Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mikrobiomet vårt er en spennende affære (og forsåvidt alle de andre mekanismene som er nevnt, men samspillet mellom bakteriene i tarmen og hjernen er jo enda ganske så nytt) (+ https://www.nytimes.com/2018/01/03/well/move/exercise-microbiome-health-weight-gut-bacteria.html kort studie dog,,)... Til Kakeshoma og Dukien, litt offtopic, og dere trenger jo ikke å svare, men har dere utdanning innen ernæring? Hvis ja - har dere lyst til å utbrodere rundt deres opplevelse av utdanningen, og eventuelt hva dere jobber med?

..

Har jo også et veldig karbodominant kosthold, så vet ikke om det kan ha noe å si, da det nok kan medføre litt svingete/høye insulinnivåer?

Har en mastergrad i ernæring (HiOA) og jobber som matforsker i Animalia, relatert til bærekraft, matsikkerhet og ernæringsmessige problemstillinger for kjøtt og egg. For øvrig var planen en doktorgrad, men tilhører den generasjonen hvor en klassisk akademisk forskerkarriere per dags dato ikke frister. Selv om det opprinnelig er plantestoffer som er mitt hovedfelt, er jeg privilegert til å få jobbe med det jeg føler er viktige emner for samfunnet i fremtiden. Så om det skulle bli aktuelt, med det riktige emnet, kunne jeg etterhvert tenkt meg en nærings-doktorgrad. 

 

For normale personer vil et karbohohydratrikt (40-60 E%) gå helt fint. Variasjoner i insulin med høye spikes er en del av vår normale fysiologi. Jepp, husker under det tredje året av studiene, når vi hadde om mikrobiotika. Dette var i starten av 2013, og da var det en haug av assosiasjoner. Spor til 2017 og vi starter å å forstå hvilke moderne verktøy som i fremtiden lar oss kartlegge dette bedre. Har selv også publisert i området tarmhelse, og synes det er en fantastisk spennende tanke: (kan bakteriestammer kommunisere med kroppen?) 

 

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Skjønner ikke hva som er med kroppen min.

 

Jeg har steder - på begge sider av kroppen, ømme/vonde steder både på utsiden og innsiden av lårene, som jeg kan følge nedover til leggene. Det er slik på begge sider. Blir liksom ikke bedre. Kan ikke skjønne hva det er som gjør at jeg har vondt og kan liksom følge det med fingrene nedover mot føttene.

 

Nå etter trening har jeg vondt på siden av rumpa. Jeg vet ikke om det er piriformis. Men jeg har tøyd piriformis veldig mye hver dag siste tiden, men likevel er det verking der nå etter trening. Jeg trente ikke noe rumpeøvelser. Kun leg press kan jeg tenke meg.

 

Vet ikke om det har noe med at jeg hadde skjev hoftestilling før, men nå er ordnet opp, men om det fortsatt er noe. Kanskje noe med isjas nerven, jeg vet ikke. Eneste jeg vet er at kiropraktoren jeg har gått til før ikke hjelper.

Endret av Lami
Lenke til kommentar

 

Mikrobiomet vårt er en spennende affære (og forsåvidt alle de andre mekanismene som er nevnt, men samspillet mellom bakteriene i tarmen og hjernen er jo enda ganske så nytt) (+ https://www.nytimes.com/2018/01/03/well/move/exercise-microbiome-health-weight-gut-bacteria.html kort studie dog,,)... Til Kakeshoma og Dukien, litt offtopic, og dere trenger jo ikke å svare, men har dere utdanning innen ernæring? Hvis ja - har dere lyst til å utbrodere rundt deres opplevelse av utdanningen, og eventuelt hva dere jobber med?

..

Har jo også et veldig karbodominant kosthold, så vet ikke om det kan ha noe å si, da det nok kan medføre litt svingete/høye insulinnivåer?

Har en mastergrad i ernæring (HiOA) og jobber som matforsker i Animalia, relatert til bærekraft, matsikkerhet og ernæringsmessige problemstillinger for kjøtt og egg. For øvrig var planen en doktorgrad, men tilhører den generasjonen hvor en klassisk akademisk forskerkarriere per dags dato ikke frister. Selv om det opprinnelig er plantestoffer som er mitt hovedfelt, er jeg privilegert til å få jobbe med det jeg føler er viktige emner for samfunnet i fremtiden. Så om det skulle bli aktuelt, med det riktige emnet, kunne jeg etterhvert tenkt meg en nærings-doktorgrad.

 

For normale personer vil et karbohohydratrikt (40-60 E%) gå helt fint. Variasjoner i insulin med høye spikes er en del av vår normale fysiologi. Jepp, husker under det tredje året av studiene, når vi hadde om mikrobiotika. Dette var i starten av 2013, og da var det en haug av assosiasjoner. Spor til 2017 og vi starter å å forstå hvilke moderne verktøy som i fremtiden lar oss kartlegge dette bedre. Har selv også publisert i området tarmhelse, og synes det er en fantastisk spennende tanke: (kan bakteriestammer kommunisere med kroppen?)

