Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

ForTheEmperor skrev (23 minutter siden):

Men de serbiske styrkene både i Kosovo og Bosnia drev også med det samme galskapet som russerne driver med nå. Men partene kom til en fredsavtale til slutt selv om det er en skjør fred. 

 

Begge ganger hendt det etter internasjonale militærsintervensjoner. I 1995 hadde hundrevis av serbiske "soldater" omkommet under angrep av NATO-styrker og da Kroatia hadde vunnet, tvinges serberne til å slutte våpenhvile for å unngå utryddelse. Hele Vest-Bosnia var i ferd med å falle. I 1999 var NATO under forberedelser for å invadere Serbia da Milosevic kapitulert og gikk med på å oppgi Kosovo som ble underlagt et internasjonalt mandat. Serberne sluttet ikke fred før de var militært beseiret.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 minutes ago, Outlier616 said:

MSNBC rapporterer at USA advarte Ukraina før invasjonen om hva og hvor Russland planla å angripe. Dette kan være ytterligere bekreftelse på at amerikanerne enten har cracket de russiske systemene i Kreml eller har muldvarper i FSB eller den russiske militærstaben. Det forklarer også mange av Ukrainas brilliante strategiske suksesser og hvorfor Putin har vært på muldvarpjakt i over en måned nå.

Jeg har mange ganger sagt at jeg ikke blir overrasket dersom det kommer for en dag at USA har cracket Kreml eller har muldvarper veldig høyt oppe, og at det langt på vei, sammen med alle Global Hawks, AWACS, Oreon og Poseidon og alt annet som flyr i sirkel rundt Ukraina, forklarer mye av suksessen Ukraina har. Det er ironisk og paradoksalt at vi var så redde for russernes "brilliante" hybridkrigføring. Vi trodde de lå langt foran. Men de har virkelig fått så hatten passer i denne krigen. Ikke bare har Putin fullstendig feilberegnet ukrainernes og egen kampvilje, men han har ikke engang forstått hvilket århundre krigen skjer i. I mellomtiden mater Pentagon og Virginia og alle andre lands etterretning all denne informasjonen samt rapporter og bilder fra sosiale medier fra ukrainske sivile inn i datamaskinene sine og det virtuelle krigslandskaps-suiten jeg mistenker de besitter, og sporer og avlytter russisk personell som bærer på mobiltelefoner, og gir dem et oversiktsbilde som antagelig er mer avansert enn mye vi har sett i science fiction.

Untitled.jpg

Vakkert, rett og slett.

Lenke til kommentar
iblazeqt skrev (7 minutter siden):

Vet vi at det sier stopp ved å sette hardt mot hardt? Kan jo være resultatet blir; dytt hardere

Hva ville du ha sagt til Norske soldater og «gutta på skauen» på 40-tallet? Slutt å kjempe imot og aksepter deres nye over-herrer?

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Den russiske gassproduksjonen til Polen er blitt stanset, melder Reuters og siterer de polske mediene Polsat News og Onet.pl.

Gass kommer inn til Polen via Yamal-Europe-rørledningen fra Hviterussland.

Polen har gjentatte ganger sagt at de ikke vil følge Russlands krav om å betale for gassen de kjøper fra Gazprom i rubler. Russland innførte dette kravet etter invasjonen av Ukraina, og straffesanksjonene mot den russiske valutaen.

https://e24.no/olje-og-energi/i/G3RGvl/polsk-gasselskap-russland-stopper-alle-gassleveranser-fra-onsdag?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

Endret av Jarmo
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (8 minutter siden):

Hva ville du ha sagt til Norske soldater og «gutta på skauen» på 40-tallet? Slutt å kjempe imot og aksepter deres nye over-herrer?

-k

Kanskje, om alternativet hadde vært komplett utslettelse av alt vi kjenner i dag. Jeg prøver bare å bli overbevist om at atom-krig ikke vil skje. Jeg klarer bare ikke å være så sikker som mange av dere andre er. Evt har dere akseptert utfallet om atomkrig om alternativet er at vi lar Russland «vinne». 

