Gå til innhold

Hva bør grensen for selvbestemt abort være?


Hva bør grensen for selvbestemt abort være?  

29 stemmer

  1. 1. Hva bør grensen for selvbestemt abort være?

    • 0 uker, selvbestemt abort bør forbys
      3
    • 6 uker, en halvering fra dagens frist. Deretter nemd
      3
    • 12 uker, samme som i dag. Deretter nemd
      6
    • 18 uker, en utvidelse fra i dag. Deretter nemd
      3
    • 22 uker, det samme som Islands ordning.
      11
    • Ingen begrensning
      3


Anbefalte innlegg

Gjelder tråden:

Alternativ 3, 4 og 5 er valgt ut fra de tre alternativene abortutvalget stemte på.

Sitat

10/13 ønsker fri abort til uke 18 og ha nemnd deretter
2/13 ønsker dagens lov
1/13 ønsker fri abort til uke 22 og fjerne nemnd


Alternativ 3 er dagens lov (status quo)

Alternativ 5 er den samme som Islands nåværende ordning.

Alternativ 1, 2 og 6 er inspirert av uttalelser i tråden.

Passer ingen av alternativene? - Utdyp gjerne i tråden

Dette er ikke ment som en parallell tråd med samme emne. All diskusjon tas i den opprinnelige tråden.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg syns alternativene er litt mangelfulle, da det bør være mulig å ha en grense uten at man må ha en nemnd også. Samme ved hvilken uke grensen skal gå, så syns jeg at ordningen med nemnd er feilslått. Dette skal helt og holdent være kvinnens valg, ikke overprøving av en tredjepart. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
trikola skrev (1 time siden):

Ingen begrensning? Frem til klipping av navlestrengen under fødselen?

Jeg vet ikke, det alternativet er bare inspirert av noen av svarene i diskusjonstråden. Jeg antar tanken er at det er opp til den gravide å vurdere selvbestemt abort ubegrenset, fordi folk flest øker terskelen for abort i takt med fosterets utvikling. Dvs. at desto senere i svangerskapet, jo mer alvorlig må situasjonen være for at man vurderer abort. F.eks alvorlig fare for den gravides liv. Det kan også være fordi de ikke vil at en nemd skal få overprøve kvinnens selvbestemmelse, som da betyr at kvinnen ikke har reell selvbestemmelse. Uansett, jeg har prioritert å holde alternativene få og enkle. Så får man tolke og diskutere detaljene i diskusjonstråden om man vil snu og vende på ting.

Lenke til kommentar
Ogalaton skrev (8 timer siden):

Jeg synes det er fælt at folk stemmer på andre alternativer enn 0 uker.

Litt av en tid vi lever i... "flytende", ikke-binære kjønn osv... creepy.

Jeg syns det er helt vannvittig at noen får seg til å stemme på 0 uker. Jeg stemte ingen begrensning fordi svaralternativene var mangelfulle. Med ingen begrensning så mener jeg at nemndene må bort, ikke at man skal ta abort når fosteret er levedyktig utenfor livmoren. 

Lenke til kommentar

Jeg stemte 6 uker. En kvinne må jo kunne klare å bestemme om de skal beholde et barn i løpet av denne tiden (noe jeg tror 99% av kvinner har tatt dette valget før 6 uker vil jeg tro) + fosteret er på denne tiden nok bare et embryo, og ikke et utviklet eller delvis utviklet foster. 

Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (3 timer siden):

Jeg stemte 6 uker. En kvinne må jo kunne klare å bestemme om de skal beholde et barn i løpet av denne tiden (noe jeg tror 99% av kvinner har tatt dette valget før 6 uker vil jeg tro) + fosteret er på denne tiden nok bare et embryo, og ikke et utviklet eller delvis utviklet foster. 

Ganske vanlig at man ikke forstår at man er gravid ved 6 uker. Graviditeten regnes nemlig fra 2 uker før man faktisk blir befruktet... (altså fra første dag i siste menstruasjon). De fleste aborter skjer innen uke 8, og de fleste som skjer etter dette er fordi det er noe galt med fosteret. Uke 6 er dermed altfor tidlig å sette en grense hvis man skal ha en grense. Personlig så mener jeg grensen bør gå ved levedyktighet utenfor livmoren. 

Lenke til kommentar
leticia skrev (13 minutter siden):

Ganske vanlig at man ikke forstår at man er gravid ved 6 uker. Graviditeten regnes nemlig fra 2 uker før man faktisk blir befruktet... (altså fra første dag i siste menstruasjon). De fleste aborter skjer innen uke 8, og de fleste som skjer etter dette er fordi det er noe galt med fosteret. 

Med uke 6, så tolket jeg det som uke 8, og som du sier de fleste aborter skjer før dette. Ergo er dette en helt kurant sluttdato. Eventuelt alvorlige komplikasjoner med foster (ikke downs eller lignende), da kan man ha unntak selvfølgelig. Men for et friskt foster, så mener jeg dette er uaktuelt.  

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Yakamaru skrev (18 timer siden):

>3 folk som stemte "ingen begrensning"

Jesus fuck. Hva blir det neste, post-fødsel abort?

Ordet abort betyr svangerskapsavbrudd, og må da skje i svangerskapet, ikke senere. Jeg skrev litt om det alternativet lengre opp her. Det er ikke mine ord, men antagelser om hvorfor noen mener det bør være et alternativ. Det hadde vært lavmåls å fryse ute meninger jeg selv ikke har fra en sånn meningsmåling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...