Gå til innhold

AvgAug

Medlemmer
  • Innlegg

    432
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av AvgAug

  1. Som en annen påpekte så er alle valg man tar et avkall på noe annet. For meg og mine venner var det oftest søvn og festing mer enn andre ting. Jeg og mine venner gamet relativt ofte 10+ timer i døgnet (mest på helgene, men det hendte det var i uka også) men avkallet der var sosiale IRL treff og søvn. Skolegang gikk bra for alle og familien klagde aldri på at de ikke så oss nok. Det gikk også helt fint med alle senere i livet som voksne. Vi kan såklart ikke game 10 timer lenger, men det er en luksus ungdommer har. Ut fra mine erfaringer vil jeg si at man trenger ikke problematisere noe bare fordi man bruker mye tid på det. Jeg brukte mye tid på andre ting også til tider, jeg trente aktivt og var ikke deprimert eller brukte spilling som en terapi for andre ting. Foreldrene mine syntes faktisk det var litt deilig, at jeg var hjemme de fleste helger og kvelder, at de ikke måtte bekymre seg for hvor jeg var eller at jeg var på fester (som selvsagt ikke trenger være et problem heller). Men det gjaldt ikke hver eneste dag såklart, gamer man 10 timer i døgnet hele tiden så er det klart problematisk, alt i livet er problematisk om det blir for mye av det.
  2. Uansett hvordan "blodbad" var ment, så er det teit at media henger seg opp i det og ikke det faktum at Trump foreslår 100% tariff på import av bildeler, uansett om det "kun" er kinesiske deler bygget i Mexico (til å begynne med). Det er sinnsykt og total idioti. Amerikanske bilmerker bruker kinesiske deler. Amerikanske bilmerker er også bygget i Mexico. Til og med bilindustrien i USA vil ikke ha tariff. Trump har sagt og sier tusen dustete ting hele tiden, før var det at han skyte hvem som helst på åpen gate uten at noen ville brydd seg, nå er det er "blodbad" om han ikke blir valgt (uansett hvem blodbadet er for). Selv om hans retorikk er farlig (6. Januar) så er hans politikk farligere. Media bør fokusere kun på hva han tenker å gjøre og skrive om konsekvensene av det. Edit: skrivefeil
  3. USA har utrolig mye makt. Tenker man bare på de rene økonomiske følgene av et kollaps i USAs statssystem, vil det være katastrofalt for alle andre land i verden (kanskje ikke Kina som kan hevde seg som den nye makten, og kanskje ikke Russland som allierte av Kina). Dollaren er standarden for de internasjonale økonomiske markedene og omtrent alle internasjonale selskaper krever betalt i dollar. Tilnærmet all frakt av gods mellom landegrenser (utenom Europa) blir betalt i dollar. Dollaren vært den nye gullstandarden lenge nå og alt USA gjør, både nasjonalt og internasjonalt har konsekvenser for oss alle. Når økonomien går til helvete og inflasjonen øker enda mer dramatisk enn før, da får vi se hvor lenge demokratiet holder. Historisk sett lover det ikke godt.
  4. Sosiale medier viser absolutt ikke sannheten for folk flest. Det er et algoritmespill hvor alle følger de samme "spillereglene" på en ekstremt kynisk måte for å maksimere likes og alt det der. Jeg har meldt meg helt ut av sosiale medier og blitt en lykkeligere person som følge av det. Det er ingen som kan si hva som er attraktivt eller ikke, det er så mange forskjellige mennesker med forskjellige lyster. Det kan absolutt hende at akkurat du er attraktiv for noen, men da må man også tørre litt, og noe av det jeg (og mine andre mannlige venner) synes er det mest attraktive ved en person er selvtilliten. Har du selvtillit, sjarm og er en hyggelig person ellers så vil man komme veldig langt med potensielle romanser.
  5. Dette høres ut som noe du bør ta opp med henne direkte og se hvordan hun reagerer på det. Hvis vennskapet deres rakner som følge av det så har du fått svaret ditt. Jeg kan være litt dømmende mot andre typer personer, og en av de typene er de som snakker skit om andre bak deres rygg. Ikke stol på de, de snakker mest sannsynlig skit om alle.
  6. Det er også et skrekkeksempel på hvordan lobbyvirksomheten har gått til det ekstreme og klart å ødelegge mange av velferdsgodene USA var en forkjemper for, som fagforeninger og et godt dekkende helsevesen for hele landet. Desinformasjonsproblemet er tydelig for å beskrive de siste årene, men man kan gå tilbake 40-50+ år for å forklare hvor USA begynte å gå bakover på mange vesentlige sosiale goder.
