Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Innimellom frustrerende å lese anmeldelser av filmer man har lyst til å se men ikke har andre muligheter enn kino, over lang tid, til å få sett filmene :hmm:. Man kan regelrett bli grønn av venting og dårlig nedlastingskvalitet er ikke særlig fristende. Gi meg en tjeneste hvor jeg kan betale 100,- for å streame filmen når de kommer på kino (eller ikke altfor lang tid i etterkant). Jeg har ikke troen på at folk som liker kino vil slutte å bruke kinotjenester/opplevelser selv om man får andre muligheter.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Warrior (2011)

Rått, brutalt, tøft, og bra.

Dette var en tøff og bra film i mine øyne. Jeg ble underholdt under hele filmen, og kjedet meg aldri. Gode skuespiller-prestasjoner, og heftig slåssing.

Handlingen er god. Begge brødrene bestemmer seg for å starte med MMA, hovedsaklig for å tjene penger. Tommy (Tom Hardy) bestemmer seg for å få hans tidligere alkoholiker av en far til å trene ham, mens Brendan besøker en kjent annen trener.

Dette var en rå og brutal film, men det var spesielt en scene som var ordentlig god og trist. (Hotellrommet med Tommy og faren).

Ser som oftest ikke på kamsport, men jeg synes det var meget godt fremstilt. Vred meg i smerte når jeg så slagene mot ansikt og mage.

Slutten var litt så-som-så, men den fungerte. Var en fin slutt dog :)

Klarer ikke helt peke ut så mye negativt, men den når ikke helt opp.

9/10.

Endret av Vertical^
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Warrior (2011)

Rått, brutalt, tøft, og bra.

Dette var en tøff og bra film i mine øyne. Jeg ble underholdt under hele filmen, og kjedet meg aldri. Gode skuespiller-prestasjoner, og heftig slåssing.

Handlingen er god. Begge brødrene bestemmer seg for å starte med MMA, hovedsaklig for å tjene penger. Tommy (Tom Hardy) bestemmer seg for å få hans tidligere alkoholiker av en far til å trene ham, mens Brendan besøker en kjent annen trener.

Dette var en rå og brutal film, men det var spesielt en scene som var ordentlig god og trist. (Hotellrommet med Tommy og faren).

Ser som oftest ikke på kamsport, men jeg synes det var meget godt fremstilt. Vred meg i smerte når jeg så slagene mot ansikt og mage.

Slutten var litt så-som-så, men den fungerte. Var en fin slutt dog :)

Klarer ikke helt peke ut så mye negativt, men den når ikke helt opp.

9/10.

 

Veldig fin anmeldelse. Fikk veldig lyst til å se den nå. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

MV5BMTQxNzQ1NTMyNF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTIzMjEzMQ@@._V1._SY317_.jpg

 

DOLLY DEAREST

 

Enda en film i rekken med en levende, morderisk dukke. Mange kalte denne en dårlig kopi av Child's Play, men jeg vil påstå den er ganske undervurdert. Bortsett fra at det er en dukke er det ikke så mye som ligner Child's Play her. Det tar kort tid før dukken dukker opp, og selv om det ikke akkurat er et høyt antall dødsfall holder filmen seg ganske creeoy hele veien. På mange måter vil jeg si den faktisk er bedre enn Child's Play på mange måter. Chuck var creepy i den første filmen, men etter det ble det bare rot. At han fikk sin egen roadmovie, dame og unge etterhvert sier jo sitt. Dolly Dearest slipper heldigvis alt det tullet der. Riktignok dreier historien seg om en utdødd stamme indianere (geez...) og en djevelunge (geez igjen...), men det er bare detaljer. Noe må det jo være som vekker opp dukken. Til gjengjeld gjør det for en gangs skyld noe nytt og lar en av foreldrene ane ganske tidlig at noe er galt. De venter ikke helt til slutten som i f.eks nevnte Child's Play. ;)

 

Effektene er greie nok, og det er viktig å huske at denne kom tidlig på 90-tallet da effektene fortsatt ikke var på topp. Greit, vi har filmer som Terminator 2 på den tiden, men dette var en film som gikk rett på video de fleste steder. Da snakker vi ikke høyt budsjett, akkurat. Men hva så? Budsjett og kvalitet har liten sammenheng. Man trenger ikke å betale noen flere hundre tusen for å få en bra historie og bra skuespillere.

 

Vurdering: 8/10 Alt i alt en meget bra film, men for folk som klarer å unngå å tenke på Chucky bare de hører order "levende dukke" .Chuck var tross alt verken den første eller siste. ;)

Lenke til kommentar

Tropa de Elite 2 (2010)

 

Regissør José Padilha sto bak filmen Tropa de Elite som kom ut i 2007, jeg husker jeg såg den på kino og lot meg imponere av det raske tempoet, dens gode action og den hardtslående historien. Padilha har i tillegg til sin omfattende utdannelse innen litteratur, økonomi, administrasjon og internasjonal politikk (bl.a fra Oxford) en lengre bakgrunn som dokumentarfilmskaper, og det vises i stilen.

