Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Asylum

 

Tror vi har en god forklaring her på hvordan i helvete det i det hele tatt er MULIG la filmen gå gjennom alle prossessene som skal til for å lage en film. Filmen ble laget med kun EN eneste ting i hodet, og det er penger.

 

For å ikke snakke om alt det andre tullet som dukket opp. F.eks. at tårnet på en ubåt er bare 2 meter høyt så folk kan stå på dekk og de i tårnet være en halvmeter over dem..ser man f.eks. Hunt for Red October er tårnet mange mange meter over dekk.

 

De tok opp periskopet under vann, som er umulig på en virkelig ubåt

 

En 150m lang hval kan plutselig glidefly 50 meter gjennom lufta, OVER land.

 

Atombomber som ikke gjør mere skade enn en liten håndgranat. Osprey-flyet fløy rett ved siden av detoneringen og mistet ikke et eneste instrument engang, samt holdt seg i lufta.

 

At helikopteret sitt maskingevær kunne treffe en ubåt mange meter under vann (siden hele tårnet var borte), og likevel riste ubåten som om det var depth charges som traff.

 

Vannminer som er cirka like tunge som en fotball

 

At en 150m lang hval kan angripe fra 90 grader vinkel undenfra på grunt vann..kanskje den boret seg 140 meter ned i bunnen først?

 

the list goes on and on..

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ghost Writer 2010

 

Ufattelig irriterende at Polanski velger å poengtere bokstavelig talt ord for ord løsningen i dette thrillermysteriet. Jævlig irriterende var det, for ellers er dette en helt fantastisk film som jeg glatt kommer til å høvle over igjen i en noenlunde nær fremtid. Om man er ute etter den klassiske thrillerstemningen i en moderne film er dette prakteksempelet som gjør Shutter Island til en vits i forhold. Jeg var i starten bekymra for at det politiske bakteppet var et litt lite gjennomtenkt fyllmateriale, men det tok seg elegant opp etter hvert som handlingen ble mer etablert. Jeg kan se for meg at slutten ville vært betraktelig bedre hadde dette vært 70-tallet, noe min assosieringsevne stadig turet innom på grunn av den fantastiske stemningen, men i dag fikk jeg derimot mer lyst til å gjemme meg i håndflatene mine.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Napoleon(mini serie)

 

Jeg skjønner meg ikke på denne, her har du historien til en av de største militære lederne i historien, og serien handler 95% om at napoleon er emo over at kona hans er utro, du har sjangsen til å lage en stor serie om det militære rundt han, og det ender med dårlig såpe opera kjærlighets drama og tullete drama.

 

Det hjelper ikke at de lille av det militære vi ser, er elendig, serien er laget i 2002, da var digitale hjelpe middler der til å lage store fine slag ved hjelp av CGI og praktiske saker. I stede får vi elendige saker, slagene er små og dårlige, uniformene er av en eller annen grunn helt feil, noe jeg ikke skjønner, matrialet er det til en billig penge, bøkene koster ca. 50kr stykke og gir deg info med farge bilder over uniformene, så ved bruk av 500kr har du matriale som viser nøyaktig hvordan uniformene så ut, 500kr ut av et budsjett på 43 million dollar. er du veldig gjerrig ville du til og med kanskje komme unna med 0kr ved litt goggle skills. Det er ikke som at dårlige uhistoriske uniformer er noe billigere å lage enn de historiske? I noen sener har soldatene på seg store vinter kåper, noe de sikkert har gjort for å spare penger, fordi statistene kan gå nakene under de og du bruker bare 200kr på litt ullstoff, problemet er at kåpene er feil farger, franskmenn, russere osv, bruker alle svarte kåper, når russerne egentlig brukte brune og grå og franskmennene bruke grå.

 

Ved slaget ved austerliz i 1805 viser de at russerne bruker kiwer hatt, når de ikke gjorde det før 1812, franskmenne bruker av en eller annen grunn shako selv om de ikke brukte de før 1809, det virklig rare er at i 1805 bruker franskmenne bicorne, noe de viser i serien når handlingen er på 1700tallet, så av en eller annen grunn bruker de penger på nye hatter når de kunne bruke de gammle.

 

En enhet under Napoleons krigene var 400 til 1200 stor, DET ER EN ENHET, og slagene hadde kanskje 500 av disse, men på skjermen i denne serien er slagene kanskje 150 mann TOTALT.

 

Så 95% av serien er kjedelig og utrolig kleint såpe drama, og de 5% som handler om krig er bare elendig.

 

Ikke bra, ikke bra 2/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

O Brother, Where Art Thou? (2000) 9/10.

Jeg måtte ta et gjensyn med denne filmen i kveld da jeg så coveret under litt rydding. Herlig film og muligens en av mine absolutte favoritter med Clooney.

 

Septem8er Tapes (2004) 7/10

Filmtjenester på nett er ikke alltid helt beregnlige når det gjelder filmanbefalninger. Men det ga meg en interesant opplevelse da jeg fikk anbefalt denne på bakgrunn av 3 dokumentarer jeg har sett siste uken.

 

Jeg startet denne med troen at jeg skulle se en dokumentar fra afghanistan etter 9/11 og stusset mange ganger underveis før jeg til slutt fant hva dette egentlig var. Men før jeg ble klar over det var det opplevelse som kjentes på kroppen og anbefales derfor. Jeg er glad jeg så den uten å spoile hva det var, selv om man forstår det gradvis underveis.

