Gå til innhold

ps5

Medlemmer
  • Innlegg

    979
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 854 profilvisninger

ps5 sine prestasjoner

492

Nettsamfunnsomdømme

  1. Erfaring og sertifisering er naturligvis ikke det samme. Denne sertifiseringen vil kunne dokumentere gitt kunnskapsnivå men om det er erfaring som etterspørres er dette neppe nok alene. Du kan alltid ta kontakt direkte med utlyser å høre hva de vekter.
  2. Jeg mener de animerte annonsene her som plager livet av desktop brukere på begge sider av innholdet man prøver å lese.
  3. Hvis vi sammenligner med forrige tilsvarende renteutvikling ser det noe slik ut: (litt forvirrende navngiving skyldes at chatgpt ikke er veldig enkel å instruere så detaljert, men vi ser styringsrente 2005-2009 overlappet 2021 - i dag)
  4. Minner litt om denne klassikeren:
  5. Du betaler skatt av alt du får utbetalt i løpet av et år. Lavere / ingen skattetrekk for feriepenger / desember kompenseres med høyere skattetrekk de øvrige månedene, det er total brutto lønn (inklusive oppsparte feriepenger fra forrige år) for et år som utgjør selve skattegrunnlaget. Feriepenger er en påtvunget sparebøsse.
  6. Det er lurt å ta forventninger til lønn / goder tidlig i prosessen, gjerne før første intervju, for å unngå å kaste bort masse av egen og andres tid. Du er heller ikke pliktig å oppgi dagens lønn slik at de kan komme med en teoretisk justering av denne.
  7. Det er da ingenting her det er anledning til å spørre om i intervju, men du kan naturligvis på eget initiativ fortelle. Du har minimum 10 omsorgsdager for barn som eks kan brukes til barns sykdom - dette kan ikke arbeidsgiver velge bort. https://www.nav.no/omsorgspenger
  8. Om ikke annet kan man vel endelig få råd til en hovmester og kokk selv om jobbene forsvinner som dugg for sol.
  9. Videoen er imponerende, men dette har alle tegn til en god, gammeldags scam. (antar vi ser en 2024 utgave av Mechanical Turk)
  10. Vi med 10-20+ års erfaring er nok i stor grad unntatt fra dette, men ta en kikk på ferske it-folk rett ut av skolen eksempelvis. Du har forøvrig rett i at de fleste må gjennom permitteringer før de evt sparkes ut. https://www.kode24.no/artikkel/signerte-fast-jobb-sa-avbrot-itera-kontrakten/80869070 https://www.kode24.no/artikkel/itera-avlyser-arets-sommerstudenter-veldig-overraskende/80846234 https://www.kode24.no/artikkel/aplia-permitterer-jeg-hatt-mange-sovnlose-netter/80700388 https://www.kode24.no/artikkel/variant-permitterer-tyngste-uken-jeg-har-opplevd/80662536 https://www.kode24.no/artikkel/alv-permitterte-4-ansatte-aldri-opplevd-mindre-trykk/80722606
  11. Dagens marked i de fleste bransjer ser vel noe slik ut.
  12. Hvis selskapet nå har lavere aktivitet er det særdeles sannsynlig at de vil ønske velkommen at noen går frivillig. Du må derfor være 100% sikker på at du faktisk vil ta turen til grønnere gress før du tar denne samtalen. Jeg ville kun vurdert dette om lønn og / eller oppgaver var særdeles mye bedre (la oss si 20%+) og det nye selskapet var i en faktisk vekstfase (eksempelvis har nylig vunnet større kontrakter eller lignende). Hvis dette er it ville jeg blitt sittende med mindre jeg personlig kjente ledelsen i nytt selskap (sagt litt flåsete). I normale tider (der døren ikke lukkes bak deg når du går), kan man bevege seg langt friere og koste på seg litt risk uten store konsekvenser.
  13. Husk at som nyansatt hos ny arbeidsgiver er du første som ryker ved permitteringer / oppsigelser. Det er ikke risikofritt å bytte arbeidsgiver i dårlige tider.
  14. Nå er vi way off topic, men ettersom "Som ledd i skatteomlegningen i 1970 ble omsetningsavgiften erstattet av en merverdiavgift (mva/moms)" så blir din sammenligning rimelig meningsløs.
×
×
  • Opprett ny...