  7. Enig, synes part 2 toppet part 1, men ser mer på det som sammenhengende spill. 2'ern hadde ikke vært like god som det første osv. Denne serien og Rdr2 er for meg toppen av historiefortelling. Holder å spille de en gang, men for et inntrykk de gjør! Helt klart, 2eren trengte oppbygningen fra 1 for at det ble så bra som det var. Jeg gleder meg veldig til 3 og er spent på retningen de vil velge å gå i.
  8. Det er eneste riktige løsning, likeså med spill som skal være always-online, patch det ut før du stenger servere eller går konk. Men de tjener ingenting på å gjøre det, og vi er jo alle inneforstått nå med at vi eier jo ikke spillet vi kjøper, vi leier det bare så lenge tjenesten er tilgjengelig.
  9. Jeg tror ikke vesten oppløser seg selv ved at vi oppdager korrupsjon. Det er i mitt hode det motsatte, vi avdekker korrupsjon og innser styrken av det systemet vi har, at vi har makt til å gjøre noe med det. Å gjøre ting dyrt og komplisert er heller ikke et unikt kjennetegn for vesten. I mange korrupte land gjør de ting raskt og billig, på papiret, men konsekvensene ofte blir at det ikke er gjort sikkert nok og ekstra kostnader og liv påløper. Det blir dyrere. Jeg kan være enig i at det er mye politikk som kunne blitt gjort på en bedre måte, og vi vet om mye sløsing i statsbudsjettet, takket være aktører som sløseriombudsmannen. Disse problemene kan tas tak i og løses, sakte men sikkert. At problemene finnes betyr ikke enden av vestlig levesett eller system. Og ja, det finnes skatter og lånerenter. Å kalle dette for beslag er drøyt, dersom vi betaler for en tjeneste (lån) og trygghet, stabiliet og levestandard (skatt). Jeg kan ikke snakke for alle andre, men jeg sitter igjen med en god sum etter alt dette er trukket fra selv. Såklart, det er litt tunge tider nå med inflasjon og dyre priser, og noe av dette er staten skyldig i, men det er heller ikke for meg et signal på oppløsning av vesten, akkurat som at vesten ikke falt på 80-tallet heller.
  10. Man opplever mer vestlig mistillit fordi vesten er et av de få koalisjonene (EU for eksempel) som faktisk har et ganske høyt nivå av tillit, tross hva man hører diverse steder. Det er mye propaganda i Russland eller Kina også, fra vestlige aktører med pro-demokratisk agenda, men forskjellen i disse landene, fra folkets perspektiv, er at det er ingen eksisterende tillit i utgangspunktet. De vet hvilket land de lever i. Det er null tillit til staten, null tillit til naboen, for det meste (litt anekdotalt fra Russiske og kinesiske venner jeg har, men det stemmer i større grad enn det gjør i Europa). Det er en realitet at propagandamaskineriet jobber hardt for å skape splid og mistillit, men konspirasjonsteoriene er tydelige om man tror det er en samlet makt som trekker i samme retning, eller om det er kun rettet mot vesten.
  11. De finnes der ute, men jeg er enig med at det er ingen bølge alene - men den følger i tråd med økende høyreekstrem propaganda flere steder i verden. Men der er jo ikke kristendommen noe spesiell utskilt de andre majoritets-religionene i andre land. Det er bare generelt sett en økende bølge av religionsfanatisme og høyreekstremisme i takt. Med det sagt, den er fortsatt forholdsvis lav i forhold til vestlig demokratisk innflytelse, spesielt i våre trakter (norden). Norge har for det meste importert høyreekstremisme, fra Sverige (som historisk har ligget sterkere på høyresiden enn oss). Det kan være fascinerende lesestoff for de interesserte: Historien om høyreekstremisme i norden fra 1918 til nå.
  12. Du trenger ikke nevne noe mer enn at du avklarer din pappapermisjon og sier ifra til selskapet du skal jobbe for i rimelig tid innen starten av din permisjon.
  13. Hva har dette med et fritt og tolerant samfunn å gjøre? Boligprisene er høye fordi "alle" vil bo på et sted som har veldig begrenset plass. Selvsagt gir dette en dramatisk økt pris i disse områdene. Skal vi nekte andre å flytte inn fordi vi må passe på at de som blir født der kan bo der? Det er langt mindre fritt og tolerant. Flytt litt lengre vekk og så ser du at prisen er bedre.
  14. Jeg håper virkelig dette blir en av de gode Amazon seriene og ikke en av de dårlige.. Det er vanskelig å si med Amazon hvilken det blir. Men med gode og lidenskapelige produsenter som Henry Cavill så lover det godt! Gleder meg.
  15. AvgAug

