Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Quote

Kina tar til orde for nye Ukraina-forhandlinger

 

Kina har jobbet utrettelig for fredsforhandlinger i Ukraina og ønsker at forhandlingene starter opp igjen så fort som mulig, ifølge utenriksminister Wang Yi.

I en uttalelse fra Kinas utenriksdepartement heter det at Kina verken står bak Ukraina-krigen eller involvert i den. Men at landet likevel ikke har stått passivt og kikket på, eller utnyttet den for å tjene sine egne interesser.

Kina har et tett samarbeid med Russland, ikke minst på det økonomiske området. Etter at Russland gikk til krig mot Ukraina og vestlige land innførte sanksjoner, har Kina trappet kraftig opp på importen av russisk energi, og landet har ikke kritisert den russiske invasjonen.

Landets president Xi Jinping la i 2023 fram en fredsplan for Ukraina som ble møtt med internasjonal kritikk, blant annet for å ikke ha med et krav om at russiske styrker skulle trekke seg ut av Ukraina.

 

Når kina snakker fred så er nok årsaken at da går det tungt for russerne, selv om de tok avdiivka. Nå er det kanskje manko på noe hos russerne eller det nærmer seg manko og de trenger tid til å få fylt opp? 

russerne kan få fullstendig fred nårsomhelst. Det er bare til å marsjere sine styrker østover i lendet til de har passert grensen til russland og der har han freden sin. Og når fredspraten da skjer så vil det også ligge et krav om erstatning til Ukraina for all faenskap russerne har begått på Ukrainsk jord de siste 10 åra. 

Endret av bojangles
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
bojangles skrev (2 minutter siden):

russerne kan få fullstendig fred nårsomhelst. Det er bare til å marsjere sine styrker østover i lendet til de har passert grensen til russland

Så enkelt er det. Men "Tsar Putin" (LOL) forsvarer jo bare Ruzzland mot "nazi-Ukraina" støttet av det fæle Nato :roll: 😂

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Quote

Ukraina: Hevdar å ha skote ned dronar, missil og jagarfly

 

Øvste leiar for det ukrainske luftforsvaret, Mykola Oleshchuk, hevdar at dei har skote ned 12 russiske dronar, eit kryssmissil av typen Kh-59 og eit jagarfly av typen SU-34. Det skreiv generalen på meldingstenesta Telegram søndag.

Informasjonen er ikkje stadfesta av uavhengige kjelder.

Har russerne virkelig tapt ennå et jagerfly? #4 på 2 dager. 

SZQBFEK.jpeg

  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Quote

Biden sier han har forsikret Zelenskyj om mer støtte

 

USAs president Joe Biden sier han har forsikret Ukraina om at Kongressen vil godkjenne ytterligere støtte til landet.

– Jeg snakket med Zelenskyj i ettermiddag for å la ham vite at jeg er sikker på at vi kommer til å få de pengene, sa Biden til journalister etter et kirkebesøk i Delaware lørdag.

Han påpekte imidlertid videre at uten USAs hjelp kan Ukraina miste mer territorium til Russland. Om ikke de amerikanske folkevalgte godkjenner mer militær støtte til ukrainerne, vil det være «absurd» og «uetisk», ifølge Biden.

– Jeg kommer til å kjempe for å gi dem ammunisjonen de trenger, sa han.

Den siste støttepakken har stoppet opp i Kongressen på grunn av fallende oppslutning om støtten til Ukraina blant Republikanerne i Representantenes hus.

Det er i det minste noe at både Ukraina og EU vet hvor Biden står i forbindelse med støttet til Ukraina. Dessverre så har ikke Biden klart å samle nok støtte på tvers av leirene til å få banket igjennom støttepakker på lenge nå. 

Frem i tid vet vi at Ukraina ønsker å ble NATO medlem og EU land. Vi må skjerpe oss. Er dette måten vi vil å ønske 40+millioner Ukrainere velkommen til EU og NATO? 

