Gå til innhold

Gi tegn i rundkjøringer eller i lyskryss?


Vinterro

Anbefalte innlegg

5 hours ago, PaladinNO said:

Et spørsmål der. Hva er korrekt plassering og signalbruk når man skal rett frem?

I en "skolerundkjøring" som i linken din så skal man etter boka holde seg til venstre høyre mot rundkjøringen og så holde ytre felt i rundkjøringen. Man gir signal til høyre idét man passerer første utkjørsel. Når det ikke lengre kan misforståes hvor man skal ut.

Er det plass til to biler i bredden i rundkjøringen så regnes det som to felt. Selv om det ikke er merket opp.

https://kart.gulesider.no/m/yZct0

Og som man kan se på dekkspora på bildet der så er det ingen som faktisk følger de reglene der.

 

Edit: Høyre-venstre dysleksi.

Endret av sedsberg
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
sedsberg skrev (På 16.9.2022 den 7.26):

I en "skolerundkjøring" som i linken din så skal man etter boka holde seg til venstre høyre mot rundkjøringen og så holde ytre felt i rundkjøringen. Man gir signal til høyre idét man passerer første utkjørsel. Når det ikke lengre kan misforståes hvor man skal ut.

Takker. Da hadde jeg forstått teorien, er bare at akkurat den rundkjøringen ikke tillater korrekt kjøring i praksis.

sedsberg skrev (På 16.9.2022 den 7.26):

Og som man kan se på dekkspora på bildet der så er det ingen som faktisk følger de reglene der.

this-guy-gets-it.jpg

Første gang jeg ser et flyfoto av den rundkjøringen. Hadde ikke trodd det var så ille.

ikke rart jeg har vært borti flere nesten-kollisjoner der. :ermm:

EDIT:
@sedsberg

Oppdatert sitat. Jeg leste faktisk motsatt / riktig (høyre istedet for venstre) i hodet mitt så jeg skjønte hva du mente.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (26 minutter siden):

I en "skolerundkjøring" som i linken din så skal man etter boka holde seg til venstre mot rundkjøringen og så holde ytre felt i rundkjøringen. 

Mener du å holde seg til venstre inn mot rundkjøringa for å så skjene over til høyre for å holde ytterst?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg lå feil og har ligget feil i en rundkjøring i lang tid, helt til en unggutt i Volvo som hadde liggi tett i ræva på meg i 90 i 80-sonen tuta på meg da vi kom til denne rundkjøringa.

Jeg skulle rett frem, han lå bak meg og skulle til høyre. Av vane og uten å tenke over det har jeg pleid å holde høyre her og blinke meg ut ved 2. avkjørsel. Om jeg heller hadde holdt mot midten hadde han kunnet lagt bilen bredt og fisi avgårde i første avkjørsel, og sikkert spart et lite sekund siden jeg kjørte for sakte for ham.

Screenshot_20220916-074612_Maps.thumb.jpg.95c5fa0300ab9e0f0bcbb73c4ab686f3.jpg

Rart egentlig. En annen rundkjøring like ved er lik, og der har jeg alltid holdt meg mot midten når jeg skal rett frem, da det er mye trafikk som skal til høyre også.

Screenshot_20220916-075542_Maps.thumb.jpg.b2e00b233663a22603129e3107f789d3.jpg

Jeg fikk meg en vekker og forbedrer meg etter tutinga fra unggutten. Har ikke drevet med regelbrudd akkurat, men det er jo sunn fornuft å holde venstre når man skal rett frem i rundkjøringer med tre armer slik som dette. Holder alle høyre vil det proppe seg om det er litt trafikk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Stor fordel og vanlig høflighet for andre bilister som står og venter i 1. eller 2. innkjøring at man blinker til venstre hvis man skal ta 3. avkjøring.  Å blinke ut av rundkjøringen er uansett en selvfølge av samme årsak.

Man har vikeplikt for den som er i rundkjøringen, men man har også vikeplikt ved feltskifte. På et udefinert punkt i rundkjøringen endrer vikeplikten seg og dette kan skape skylddeling/forvirring.

Alltid en fordel å forutsette at andre sjåfører er kompetanseløse idioter som tror de er alene på veien……..

Lenke til kommentar
1 minute ago, Nimrad said:

Blink både ut og inn, enkelt og greit.

Det er noen som gjør nettopp det. Uansett hvor de skal. Blinker først til venstre inn mot rundkjøringa for så å svinge til høyre i rundkjøringa.

Å blinke inn i rundkjøringa når man skal rett fram er jo ganske døvt. Alle ser jo at man skal inn i rundkjøringa. Og blinker man inn da kan man skape misforståelser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Abigor skrev (10 timer siden):

Det hadde vært kjekt om folk blinket på vei inn. Hver dag må jeg bremse helt uten grunn i det en bil i rundkjøringen svinge ut rett før meg. Helt meningsløst! Kun fordi folk gir faen.

