Gå til innhold

Anmeldelse: Starfield


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Pinng skrev (5 timer siden):

Kan noen som har prøvd dette, som liker denne typen spill, forklare meg hva som er nytt her i forhold til NMS? Det jeg har sett hittil virker som en blåkopi av gameplay-elementer derfra.

Det er ikke noe No mans sky. Starfield er mer Skyrim in space! Hilsen No mans sky-spiller og starfield-spiller. Starfield har elementer fra mange sjangre. 

Endret av Guybrush 3pwood
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (46 minutter siden):

Jeg ville sagt at det å ikke støtte 21:9 / 3440x1440 ville vært latterlig, men 32:9 er fortsatt utrolig niche (ekstremt lav prosent med så brede skjermer) og det er ikke fullstendig latterlig at de ikke støtter det. Det hadde jo selvfølgelig vært en god ting å støtte, men langt ifra latterlig å ikke støtte det med en gang. Kommer nok etterhvert i form av offentlig støtte eller mod.

Vel, 1,9% av brukere på Steam bruker 3440x1440 så det er rimlig niche det og. 

Men ja, det er kanskje "niche" men også enn oppløsning som har vært i bruk i mange år nå. Et AAA spill med milliardbudsjett bør etter min mening støtte det. 

Endret av MrL
Lenke til kommentar

Hvordan er lore'en og dybden sammenlignet med fks Eldes Scrolls serien? Guilds, fraksjoner osv. PC'en min har ikke sjangs i havet til å kjøre dette beistet av et spill optimalt når det gjelder krav, og jeg vurderer veldig å kjøpe Series X KUN for dette spillet. Er det verdt det? Jeg klarer ikke å bli helt overbevist av alle omtalene rundt.

Lenke til kommentar
RamGuy skrev (5 timer siden):

Hmm.. Nå har jeg aldri spilt Skyrim utover et par timer. Samme gjelder Fallout 4. Bethesda "formelen" har aldri appelert til meg. Føler disse spillene mangler en klar rød tråd. Det blir litt for mye "skap din egen historie"

Starfield er så langt mye mer bundet opp mot main historien, enn Skyrim, men jeg er bare et par timer inn da. I Oblivion kunne du gjøre hva du enn ville etter første fem-ti min f.eks. 

Lenke til kommentar

Fix for dere som har G9 eller annen skjerm med 5120x1440:

Download this hex editor - imhex (click on "imhex-1.30.1-windows-portable-x86_64.zip" at the bottom of the page)

Open it and drag&drop Starfield.exe file into imhex

Ctrl + F -> Hex tab -> Paste 8E E3 18 40 -> click on search icon (next to input). It will automatically select found values.

Copy this 39 8E 63 40 and paste into imhex. It will replace old values. After replacement, it should look like this.

Ctrl + S

Close editor (without saving project)

 

 

FOV FIX:

Start by Creating a StarfieldCustom.ini in "Documents\My Games\Starfield"

with the following Content, Be sure to lock the file to read-only.

[Camera]

fFPWorldFOV=120

fTPWorldFOV=120

Save the file, and enjoy the fixed view model in 32:9!

Uten navn.jpg

Endret av KriZZ
Lenke til kommentar
Mala skrev (3 timer siden):

Takk gud for at dette er bare er enspiller. Plenty nok av online tjall der ute.

Hadde vært kjekt med co-op da. Før i tiden kunne jeg senke hundrevis av timer i singleplayer spill. mens nå går jeg lei etter bare noen timer. Siste open world jeg spilte var The Witcher 3 og har totalt 4 timer før jeg la det fra meg.

Lenke til kommentar

Har spilt i over 6 timer og storkoser meg med spillet. :thumbs:

Noe av kritikken er berettiget, som f.eks det utvaskede sortnivået, og de mange loading screens som er blitt poengtert tidligere i tråden. Likevel tror jeg mye av negativiteten rundt spillet kommer av de sinnssyke forventningene som mange hadde. For meg blir nok dette et spil jeg kommer tilbake til igjen og igjen, akkurat som Morrowind, Oblivion, og Skyrim. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har spilt nesten 9 timer og jeg må si at spillet er veldig bra, har ikke opplevd bugs eller andre ting som ødelegger opplevelsen men noe småtteri er det selvfølgelig.

Spillet mangler både HDR og DLSS, det er heller ikke mulig å justere FOV og en del andre ting som burde vært en selvfølge.

Det er mange loading screens men det er overkommelig fordi det går kjapt, selve starten på spillet var litt irriterende for det tar veldig lang tid å komme igjennom det første oppdraget og man kommer igang.

Kart er lite detaljert og ikke gjennomtenkt, fast travel kunne helt klart vært bedre. Tutorialen for hvordan man flyr romskipet var også dårlig, jeg knotet lenge før jeg fant ut hvordan gravity drive fungerer.