Det er jo ikke bare amerikanerne som er trege. Også Europa sleper bena etter seg. For lite avanserte våpensystemer er levert, og hvor blir det egentlig av F16? Nå må det blir fortgang i en operativ skvadron i Ukraina. Så får de heller være kreative når det kommer til service og vedlikehold, feks ved at det taes i Polen eller at vesten går sammen om å kjøpe inn den nødvendige kompetansen for service og vedlikehold fra private aktører og plasserer gjengen i Polen. 

Nå må det bli slutt på tanken om å spare penger på støtten. Det eneste vi skal spare er Ukrainske liv. 

 

 

Nei nå får krig være krig, nå gjelder det å få seg så mange skiturer en kan mens det ennå er føre. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
Lenke til kommentar
N-4K0 skrev (6 timer siden):

Akkurat dette er jeg enig i, men det er en av de få positive tingene jeg kan si om mannen.

Aktuelt... han startet den fordekte amerikansk-iranske krigen i 2018/19 ved å bryte atomavtalen og reist et ulovlig sanksjonsregime, som dyttet iranerne rett i armene på kineserne og russerne og muliggjøre den katastrofale situasjonen i Midtøsten hvor gulfaraberne skygget unna mens israelerne opptrådd aggressiv og irrasjonelt. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
bojangles skrev (7 timer siden):

Javel? 3.5 millioner granater og det fant de ut akkurat nå? Jeg er jo glad for at granatene finner veien til Ukraina. Men om noen har valgt å skjule sitt lager for resten av verden på denne måten, hvem andre land i vesten har gjort det samme? 

Dette viser at hvert land i vesten får ta en nøye vareopptelling over hva som finnes på lager. Også får de tar en ny runde internt etterpå om hva de kan donere til Ukraina umiddelbart. Ukraina trenger både ammo, granater, missiler, luftvern og avanserte våpensystemer.Og de trenger dette så raskt som mulig, slik at flest mulig ukrainske liv spares. 

Tsjekkia har funnet en eller flere som er villige til å selge til Tsjekkia anonymt, no questions asked.

Antakeligvis er det snakk om Tyrkia, Pakistan eller andre land i Midtøsten 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er to separate opptak av et nedskutt fly fallende i Øst-Ukraina, som muligens kan ha vist det samme eller to, som så ut til å være Su-34 fra lørdag 17. februar. Og om morgenen hevder ukrainerne at de har skutt ned et nytt Su-34 fly. 

Danskene nok en gang tok en stor sjanse, de leverte alle SP skyts de hadde til Ukraina, nå ser det ut at de vil levere alt knyttet til artillerivåpenet med unntak av de israelskbygde SP skytsene som er ikke engangs operativt. 

Det går meget tregt med F-16 leveringen, det blir nå mer og mer klart at det er et stort problem med den vestlige modellen med å trene piloter og utruste fly raskt nok. Senest i juni 2024 vil 24 F-16 fly leveres sammen med 12 piloter. Det går så tregt, at man kunne ikke la være med å mistenke sabotasje.

Frontlinjen har rettet seg ut, med unntak av Robotyne som nå er under angrep, finnes det ikke lenge dype fremspringer holdt av ukrainske styrker og dette kan forklare flynedskytninger i det siste; de hadde "glemt" at når det ikke lenge er ukrainske posisjoner i dybde som de kunne bombe på trygg avstand, vil de risikere å komme for nær når de skulle angripe ukrainerne, selv med S-300 SAM. Ukrainerne har trukket seg helt ut på vestsleppene i Donetsk omegn hvor det er mye våtmark, som gjør de russiske offiserene betenkt slik at de må deretter angripe til vest eller til nord, og da de tok fordel av elendig vær var det i opprevne land. De har mistet over 2,000 panserkjøretøyer rundt byen Donetsk, og de har ikke et overskudd av panserkjøretøyer - de har nådd bunna. De kunne ikke produsere mer ammunisjon uten å åpne nye fabrikker. Men for ukrainerne er tapet av Avdijivka meget alvorlig, strategisk sett er fronten i nordvestlig retning nå under konsentrert trussel og en viktig veg til Donetsk - og videre mot sørvest - har blitt åpnet for russerne. 