Helt enig i det. Vi har en rundkjøring på vei hjem fra jobb som går til en vei med to filer, så man kan legge seg i to filer i rundkjøringen også. Men det er en vei rundt til ventresiden også og for mange ganger er det noen duster som kjører fort inn, ikke blinker og bilen bak bråbremser i det de bratt bremser ned og svinger til venstre. Man kan kjøre ganske fort i denne rundkjøringen fordi veien fremover er ganske rett.

Det er utrolig irriterende.

Lenke til kommentar

Kan være like irriterende med tett, treg trafikk i rundkjøringer.

Man skal til høyre og står som en idiot med klar bane bare fordi man ikke kan ta sjansen på å kjøre. Alle de som kommer fra venstre og skal rett frem (for seg selv) legger seg innerst som om de skulle venstre. Og de som faktisk skal til venstre blinker som regel ikke.

Først når det er en som blinker til venstre så får man en sikker lomme...... som regel. 😛

Lenke til kommentar
3 minutes ago, Sydvest said:

Da jeg hadde oppkjøring ble jeg lært til at man kunne ligge både til høyre og venstre når man skal rett frem i rundkjøring.

Man skal plassere seg slik det er "mest hensiktsmessig". En vag regel som skaper masse nesten-ulykker. Så det kommer helt an på rundkjøringen.

F.eks. 3-arms er det ofte en fordel å ligge til venstre/innerst når man skal rett frem slik at de som skal til høyre får fri bane til å kjøre rett inn og ut.

Lenke til kommentar

Her er en rundkjøring hvor jeg har vært i flere nestenulykker (Lerkendal, Trondheim for de som er kjent). Det som er spesielt med denne er at det er to felt inn, ett ut. Jeg mener da at skal man rett frem eller til høyre så ligger man i høyre felt (rød). Skal man til venstre så ligger man i venstre felt (blå). Det jeg stadig opplever er at de i venstre skal rett frem (blå/svar)og dermed krysser kjørefelt på vei ut og at enten de eller jeg nesten kjører inn i siden på hverandre. Har bare opplevd at dette skjer i rushen og tror egentlig det er snakk om sniking da høyre felt opp fra stadion fylles opp fordi folk flest gjør rett i min mening.  Angående lysbruk så mener jeg at om man skal til høyre eller venstre så blinker man tilsvarende før man entrer. Skal man venstre eller rett frem så blinker man høyre i det man passerer siste arm. Tanker?   

plassering.PNG

Endret av oddeh
  • Liker 2
Lenke til kommentar
oddeh skrev (26 minutter siden):

Angående lysbruk så mener jeg at om man skal til høyre eller venstre så blinker man tilsvarende før man entrer. Skal man venstre eller rett frem så blinker man høyre i det man passerer siste arm. Tanker?   

Jeg syns at om man skal til venstre så blinker man til venstre helt til man passerer siste arm og da blinker man til høyre. da vet de som kommer fra Dybdahls vei med sikkerhet at du skal til venstre og ikke bare er en som er dårlig med blinklys som skal inn Dybdahls vei.

Ellers syns jeg at man i slike rundkjøringer burde hatt piler for hvilket felt man skal ligge i.

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (2 minutter siden):

Jeg syns at om man skal til venstre så blinker man til venstre helt til man passerer siste arm og da blinker man til høyre. da vet de som kommer fra Dybdahls vei med sikkerhet at du skal til venstre og ikke bare er en som er dårlig med blinklys som skal inn Dybdahls vei.

Enig, og det jeg prøvde å få frem.

Lenke til kommentar

Er yrkessjåfør, kjører buss i Molde og jeg blir grønn i ansiktet når folk ikke blinker seg ut eller inn av r. kjøring, spesielt når det er rushtid, det hjelper så mye med flyten av trafikk. 

Men føler at jeg blir mindre og mindre irritert da jeg ser at det vil alltid være folk som ikke bruker blinklys og det er ikke verdt å irritere seg over lenger. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (9 minutter siden):

Min følelse(les jeg har ingen tall på dette) er at de fleste blinker som de skal. Noen dropper det helt og enda verre noen blinker bare ut. Blir ikke mer irriterende enn det.

Opplever stadig at noen ikke blinker i det hele tatt.
Irriterende for andre som må vente og se hva dusten bestemmer seg for. Farlig hvis dusten plutselig tar en beslutning uten å gi tegn.
Hvis man ønsker smidighet, vennlighet og trygghet i trafikken er det viktig å gi tydelige og tidlige tegn på hva man planlegger å gjøre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...