 

Jeg tror vi skal takke filmen «City of God» for at disse to filmene i det hele tatt kom i stand i et land som i så lang tid har vært kjent for sin korrupsjon og et politisk system som feiler på så mange måter samtidig som det har produsert noen av de rikeste menneskene i verden. For det er nettopp dette systemet disse filmene går rett i strupen på.

 

Der City of God er den klassiske historien om vold, fattigdom og oppvekst, er Tropa de Elite-filmene mer en historie om hva det er som skaper og vedlikeholder disse favelaene og klasseskillene. Alle som har sett tv-serien «the Wire» kjenner historien, intet revolusjonerende her, men jeg liker måten disse og da spesielt 2eren har blitt lagd på.

 

Filmen holder et høyt tempo men stilen føles mer raffinert enn sin forgjenger. Budskapet, at noen konstant er i lomma til en annen og at systemet på denne måten vedlikeholder seg selv, er klart og tydelig uten at det nødvendigvis trekker ned filmen. Jeg synes det er riktig å presentere det på denne måten for at man i det hele tatt skal klare å følge med i det høye tempoet filmen holder. Rask handling og brutal action serveres om hverandre så det kan være vanskelig å følge med i starten, spesielt hvis man ikke har sett den første filmen.

 

Holder du deg fast blir du imidlertid servert en bitende samfunnskritisk actionfilm med svært gripende og voldelige scener servert i en slags fortellende dokumentarisk stil hvis det sier deg noe.

 

Jeg synes at denne oppfølgeren er bedre enn den første men jeg vil påstå at disse nesten burde blitt lagd og sluppet samtidig da historiene blir mer komplett hvis de serveres sammen.

 

Alt i alt er dette en film jeg likte godt og vil anbefale til andre.

 

9/10

Endret av Solaar
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tae Guk Gi / The Brotherhood of War;

 

Veldig bra krigsfilm med masse drama. Jeg kjeda meg ikke et eneste øyeblikk og alt var perfekt. Filmen handler om 2 brødre som blir tvunget inn til militæret under Nord Korea - Sør Korea krigen og ene broren gjør alt for å få tak i en medalje som kan sende broren hjem til moren og barna. Filmen i seg selv er fantastisk og slutten var veldig trist og det var rett før jeg begynte å gråte.

 

10/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Special Forces 2011

 

En film som er veldig blandet, det største problemet er at den ikke er lang nok, filmen burde heller kanskje vært en mini serie på 2-3 episoder. Man føler at karakterne burde hatt mye lengre tid på å utvikle seg og tid så vi ble kjent med dem.

 

Men filmen har andre problemer også, innimellom har den flere store logiske brister, som når heltene ligger bak noen steiner, så kommer de onde talibanene, av en eller annen grunn, i stede for å ligge bak dekket, reiser heltene seg opp og da gjør seg selv til mye større blinker.

 

Taliban folka er også veldig finke til å bare storme rett på, i virkligheten hadde det vært vedlig lett å bare meie dem ned, Så taliban folka er ikke så mye krigere, de er mer zombier med AK rifler,.

Som med andre filmer, funker ikke skuddsikkre vester, minst en gang blir en av heltene skutt akurrat der den armerte plata er for å stoppe kuler, like vel får han et fint skudd hull i maven.

 

Hoved skurken er ganske intersang, men igjen filmen er alt for kort til at man virklig blir kjent med han, så i stede får man bare smakebiter av hva karakteren egentlig kunne vært.

 

Filmen er ikke helt elendig, den har en del gode sener, og det er kult å se franskmenn som er kule og tøffe. Filmen viser også at franskmenn kan lage andre filmer enn smale romantiske drama filmer. Den er også veldig patriotisk, Dette er på mange måter Fransk Versjon av tears of the sun.

 

7/10

Lenke til kommentar

5 Days of War

 

Jeg kjønner ikke helt denne filmen, hvorfor har alle disse sjernene blitt med i en vel B-krigs film, Renny Harlin er jo en utdanka regisør, hvorfor gadd liksom Heather Graham, Val Kilmer osv, bli med i denne filmen.

Filmen er jo ektremt en sidet, støttet av Georgias militære, den viser alt fra Georiansk side, Greit nok, samme skjedde jo med Black Hawk Down også, eller Tears of the sun, eller Transformers også, eneste forskjellen er at i stede for at Pentagon låner ut utstyr er det nå Georgia som gjør det.

Filmen er egentlig mest intresang i hvordan en relativt fredlig land, et relativt vestlig land, som er pro vesten, et land som ikke er omringet av ørken, og ikke har gale muslimer som sprenger seg i lufta, pluttselig blir en krigs sone, er litt som om Finnmakringer pluttselig prøver å løsrive seg og russland hjelper dem. Det er litt sånn, når man ser fra Tiblits kunne de like godt vær Polen, eller Ukrania osv. Dette er ikke et land land fra 3de verden, De har moderne biler, relativt demokratisk, høy HDI indeks osv, så pluttselig blir det krig, veldig rart og noe man ikke altid ser.