Lenke til kommentar
iblazeqt skrev (3 minutter siden):

Jeg klarer bare ikke å være så sikker som mange av dere andre er. Evt har dere akseptert utfallet om atomkrig om alternativet er at vi lar Russland «vinne». 

Jeg har aldri likt bøller, kommer aldri til å like de heller. "Fuck off" er faktisk rette utsagnet til slike.
Selv om Putin med gjengen er på nivå med en fireåring i hodet og med stor kropp, så tror jeg ikke de vil skade seg selv. Det er de for feige til.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
3 hours ago, iblazeqt said:

Vel, jeg tror jo at Putin har fått en dyrebar lekse nå. Jeg tror derfor ikke på noe videre ekspansjon, og at Putin angrer seg, men fordi Putin er Putin så tror jeg ikke Putler vil avslutte krigen før han har noe han kan spinne som en form for seier. Han kan umulig ha forutsett reaksjonen fra vesten/verden (sanksjoner, ønsker fra ikke-nato land om natomedlemsskap m.mer). Jeg tror det er en hårfin balansegang på hvor mye vesten kan presse på. Jeg håper jeg tar feil. 

Det kan virke som han feilvurderte samhørigheten i Vesten ja. At Vesten kunne enes så kjapt etc.

Endret av G
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Dragavon said:

Håper det blir sendt nye forsendelser ukentlig, av ting som Ukrainske styrker har bruk for. Slava Ukraini 👍

Nesten så jeg håper at en asteroide i liten nok størrelse til å ikke utrydde verden treffer Moskva.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://twitter.com/maxseddon/status/1518693459539943426

Dette kan forklare hvorfor det russiske folket lot til å ha "gått fra vettet", det er rett og slett en identitetskrise framskapt av ideologisk forvirring, psykiske tilpasningsvansker og hysteri som på ingen måte har gått over. Dette er i fakta noe som var sett i 1990-årene - og da betyr det at Putins identitetsoppbyggingspolitikk for å gi Russland en ny identitet, var ytterst katastrofalt for den psykiske tilstanden i det russiske folket, spesielt disse i de eldre aldergruppene fra 35 år og oppover. Jeg så dette en gang tidlig. Det var i Tsjetsjenia, hvor en lojal og profesjonell flyvåpenoffiser, Dzjokhar Dudajev, ble president i Tsjetsjenia i oktober 1991. Fram til hans død var det observert at han led av sterk identitetsforvirring fra å være en sovjeter av en moderne stat til en tsjetsjener i et primitivt samfunn, og deretter av symbolske orienteringsvansker. Han hadde støttet esternes selvstendighetskamp, men endt med å bli en despot som uvettig kastet Tsjetsjenia ut i kaos og krig, og det var før russerne kom inn. Han var en sann katastrofe for tsjetsjenerne som fikk en forvirret og mentalt ubalansert mann istedenfor en lederskikkelse.

Putin i realiteten har ingen som helst ideologisk eller idemessig orientering, han bekjente seg nemlig ikke til kommunisme, fascisme, nasjonalisme eller noe som helst -ismer, og allerede for tjue år siden var det observert at han var veldig retningsløst uten mål og mening i gjenbruk av sovjetiske symboler og annet, etter hvert så man han stadig skiftet til side etter preferanser kun av politiske interesse eller for regimeoverlevelse. For eksperter på identitet og symbolikk som kulturell og historiske bakgrunn har Putins Russland siden 2014 blitt en forvirrende blanding som munnet ut i en ahistorisk myteskapningsberetning om det russiske imperiet basert på gigantomani, militarisme og sosialkonservatisme. Man kan se nazistiske, kommunistiske og autokratiske symbolikk i en og samme plass, som et Picasso-maleri. Dette forvirrer og forleder, og dessverre lagt dette til grunn for kollektiv psykiske ubalanse, som propagandistene vist seg å være flink til å skjerpe og oppmuntre. Dette er som med Dudajev, han var blitt depressiv og selvopptatt som et skip i ukontrollert drift.