    Oppgradere PC

    Kanskje jeg misset noe, men hva er begrunnelsen til at du trenger 64GB ram? Hvis han hovedsaklig gamer så trenger han absolutt ikke mer enn 16-32GB - og hvis han liker å produsere ting så trenger han kanskje 32GB(avhengig av hva det er, video og musikk f.eks kan få godt nytte av 32GB, om man produserer større prosjekter), men det skal mye til for at han trenger 64GB. Da produserer han på nærmest profesjonelt nivå.
  16. Absolutt. Det vil bli noe helt annet enn krigen i Ukraina nå. Dersom den masseflykten som fryktes kommer, så vil alle land i Europa som grenser til midtøsten, eller mot havet til Afrika, plassere tusenvis av soldater langs hele grensen (noe de allerede gjør i mindre grad, og har varslet om at de vil gjøre mer av) og slike situasjoner vil føre til opptøyer og massakrer langs grensene. Det politiske klimaet i Europa vil forverre seg enda mer, større terroraksjoner og enda mer spillerom for ytre(virkelig ytre) høyre til å skape nye regelverk som kommer til å slå hardt utover minoriteter og så videre. Det er aldri så enkelt som at "det blir litt varmere her, men det er vel greit".
  17. Og det trenger du heller ikke, ifølge din beholdning 😎
  18. Hele greia med "kansellering" rundt dette er misvisende. Det er noen aktivister og en journalist i Kenya som ikke kritiserer ham direkte for dette(de hyller ham for selve arbeidet faktisk), men utlyser at det er frustrerende for at han fikk det til så fort etter at de har jobbet i over 15 år med slike prosjekter uten mye hell og at de kritiserer mer hvor skattepengene deres går, og en Kenyansk politiker som kritiserte han for å fremheve Kenya's interne problemer (og han fikk enda mer kritikk selv for denne meningen). Det er ingen kanselleringskultur rundt dette, og langt flere hyller ham for å gjøre dette. Kritikken som jeg leser går til Kenya's manglende evne til å løse dette tidligere(korrupsjon). En mer jevn tittel og artikkel rundt dette er fra CNN: Lenke
  19. Ganske bra, det er over snittet fra ca 2017 - da på beholdningen til de som allerede var i pensjonsalder - du har jo ca. 10 år igjen. Du ligger omtrent på linje med de som hadde best pensjonsordninger i 2017 - og var i pensjonsalder. Lenke
  20. Godt innlegg, men det er litt synd at du føler du må skrive "selv om" der. I mitt hode er det dette som er ekte feminisme. Det handlet jo originalt om å kjempe frem en basis likhet mellom kjønn, som stemmerett og utfordre noen kjønnsroller, men de var absolutt ikke for å fjerne all ulikhet. Fordi kjønnene er ikke like. Og det er noe godt i det, vi kan gjøre forskjellige ting og man ønsker forskjellige ting. Du skal være stolt av at du er feminist og ikke føle at dette motsier noe av det du tidligere skrev.
  21. Kan også være at de har deg på høyttaler og da kan man få litt sånn ekko, feedback(støy) og høre andre lyder tydeligere. Uansett, prøv å ikke avslør noen statshemmeligheter over telefon.
  22. Det er ingen store problemer her vil jeg si, så om du virkelig blir sprø av dette må du roe ned et hakk. Det går bra. Men det kan godt hende at moren ikke har vært så nøye med å få barna til å spise opp alt de har, som gjør at hvor mye de tar heller ikke er så farlig for de. Om man lar barna i tidligere alder ta maten sin selv, men understreker at de må forsøke å spise opp så vil de etterhvert vurdere størrelsen sin ut fra det og ikke ta like mye. En annen liten ting er jo at barna er voksne, og selv om de kanskje bor hjemme med moren så bør de si ifra om de skal være med på middag, spesielt om det er vanlig i familien å spise litt på forskjellige tider. Det var litt sånn i min familie da jeg var 18-19 og bodde hjemme et år, da måtte jeg si ifra til mamma/pappa at jeg ville ha mat. Ellers beregnet de det ikke. Hvis du har tilfeller hvor du tar med mat og ikke visste at de skulle ha, så er det jo noen der som ikke kommuniserer godt nok.
  23. For meg så er all lys og glede i November og mørketiden velkommen, uansett. Jeg bryr meg heller ikke stort om butikkene selger julebrus og julegodt tidlig, det er jo bra for de som vil ha det - jeg kan vente til starten av Desember.
  24. Selv om muligens visse steder i verden vil ha det bedre, så blir det tidenes flyktningskrise - det bør vekke de fleste, spesielt oss i Europa som har det temmelig bra i forhold til resten av verden. En så stor flyktningskrise som kan komme - det vil ødelegge nasjoner.
  25. Selv om det kjøres mindre så samles det smuss i filteret som påvirker effektiviteten - så det mest optimale er å bytte ut årlig. Jeg pleier å bytte ut luft og oljefilter samtidig som jeg bytter dekk til våren.
×
×
  • Opprett ny...