 

En annen intresang ting er hvordan du ser russer baserte tanks men i moderne stand. når man ser T72 tanks i Irak er de falle ferdige ned støvete ting, ikke vært modensert sidne 60-70 tallet virker det som, men her ser man de bruker "reative armor" noe som er moderne ting, i Irak hadde Georga Humvee, noe som er rart å se, en Humvee med et PK maskingæver.

Eller det at i filmen har både de "snille" og de "slemme" begge AK74 og AKM våpen, vanligvis har de snille AR15 baserte våpen, og de slemme AK baserte våpen, men her har begge Russiske våpen. veldig uvanlig.

 

Men filmen er fremdeles dårlig, ikke spesielt intresang, noen ganger over the top, hovedrollene er ikke spesielt godt spilt osv.

 

Nei denne filmen er mer en kuriositet for de som vil se Russer baserte tanks og våpen i moderne setting.

 

4/10

Lenke til kommentar

Iron Sky (2012)

 

 

Njj.aaaa..ehssfff ... jojo.. greit nok på sett og vis, men vil nok kalle det skuff i forhold til mye som er blitt sagt og skrevet.

 

Nå er det klart at dette ikke er en Hollywood sak, selv om den er basert på elementer av akkurat det - og samtidig en komedie, hvertfall forsøksvis. Vet ikke hvor langt det er noen bra kombinasjon, men synes ikke det var særlig suksessfullt i såfall. Poengene var hvertfall for tamme og utdaterte.

Heller ikke så morsomt at der var noe å le av

Et annet minus at det var mange kvinnfolk som spilte viktige roller. Like vanligvis ikke kvinner i filmer sånn, når man ser bort fra noen unntak.

 

Ellers er den sikkert helt grei å se for de som liker sci-fi komedie. Men det er ikke noe jeg kommer til å se igjen med det første.

Dette kunne jo blitt virkelig bra, om det var laget som seriøs sci-fi, og om det var de rette som laget den.

 

4,5/10

Lenke til kommentar

The Descendants (2011)

 

En distansert og overarbeidet mann må lære seg seg selv og familien sin å kjenne på nytt når en personlig tragedie rammer dem. Clooney og resten av skuespillerne gjør greie prestasjoner, selv om det er litt pinlig å se han forsøke å gråte uten å få det til 3-4 ganger i filmen. En lite handlingsdrevet film som ikke prøver å løse noen verdensproblemer, det blir litt for lite driv og poeng bak det for min del. Ble nokså irritert av det monotone gitarklimprende soundtracket etterhvert også.

 

4/10.

Lenke til kommentar

5 Days of War

 

Jeg kjønner ikke helt denne filmen, hvorfor har alle disse sjernene blitt med i en vel B-krigs film, Renny Harlin er jo en utdanka regisør, hvorfor gadd liksom Heather Graham, Val Kilmer osv, bli med i denne filmen.

Filmen er jo ektremt en sidet, støttet av Georgias militære, den viser alt fra Georiansk side, Greit nok, samme skjedde jo med Black Hawk Down også, eller Tears of the sun, eller Transformers også, eneste forskjellen er at i stede for at Pentagon låner ut utstyr er det nå Georgia som gjør det.

Filmen er egentlig mest intresang i hvordan en relativt fredlig land, et relativt vestlig land, som er pro vesten, et land som ikke er omringet av ørken, og ikke har gale muslimer som sprenger seg i lufta, pluttselig blir en krigs sone, er litt som om Finnmakringer pluttselig prøver å løsrive seg og russland hjelper dem. Det er litt sånn, når man ser fra Tiblits kunne de like godt vær Polen, eller Ukrania osv. Dette er ikke et land land fra 3de verden, De har moderne biler, relativt demokratisk, høy HDI indeks osv, så pluttselig blir det krig, veldig rart og noe man ikke altid ser.

 

En annen intresang ting er hvordan du ser russer baserte tanks men i moderne stand. når man ser T72 tanks i Irak er de falle ferdige ned støvete ting, ikke vært modensert sidne 60-70 tallet virker det som, men her ser man de bruker "reative armor" noe som er moderne ting, i Irak hadde Georga Humvee, noe som er rart å se, en Humvee med et PK maskingæver.

Eller det at i filmen har både de "snille" og de "slemme" begge AK74 og AKM våpen, vanligvis har de snille AR15 baserte våpen, og de slemme AK baserte våpen, men her har begge Russiske våpen. veldig uvanlig.

 

Men filmen er fremdeles dårlig, ikke spesielt intresang, noen ganger over the top, hovedrollene er ikke spesielt godt spilt osv.

 

Nei denne filmen er mer en kuriositet for de som vil se Russer baserte tanks og våpen i moderne setting.

 

4/10

 

Sikkert av samme grunnen som at knallskuespillere som Ben Kingsley, Michelle Rodriguez og Michael Madsen ble med i flere Uwe Boll-filmer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...