininntaket. 

Endret av War
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Kjøttdeig er rester av annen produksjon som blir kværnet sammen, samme ulla som pølser, der av innhold som tunge, hodekjøtt ol som man leser bak.

Kjenner to som jobber med dette, de spiser ikke slike produkter og ikke får barna deres heller i bursdager..

 

Det er rett og slett rester som man skraper rene for å få ut alt og 70% av kaloriene er ikke fra kjøtt engang.

Hahah, uffda :/ Regner med at karbonadedeig ikke er noe bedre?

Lenke til kommentar

 

Kjøttdeig er rester av annen produksjon som blir kværnet sammen, samme ulla som pølser, der av innhold som tunge, hodekjøtt ol som man leser bak.

Kjenner to som jobber med dette, de spiser ikke slike produkter og ikke får barna deres heller i bursdager..

 

Det er rett og slett rester som man skraper rene for å få ut alt og 70% av kaloriene er ikke fra kjøtt engang.

Hahah, uffda :/ Regner med at karbonadedeig ikke er noe bedre?

 

 

 

Lurer på det samme :) Spiser aldri kjøttdeig selv, kun karbonadedeig.

 

 

War, hva jobber du egentlig med? Siden du besitter jævlig mye med kunnskaper om alt! Respekt til deg :D

Lenke til kommentar

Dagens stalltips, stek kjøttdeig, hell den over tørkepapir som ikke loer, så hiv det i panna igjen, vips redusert fettinnholdet betraktelig.

Fettet smelter i varmen og blir flytende i panna.

Eller bare kjøp karbonadedeig som begynner ut bedre.

Hva skal man spise blandingsprodukter for i 2016 ..

Jeg har 3 bachelor og en master og pt^^ hvis man ikke regner med tidlige feilvalg som finmekaniker og elektromekaniske fag :/

Lenke til kommentar

Leste i en artikkel av Børge Fagerli en gang at det kan være lurt å innta karbohydratene om kvelden, og holde seg til fett/protein tidlig på dagen. Det var flere fordeler relatert til dette, men en av dem var at når man våkner er kroppen angivelig i fettforbrenningsmodus, om man unngår karbohytdrater tidlig på dagen holder kroppen seg i denne modusen lenger. 

 

Noen som har noen meninger eller kunnskap om dette? Bullshit or not?

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar

Det er bare periodisk faste så si, spiser alle kaloriene fra for eks 11-19 og faster resten. 

Du går ikke mer ned i vekt, det der er kun energifølesen ol. 

Man spiser jo mer karb en man ville ha gjort på kvelden og reduserer tilsvarende der, så totalen blir relativ lik.

 

De som droppet frokosten før løpetur presterte dårligere som ga dårlige resutater også kcal-messig, så det er ingen magisk oppskrift.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva slags type (rødt) kjøtt spiser du, War? 

Alt som er renskåret, selv også entrecote.

Liker ikke tanken på at noen har skrapet resten av 9 produskjonslinjer inn i en kvørn og hatt masse salt oppi for å lage familiekjøttdeig. 

Det er ikke stor pakke for familien, det er en hel familie av dyr oppi..

Lenke til kommentar

Det er bare periodisk faste så si, spiser alle kaloriene fra for eks 11-19 og faster resten. 

Du går ikke mer ned i vekt, det der er kun energifølesen ol. 

Man spiser jo mer karb en man ville ha gjort på kvelden og reduserer tilsvarende der, så totalen blir relativ lik.

 

De som droppet frokosten før løpetur presterte dårligere som ga dårlige resutater også kcal-messig, så det er ingen magisk oppskrift.

Takk for svar, var det jeg tenkte meg jeg også  :fun:

Lenke til kommentar

Børge anbefaler fra personlig erfaring og har kalt dette for biorytmen, basert på hva han lest om evolusjonslære. Det har samtidig svært liten dokumentasjon. At personer opplever framgang av dette betviler jeg ikke, det er tross alt flere veier til Roma. Men da er det endringen i seg selv mot et bedre kost som fører til dette. Uavhengig av teorigrunnlaget har svært mange kosthold-filosofier det til felles at det fører til et generelt sunnere livsstil. 
 

Lenke til kommentar

 

Hva slags type (rødt) kjøtt spiser du, War? 

Alt som er renskåret, selv også entrecote.

Liker ikke tanken på at noen har skrapet resten av 9 produskjonslinjer inn i en kvørn og hatt masse salt oppi for å lage familiekjøttdeig. 

Det er ikke stor pakke for familien, det er en hel familie av dyr oppi..

 

Er nok fordelaktig å holde seg til renskåret, ja. Blir dyrt hvis man spiser en del rødt kjøtt i uka da. Hvilke tanker har du rundt svinekjøtt? Er forskjellige varianter i denne kategorien av kjøtt også (filet, biff, strimlet osv.), men spørsmålet dreier seg vel om f.eks. proteiner i svinekjøtt har like bra kvalitet som rødt kjøtt.

Lenke til kommentar

redbull_light.jpg

Litt utenfor diskusjonen her, men ser at enkelte ting har utrolig lavt kcal innhold, bla Redbull Light som oppgir 3kcal per 100ml, er dette virkelig reelt?

Syns det er rart dem greier bevare smaken så godt i denne men med så drastisk reduksjon i kcal

Man kan altså drikke flere titals, kanskje hundretalls slike hver dag uten å gå i kcal overskudd?
ref http://energydrink.redbull.com/red-bull-sugarfree

Eller er det en hake vet dette?
Vel, forruten at alt annet i det nok ikke er helt sunt

Endret av Evelen!
Lenke til kommentar

Red Bull sugarfree bruker både aspartam og acesulfame K, disse to gir en synergieffekt som gjør at søtsmaken blir veldig potent. For folkehelse-parametre som overvekt vil et utskifte av sukkerdrikke på bekostning av sukkerfrie være gunstig. Haken er at for tannhelsen er alle slike drikker negativt pga syren, av den grunn er det flere som drikker dette med sugerør. Å drikke flere titalls hver dag frarådes grunnet både høyt innhold av koffein og et stort vanninnhold som kan påvirke elektrolytt-balansen og filtringen i nyrene negativt. 

Vet ikke helt hvor det siktes med "kreftgjengen og det opplegget der" men for orden skyld ser det ut til at et overdrevent inntak av bearbeidet kjøtt øker risikoen for enkelte sykdommer som tarmkreft. I tillegg har vi det faktum at dagens inntak globalt trolig over tid ikke er bærekraftig. Det kommer for første gang i år et utkast til bærekraftige kostholdråd (Hva er egentlig alternativet?) Med det sagt har noe kjøtt absolutt en rolle i et ellers sunn og variert kost. 

 

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...