Jordan Peterson nevnte det i en forelesning. Bakteriefloraen kunne bidra til å forsterke depresjoner og angst. Han henviste til ganske ny forskning, husker dog ikke hvilken.
Lenke til kommentar

 

Longshot, kanskje litt broscience krydra med synsing men.... Spiser du mye mat med sukker i?

 

Hehe, litt broscience ja, så vet ikke helt hva jeg tenkte hva jeg skrev det,,, Men spiser kanskje litt mye sukker? Som regel 1ts på havregrøten hver morgen, fort 1-3 bananer daglig (og kanskje ett eple i blant), og også suketter i kaffen (i blant litt for mange kopper). Ellers ikke så mye, men vanskelig å anslå,, lager dog det meste fra bunnen av, så sånn sett ikke mye ferdigprodukter med sukker i.

 

Høres ikke ut som du spiser mye raffinert sukker i så måte, inntak av rent sukker (ikke karbs som i havre, frukt etc) er jo forbundet med svingende sultkontroll.

 

Edit: Jeg mente at mitt spørsmål kunne lede/hensvinge til broscience, jeg er ikke så informert som Duken :)

Endret av Dufen
Lenke til kommentar

Typisk kosttilskudd-bransjen som prøver å relansere de samme produktene med nye og eksotiske navn. Forbruker- og trendundersøkelser viser jo at det er slikt forbrukerne digger. Kreatin har jo en solid dokumentasjon bak seg, og allikavel prøver man å lage nye forbindelser som til nå har vist seg å være verre. 

Det "verste" navnet jeg har sett innen proteinpulver-sjangeren har vært "wild horsepower beast pure proteinpulver". Kom igjen a, det er tørket melkepulver jo! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Here we go again.... http://pluss.vg.no/2018/01/08/3026/3026_24227944

 

ENDRET TANKEGANG

For et par år siden sto Camilla Lorentzen (28) foran speilet og skulle ta av seg buksa. «Der ja, der har vi den. Fy faen den cellulitten ser helt jævlig ut», tenkte hun. 

I dag har 28-åringen fra Flisa byttet ut selvkritikken med å akseptere seg selv. Nå har hun over 40 000 følgere på Instagram som florerer av innlegg som oser av selvtillit, kropp og cellulitter. Innleggene preges av tekster som denne:  

«Jeg digger denne kroppen! Den er helt sikkert ikke perfekt i andres øyne, men jeg har snakket pent om den så lenge at den er det i mine»

Camilla er i dag psykologistudent, PT og gründer for nettstedet fitnok.no, som skal fremme tanken om at alle er verdt noe, uansett vekt. 

IMG_20170908_205927_680.jpg
FORNØYD: «Tenk om vi hadde brukt like mye energi på å glede oss over alt vi liker ved oss selv som vi gjør på å dvele ved alt vi hater?» spør hun følgerne sine på Instagram. Foto: HELE KREKLING/ KREKLING FOTO.

– Før var jeg aldri helt fornøyd med hvordan jeg så ut. Jeg sammenlignet meg mye med andre, og følte at min verdi som venn, ansatt, kjæreste eller student ikke var bra nok på grunn av utseendet mitt. Det er en skikkelig vond følelse å bære på. Man følte på en måte at man måtte unnskylde seg for hvem man var. 

Hun forteller at hun gradvis endret holdning. Noe kom med alderen. Noe annet kom med hvem hun bestemte seg for å omgås med. Så begynte hun å være snill med seg selv. 

– Jeg måtte gå aktivt inn for å endre tankegangen min. Jeg begynte å si til meg selv i speilet at jeg var fin. Etter hvert funket det. Nå har jeg ikke behov for å si noe, hverken positivt eller negativt. Jeg bare tenker ikke så veldig over hvordan jeg ser ut. 

IMG_20171228_205325_840.jpg
VIL IKKE TENKE FOR MYE PÅ UTSEENDE: Camilla mener at selvkritikken må bort. Men hun mener ikke at alle trenger å elske seg selv. Foto: PRIVAT.

Trening har også vært viktig. Men ikke for utseendets skyld. Hun trener for å ha det bra både fysisk og psykisk.

– Jeg har det mye bedre med meg selv når jeg trener, rett og slett. 

IKKE OPPTATT AV Å ELSKE SEG SELV

Camilla mener at man ikke trenger å elske sin egen kropp, liksom en forelskelse. For det blir jo litt mye. Hun mener derimot at selvkritikken må forsvinne. 

IMG_20170724_210845_002.jpg
VIL NORMALISERE: Camilla bruker sosiale medier til å legge ut bilder som dette. – Uansett hva du veier, er det store sjanser for at du har cellulitter. Det er naturlig, det er normalt og ikke noe du må fikse. Spar pengene dine og aksepter kroppen din, skriver hun på engelsk under dette bildet på Instagram.

