Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
2 hours ago, Sir said:

Beleilig at Israels okkupasjonsstrategi består av å ikke okkupere et område. Veldig utspekulerte disse israelerne tydeligvis.  

 

men årsaken til at jeg spurte deg hva du mente opprinnelig var at du (fortsatt) kun vil tvinge Israel til å ta et valg. Det er åpenbart flere parter i konflikten som må ta et valg.

Hvorfor ikke heller skrive "partene må tvinges til å velge"? Ved å kun skrive Israel så gjør du to ting: Legger alt ansvaret over på en part(som ikke har reell mulighet til å tvinge igjennom f.eks. en tostatsløsning om det skulle være valget), og du bruker unødvendig provoserende ordlegging som sannsynligvis skinner igjennom på grunn av dine egne meninger om konflikten.

Når det gjelder Gaza, så er det den største bantustanen. Israel trakk seg ut fordi sikkerhetsoppbudet for de 2000 settlerne der var absurd kostbart.

Når et gjelder palestinerne, får ikke de noe valg. De må akseptere 67-grensene og oppgi fylkingenes rett til retur. Men hvis du vil at jeg skal presentere det i form av valg, kan jeg gjøre de: Palestinerne kan velge mellom å insistere på fra Jordan til Havet, og fortsette å leve i bantustans og apartheid, eller akseptere sitt eget land innenfor 67-grensene. Det er liksom ikke så mye valg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

En interessant (og laaang) analyse skrevet av en israeler, om hvorfor Iran hjalp Hamas med å angripe Israel, for å stoppe planer om en gassledning til Vesten.

 

Oppsummert:

"And so, the despicable thing that happened at the Otef [the border with Gaza], was put into motion. Not in the name of the Shi’ite war on the “Zionist Occupier”, but in the name of money. Not a Gaza war, a Gas war."

 

https://ondiplomacywarfare.quora.com/Why-did-Hamas-stupidly-attack-Israel-knowing-that-they-cant-win

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
7 hours ago, 0laf said:


Menneskene på vidoen er åpenbart identifisert av IDF, og er gisler.
Det er mulig de er skadet, og også er pasienter, men man tar ikke med gisler til et sykehus, med mindre man har kontroll over sykehuset, og vet at det ikke er noe problem å holde gisler der, slik Hamas har gjort.

Det virkelige spørsmålet, er vel hvordan leger og ansatte fra ymse vestlige hjelpeorganisasjoner ved Al-Shifa, hvorav det er mange, ikke har merket noe til Hamas, og hevder de aldri har sett noe? Det er høy sannsynlighet for at de farer med løgn.

Men ser du ikke hvor patetisk dette er? Dette er åpenbart skadde folk som trenger innleggelse. Han ene har fått sprengt bort beinet under kneet!

Det er videoovervåkning på sykehuset, og dette er beviset på at det er under kontroll av Hamas? To innleggelser?

Nei, det er rett og slett svake greier.
 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
26 minutes ago, GadusMorhua said:

Har sett opptaket fra hovedinngangen til Shifa sykehuset og det er noen som tvinges inn med tildekket hode, dyttes og nærmest snubler inn.  Det er opptak hvor vedkommende føres videre innover i sykehuset. Har inntrykket at Hamas står frem som en notorisk løgner som vir seg unna alt. I bakvendtland der kan alt gå an.

 

 

 

 

Shifa 7. oktober.jpg

Hodeskade.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nyeste kart fra War Mapper, oppdatert for tre dager siden.

Som vi ser går IDF videre inn i Gaza by, der de for en ukes tid siden sa at de hadde kontroll. IDF sier de skal konsentrere seg inn mot Jabalya-området, og skal "utvide aktiviteten i nord".

https://www.theguardian.com/world/live/2023/nov/20/israel-hamas-war-live-updates-hostages-al-shifa-hospital-gaza-hamas-attack?page=with:block-655af8488f0860fe3d217ad3#block-655af8488f0860fe3d217ad3

IDF har også startet flere operasjoner lengre sør på Gazastripen, men det er veldig uklart hvor omfattende dette vil bli og hvordan det vil utspille seg på bakken ettersom det er hit de sivile er blitt bedt om å evakuere. Områdene sør for Wadi Gaza er overfylt av mennesker som er på flukt, mange bor under åpen himmel og det er ingen mulighet til å returnere nordover.

