Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Gjest Bruker-127711

Jeg må le, I Heart Huckabees, og The Princess Bride får dårlig Men du gir Punch-Drunk Love 9! Sikker på du ikke rotet litt?

Hva mener du? Jeg forstår delvis det med I Heart Huckabees, men ikke The Princess Bride. Var settingen og karakterene i PDL som fenget veldig bra, men ikke så bra i I Heart Huckabees (som ikke var dårlig, bare et stort "meh"). The Princess Bride var bare elendig fra første til siste scene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Name of the Rose (1986)

 

En veldig interessant film, har alltid interessert meg for gamle tider (spesielt da katolisismen herjet over Europa med de grusomme henrettelsene) så denne filmen falt i smak. Fikk lyst å lese boken også.

 

En god og interessant film, syns nu jeg.

 

Eg likte den godt eg også. Utruleg stygge dei munkane då. Men Valentina Vargas skulle vore med i fleire kjende filmar...

Lenke til kommentar

Hangover

 

En film jeg ikke hadde spesielt lyst til å se eller kjøpe, men er huspasser og har lite å finne på, og den kosta bare 99kr, så da prøvde jeg den.

 

Den er helt grei, mildt underholdene, men ikke noe film jeg ler av, kjeda jeg meg i 90 minutter, nei, men føler at filmen ikke hadde så mye å by på, jeg er også moralsk i mot å ha en film med Heather Graham der hun bare dukkker opp i 10 minutter, slikt er umoralsk.

 

6/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Surrogates:

 

Handlingen lagt til USA i framtiden (2020-2090, i den perioden i hvertfall). Så kalte surrogates eller roboter har tatt over for mennesket i hverdagslivet. Bruce Willis i hovedrollen som dektektiv. Det var rett og slett bortkastet tid å se den filmen. Filmen var, etter min mening, grå og kjedelig. Man ventet på et høydepunkt eller en eller annen form for vendepunkt som skulle komme overraskende. Den kom aldri.

 

Karakteren blir derfor: 1/10

Lenke til kommentar

Cemetery Junction (2010)

 

post-140267-1280611739,0558_thumb.jpg

 

Ble positiv overrasket av denne! Fantastisk fortalt, interesante figurer, og insparerande budskap. Skulle ønske jeg såg denne filmen 20år siden....jaja.

 

Vi følger 3 kammerater og deres "kamp" i en ny verden. Verden til de voksne. De er ikke barn lenger, og begynner å innse at det er nå du må gjøre noe ut av livet. Komme seg ut av Cemetery Junction.

 

Tar plass i 70 tallet, og de har gjort en fabelaktig jobb å bringe den tiden til oss. Det er troverdig, og detaljene er mangen!

 

Du blir lett dratt inn, og det tar ikke lang tid før du virkelig liker disse gutta. Det er humor her, men ikke overdrevet. Filmen er mer Drama, med en god dose humor kryddret her og der. Litt kjærlighet er det også, men det er godt å se at den er ikke hovedfokuset.

 

Bør ses!

 

8.5/10

 

http://www.youtube.com/watch?v=oIrcy_twd-s

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Mannen som elsket Yngve

 

Det er noe med norske filmer jeg ikke liker. Om det er språket som ikke tar seg godt ut på film eller vi har mange ræva skuespillere vet jeg ikke. Mann som elsket Yngve derimot likte jeg veldig godt. Blant de beste norske filmene jeg har sett. Har ikke lest boka og satt med noen spørsmål når filmen var slutt så det trekker litt ned.

 

Filmen handler om tenåringen Jarle som spiller i band og har verdens beste kjæreste. En dag begynner det en ny gutt på skolen, Yngve. Jarle blir forelsket i Yngve og begynner å forandre personlighet, noe som skaper konflikter med hans venner og ikke minst kjæresten hans.

 

8/10

 

Cop Out

Når man ser Cop Out må man ta filmen for det den er. En ekstremt flåsete film, men dog underholdene. Cop Out handler om en politimann (Bruce Willis) som skal betale for sin datters bryllup, men dette har han ikke videre råd til. Derfor finner han frem et gammelt baseballkort som visstnok er verdt tusenvis av dollar, men noe går galt når han skal selge kortet. En tyv stjeler det. Resten av filmen følger vi politimannen og hans partner i jakt på å få tilbake dette baseballkortet. Selvsagt roter de seg opp i masse tull. Igjen, dette er ikke en seriøs politifilm og utgir seg heller ikke for å være en god film.

 

6/10

 

Baseball kort

Lenke til kommentar
Det er noe med norske filmer jeg ikke liker. Om det er språket som ikke tar seg godt ut på film eller vi har mange ræva skuespillere vet jeg ikke.

 

Kill Buljo var laget på dugnad, så det er ikke skuespillerne det er noe feil med. Elendige skuespillere kan også lage bra film. ;) Teorien min hvorfor norsk film er så ræva er fordi de aller fleste tar seg selv alt for høytidelig. Det gjelder hele rekken fra skuespillere til produsenter. Tar man en typisk Hollywood actionfilm er det stort sett bare bra effekter på rekke og rad, en del vitsing og mye (bra) slossing. Selve handlingen er ikke så interessant i seg selv, og det har de forstått. Her i Norge "skal" filmer passe så mange som mulig og tror de er bedre enn de egentlig er. At de passer for alle virker bra på papiret, men resultatet er at kampscener blir platte og uinspirerte, de få vitsene kunne passet inn i Mot i Brøstet og skuespillerne tar seg selv alt for seriøst.

 

Men on--topic.

