Gå til innhold

Karbonstålpanne eller keramisk til allround?


muummi

Anbefalte innlegg

For dei som ikkje bryr seg stort er definitivt teflon det enklaste. Kjøper du karbonstål og det blir brukt feil så får du ei dårleg panne. Me har teflon, karbonstål og rustfritt som blir brukt til ulike oppgåver, men sambuaren (som ikkje bryr seg så veldig), brukar mest teflon.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
PROuser skrev (På 15.1.2023 den 18.59):

Diamond XR Logic panner og gryter fra Woll har et unikt og sterkt belegg som og fint tåler oppvaskemaskin og stålredskaper

Jeg har dårlig erfaring med woll stekepanner. Dyre, og belegget har vart kortere enn på enkle teflonpanner. 

Fikk byttet en, men det var etter endel krangling. Fikk beskjed om "feil bruk". Aldri hatt noe problem med teflonpanner, så synes det virker merkelig. 

Lenke til kommentar
Zeph skrev (På 15.1.2023 den 20.55):

For dei som ikkje bryr seg stort er definitivt teflon det enklaste. Kjøper du karbonstål og det blir brukt feil så får du ei dårleg panne. Me har teflon, karbonstål og rustfritt som blir brukt til ulike oppgåver, men sambuaren (som ikkje bryr seg så veldig), brukar mest teflon.

Da må man regne med litt svinn, enig i at karbonstål har høyere brukerterskel.

En jernpanne tåler det meste.

Lenke til kommentar
sk0yern skrev (8 timer siden):

Jeg har dårlig erfaring med woll stekepanner. Dyre, og belegget har vart kortere enn på enkle teflonpanner. 

Fikk byttet en, men det var etter endel krangling. Fikk beskjed om "feil bruk". Aldri hatt noe problem med teflonpanner, så synes det virker merkelig. 

Diamond XR Logic? eller annen modell?

Lenke til kommentar

Jeg har akkurat byttet ut min Le Creuset Toughened stekepanne, og den har jeg hatt i 10 år før belegget nå var for dårlig. - Det er iallefall den mest holdbare pannen jeg har testet (Har også hatt Fiskars og Ikea bla.a.)

Når jeg nå byttet så gikk jeg - selv om jeg er veldig skeptisk til "internet only" merker - for en Onyx keramisk. - Er foreløpig veldig fornøyd med denne - veldig bra slipp-egenskaper, og utifra det jeg kan se virker "belegget" veldig solid.

https://onyxcookware.eu/collections/frying-pans/products/onyx-cookware-frying-pan-m-26cm?variant=41010256478396

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar

Gikk for en Woll for halvannet år siden, i utgangspunktet veldig god panne og med godt belegg. Skylt stort sett med vann (etter at den er nedkjølt godt under kokepunktet) og får den stort sett ren uten såpe. Alltid varmet opp sakte og kjølt ned tilsvarende. Men ser nå at belegget begynner å såvidt slippe. Ganske frustrerende at en såpass dyr panne kun holder halvannet år - selv om bruken har vært veldig forsiktig.

Lenke til kommentar
PROuser skrev (4 timer siden):

Diamond XR Logic? eller annen modell?

Det er jeg usikker på... Men det var en av de med 3-års garanti på belegget. 

el_cash skrev (1 time siden):

Gikk for en Woll for halvannet år siden, i utgangspunktet veldig god panne og med godt belegg. Skylt stort sett med vann (etter at den er nedkjølt godt under kokepunktet) og får den stort sett ren uten såpe. Alltid varmet opp sakte og kjølt ned tilsvarende. Men ser nå at belegget begynner å såvidt slippe. Ganske frustrerende at en såpass dyr panne kun holder halvannet år - selv om bruken har vært veldig forsiktig.

Akkurat min erfaring også, på to stk woll panner.
Tar du den med til butikken, kan du være helt sikker på at det skyldes "feil" bruk.
Fikk kranglet meg til ny sist, men den var akkurat like dårlig, og holdt ca halvannet år ja.

Lenke til kommentar
kjetilkl skrev (13 timer siden):

Jeg har akkurat byttet ut min Le Creuset Toughened stekepanne, og den har jeg hatt i 10 år før belegget nå var for dårlig. - Det er iallefall den mest holdbare pannen jeg har testet (Har også hatt Fiskars og Ikea bla.a.)

Når jeg nå byttet så gikk jeg - selv om jeg er veldig skeptisk til "internet only" merker - for en Onyx keramisk. - Er foreløpig veldig fornøyd med denne - veldig bra slipp-egenskaper, og utifra det jeg kan se virker "belegget" veldig solid.

https://onyxcookware.eu/collections/frying-pans/products/onyx-cookware-frying-pan-m-26cm?variant=41010256478396

Har sett på disse, men får veldig TV-shop-feeling. Veldig greit å få høre unbiased erfaringer.

Lenke til kommentar

Ganske bra review, jeg tenker det sier seg selv at det er en tradeoff mellom holdbarhet og nonstick når du fjerner noe av nonstick-belegget, og erfaringsmessig så holder ikke de telfon-pannene seg så nonstick som når de er nye så lenge selv om de kan vare i mange år.

Ellers har jeg den keramiske pannen fra Onyx, som de påstår er mer non-stick enn teflon-belegget - men har ingen annen referanse enn at jeg foreløpig er veldig fornøyd (jeg bruker forøvrig som oftest litt fett når jeg steker)

Lenke til kommentar
rulleguru skrev (På 15.1.2023 den 10.59):

Karbonstål tåler veldig høye temperaturer, opp til 470 grader eller noe sånt, men de må varmes opp gradvis om de skal brukes på høye temperaturer. Kjører mine en stund på 6 før jeg evt. guffer den litt opp. Det er ganske lett å bøye de også ved for rask oppvarming eller for rask nedkjøling.

Nonstick-belegget tar litt tid å få til, men blir bra når det er på plass. Første gangen må man gjennomføre "seasoning" pannen i mangel på et norsk ord? Finnes flere videoer på YouTube. Det krever litt matlaging over tid før belegget er godt nok til feks. pannekaker, men franke crepe-panner er ofte karbonstål: https://bakerenogkokken.no/gryter-og-panner/diverse-kokekar/de-buyer-crepespanne-karbonstal-lyonnaise-mineral-b-dia-26-cm/

Bruker selv mye karbonstål, men helst rustfritt stål som ikke har noen nonstick-egenskaper. De må varmes opp til riktig temperatur, til leidenfrost-effekten oppstår (testes med litt vann i panna, når den blir som en kule som hopper rundt i panna har den rett varme), for å så tilføre olje. Mat får da en fantastisk stekeskorpe, som jeg ikke klarer oppnå i andre panner, spesielt ikke tefon og lignende.

Det jeg liker med Induksjon er hvor raskt det blir varmt.
Dersom jeg skulle begynt på 6 i noen minutter først, så forsvinner jo fordelen med induksjon.

Må man ikke også bruke mye olje i Karbonstål? Jeg har sett video av Wok-panner i karbonstål hvor dem hele tiden oljer noe sinnsykt før steking.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...