– Vi blir så opphengt i utseendet at vi glemmer vår egen verdi. Alle kropper er forskjellige og det må vise frem. Når vi dytter alt inni en mal, så går ikke det. 

– Hva gjorde at du ikke var fornøyd med deg selv? 

– Jeg var jo mye på internett, da. Forbildene var supermodeller og sånne fitnessjenter. Jeg så på de tynne og trente som mer vellykkede, og begynte å sette likhetstegn mellom lykkelig og tynn. 

Nå er hun fornøyd med alt og ingenting.

IMG_20170906_194419_207.jpg
SOMMERKROPP: – "Bare jeg blir slank nok, da skal jeg gå i bikini", En setning jeg sa til meg selv i flere år. En setning jeg levde etter så best jeg kunne, skriver hun på Instagram. Nå mener hun det eneste viktige er å like seg selv. Foto: PRIVAT.

– Jeg er ikke opptatt av å elske meg selv. Men jeg har fått en respekt for meg selv. En gjensidig respekt mellom meg og kroppen min, og det har vært bra for meg. 

 

 

 

At man er god nok er jeg heeeelt enig i, men at man skal akseptere dårlig helse som noe positivt er en kollektiv psykose. Nuff said!
At hun opplevde kroppspress ser jeg, det er forståelig med alt man bombarderes med. Men å dra det til den andre ekstremiteten å være "bodypositive" er like skadelig. 
Det er ikke ok å være overvektig, det er skadelig for helsa!

Endret av Dufen
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Regner med at en må forvente litt slitne ben i starten når man ramper opp treninga. Håper jeg klarer å vedlikeholde denne mengden, så øke etterhvert. Om det har noe for seg å ha så mye rolig trening som dette får jeg vel se etterhvert.. Skal dog ha to hardøkter den kommende uka. 

 

Helt klart. Første uke med betydelig økt treningsmengde merker man godt i kroppen, og etter hvert merker man mindre og mindre. 

Lenke til kommentar

Må ha nytt headset til trening. Hvilket har dere? Kravene er: on eller around ear, trådløse, lang batteritid, sitter godt på. Har iMonster freedom nå, men lyden har blitt borte fra høyre klokke. Tror jeg har klart å vannskade det fordi jeg fikk vann i klokken da jeg skulle vaske det. Svetteresistent er visst ikke det samme som vanntett ?

Lenke til kommentar

Må ha nytt headset til trening. Hvilket har dere? Kravene er: on eller around ear, trådløse, lang batteritid, sitter godt på. Har iMonster freedom nå, men lyden har blitt borte fra høyre klokke. Tror jeg har klart å vannskade det fordi jeg fikk vann i klokken da jeg skulle vaske det. Svetteresistent er visst ikke det samme som vanntett

Har hatt et par Jaybirds og nå har jeg Jaybird x2 og nå har x3 kommet. (Kjøpte x2 for 1600 kr, x3 koster nå 1000 kr). Uten tvil en klar anbefaling til x2, jeg har behandlet de brutalt, og de har overlevd Amsterdam, Polen, Spania, syking i pøsende regnvær, snø, mistet de på bakken, kastet de i lomme, sekk etc. Etter halvanet år med så og si daglig bruk har de også god battertid 

 

(x2 og x3)

 

http://www.lydogbilde.no/test/hodetelefoner/syv-tradlose-orepropper-til-trening/jaybird-x2

http://www.lydogbilde.no/test/hodetelefoner/jaybird-x3

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Ja, dem følger med en haug av forskjellige propper, som skal tilpasse diverse ørestørrelser. Vistnok så er det enda bedre i x3 - nå så jeg at x3 er på tilbud på elkjøp til 800 kr (varp). Så jeg kjøpte de for 15 sekunder siden (true story). Så fornøyd er jeg med de og vil tilføye at lydprofilen er premium.Har anbefalt x1 til gode venner av meg som trener og de er happt som bare begge to.

En annen anmeldelse av både x2 og x3 her (som overbeviste meg om å kjøpe x3). :) 
http://ajc-wearable-tech.com/jaybird-x3-vs-jaybird-x2-bluetooth-headphones/

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Må ha nytt headset til trening. Hvilket har dere? Kravene er: on eller around ear, trådløse, lang batteritid, sitter godt på. Har iMonster freedom nå, men lyden har blitt borte fra høyre klokke. Tror jeg har klart å vannskade det fordi jeg fikk vann i klokken da jeg skulle vaske det. Svetteresistent er visst ikke det samme som vanntett

 

Jaybirds er gode ja :)

 

Siden det er on-ear du faktisk er ute etter vil jeg tipse deg om disse.

De er litt dyrere nå enn da anmeldelsen kom - sikkert fordi de var mye bedre enn det prisen tilsa.

 

De er også testet i forbindelse med trening :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...