Gå til innhold

Zaptec - Tesla MYP - Lader til 80 %


Anbefalte innlegg

Har akkurat installert Zaptec-lader hjemme. Alt fungerer, men selv om jeg setter bilen til å maksimalt lade til 80 %, lader bilen til 100. Har lastet ned Tibber nå, men vet ikke om jeg kan justere det i smartlading der? Trodde at bilen skulle overstyre laderen slik at det jeg justerte det til i bilen var gjeldende? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Logisk sett er det jo bilen som har nærmest kontroll over BMS (battery management system) og som vet hva som er lade-graden på batteriet.

Slik informasjon må jo sendes til den eksterne ladeenheten om den skal stoppe på nøyaktig ladeprosent, ellers må jo ting estimeres ut i fra tid eller f.eks endringer ladestrøm. Batterier tar jo til seg mindre strøm jo mer oppladet de er.

Lenke til kommentar

Drit i de zaptec greiene så logger du inn i Tibber med tesla kontoen din og lar Tibber styre ladingen via bilen og ikke via laderen.

Slik har jeg alltid gjort det og ladegrensen man setter forblir.

Høres ut som Zaptec prøver å gjøre noe lurt og overstyrer ladegrensen. Ikke la bilen stå med 100% for lenge da det skader batteriet. Y Performace sitt batteri er ikke glad i det. Kun RWD utgaven som ikke tar så mye skade av det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...