Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

14 minutes ago, Copium247 said:

Noen som vet status på Abrams tanksene som USA har donert? Kan ikke huske å ha sett de i artikler fra frontlinjen. Godt mulig jeg har oversett det.

Abrams er levert og i bruk i Ukraina. Den har kanskje kommet litt i skyggen av Bradley'ene Ukraina fikk av USA. Vi har sett mange videoer av Bradley som jo bare er et pansret personell kjøretøy med 25mm kanon som tar ut russiske tanks. Iirc så tok en bradley også ut en T90 tanks, som vel er den nyeste og mest avanserte russiske tanksen. 

Bradleyene har vist seg gull verdt, for selv med direkte treff overlever soldatene inne i vogna. 

Endret av bojangles
  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

Situasjonen i Avdijivka kritisk

PUBLISERT KLOKKEN16:07 IKRIGEN I UKRAINA

Situasjonen i noen deler av den østukrainske byen Avdijivka er kritisk på grunn av konstant russisk beskytning og offensiver, sier en lokal tjenestemann.

– I flere uker har vi sagt at situasjonen var svært vanskelig, men under kontroll. Nå er situasjonen svært vanskelig, og noen steder kritisk, sier Vitalij Barabasj, som er leder for byens militærkommisjon.

– Det betyr ikke at alt er tapt, men alt er svært dårlig, sier han og viser til at russerne har satt inn store styrker og har brutt gjennom de ukrainske stillingene enkelte steder.

Barabasj sier det ikke er gatekamper i byen, men at russiske sabotasjegrupper og rekognoseringsenheter kommer inn i byen for å forsøke å vise seg i gatene.

Byen som ligger 5 kilometer fra Donetsk by, har vært utsatt for mer enn fire måneder med vedvarende russiske artilleriangrep, og tjenestemenn sier ikke en eneste bygning i byen er intakt.

Russiske styrker har nesten omringet byen og har kontroll både i nord, øst og sør. Å erobre byen ville være en sjelden seier for Russland, snart to år etter at invasjonen ble innledet.

(NTB)

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Elles var det visstnok også ein klovn i FN sitt sikkerheitsråd. Der langa nemleg Russland ut mot USA for "aggressivitet" i Midtausten.

Sitat

05:27 

Russland anklager Biden for å bruke Syria-angrep

 

I FNs sikkerhetsråd har Russland anklaget USA for å bruke angrep mot Irak og Syria for å redde Biden-administrasjonens renommé i forkant av presidentvalget.

Dette var tema i rådet mandag. Russland, som er Syrias nærmeste allierte, tok initiativ til møtet, og landet mener at USA også bruker angrepene for å opprettholde sin globale dominans.

Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia anklaget USA for å bryte folkeretten og «å lage kaos og ødeleggelse i Midtøsten».

Som svar på anklagene viste USAs viseambassadør til FN, Robert Wood, til at det dreier seg om en militær reaksjon på «uberettigede angrep» fra Iran-støttede aktører mot amerikanske styrker. Denne reaksjonen er ikke bare lovlig, men vil også fortsette, var USAs svar.

Mange rådsmedlemmer uttrykte bekymring over økende konflikt i Midtøsten og oppfordret til en nedtrapping av situasjonen og større innsats for fred.

(NTB)

 

Endret av torbjornen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 5.2.2024 den 1:34 AM):

Det ser altså ut til at russerne vil forsøke seg på Kupyansk og nordøst igjen før valget i Russland i slutten av mars måned. Problemet er at de telegraferer dette så tydelig at ukrainerne med all sansynelighet vil være godt forberedt. Store russiske tap vil nok følge.

Hvis de ikke gjør det bevisst for å villede da?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ting er visstnok kritiske rundt Avdiivka, dog. Ukrainerne har ikke nok ammunisjon eller folk. De kan måttet trekke seg ut. Enten det, eller så telegraferer de desperasjon for å gi russerne blod på tann og kjøre på enda hardere, og ta enda større tap. Det er en strategi jeg mistenker dem for å ha brukt gjentatte ganger andre steder som Sieverodonetsk, Bakhmut og Vuhledar, med fler.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (2 timer siden):

Det er en strategi jeg mistenker dem for å ha brukt gjentatte ganger andre steder som Sieverodonetsk, Bakhmut og Vuhledar, med fler.

Hvis jeg hade utbrodert alle mine teorier her, om strategier og taktikk.. Men ja, tror nok ikke vi ser hele sanninga i avisene 🤔 

Noen teorier: 

1 Ukrainerne har funnet veien ut til en annen dimension. De lever egentlig i all velstand i en hemmelig dimension som vi ikke kan oppfatte. Krigen vi ser er en avansert kloning av virkeligheten, vi nå lever i. Som et sort hull i verdensrommet. 
 

2 Alt er en misslykket "2 weeks special military operation". Men, det var meninga. 

3 Eller så var det ikke meninga. 

Endret av Regardé
Lenke til kommentar
On 6.2.2024 at 6:01 PM, cacb said:

Du finner dem på Bradley Square

Vi har sett flere videoer fra fronten hvor disse Bradleyene aktivt søker opp russiske tanks med langt kraftigere skyts og faktisk tar ut de russiske tanksene. Du må se ting i perspektiv. For slik UA har behandlet sine Bradley er det jo ikke annet å forvente enn at noen vogner blir tapt. Det vesentlige er jo at personellet inne i vognen overlever. Og det er vel nettopp pansringen på Bradleyene som har gjort at UA våger seg i kamp mot russisk panser med tyngre skyts. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...