I mellomtiden er Vesten i fritt fall, og demokratiet er i ferd med å bli uglesett verden rundt som et resultat av den europeiske inkompetansen og den amerikanske stupiditeten omkring bedrageren Trump. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Sitat

 

Han har sett listen over de norskproduserte varene som har funnet veien fra Tyrkia til Russland mellom 2022 og 2023, som E24 omtalte lørdag.

– Dette er ikke militært materiell i seg selv, men alle krigsskip har slikt materiell om bord. I tillegg vil slikt materiell være mulig å bruke i konstruksjon av avanserte sjødroner og undervannsdroner, sier Strømmen.

 

https://e24.no/naeringsliv/i/8JeQgw/norskproduserte-varer-i-russland-sannsynlig-at-noe-av-det-er-tiltenkt-militaeret

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Når jeg trodde Putin kunne ikke synke lavere... det ser ut at manglende respons på Navalnyj-drapet og militariseringen av det russiske folket som demonstrativt hylle krigen og ønske velkomne de returnerte døde i voksende sjokkerende omstendigheter har fått ham, som vil vinne "valget" i mars 2024 og deretter innføre total kontroll på folket - det hviskes at han aktet å tvinge kvinner til å føde uten stans og mennene til å arbeide endog uten lønn - fordi han hadde forstått at ingenting kunne stoppe ham. Abortbråket var i virkeligheten fra innenfor maktkretser, men etter valget - og nå som mange forstår Putin kan fritt drepe som han vil - er dette trolig forbigående. 

Hvis jeg ikke husker feil; Putin og hans tilhengerne hadde lenge et ønske om sanne totalitære tilstander på sitt folk som skulle behandles som "sjeler" fra tsartiden. Og for det er all undertrykkelse av upassende underholdning vitalt. My Little Pony - MLP - ifølge kilder ganske merkelig nok har en vis popularitet i deler av den maskuline befolkningen i Russland, vi så noe av det i USA, hvor MLP er også kommet under voksende angrep av konservative. 

Og det russiske folket vil sannsynlig velkomne det, de er jo egentlige verdiløse livegne. 

  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
17 minutes ago, Snikpellik said:

Trump saboterte plutselig atomavtalen med Iran som USA hadde hardt jobbet for å oppnå utrolig lenge, kun for å score billige populistiske poeng til munnpuster-kulten sin. Konsekvensene av dette har vært helt enorme, med et stadig mer aggressivt Iran som sponser krig og terror i flere verdensdeler.

Trump oppildnet og muliggjorde en høyreekstrem israelsk MAGA-aktig regjering som fører en politikk som setter egen makt, blodhevn og hat foran israelske borgeres sikkerhet, der veien tilbake til et sentrumsrasjonelt Israel i stedet for økende radikalisering internt i landet ser stadig vanskeligere ut.

Trump iverksatte en forhastet og lite gjennomtenkt tilbaketrekkingsplan fra Afghanistan, som tvang Biden til å handle fra et elendig utgangspunkt og dermed førte til Talibans maktovertakelse i hele landet - og stor lidelse for millioner av mennesker, spesielt kvinner.

Det finnes en del flere eksempler, men dette er ikke Trump-tråden. Kommer han til presidentmakta igjen vil det bli mange flere.

Men en avtale så må en også ser på følgene av den vet. Iran brukte frigitte midler og penger fra olje-salg til å pumpe opp terror-organisasjoner i midt-øster, og ga oss et problem vi sliter med i dag, og vil gjøre i lang tid fremover. Disse avtalene med Iran burde aldri kommet i gang i første omgang. Men det var for å skåre billige poeng Obama gjorde det, og sendte paller med dollar til dette regime midt på natten. 