F_KDa-yXMAAriqd?format=jpg&name=4096x409

F_KEqpmXYAA_FBu?format=jpg&name=4096x409

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
no u skrev (16 timer siden):

Nye opptak fra Shifa sykehuset. Kanskje Faktisk.no kommer kjapt på banen for å si at dette ikke beviser noe som helst, eller at det ikke er verifisert av en tredjepart og så videre.🧐

Og hvis det stemmer så er det nok Israel sin skyld uansett?🧐

Får tro at kommer mer enn det der. Kan vel ikke si annet enn at det IDF har vist frem fra Shifa så langt er fryktelig antiklimatisk og veldig annerledes enn hva de viste frem på forhånd, med disse 3D-modellene de presenterte av et gigantisk bunkersystem, med flere hundre Hamas-terrorister, en toppmoderne høyteknologisk kommandosentral og så videre. Jeg tviler ikke på at Hamas har operert under der i en eller annen form, men jeg tror IDF må vise til veldig mye mer for å møte forventningene som de har skapt. Når de i tillegg trolig har jukset med et par videoer ifølge BBC, Fox News og CNN så kan de få et voksende troverdighetsproblem.

https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/gaza-news/article-774069

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 15.11.2023 den 9.47):

Israel:

Familier av gislene som er kidnappet av Hamas startet i går en protestmarsj som skal gå fra Tel Aviv til Knesset i Jerusalem. Da de kom frem til Be’er Yaakov utenfor Tel Aviv i går kveld ble de møtt av tusenvis som kom for å støtte dem. Familiene har oppfordret andre til å bli med dem i marsjen.

Familiene protesterer mot den israelske regjeringen og Netanyahu, som de mener ikke bryr seg nok om gislene. De mener at regjeringen "har forlatt dem" og krever at regjeringen forhandler om å løslate gislene i bytte med palestinske fanger, noe Netanyahu har avvist. Familiene frykter i følge Haaretz at militære mål og diplomatiske interesser blir prioritert over det de ser på som myndighetenes viktigste oppgave - å returnere gislene hjem.

Protestmarsjen skal etter planen vare i fem dager.

Growing Impatient With Gov't, Israeli Captives' Families Set Out on Five-day March to Jerusalem to Demand Immediate Hostage Deal
https://www.haaretz.com/israel-news/2023-11-14/ty-article/.premium/israeli-hostages-families-set-out-on-5-day-march-to-jlem-to-demand-hostage-deal/0000018b-ce70-dffa-adef-ee7096200000

Demanding answers, families of captives begin protest march from Tel Aviv to Knesset
https://www.timesofisrael.com/demanding-answers-families-of-captives-begin-protest-march-from-tel-aviv-to-knesset/

Families of Gaza hostages set out on 2nd day of protest march to Jerusalem
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/families-of-gaza-hostages-set-out-on-2nd-day-of-protest-march-to-jerusalem/

F231114TN11.jpg?_gl=1*1xtg7sd*_ga*NTY1ND

Protestmarsjen er nå ferdig. Jerusalem Post skriver om den på lederplass, og oppfordrer regjeringen til å prioritere gislene høyere. De beskylder Netanyahu for ikke å ha skjønt dette før nå.

Bring them home now - editorial
https://www.jpost.com/opinion/article-774075

Sitat

Following last week's march from Tel Aviv to Jerusalem by the families of the nearly 240 hostages held by Hamas, the Israeli government is pressed by the public to make hostage release a top priority

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Videoer viser store skader på den israelsk militærbasen ved Biranit etter å ha blitt truffet av raketter som kom fra Hizbollah i Libanon. Ingen ble skadd skriver Times of Israel.

