Gå til innhold

Reddit tar livet av tredjeparts apper. Krever 20 millioner dollar i året for API


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sidekick skrev (5 minutter siden):

300 personer er ikke nok til å drive seriøs moderering på en såpass stor nettside som Reddit.

i 2022 var det rundt 138,000 aktive subreddits

Jeg tror du misforstår. De ansatte er snakk om å drive reddit, ikke styre med moderering. Det vi har idag er mange tusener frivillig moderatorer. Og det er det man fortsetter med.

Men de som er ansatt burde kun være der for å vedlikeholde og drifte reddit slik som det har vært. Om det er 100 eller 300. Det er i alle fall sikkert at de aller fleste som jobber i reddit er unødvendig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Wheeljack skrev (23 minutter siden):

Merker null til det jeg. Subbene jeg deltar i er fortsatt veldig aktive. Har ikke brukt annet enn Reddit-appen på mobil og old.reddit har jeg egentlig aldri brukt.

Flere subreddits jeg brukte er fortsatt stengt, og noen har åpnet opp kun nylig. Den offisielle Reddit-appen er fortsatt mye dårligere enn alternativene. Pluss at det å bruke den appen nå vil jo både direkte og indirekte gi støtte for Steve Huffman / /u/spez. Noe jeg ikke er interessert i. Jeg bruker ikke old.reddit direkte, men jeg har optet out av det nye designet i innstillingene og får dermed den gamle løsningen som er den som vises på old.reddit.com. Er man ikke innlogget må man bruke old.reddit.com.
 
Uansett om man synes subreddits burde åpnes og den offisielle appen er god nok så er det ingen som kan påstå at Steve Huffman har løst noe av dette på en god måte og er en passende leder for Reddit. Kanskje er han en passende sjef for de som tjener penger på reddit, men han er utelukkende negativt for brukerne, moderatorene, leserne. Alle som gjør reddit til hva det er, blir påvirket negativt av det Steve Huffman har gjort. Selv om ting går videre så er det permanente negative konsekvenser.

Og det har sikkert ingenting å si om man bruker reddit som et sosialt medie for å kun se på memes, men reddit er en viktig kilde for nyttig informasjon. De kunne fint drept alle memes-subreddits for min del, men jeg regner med det er de de er interessert i å beholde for pengene sin skyld. 

Lenke til kommentar

Er fornøyd med både app og webinterface jeg så det påvirker ikke meg så mye. Er ikke veldig bekymra heller, siden omtrent alt innhold på reddit er fra brukere. Skulle platformen forsvinne, eller miste sin nytteverdi totalt så vil bare andre, alternative steder dukke opp istedet.

Men for all del, jeg heier på alle som orker å kjempe en kamp for noe dem brenner for.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Wheeljack skrev (1 time siden):

Skulle platformen forsvinne, eller miste sin nytteverdi totalt så vil bare andre, alternative steder dukke opp istedet.

Jeg frykter at platformen IKKE forsvinner. Og at Huffman og resten av idiotene som styrer får fortsette som de gjør.

Reddit har hatt utfordringer i en stund, men dette er et symptom på at ting kan bli mye verre, og at de nå aktivt jobber enda hardere med å utnytte alt som frivillige har bygd opp for å gjøre seg selv rike. De som eier og styrer reddit har forsvinnende lite med suksessen til reddit å gjøre.

En løsning er enten en desentralisert platform eller at en non profit styrer hele greia.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
vidor skrev (På 1.7.2023 den 9.28):

Lurer på hva dette kommer til å koste dem i praksis. Med mindre de har noen ess i ermet tror jeg dette blir en merkbar negativ trend i utviklingen.

Koste dem? Ingenting. Tvert i mot, de kommer til å tjene grovt på det som med veldig mye annet av forbrukerfiendtlige tiltak. Noen få kommer til å slutte å bruke Reddit, men den store majoriteten kommer til å gå over til offisiell app. Den er jo mye dårligere, men den tjener de hvertfall penger på at folk bruker. De har fått en hit i imaget som en opprører av og for brukerne, men det kommer de lett gjennom. Bare se på Google, og utviklingen bort fra gode gamle «don’t be evil”-slagordet. De har aldri gjort det bedre. 
Problemet er at hvis man skal unngå disse forbrukerfiendtlige valgene så må man ha en verdibasert tilnærming og ikke tenke avkastning. Eventuelt må det reguleringer til, men det er jo ikke aktuelt i dette tilfellet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (6 timer siden):

Noen få kommer til å slutte å bruke Reddit, men den store majoriteten kommer til å gå over til offisiell app.

Jeg er usikker på hvor mange som kommer til å slutte, men de som slutter er gjerne de mest aktive og profilerte brukerne. Nå har moderatorene av r/IAmA kraftig nedjustert arbeidet sitt, noe som vil få store og merkbare følger da den subredditen er en av de mest profilerte utad. Det vil merkes godt på kvaliteten blant nye tråder. Spørsmålet er nå om Reddit setter egne ansatte til å gjøre jobben de frivillige der gjorde før.

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (4 minutter siden):

Og så dukker det opp noe tilsvarende etterhvert. For all del, jeg håper noe skjer, men jeg tviler. Folk er dessverre ofte mulig å erstatte.

Absolutt. Folk kan erstattes og det vil komme noe nytt eller tilsvarende. Jeg tror dog dette vil ha negative konsekvenser for Reddit, bare ikke umiddelbart. Det vil ta tid, men stadig flere vil få øynene opp for alternativene, som det for øvrig vil dukke opp flere av.

Jeg tror begeret er i ferd med å renne over for mange, med Reddits brukerfiendtlige innstilling i kombinasjon med at Twitter nå stenger ned plattformen sin og Gfycat legges ned om korte to måneder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...