Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Anbefalte innlegg

Hei handymenn og handykvinner,

Hvor kjøper dere kvalitets verktøy?

Jeg er lei av skruer som knekker og andre lignende overraskelser som kommer fla Clas Ohlson og IKEA verktøy.

Hva er et merke en amatør kan stole på når hun skal kjøpe gode verktøy?

(Jeg har en onkel som sa at Metabo var et bra merke, men jeg er ikke helt sikker på om han vet hva han snakke om...)

Tusen takk for hjelpen! 😊

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kvalitetverktøy finner du i de fleste butikker.. Noe som indikerer kvalitet er naturligvis prisen, god kvalitet koster.
Litt avhengig av hvilken typer verktøy du vil ha så er det forskjellige produsenter som garanterer forskjellig. Biltema for eksempel selger de fleste typer verktøy av forskjellig kvalitet.
Metabo er et sånn merke og Metabo regnes for å være kvalitet.. 

Endret av Woff
Lenke til kommentar
Just now, Woff said:

Kvalitetverktøy finner du i de fleste butikker.. Noe som indikerer kvalitet er naturligvis prisen, god kvalitet koster.
 

Hehe ja så klart koster det, men jeg antar nesten at det er andre faktorer enn pris som avgjør en god sag fra en dårlig sag?

Jeg har ikke i noe i mot å kjøpe ny sag til 1000 kroner, men det er dumt å kjøpe sag til 900 kroner som faller fra hverandre.

Trodde kanskje det var noen gode regler å følge eller noen gode merker som ofte leverer kvalitetsgreier?

 

Lenke til kommentar

Merker som kun selges i én butikkjede kan ofte være lure å unngå. Eks Biltema, CockRaft (Clas O.), Meec (Jula). Dette er generiske kinesiske billig-produkter som selges under mange navn.

Eksempel på "ordentlige" merker kan være Hilti, Metabo, Milewaukee, Makita, Dewalt, Bosch, Stanley, Hitachi/Hikoki, Ryobi.

Edit: Det kan selvsagt være unntak. Mye av Biltemas handverktøy med 10 års garanti har veldig god kvalitet f.eks.

Endret av sedsberg
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Hexagonal skrev (6 minutter siden):

Trodde kanskje det var noen gode regler å følge eller noen gode merker som ofte leverer kvalitetsgreier?

Da har du som nevnt pris og som også nevnt over her GARANTI på verktøyet.
Ellers er jo dette forumet fantastisk på å gi gode råd da! 😊

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skruer som knekker har mer med skruene å gjøre enn verktøyet...

Man trenger ikke proff-verktøy til hjemmebruk, riktig verktøy til jobben er viktigere. Bruker man feil bit så stripper man både skruen og skrutrekkeren med proffutstyr også.

Endret av MailMan13
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Du trenger ikke proffverktøy til hjemmebruk. Til hjemmebruk klarer jeg meg fint med Biltema. Det er viktig med riktig verktøy til jobben. F.eks skal du jobbe med drillen over skulderhøyde går du ikke for en tung en med høy batterikapasitet, men en liten en som har to batterier. 

Hilsen håndverker. 

MailMan13 skrev (12 minutter siden):

 

Man proff-verktøy til hjemmebruk, men riktig verktøy til jobben er viktigere. Men bruker man feil bit så stripper man både skruen og skrutrekkeren med proffutstyr også.

Stripper gjerne fortere også. 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Personlig er jeg godt fornøyd med Ryobi, men jeg antar mange andre merker til tilsvarende pris er like bra.
Selv velger jeg i stor grad Ryobi fordi jeg allerede har det, og batteriene går om hverandre, noe som sparer en hel del.

Det gjør vel antagelig de fleste andre gode merkene også, poenget er å holde seg til ett i størst mulig grad, en produsent som produserer nok til en pris man kan akseptere og en bra nok kvalitet.
Spørs jo hvor handy du er, bruker du verktøy flere timer hver dag vil det jo forsvare seg å kjøpe proff-verktøy, er du handy nok til å bygge platting, fikse gjerde osv vil det kanskje ikke forsvare seg å kjøpe proff, men heller gode merker designet for privat-bruk, av merkene sedsberg nevner.

 

Har hatt både biltema og jula-merker, endte sjeldent opp med at jeg var fornøyd, kjøper nesten utelukkende bedre merker nå, med noen få unntak.