 

Toy Story 2

 

Har ikke sett denne på evigheter, og tenkte å ta den før jeg ser Toy Story 3. Den første filmen er en klassiker, og TS2 presterer noe så sjelden som å være minst like bra som den første - stort sett. Noen ganger er den litt kjedelig og unspirert, mens andre ganger holder den et høyt tempo og er svært bra. Men typisk nok for amerikanske familiekomedie prøver de å presse inn litt drama også, og spesielt en scene er ganske rørende og trist. Personlig synes jeg ikke det passer med sånne scener i en komedie, men er så vant med det at jeg ikke gidder trekke noe på det. Den er trist nok til at dama fikk tårer i øynene, så det er en bra scene. Det burde være det som teller, ikke at det ikke er morsomt. ;)

 

Vurdering: 8.5/10

Lenke til kommentar

ser jeg en god film er "var det skuespill jeg akkurat så" noe av det som ofte slår meg når den er ferdig sett. den følelsen har aldri vært tilstedeværende etter å ha sett en norsk film. hvorfor det er slik kan jeg ikke helt forklare, men jeg er overbevist det ikke har noe med spåket å gjøre; både dansk og svensk film har gitt meg den følelsen.

Endret av blured
Lenke til kommentar

True Romance

 

Jeg har lenge hørt om denne filmen fra 1993. Den som ikke vant en eneste Oscar pris. Den som har utallige og utrolige fremføringer av så mange forskjellige og dyktige skuespillere at de kan sammenlignes med de beste i filmens historie. True Romance er nå en av mine favoritt filmer. Jeg liker absolutt alle skuespillerne her. Alle viser en slik glød, humor og entusiasme at det gjør det morsomt, interessant og en ren drøm å se på. En fantastisk historie der vi møter mange mennesker med hver sin stil og med hver sitt særegent preg over seg som virkelig forteller filmen på den perfekte og vakre måten den var ment å bli fortalt.

 

Dette overraskende og stemningsfulle verket er regissert av Tony Scott og skrevet av Quentin Tarantino med Christian Slater og Patricia Arquette i hovedrollene. Sammen deler de lerettet med Dennis Hopper som Slaters far, Gary Oldman som doplanger, Brad Pitt som det verste og kuleste dophuet man har sett maken til og Christopher Walken som en slags mafiasjef som eier dopet Slater ubevisst får med seg. Vi får også se noe til Val Kilmer, Samuel L. Jackson, Michael Rapaport, Saul Rubinek og James Gandolfini. Absolutt alle mann gjør en brillijant jobb, men for å nevne de største og beste fremføringene er det nok Gary Oldman, Brad Pitt, Dennis Hopper og Christopher Walken som gjør en av sine livs herligste skuespill.

 

Gary Oldman har rastafletter, arr i trynet, gulltenner og oppfører og snakker HELT likt som en svarting at det er helt sjukt. Brad Pitt gjør også en utrolig morsom og veldreid framføring som rommkameraten til bestekompisen av Slater som det beste dophuet jeg har sett. Dennis Hopper og Christopher Walken har sine beste øyeblikk sammen i filmen. Walken som den store og slemme sjefen som vil ha dopet sitt tilbake og Hopper som den beskyttende far og purk. Dette er en film som jeg defintivt ville hatt glede av å sett vunnet en Oscar pris eller to, men med tanke det årets konkurrenter som Philadelphia, Shindlers List, The Piano og Jurassic Park så er det ikke rart at den ikke hadde sjans. Vil også nevne musikken i filmen, gjort av Hans Zimmer selfølgelig, som gjør filmen til et vakkert eventyr og en inspirerende historie å følge. Uansett så er det en film med stor sjarm, glede, entusiasme, kjærlighet, humor, action og rett og slett en fantastisk stemning som varer under hele filmen. 10/10

post-123100-1280691209,4186_thumb.jpg

Endret av .........
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Inception 2010

Godt gjennomført actionfilm, som krever litt men ikke for mye av seeren for å få fullt utbytte av den. Er dog ikke enig med den tidvis voldsomme prisingen av filmen. God, det er den, men så veldig fantastisk? Nei. God underholdning som aldri er virkelig kjedelig. Kan heller ikke skjønne at folk synes at den er vanskelig, kompleks etc (som jeg har fått intrykk av at folk mener den er). Altså: Finfin actionfilm

 

8/10

 

Case 39 2009

Veldig forutsigbar, kanskje fordi jeg har sette The Omen før? Prøver å være mer enn det den er, feks nervepirrende, men det fungerer ikke noe særlig, i hvertfall ikke for meg. Egentlig ganske kjedelig.

 

5/10

Lenke til kommentar

Spirited Away

Jeg ble helt forelsket i denne, jeg følte meg som ett barn igjen :love:

Nydelig animasjon, veldig bisare bilder og figurer, og en fengende historie.

9/10

 

Se7en

Det første som slo meg er hvor vanvittig tidløs denne filmen ser ut. Den kunne like så godt vært utgitt i år. Anyways, veldig intens thriller som holder deg interessert hele tiden.

8/10 - Hvordan skal egentlig tittelen sies? SeSevenEn? :blink:

 

Silence of the Lambs

La meg si det slik; jeg fikk ett solid mancrush på Anthony Hopkins.

9/10

 

Hannibal

Ikke like god som forgjengeren

7/10

 

American Psycho

Måtte se denne igjen når det ble så mye snakk om den. Dette er en av mine favoritt filmer nødvendigvis ikke for at den er så bra, men for at den er så utrolig moro og se på. Bale er helt fantastisk i denne filmen.

7.5/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...