 

Israel er et demokrati, der folket velger sin egen regjering til Knesset. Trump var den eneste presidenten som som har klart å få i gang fredsavtaler mellom Israel og flere av deres nabostater. Israel er heller ikke blitt radikalisert under Trump, de var et fredelig land før og etter, helt frem til Hamas angrep.

 

Og det er ikke Trump som skal ha skylden for den dårlig planlagte tilbaketrekking fra Afghanistan som Biden satt i gang. Han må ta ansvar for egne handlinger. Styrkene skulle ut, men det var Biden og Biden alene som  avgjorde hastigheten og satt igjen enormt med militært utstyr i landet.

 

Som du ser, er det bare tull og vås du skriver.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, N-4K0 said:

Bare oppførselen hans rundt 2020-valget og i ettertid forteller meg alt jeg trenger å vite om Trump og han er overhodet ikke en person som burde få den typen maktposisjon en president har. Spesielt ikke en som oppfører seg nærmest som en kultleder, som lyver og overdriver sin egen viktighet over en lav sko og - spesielt - ikke tar to cent for å slenge dritt om motstandere og tom. familiemedlemmer av dem.

Se på måten han gjorde narr av mannen til Nancy Pelosi etter innbruddet hjemme hos dem. Se på den patetiske måten han hånte John McCain etter hans død. Se på måten han har klart å nærmest splitte det amerikanske folket.

Er dette virkelig en mann som passer som president, spesielt i USA? Hver gang han ikke får det som han vil, durer han på som en trassig, bortskjemt unge i ren "pappa'n min kan banke pappa'n din!"-stil.

Akkurat dette er jeg enig i, men det er en av de få positive tingene jeg kan si om mannen.

Nå Trump mente det var fusk ved valget, så var det ikke riktig å påpeke det, og bare skuffe det under teppe? Hvilken president i historien vill gjort noe slikt? SELVSAGT bør og skal en påpeke noe som en mener er fusk. Gjør en det ikke, så forfaller hele demokratiet. 

 

Og Nancy Pelosi? Så du ingenting av hva denne syke kjerringa holdt på med da Trump satt som president? Falske anklager etc?  

 

Ja, USA trenger Trump i 4 nye år, slik at han får fortsette å rydde opp i deep-state, og demokratenes tentakler inn i alt fra FBI, CIA, NSA etc. USA kan ikke fortsette å eksisterer med en lov for den vanlige amerikaner og Trump, og en annen for demokratene.

Lenke til kommentar
7 hours ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

Er så lei av å måtte prøve å bevise at jorda ikke er flat ovenfor dere Trump kultister. Dere hadde ikke kjent hva som er løgn og sannhet om det så bet dere i ræva.

Det er veldig enkelt å oppdage løgnen faktisk. Først ser du hva Trump virkelig sier, på feks Youtube. Deretter ser du hva MSM og resten av venstresiden etterpå påstår han sa. 

Så her er det ingen som tror jorden er flat, vi forholder oss til realitetene, og ønsker deg velkommen til å besøke oss en gang her i den virkelige verden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette kan ikke fortsette. Vi må innføre statskontroll på den privatiserte militærindustrien på nytt, nå som det er klart at det er skruppelløse folk som sitter i mange selskaper hvor de med full overlegg driver med bedrag samtidig som det er klart at sanksjonsregimet mot Russland har blitt en av de verste fiaskoer på lenge pga. manglende strafferegler og korrupte tilstander samt grådige forretningsmenn selv i Norge. 

