Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Mannen med ljåen skrev (6 minutter siden):

NRK:

Et russisk militærfly har styrtet i regionen Belgorod, opplyser kilder til russiske medier.

Opplysningene gjengis onsdag av nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)

Er denne kanskje? Russian Telegram channels report that a Russian Il-76 airlifter crashed in Belgorod region. Upd. According to some reports of Russian media, all 63 people on board died.

 

  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
SVD skrev (4 minutter siden):

Kan aldri stole på russerne. Men det kan jo dessverre være sant. 

Ja - får vel sannheten senere - men det kan vel se ut som at flyet faktisk ble skutt ned - ref 20 sekunder ut i den videoen ser man det henger noe røyk i luften.. 

Vi får stole på at Russerne er seg selv lik og lyver igjen..

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Perfekt propagandamateriale. Derfor tar jeg det med en ekstra stor klype salt. Kildene er Putins egne propagandakanaler RIA og TASS.

Er det noen som har dobbeltsjekket om det var noen planlagte fangeutvekslinger i nær framtid, slik som det hevdes i artikkelen? Alle tidligere fangeutvekslinger jeg har sett dekket i media har fangene vært fraktet med buss inn til Ukraina. Er det sannsynlig at de har vært en hel flyreise unna og så skal fraktes med buss? Persontransport med militære fly, til Belgorod er vel i all hovedsak mobiliserte som fraktes fra fjerne deler av Russland til å kjempe ved fronten? Jeg er veldig spent på om RIA og TASS sine påstander kan underbygges av uavhengige kilder.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

 

Hvis Ukraina faller, er de baltiske statene neste angrepsmål for Russland. Men Vladimir Putins appetitt på mer land stopper ikke ved Østersjøen.
Det frykter de politiske lederne i Latvia og Litauen. De får indirekte støtte av Tysklands forsvarsminister og forsvarssjefene i Sverige og Norge.

Budskapet er skremmende klart: Vi må håpe på det beste, men forberede oss på det verste.

 

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/jl4Xyz/frykter-russisk-invasjon-i-baltikum

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Sitat

Stoltenberg: Nato signerer kontrakt for artilleriammunisjon verdt 12,5 milliarder kroner
Nato signerer en kontrakt for leveranser av artilleriammunisjon verdt 12,5 milliarder norske kroner, opplyser alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/69bKRe/stoltenberg-nato-signerer-kontrakt-for-artilleriammunisjon-verdt-12-5-milliarder-kroner

  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Penny skrev (7 minutter siden):

Har veldig vanskelig for å tro at de spanderer flytransport på krigsfanger, gitt deres mangel på transportkapasitet generelt og flykapasitet spesielt.

Jeg har tro på at flystyrt med persontransport er et scenarie russiske propagandister har øvd på og laget scenerier for hvordan de skal presentere i media slik at det skal demoralisere fienden og NATO.

@Espen Hugaas Andersen Det kan også være krigsfanger de allerede har henrettet eller som har dødd av dårlige fangeforhold. Perfekt for å påføre fienden demoralisering og samtidig kvitte seg med en brysom anklage.

Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Det vi har sett før er jo at om russland umiddelbart kjem med slike utsegner så er det løgn.

Om dei ikkje seier noko før det har gått ein dag eller to så er det som regel nokonlunde sant det som blir sagt.

Ifølge Ukraina så fraktet flyet S300 missiler. Mykje meir sannsynleg at det stemmer enn at det russarane seier er sant.

Endret av Dragavon
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Det er et tynt men gryende håp om at anti-krigskandidaten Boris Nadezhdin skal kunne få til endringer i Russland. Russerne, i alle fall noen, trosser kulden i lange køer for å gi sin signatur og dermed støtte ham som kandidat til presidentvalget i Russland:

Sitat

Long lines of Russians supporting Nadezhdin were seen across the country, including in cities like St. Petersburg, Saratov, Krasnodar, Yekaterinburg, Voronezh and Ufa. 

In the Far East republic of Sakha (Yakutia), people braved temperatures of minus 34 degrees Celsius to leave their signatures. 

Lines of Nadezhdin supporters were also seen in popular hubs for Russian wartime emigres like Armenia, Georgia, Serbia, Israel, Germany, Spain and others.

image.thumb.png.a77df975bc2b0435b58b7f9cea7c09b6.png

Jeg er ikke spesielt god i hverken russisk eller det kyrilliske alfabetet, men det står angivelig: "Boris Nadezhdins hovedkvarter. Åpne døren til fremtiden!"

Dog er det de som tviler, og som mener han kun er en kandidat som er støttet av Putins regime som en slags kontrollert opposisjon:

Sitat

Yet critics, arguing that Russia’s entire election process is a simulation of democracy, accuse Nadezhdin of being a Kremlin stooge whose presence creates the illusion of competition.

Artikkelen er lang, men definitivt verd å lese. Verd å lese er også denne artikkelen i Meduza:

Sitat

“We’ve already collected 101,000 signatures. These signatures are not perfect! We’ll need to submit 105,000 flawless signatures to the Central Election Commission. Ones that can’t be challenged.”

Man trenger visstnok 100' signaturer fordelt på minst 2 500 fra hver av minst 40 regioner for å kunne stille som presidentkandidat om man ikke er med i et parti som er representert i Dumaen.

Jeg skal ikke konkludere med noe som helst, men om det som fremkommer i artiklene stemmer er det antydning til intelligent liv i befolkningen i mange byer og distrikter i Russland. Det som gjenstår å se er om dette enten gir overraskelser i valget, noe jeg finner omtrent like sannsynlig som at Donald Trump skulle utvikle diplomatiske evner, eller om dette er den første lille gloen som kan starte en stor brann.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Kandidaten i seg selv er etter min mening mindre viktig en befolkningens tilsynelatende vilje til å støtte ham som motkandidat til Putin, og det er DET vi bør merke oss. Det er et tveegget sverd å skulle sponse en falsk kandidat som så blir fjernet eller sabotert med lugubre suspekte metoder. Støtten til kandidaten er et signal om at folk har en smertegrense for hvor mye de tåler.

Når det er sagt, russerne viser gang på gang at de tåler mer enn folk flest av slikt, men når de støtter denne kandidaten, falsk eller ikke så er det en indikasjon på at selv om de tåler mye så tåler de ikke alt.

Endret av <generisk_navn>
rettet skirveleif
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...