Gå til innhold

Tråden for OLED monitorer


Evil-Duck

Anbefalte innlegg

BadCat skrev (2 minutter siden):

Jeg har ikke gitt opp OLED ennå. TN er last resort. Når dagen er omme må man nok vurdere det som kommer på markedet og ikke la det ene utelate det andre.

Helt klart. OLED er trossalt passe nytt enda, om vi ser på masseprodusert for hvermannsen. Det kommer nok noe som passer deg om ikke for lenge :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
bshagen skrev (49 minutter siden):

@MrMarbles Ble det bedre syns du? Kan ikke si jeg syns det var så ikke på C2, men nå sitter jeg over 100cm fra skjermen, og det kan jo ha en innvirkning også :) 

Nei, har ikke gidda å endre engang. Sitter såpass langt unna at det ikke er noen issue så langt. Igjen, så bruker jeg C2 hovedsaklig til gaming/TV-serier og film. Men også hjemmekontor og musikk. Har ikke tenkt over at det er noe galt. Synes personlig at teksten er mye klarere på C2 kontra 2x 1440p 27" som jeg bruker på jobb, selv om PPI er omtrent den samme. 

Edit: Ser jo at den bare gir mulighet til å reversere RGB. Så den vil vel ikke funke så bra for WRGB OLED. I eksempelet i appen, så ser jeg jo at det er litt rødt/lilla i teksten. Så kunne jo tydeligvis vært bedre i Windows :D 

Endret av MrMarbles
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (9 timer siden):

Dette med uklar tekst merker jeg ingenting av selv heller. Kanskje det er værre for QD-OLED? Eller det bare er det faktum at en bruker så stor skjerm at en har den litt på avstand? Hadde jeg ikke lest om det på forhånd hadde jeg ikke tenkt over at teksten var noe annerledes i det heletatt.

Det er vidt forskjellig pixel oppsett på QD-OLED fra Samsung, og LG sitt panel de bruker på C2. LG sin er nokså standard og er støttet av Microsoff. Samsung sitt er ny type, og ennå ikke støttet skikkelig, derfor gir det noe feil visning av tekst. Alle merked med QD-OLED benytter det panelet, både monitorer og TV. Det er vel kun LG og Panasonic på TV fronten som i årets modeller bruker LG paneler. Sony har byttet til Samsung på topp modellen A95K i hvertfall.

Dell og de andre med OLED bruker samme panel type i sine.

 

 

 

Pixel pattern.PNG

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Nei det er den, Den er ikke dårlig, bare ikke helt hva jeg hadde håpet på. Kanskje ASUS greier det bedre Det skal være mulig å få vite noe mer om ASUS sin innen 6 uker.

På LG-en skjer visst innstillinger med fjernkontroll, så et halvt år senere får man et "oh shit"-moment når man ikke finner fjernkontrollen.
 

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Jeg har fått 16," eller er det 15,6" OLED nå. Bruker den med Nintendo Switch som demper lyset hvis man er AFK i 5 minutter. Tårlig grei skjerm selv om det ikke er helt game grade.Ser frem til småskjermene får høyere oppfrisking enn 60 Hz. Det er bare en jallaskjerm fra Amazon. Venter på en fra ASUS også som skal komme i posten om ikke så lenge. Ikke noe gamingskjerm det heller, men jeg liker disse små skjermene siden 16-17" er passe størrelse for en halv meter avstand. Vekt under 1 kg er også win. Hvis noe er dritt er det at disse har micro HDMI og det er følsomt. Bildet faller ut hvis man kommer borti kabelen.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
11 hours ago, bshagen said:

Hva syns dere om Wallpaper Engine, om dere bruker den til OLED? Kan man sette den til å skifte en gang i blant? Er jo utrolig mange kule bakgrunner der, så vurderer et kjøp om det er verdt det :)

Wallpaper engine var definitivt verdt 40 kr når man først har svidd av 20+k på gpu og 10+k på skjerm. Takk for tipset :)  (den har playlist støtte)

Endret av ps5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...