Gå til innhold

Belgiske medier: Skyting i Brussel - to svensker drept


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Quakecry said:

Hvor lenge skal vi fortsette å høre om at det må integreres bedre? 

Bare for morro skyld:

When “Try Harder” Isn’t Working

Sitering. "Have you ever seen a fly banging itself against a windowpane? The fly believes that if it just keeps going, just bumps hard enough, it’ll get through. But you know that won’t happen… So why do we mimic this same strategy in our own lives? When we’re trying as hard as we can and are efforts aren’t working, what can we do? Find out, right here."

 

Endret av lada1
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Videre:

"For Russlands del er målet å svekke Sveriges internasjonale rykte, skape intern kaos og uro, samt sinke Sveriges inntreden i NATO. Mye av retorikken tegner Vesten som hyklersk som støtter og tillater brenning av hellige bøker, som koranen.

Realiteten er at flere Vestlige land ikke tillater slike handlinger, men Sverige står grunnstøtt i sine demokratiske prinsipper om ytringsfrihet. Det må de gjøre. Samtidig fordømmer svenske myndigheter brenningen på det sterkeste. Det må også gjøres.

At Sverige har sitt å stri med og at mye handler om nasjonal politikk er det ingen tvil om. Men dette utnyttes kynisk av aktører som tegner Sverige som islamofobisk og nører opp under hat internasjonalt.

Nå vet vi ikke med sikkerhet om dette kan knyttes til de målrettede drapene i Brussel, men det er ikke utenkelig. Selv peker gjerningsmannens uttalelser i forkant på at dette var et angrep mot Sverige.

I så fall "var det ett bevis för att den yttrandefrihet som gör att folk får bränna heliga skrifter i Sverige kan begränsa svenskars frihet och sätt att vara utomlands." Dette kan legge press på Sverige til å stramme inn på demokratiske prinsipper.

Dette er verdt å merke seg i det informasjonskonfrontasjonen hardner til. Men først og fremst går tankene til ofrene og familiene som sitter igjen etter gårdagens terrorhandling."

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
15 hours ago, overhodet said:

Veldig mange flyktninger med islamsk bakgrunn flykter fra krig ikke islam. Problemet er elendig integrering slik at folk havner utenfor samfunnet og blir radikalisert.

Hvorfor er det da ikke tilsvarende utfordringer med andre innvandrergrupper? Ikke-religiøse fra eksempelvis Iran er det heller ingen nevneverdige problemer med. Nesten alt av innvandrerrelatert trøbbel har fellesnevneren islam. Det er en sosiopatskapende ideologi. Islam er dessuten en medvirkende eller utløsende årsak til en haug av kriger i relevante land.

Jeg mener dessverre at man er nødt til å få på plass 100% stopp i muslimsk innvandring. Ønsker man endring i muslimske land får man endre egne land fra innsiden. Det hjelper ingenting å fordele byrden på hele verden, så lenge ingenting gjøres med årsaken.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
55 minutes ago, Jarmo said:

"PST vurderer det som mulig at ekstreme islamister, og høyreekstreme, vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger i Norge, skriver seniorrådgiver i PST, Eirik Veum, i en e-post til Nettavisen"
 
Verden overveldes av islamistenes terror men PST lar ikke muligheten gå fra seg for å nevne høyreekstreme i samme åndedrag som ekstreme islamister. 

Jeg kan spotte en islamist på lang avstand. Jeg vet til og med navnet på flere av islamistene fra media. Jeg vet hvor de liker å holde til og jeg vet hvordan jeg skal unngå disse.

Men hvem er de høyreekstreme? Navn? Hvor mange? Hva kjemper de for? Hvor holder de til slik at jeg kan unngå disse også? Eller er de bare inkludert for "balansen" sin skyld? PST synes å ha fått politisk slagside og mistet evnen til å finne galningene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Svensk UD til TV4: De to drepte er menn i 60- og 70-årene

Det svenske utenriksdepartementet opplyser til TV4 at det var to eldre menn som ble drept i terrorangrepet i Brussel.

Det er snakk om en mann i 60-årene som bodde i utlandet, og en mann i 70-årene som bodde i Stockholm-regionen, skriver kanalen.

De avdødes pårørende er informert om omtalen.

Den skadede svensken som ligger på sykehus, er en mann i 70-årene.

Heldigvis var det to folk som har levd et langt liv.

Det som burde være særs kritikkverdig er at terroristen var kjent for Tunisia der han var dømt og likevel lot Belgiske myndigheter han gå fritt i Belgia.

Sitat

Brussel-mistenkt var kjent av politiet

Justisminister Vincent Van Quickenborne sier den mistenkte var kjent av politiet fra før, i forbindelse med menneskesmugling, ulovlig opphold og trusler mot rikets sikkerhet.

I 2016 kom utenlandsk politi med ubekreftede opplysninger om at mannen hadde en islamistisk profil og ønsket å reise til en konfliktsone som fremmedkriger, sier Van Quickenborne. Opplysningene ble sjekket, men uten resultat.

– Utover det er ikke våre sikkerhetstjeneste kjent men noen konkrete beviser for radikalisering, ifølge ministeren.

 

Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (13 minutter siden):

Men hvem er de høyreekstreme? Navn? Hvor mange? Hva kjemper de for? Hvor holder de til slik at jeg kan unngå disse også? Eller er de bare inkludert for "balansen" sin skyld? PST synes å ha fått politisk slagside og mistet evnen til å finne galningene.

Les PSTs nasjonale trusselvurdering her:
https://www.pst.no/alle-artikler/trusselvurderinger/ntv-2023/

Ellers er det jo i Norge dessverre blitt begått flere terrorangrep de siste 10-15 årene, to av dem fra høyreekstreme og et av en ekstrem islamist.

Så konspirasjonsteorier om at PST har politisk slagside, og derfor lyver i sine trusselvurderinger kan nok trygt legges bort.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...