Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Haha, du er ikke seriøst nå? Bedre budsjett blir bedre film? Det grenser til det mest latterlige du har sagt så langt. Hadde budsjettet hatt så mye å si, hvordan forklarer du f.eks Men in black 1 er en klassiker, men Men in black 3 er ræva? :p (for ordens skyld hadde MiB et budsjett på 90 millioner dollar, og MiB 3 hadde et budsjett på 215 millioner dollar.)

Lenke til kommentar

Shutter island

 

Det handler om US Marshal Teddy Daniels, som i 1954 drar til den mystiske fangeøya/mentalsykehuset Shutter Island, der en kvinnelig fange har forsvunnet.

Daniels har krigens traumer bak seg; blant annet var han med på å åpne konsentrasjonsleiren Dachau. Han har også høyst personlige grunner til å ta akkurat dette oppdraget.

Omstendelig bygges dramaet opp. Flere og flere elementer forteller agenten at Shutter Island er et livsfarlig sted, både for innsatte/pasienter og besøkende.

 

Utrolig spennende og håper det kommer mer av sånn type film i 2013 :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men in black tre er ikke ræva, herregud.

Jeg klarte ikke engang se den ferdig. Men greit, jeg har mer enn nok andre eksempler. Hva med Wolf Man? Nyinnspillingen forsto ikke hva originalen handlet om engang. Det samme gjelder "I am Legend". Slutten ødela hele greia så til de grader at hele poenget i filmen var borte. De fleste nyinnspillingene når ikke originalen til knærne engang, nettopp fordi de ikke forstår poenget i originalen, eller prøver å endre filmen til å passe bedre for et moderne publikum. Større budsjett og bedre effekter betyr ikke automatisk at det blir en bedre film.

 

Men nok om det. Jeg drar på juleferie nå, så dere kan diskutere dette ihjel for alt jeg bryr meg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Challenge ot the Tiger 3/6

 

Imitatorn Bruce Le slår seg sammen med en annen fyr og sammen skal de stoppe bad guys som har funnet opp steril-vaksine (Moonraker anyone ?)

 

En av steril-legene ligner en viss Liverpool-sanger som ble skutt samme året denne fimen kom ut dvs 1980......litt småcreepy :/

 

2 klassiske scener : toppløs tennis samt Le vs en okse......løst basert på Mas Oyamas oksedrap kanskje ;)

 

Bolo er visst snill i denne (stop the presses , nå står ikke jorda til påske ;)

 

Invincible Eight 4/6

 

Mange kjente Golden Harvest fjes i denne sverdfilmen : Nora Miao , James Tien , Angela Mao , Lee Kun & bad guyen blir spilt av Han "Big Boss" Ying Chieh. Sistnevnte har kverket foreldrene til de 8 heltene.

 

Komikern Lee Kun står seff for comic relief i form av kokken.....som snart bruker sin kjøttøks på menneskehud.

 

Amsterdam Connection 4/6

 

2 rivaliserende bander slåss om narko-markedet i Europa og så er det 2 menn som slåss om samme dama.

 

Kos og se old skool Ams og Paris på den tida.......

 

Den store stygge ulven aka Bolo er sjefen for den ene banden......seff er denne et must for Bolo-fans da rollen hans er stor ;)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

VHS (2012)

En film om småkriminelle ungdommer som bryter seg inn i et hus for å finne videotape de kan bruke, men istedenfor finner de fire-fem forskjellige videotaper som de spiller av, og seeren får være vitne til det de ser på tv-skjermen. Filmen er delt opp i fire-fem deler, der den første delen handler om pøbelgjengen og de andre resterende delene er klipp fra forskjellige mennesker og forskjellige steder. Videotapene viser merkelige og halvskumle klipp av hendelser filmet med et VHS-kamera og brille-GoPro. Et av dem er en skype-samtale mellom en jente og kjæresten hennes. I slutten av klippet drar kjæresten ut et foster fra jenta som ikke er gravid. Men hvorfor skal de ta opp samtalen på VHS, når de bruker Mac? Filmen er bare voldelig og veldig tilfeldig, fordi ingenting gir mening. Men skummelt og nifst kan det bli iblant.

 

Filmen minner om en dårlig modernistisk novellesamling.

 

3/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er verdt å få med seg at scriptet' til Dredd er ifra 2008. Tre år før noen i vesten hadde hørt om "The Raid: Redemption". Begge filmene er "bottle episode"-preget - altså handler om lukkede miljøer for å spare penger på bla. scenedesign og CGI.

 

Jeg så Dredd i dag før jeg kom hit og så denne diskusjonen, og må si jeg synes at veldig mange er ganske urettferdige mot den.

 

Tross alt - Opinions are like assholes: Everybody's got one.

 

For min del synes jeg litt for mange ting er litt for dårlig forklart i Dredd. Hvorfor USAs tre tettest befolkede områder er de eneste som klarte å unngå atomkrig er f.eks et mysterie som aldri røres. Det er ikke alle som har lest tegneserien. Det må filmskapere forstå. Sett-design og merkelige props som gamle Volkswagen biler i år 2100 og manglende forklaringer for hvordan verden og byene henger sammen trekker ned.

 

På den andre siden er dette er en scifi actionsplatter for de som liker sånt - faktisk en av de bedre jeg har sett de siste årene. Og så fort skytingen starter glemmer du de gnagende spørsmålene du satt med i de første 10 minuttene. Derfor får filmen mer enn godkjent karakter ifra meg, og kan trygt anbefales for folk som liker actionfilmer.

 

Dredd (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1343727/

 

terningkast_4_.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Brave (2012) (Animasjonsfilm/tegneserie)

 

En grei film. Ikke noe jeg hadde følt for å se flere ganger, men heller ikke bortkasta tid. Noen ting var med som senere ikke ble oppklart eller hadde betydning. Så snakket han ene så utydelig at man ikke hørte hva han sa, men han hadde få repliker så det gikk bra. Filmen hadde grei spenning hele veien, selv om en del av spenningen ble registrert som humor.

 

5/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...