Lenke til kommentar

Du ‘skyter’ ganske bredt med spørsmålet ditt om verktøy og nevner også skruer så om du spesifiserer litt mer hva du ser for deg å trenge av verktøy og fremtidige prosjekter så er det enklere å svare 😊

Av håndverktøy så har jeg mye fra Biltema, det meste fungerer bra- til veldig bra men har også verktøy fra eks. Bahco, Hultafors mfl.

Skruer til treverk - Biltemas til småjobber, til større, tyngre/kraftigere konstruksjoner bruker jeg ESSVE, Christiania Spigerverk (oppkjøpt av ‘Simpson Strong-Tie’), MFT, Fisher. Merk for øvrig at standarden på slike skruer i dag er at de bruker Torx-feste og ikke stjerne

Elektrisk verktøy - De fleste produsenter i dag har et bredt utvalg av batteridrevne verktøy for borring, skruing, saging og andre typer trebearbeiding. Batteriverktøy i dag kan gjøre egentlig ‘alt’ som de nettdrevne kan men gir en mye større grad av frihet. Anbefaler at du går for batteridrevet verktøy og at du holder deg til ett merke, batteriene kan brukes på tvers av alt fra produsenten (innenfor produktserien) - men ikke verktøy fra andre produsenter* De største produsentene skilter med titalls- om ikke hundretalls ulike verktøy som kan bruke samme batteri.  

Av nettdrevne verktøy så har jeg gjæringssag og bordsag da de ikke flyttes på så mye og prismessig er de batteridrevne utgavene uforholdsmessig mye dyrere (for mitt bruk).

Mindre verktøy bruker gjerne 12 volt mens de kraftigere bruker 18(20) volt (noen produsenter har serier med enda kraftigere verktøy, høyere voltstyrke men for det jeg antar er/blir ditt bruksområde så er 18 volt greit). 12 volts verktøy er gjerne litt lettere men 18 volts utgavene begynner å bli overkommelige og er ikke så mye større eller tyngre men til dels mye kraftigere.  

Merker - Makita, Dewalt, Bosch, Milwaukee er trygge valg som brukes av proffene (og semi-proffene, ivrige entusiaster, hjemmesnekrere) og har mange ulike verktøy i sine serier men koster også deretter. Hikoki, Metabo er også gode verktøy men har mindre antall ulike verktøy. Merk at Bosch har to ulike serier; ‘Blå Bosch’ som er ment for proffmarkedet og ‘Grønn Bosch’ som er ment for hjemmefiksere. Blå, Grønn gjenspeiler fargen på verktøyene (og prisen 😆). Alle de nevnte produsentene har batteriverktøy for borring, skruing og saging, det er når man kommer til mer spesialiserte oppgaver at det kan skille litt på hva som finnes hos den enkelte produsent.

 Ryobi, som man ser reklamert for over alt har ‘en million’ ulike verktøy som benytter samme batteri. Kvalitetsmessig er de helt greie (til hjemmebruk) og sånn sett bedre (min mening) enn ‘husmerkene’ til eks. Obs (‘Kellen’), Clas Ohlson (‘Cocraft’) og selvfølgelig Biltemas egne men heller ikke Ryobi har helt den kvaliteten som (semi-)proffene som bruker verktøyene nærmest daglig eller til større oppgaver trenger. 

De fleste starter gjerne med en batteridrill og utvider etter hvert med eks. en sirkelsag og/eller stikksag. Et tips hvis du ser for deg å skru mye skruer er en såkalt slagskrutrekker [https://verktoy24.no/praktisk/drill-slagskrutrekker-eller-begge/] som gjør det enklere å skru inn lengre/kraftigere/tyngre (men også mindre) skruer.

De fleste (alle) produsentene har kit/pakker hvor man får med to eller flere verktøy til en lavere pris enn om man skulle ha kjøpt dem hver for seg. Merk også at siden batteriene kan brukes på tvers innenfor samme produsent (og dens serie) så får man kjøpt kun verktøyet hvis man har batterier (og lader) fra før. Følg med på eks. Prisjakt.no for gode tilbud.

Batteriene angis med volt og Ampere. Gitt anbefalte 18 volt serie så får man gjerne batterier med 2-8 Ampere. Mer ampere gir mer kraft til verktøyet, er tyngre og holder gjerne lenger før de må lades opp igjen. 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...