Dette gjør generasjonskløften eksplosiv, det forklarer hvorfor de yngre som ikke kan huske tiden før 1998, er betydelig langt mer fiendtligstemt mot krigsutbruddet og man kan se at disse med sterk psykose, høy intellektuell frihet og fast identitet har lettere for å motstå propagandaen som til og med Putin selv villig akseptert. Det er sovjetgenerasjonen, eller "den tapte generasjonen" fra 1989-1999 som støtter krigen. Dette er desillusjonerte, depressive og identitetsforvirrende folk som ikke klart å tilpasse seg de skiftende forholdene. Og disse er Putins støttefolk.

Et helt folk har blitt utsatt for psykiske senskader pga. Putin slik at hele den gamle generasjonen født i 1970-1992 kan ha blitt permanent skadet.

Dette har Breivik-vibrasjoner bokstavelig talt. Da er Russland under den nåværende ledelsen en potensiell trussel mot menneskesivilisasjonen.

Endret av JK22
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Ukraina: Russiske styrker i Transnistria satt i kampberedskap

Den ukrainske militærledelsen sier at de russiske styrkene i den moldovske utbryterregionen Transnistria er satt i kampberedskap.

Utbryterregionen har vært kontrollert av et prorussisk regime siden 1990-tallet. Transnistria ligger øst i Moldova, langs grensa mot Ukraina, og Russland har rundt 1500 soldater stasjonert der.

Tirsdag ble to radiomaster i regionen rammet av eksplosjoner, ifølge de lokale prorussiske myndighetene. De legger skylda på Kyiv.

Ukrainske myndigheter avviser dette og mener Russland har planer i området.

– Russland ønsker å destabilisere Transnistria-regionen og antyder at Moldova bør vente «gjester», skriver president Volodymyr Zelenskyjs nære rådgiver Mykhailo Podoljak i en Twitter-melding.

Samtidig uttaler den ukrainske generalstaben at de russiske styrkene i området er satt i kampberedskap, og at separatistenes sikkerhetsstyrker også har økt beredskapen. (NTB)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

VG melder nå at Putin struper gassen til Europa Polen, og at russiske styrker i Transnistria i Moldova skal ha blitt satt i kampberedskap. Altså kan vi nå være på vei mot en regional krig.

Den amerikanske og vestlige retorikken hardner nå til. USAs forsvarsminister sa nå på CNN fra møte i Tyskland at USA og Vesten vil bruke konflikten i Ukraina til å gjøre alt de kan og "bevege himmel og jord" for å hjelpe Ukraina og begrense Russlands konvensjonelle krigsevne slik at de ikke kan true naboene sine igjen på lang tid. 

Untitled.jpg

Endret av Outlier616
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, ForTheEmperor said:

Hvorfor presser ikke vesten for en en våpenhvile? Jeg skjønner at Russland er den aggressive parten her, men fred er veien ut av denne konflikten. Vi er ikke middelalderen lenger der man skal knuse fienden til pinneved. Diplomati og dialog er løsningen, uansett hvor grusomt det er. Vi klarte jo det med Balkan krigene, så hvorfor klarer vi ikke det nå? Eller er vesten bare interessert i å bruke Ukraina for å prøve ut nye våpener mot russerne? 

Det er veldig naivt å tro på at denne Putin kan stoles på videre inn i framtiden. Han må kvestes videre til at han aldri tør igjen å gjøre noe liknende.

Lenke til kommentar
3 minutes ago, D0vendyret said:

Polen, ikke Europa


Takk for presisering. Europa blir vel neste steg, men da skyter han også seg selv i foten.

Det er visst også nå et åpent spørsmål om Norge og Polen har sent NSM til Ukraina... oi... Støre skal ha nektet å kommentere på hva som blir sent.

Dersom Ukraina nå har NSM i arsenalet sitt så sliter russerne ved Svartehavet i lang tid fremover. Til Odessa kommer de hvert fall ikke.

EDIT: Moskva skal ha hatt tre lag med luftforsvar, og ble ødelagt av to missiler. Det ble hevdet av dette var Neptune-raketter, men det er gamle sovjetiske raketter som ikke burde klare å pentrere luftforsvaret på en slik krysser.

Skulle det vise seg at Norge har vært med på å senke det russiske flaggskipet blir vi nok ikke populære i Russland.

Endret av Outlier616
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...