 

X Games: The Movie 7.5/10

Om man er spesielt interesert i ekstrem sport eller ei så var dette en flott og imponerende opplevelse uten alt det flashy tilgjorte filmeriet som ofte blir utført i sammenheng med slike filmer. Litt mer "behind the scenes" aktig og gjør inntrykk.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

 

Jeg liker familiestilen over det hele med litt annerledes og småinteressante karakterer, men plottet viser seg å være bare helt middels. Dette mener jeg på grunnlag av at et slik type oppsett har man på en måte sett en del ganger før.

 

Anderledes, men sett før? Jaha? Jeg kommer ikke på en film som dette...kunne du nevne noen?

 

Lurer på om du klarte å plukke ut hva filmen forsøkte å fortelle om. Var ikke bare direkte om famlie opplegget.

 

Her har vi sexualitet, ungdom som blir voksen, barn i homoseksuele forhold, å bli gammel, ikke sette pris på hverandre, ikke ta livet for seriøst...og ta livet seriøst....osv osv, er mye mer å ta fra.

 

Er jo nettopp filmes geniale fremskildring som gjøre den til et verdig Oscar kandidat.

Lenke til kommentar

Kill Bill 1 & 2

 

Ble å se disse om igjen. (Det er første gang siden den ene gangen de var nye)

 

Og må si de hadde kommet seg betraktelig siden førsteintrykket.

 

Da mest den første.

Merkelige filmer med endel unaturlige/absure innfall.(feks blodspruter som ser ut som høytrykkspylere)

 

Ikke akkurat min stil, iom at det ikke kan oppleves som helt seriøst egentlig.

Men den er unektelig velgjort. Og framsto ikke kjedelig denne gang.

 

Nr. 2 var også bedre, men hadde en del unøvendig dvelende sekvenser.

Som gjorde at den ikke kom helt opp.

 

Henholdsvis 7/10 og 5,5/10

 

 

Traffic (2000

 

Som nevnt i akademi tråden, så nettopp denne - etter å ha sett starten på Nrk i går aften.

Noe som gjorde at jeg så den nå.

 

Virket attarktiv en god stund, men ble etterhvert relativ kjedelig, forutsigbar og trøytig etter min oppfatning.

 

For mye som foregikk på ulike steder som man skiftet mellom, som var oppstykkende og trettende.

Så det endet egentlig opp med konklusjonen bortkastet tid.

 

3,5/10

Lenke til kommentar

For mye som foregikk på ulike steder som man skiftet mellom, som var oppstykkende og trettende.

Så det endet egentlig opp med konklusjonen bortkastet tid.

Bortkastet tid? Det vil jeg absolutt ikke si. Det var perfekt bruk av tid før Oscar-showet. Eller uansett når. Du synes den er for oppstykkende og for mye som skjer på ulike steder. Jeg satt bare hele tiden og tenkte på hvor bra laget den var og hvor godt skildret saken ble fra flere sider. Samtidig som alt hang i hop. Det var liksom tydelig helt fra første scene at Soderbergh fortjente beste regi-Oscaren han fikk for den.

 

Lo forresten godt av Napoleon-anmeldelsen din Gunfreak. :thumbup: Ur da man.

Endret av Hyperio
Lenke til kommentar

L'illusionniste (2010)

 

post-140267-0-63641300-1298755068_thumb.png

 

Dette var helt fantastisk, mulig noe av det vakkreste jeg har sett innen animasjon.

 

Her er det nesten ingen dialog. Personene "mumler", men du likevel fatter hva som skjer. Det også er med på å forsterke ditt innlevelse i filmen. Siden personene i filmen har så kraftig bevegelse og utrykk for å formiddle fortellingen, tar det ikke lang tid før du bryr deg om personene innvolvert.

 

Utrolig sjarmerande film som jeg skulle ønske var lenger.

 

Rørende og utrolig vakker. En film som oser kvalitet og klasse.

 

Denne filmen bør alle animasjons film elskere se!

 

9/10

 

http://www.youtube.com/watch?v=n_P9Iz7Idek

Vet du om/hvor den er å få tak i på Blu-Ray?

Lenke til kommentar

The Gold Rush (1925)

 

I "The Gold Rush" får vi møte den kjente og kjære Charlie Chaplin, som i denne filmen går under navnet "The lone prospector". Han drar, som mange andre, til Klondyke i Alaska for å prøve lykken som gullgraver. Her kommer han borti de merkeligste situasjoner i kjent Chaplin stil.

 

Etter et etterlengtet gjensyn med denne godbiten av en film er det en ting som forbløffer meg mer enn noe annet. 86 år etter at denne ble laget er den fortsatt utrolig underholdene! Den er spennende, den har imponerende effekter, den er rørende og den er veldig morsom! Chaplin er og blir en legende!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dancer in the Dark

 

Gjensyn. Var redd for at filmen kanskje skule tape seg, men sitter igjen med et enda sterke inntrykk nå.

Motpolene fra den ekstremt gode der ingeting er vondt, til det helt jævligje gjør et så sterkt inntrykk at jeg var faen ikke langt unna å felle en tåre eller to. Filmen har så langt ødelagt det pene været utafor, føler meg bare råtten. Siste scene er som et knyttneveslag i mellomgulvet.

 

10\10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...