Tror nok også at spillet trenger optimalisering fordi grafikkvaliteten ikke står helt i stil med med ytelsen, jeg har et 4090 kort, i9-9900K, ikke den kjappeste rammen og 4K skjerm. Alle innstillinger er på max og i New Atlantis så varier FPS mellom 60 og 100, men etter å ha lest litt på forumene til Steam så er det folk med bedre oppsett enn meg som har dårligere ytelse.

 

Lenke til kommentar

Gleder meg voldsomt til å prøve spillet, til tross for at mange av anmelderne jeg ser på og har vært enige med i andre avgjørelser, speiler mye av det også gamer.no klager på. Jeg er litt bortskjemt med å fly romskip i star citizen, og er litt bekymret for den delen. Men RPG delen fra bethesda har jo slått an helt til de siste fallout fiaskoene (4 i mindre grad enn 76).

Det at man ikke kan utforske planeten ved å fly i atmosfæren, ikke har tilgang til kjøretøy og at man er låst til en begrenset boks er en skikkelig nedgradering fra SC. Men mer skuffende er at det ikke er sammenheng mellom de forskjellige områdene heller, om du lander og ser et fjell i horisonten, så kan du ikke hoppe inn i skipet og fly nærmere. Det vil da genereres et annet område som ikke nødvendigvis samsvarer med hva du så fra den forrige flekken du landet på.

Og på samme måte var det også skuffende at man var fanget i en slags boks (uvisst hvor stor denne boksen var) når man var ute i verdensrommet og fløy også. Du kan aldri fly nærmere planeter og stjerner, da må du klikke og velge at du skal lande der. De er kun backdrop når du flyr rundt i verdensrommet.

Jeg er kanskje for godt vant i SC, å kunne fly akkurat dit du vil uten lastetider og lande hvor du vil. Det samme kan du jo også i NMS, men der har du mer håndholding i form av at du ikke kan lande og ta av selv, også var atmosfærisk flyving mye mer begrenset.

Men som sagt, hoveddelen jeg gleder meg til er RPG elementene og de utallige moddene som kommer til å komme.

Lenke til kommentar
PheIix skrev (9 minutter siden):

å kan du ikke hoppe inn i skipet og fly nærmere. Det vil da genereres et annet område som ikke nødvendigvis samsvarer med hva du så fra den forrige flekken du landet på.

What? Seriøst? Det er jo amatørmessig

PheIix skrev (10 minutter siden):

Og på samme måte var det også skuffende at man var fanget i en slags boks (uvisst hvor stor denne boksen var) når man var ute i verdensrommet og fløy også. Du kan aldri fly nærmere planeter og stjerner, da må du klikke og velge at du skal lande der. De er kun backdrop når du flyr rundt i verdensrommet.

En nedgradering fra No Mans Sky ja, og spesielt Star Citizen.

Kjedelig at de skal bomme såpass på innlevelsen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, fwj__ said:

Spilte 1 time og ba om refusjon fra Steam. Altfor lite frihet og for mye loading screens. Håpet på litt mer space simulation.

Det tar vel 60-90 minutter å bli ferdig med den første storyen før du får full frihet, veldig lang i forhold til de fleste spill. Sånn sett var du kanskje litt kjapp på avtrekkeren, men like greit å vente noen måneder til man kan lese om flere erfaringer og se hva de første patchene løser.

Lenke til kommentar
El burro skrev (1 time siden):

Spillet mangler både HDR og DLSS, det er heller ikke mulig å justere FOV og en del andre ting som burde vært en selvfølge.

HDR10 er med i spillet, så det er nok en bug. DLSS er moddet inn allerede, har jeg hørt!

 

Streamet litt i et par discorder i kveld. Ene karen som så på skrev dette etterpå:

Takeaways from Nik's stream: Sam Coe is clearly voiced by Elias Toufexis, which is great.
No real Bethesda bugs in an hour and half of gameplay!
Nik has much better ability to focus on quest objectives than I do.
Starfield has actually managed to have NPCs that look decent.
Theft is a social skill.

 

Jeg storkoste meg! :D

Lenke til kommentar

Hører nå at spillet blir dårligere og dårligere når du kommer rundt 20-25 timer inn i det.

At det da blir fullt av bugs, slik som npc'er som flyter rundt i luften, quests som ikke lar seg gjøre, osv.

De skal vist ha polert spillets første timer, for å få positive tilbakemeldinger, og så rushet de siste timene, som dem da må patche nå fremover.

 

Nå er dette bare noe jeg har hørt flere steder, ikke noe jeg kan bekrefte selv, men samtidig har det begynt å dukke opp videoer av klassiske bugs på YouTube. Slike som har vært i Bethesda sine spill siden starten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...