Jump to content

PROuser

Medlemmer
 • Content Count

  1911
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

265 :)

About PROuser

 • Birthday 02/22/1978

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Roterende varmegjenvinder har mange kanaler som luften går gjennom, og blir varmet opp av feks returluften, og deretter roterer hele filteret, så tilførselluften går gjennom de samme kanalene. Så om virus og bakterier bygger seg opp inne i kanalene, vil vel luften som kommer inn i huset føre med seg visse typer virus og bakterier igjen?
 2. Nesten alle tunnellrigger er elektriske, men de fleste andre gravere, hjullastere og dumpere går på diesel. Det skaper den dårlige luften. Foreløpig finnes minimalt elektriske erstatninger for disse. Da bare tunnellriggen går på kabel, som den ruller opp selv.
 3. Finnes det noe rimelig og enkel løsning for hastighetsregulator for en Permanent magnet dc motor med børster som er på 24v, og opp til 45 amp? Har tidligere brukt en Curtis 1210. Men de er ganske dyre. Noen enklere løsninger? skal styre en spindel på en dreiebenk, begge dreie-retninger, og variert hastighet..
 4. Strøm er Ampere. Hvor mye amper bruker de når de står på?
 5. Hei Umulig at en slik vannvarmer halverer strømforbruket. En vanlig tank bruker ca 9 amp på enfas. En gjennomstrømningsvarmer vil bruke 15-50 amp på enfas, ut fra effekt. Og det er det som avgjør hva slags sikring og kabel man må ha. Men antall Kwh pr år, kan nok reduseres en del. Men det er ikke strømmen, det er forbrukt energi. Ikke lett i eldre bygg å legge opp kraftige strømkabler til en slik vannvarmer. Og mange har ikke kapasitet heller på hovedsikring.
 6. Har et norsk domene, med x,org og x.com Domenenavnet er et norsk ord og varemerke.. Nå fikk jeg først epost fra X@chinaregistry.org.cn om at noen hadde lagt inn søknad om å bruke vårt varemerke domene, men tilføye .cn på alle.. Har skevet at det ikke bør godkjennes. Fikk så epost av de som har søkt, som gjerne vil bruke det. De hadde blitt anbefalt å skifte til annet navn, men vil helst bruke det. Hva i huleste skal de med slikt domene?? Og hvordan kan det unngåes?
 7. PROuser

  Frakt av bil

  Prøv heller nimber..
 8. Som dere ser på koblingsskjema, bruker den L1-N og L2-N Da burde det vel fungere med L3 på N, L1-L1, L2-L2? 7500W på 230v enfas blir mer enn 32 amp.. Derfor mer ideelt å fordele på 3 Faser.
 9. Koblingsskjema viser bare 2 måter å koble på.. enten enfas 230v hvor 2 punkter laskes, eller 400v 2 faser og N leder.. Toppen har en effekt på 7,5kw.. Største på ikea.. Men vil det ikke gå bra å bruke 3 fas 230v? koble en fas på hvert punkt.. 1-2-4... Ser jo ut som lasten er fordelt mellom 1-4 og 2-4...
 10. Bruk hullsag uten slag, og med diamanter. Så er det skånsomt og trygt.
 11. Har handlet en del fra autodoc.. Problemet mitt er at de sender mye som ikke passer... De begrunner det med at de ikke sjekker chassinummer, og derfor kan få feil del, pga modeller av biler kan ha forskjellige deler. Derfor kan man ikke stole på at de finner riktig del. Man bør vite på forhånd hvordan delen er, og ikke stole på dem. Har angrerett, men det ble for dyrt å sende i retur. Så måtte bare regne som tap. Tenker meg godt om før jeg bestiller der igjen.
 12. Bostyrer har fått oversendt bevis på at det er solgt ut varene fra enkeltpersonforetaket. Men de hadde ikke midler i boet til å jobbe med saken fikk jeg beskjed om. Og det er de varene. Mange av hans kunder har gått over til oss når han drev så useriøst. Bedrifter får klager fra regnskapsførere som legger merke til at det er fakturaer med og uten mva, samme produkter, og samme fullpris uansett om det er med eller uten mva. Så har de henvendt seg til oss, og spurt om hva han egentlig driver med. Jeg har bedt dem om å melde det inn til skatteetaten. Men vet ikke om de har gjordt det eller ikke. Men firmaene har solgt det videre til sine kunder med liten fortjeneste, men har gått med tap, da de ikke fikk skrive av momsen..
 13. Har solgt mye varer til et AS gjennom flere år. Kredittverdigheten har vært grei, fram til det ble tvangsoppløst pga manglende regnskap i 2016. Men ble reddet i siste liten. Han drev videre og kjøpte inn mer. Men sommeren 2018 skjedde samme, og firmaet ble tvangsavviklet. Vi sendte sluttfakturaen til advokaten. Men etter noen måneder fikk vi vite at det ikke var penger i boet, og derfor var det ikke penger til å fullføre noe regnskap, og dermed bare avsluttet.. Og vi fikk ingen ting. Men vi har fått bevis på at han har lenge solgt videre varene fra Enkeltpersonforetaket sitt. Han sto som eneste aksjonær i AS'et. De siste årene det finnes regnskap for på nett for AS'et, var det verdier på ca 500 000, samt gode inntekter. Men plutselig har alle verdier forsvunnet, og ingen regnskap fullført. Derfor sterk mistanke på at han svindlet til seg mye varer og selger dem ut direkte fra enkeltpersonforetaket sitt, trolig under bordet, eller med dårlig regnskap der og. Da vi har fått tilsendt regninger/kvitteringer fra hans kunde, som både solgte med og uten mva om hverandre fra enkeltpersonforetaket, men det er ennå ikke registrert i MVA registeret. Og varene han har solgt har utsalgsverdi på ca 500 000-900 000,- Vi har utestående ca 200 000,- Hva bør vi gjøre med dette? Har sendt fakturaen videre til enkeltpersonforetaket, men han sier bare at han aldri har bestilt noe inn til det. Bør jeg kontakte Skatteetaten?
 14. Inneholder de fleste ladebokser bare en sikring, en jordfeilbryter type b, samt et uttak av feks type 2? Samt at noen få kan logge forbruk? Eller må de og ha en del elektronikk?
×
×
 • Create New...