Her hadde FFG - et selskap som Norge kjøper panserkjøretøyer fra - valgt å lure de tyske myndighetene trill rundt og sendt uegnede panserbiler som ikke er egnet for disses rolle, til Ukraina - som ikke engang hadde vært bygd i Tyskland, for disse bygges i Emiratene. For 600,000 euro per stykke - opptil tre ganger mer enn avtalt. Og kvaliteten på disse panserbilene er mye dårligere enn ventet. 48 av 66 var levert før Ukraina haltet dette, da hadde de mistet mange i Bakhmut og er upopulært i dag blant de ukrainske soldatene. Dette er en gjentagelse av AMX-10RC skandalen. 

Hvis FFG hadde brutt avtalen og sviktet sine forpliktelser, er en potensiell mine for det norske forsvaret oppdaget, men i det minst er disse panserkjøretøyene som blant annet skal benyttes som kampluftvernkjøretøyer/rakettrampekjøretøyer under bygging i Tyskland - så langt man vet. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (6 timer siden):

eN4v0ul.jpeg

Penger, panser og personell rauser ut i stort monn, sammen med 3 luftvern og 3 jagerfly, 2xSu 34 + 1xSU 35. 40 artillerisystemer, og 53 pansrede personellkjøretøy. 36 russiske droner tok også sin siste flytur. 

Her kom flya med på fyrste oversikt. Kvar i all verda vart det av dei forrige flya som aldri vart talde med?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
bojangles skrev (4 timer siden):

Det er i det minste noe at både Ukraina og EU vet hvor Biden står i forbindelse med støttet til Ukraina. Dessverre så har ikke Biden klart å samle nok støtte på tvers av leirene til å få banket igjennom støttepakker på lenge nå. 

Frem i tid vet vi at Ukraina ønsker å ble NATO medlem og EU land. Vi må skjerpe oss. Er dette måten vi vil å ønske 40+millioner Ukrainere velkommen til EU og NATO? 

Det er jo ikke bare amerikanerne som er trege. Også Europa sleper bena etter seg. For lite avanserte våpensystemer er levert, og hvor blir det egentlig av F16? Nå må det blir fortgang i en operativ skvadron i Ukraina. Så får de heller være kreative når det kommer til service og vedlikehold, feks ved at det taes i Polen eller at vesten går sammen om å kjøpe inn den nødvendige kompetansen for service og vedlikehold fra private aktører og plasserer gjengen i Polen. 

Nå må det bli slutt på tanken om å spare penger på støtten. Det eneste vi skal spare er Ukrainske liv. 

 

 

Nei når krig være krig, nå gjelder det å få seg så mange skiturer en kan mens det ennå er føre. 

Biden er "sikker" på at dei får pengane.

Så langt er dette tomme ord.

Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Aktuelt... han startet den fordekte amerikansk-iranske krigen i 2018/19 ved å bryte atomavtalen og reist et ulovlig sanksjonsregime, som dyttet iranerne rett i armene på kineserne og russerne og muliggjøre den katastrofale situasjonen i Midtøsten hvor gulfaraberne skygget unna mens israelerne opptrådd aggressiv og irrasjonelt. 

Kva som ville ha skjedd dersom han ikkje hadde torpedert atomavtalen får ein aldri vite. Det kan godt hende at resten ville ha skjedd uansett.

Ein kan forresten seie det same om forholdet mellom USA og Kina. Her var det eit brukbart forhold fram til Trump sette opp tollmurar og nekta kinesarane tilgang på teknologi.

Endret av torbjornen
  • Liker 4
Lenke til kommentar
10 minutes ago, ForTheEmperor said:

Er ikke det bedre at Ukraina satser fullt ut mot en storby som Melitopol eller Mariupol? Hvis de klarer å bryte seg gjennom og ta en av disse byene, så kan det gi en sjokkeffekt mot det russiske militæret. Kanskje de kollapser da?

Det ligger an til en del måneder med rent forsvar for ukrainske styrker. Alt annet vil være overraskende og kanskje uforsvarlig ut ifra ammunisjonssituasjonen.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...