Biranit er nok et velkjent sted for mange nordmenn som har vært i FN-tjeneste langs grensa her.

Spoiler

 

IDF base in north damaged by rocket fire; military hits Hezbollah targets in Lebanon
https://www.timesofisrael.com/liveblog-november-20-2023/

Sitat

Footage posted to social media shows extensive damage at the IDF’s Biranit base in northern Israel following a Hezbollah rocket attack from Lebanon.

The IDF had confirmed rockets were fired at the base, which sparked a fire.

There were no injuries in the attack.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (30 minutter siden):

Og det er helt greit. Sikker mere herfra også, kanskje de spiser norsk laks og bruker drivstoff fra norsk olje. Om noe er litt ille så er det at de lagde atomvåpen ved hjelp av norskprodusert tungtvann. Ingen andre ville selge dem tungtvann, men naive nordmenn trodde på dem når de sa det ikke var til våpenproduksjon.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bråket mellom familiemedlemmer av de kidnappede gislene og Netanyahus alliansepartnere fra ytre-høyre i Israel når nå helt nye høyder.

I dag ble det en svært amper situasjon inne i Knesset da ministre og politikere fra det høyreekstreme partiet Otzma Yehudit begynte å skrike mot familiene at de representerer Hamas mer enn Israel (!).

Familiemedlemmene til noen av gislene ba Knesset-medlemmene om å ikke holde en høring om å innføre dødsstraff, fordi de mener at tidspunktet for forslaget om dødsstraff kan få fatale følger for deres kidnappede kjære som sitter i fangenskap hos Hamas på Gazastripen.

Fetteren til kidnappede Carmel Gat brøt sammen i tårer da han tryglet lederen av Knessets nasjonale sikkerhetskomité Tzvika Fogel og den nasjonale sikkerhetsministeren Itamar Ben-Gvir om ikke å gå videre med høringen.

Sikkerhetskomitéleder Fogel presterte å svare med at "de familiemedlemmene som ønsker å utsette lovforslaget representerer Hamas mer enn staten Israel".

Som svar protesterte fetteren mot Fogels påstand om at han og de andre representerte Hamas, og kom med følgende utsagn mens han gråt:

“I asked you already last week and I begged you to stop. I begged you not to make any kind of hay out of us or our suffering.

If you see us, please remove this from the agenda. If you have a heart, please do not say we are representing the people who murdered our loved ones, please do not have a hearing now on the gallows, please do not have a hearing now on the death penalty. Not when the lives of our loved ones are in the balance, not when the sword is on their necks.

I am here in the name of Carmel and for her to remain alive. Please, choose life and ensure they come home alive and whole. Stop talking about killing Arabs and start speaking about saving Jews. You requested, you helped, you pressured to kill Arabs".

Den høyreekstreme politikeren Almog Cohen svarte tilbake at han "ikke hadde noe mandat over smerte".

Far-right MKs scream at hostages’ families in Knesset hearing on death penalty bill
https://www.timesofisrael.com/far-right-mks-scream-at-hostages-families-in-knesset-hearing-on-death-penalty-bill/

'Talk Life, Not Death': Israeli Hostage Families Beg Gov't to Drop Terrorist Death Penalty
https://www.haaretz.com/israel-news/2023-11-20/ty-article/.premium/talk-life-not-death-israeli-hostage-families-beg-govt-to-drop-terrorist-death-penalty/0000018b-ec3c-d6b8-a5ab-ec7e96300000

Sitat

Netanyahu's far-right partners insist on holding debate on law despite tearful pleas from families of those held hostage in Gaza amid the Hamas war.

Representatives of the families of the Israeli citizens abducted by Hamas begged lawmakers to stop pushing for the death penalty for terrorists on Monday, arguing during a heated session of the Knesset National Security Committee that such legislation could endanger their loved ones currently held hostage in the Gaza Strip.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...