Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

De sliter vel med å skaffe nye deler til vedlikehold. Alle fly og andre tekniske dingser med stramme krav til vedlikehold vil slutte å fungere etter hvert.  Dette gjelder f.eks drivstoff filtre som kan være vanskelige å produsere men absolutt må byttes ut. 

Endret av Locrin
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

Ukraina og Russland utvekslar krigsfangar

Ukraina og Russland gjennomførte onsdag nok ein runde med utveksling av krigsfangar. 44 ukrainarar og 40 russarar blei lauslatne.

Volodymyr Zelenskyj sin rådgjevar Andrij Jermak skriv på Telegram at to av ukrainarane er sivile. Jermak seier at somme av dei lauslatne har skadar som kjem av tortur.

Det russiske forsvarsdepartementet stadfestar at 40 russiske soldatar blei sendt heim etter forhandlingar. Dei to landa har jamleg utveksla krigsfangar sidan byrjinga av krigen 24. februar 2022. (NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/ukraina-og-russland-utvekslar-krigsfangar-1.16388856

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (2 timer siden):

 


Jeg tror Kina er veldig misfornøyd med Russland.

No er dette faktisk fyrste gongen at Xi og Zelensky snakkar saman etter 24/2 2022. Skulle Kina bli teken seriøst som fredsmeklar måtte dei snart gjere noko, særleg i lys av utspelet som den kinesiske ambassadøren til Frankrike kom med. Eg er difor usikker på kva ein skal leggje i dette.

https://www.nrk.no/urix/kina-sender-spesialutsending-til-ukraina-1.16388614

  • Liker 3
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (Akkurat nå):

No er dette faktisk fyrste gongen at Xi og Zelensky snakkar saman etter 24/2 2022. Skulle Kina bli teken seriøst som fredsmeklar måtte dei snart gjere noko, særleg i lys av utspelet som den kinesiske ambassadøren til Frankrike kom med. Eg er difor usikker på kva ein skal leggje i dette.

https://www.nrk.no/urix/kina-sender-spesialutsending-til-ukraina-1.16388614

Spill for galleriet, som nyttige idioter vil sluke rått.

Eg har ingen tru på Kina sin "fred".

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (10 minutter siden):

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har et klart budskap etter å ha snakket med Kinas øverste leder Xi Jinping på telefon i dag:

 

- Det blir ingen fred på bekostning av territoriale kompromiss, sier presidenten ifølge Reuter

https://www.dagbladet.no/nyheter/klar-beskjed-fra-zelenskyj/79117575

 

Eg vil tru at Ukraina heller ikkje kjem til å fire på kravet om sikkerheitsgarantiar (NATO-medlemsskap).

Spørsmålet blir då om det i det heile teke finst så mykje å forhandle om, med mindre Russland skulle gå med på å trekkje seg ut av Ukraina frivillig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Google Maps har oppdatertsatellittbildene fra noen områder i Ukraina.

Bildene fra Mariupol-området er fra mars 2022, så de viser langt fra alle ødeleggelsene som er nå.

Bildene fra Bucha, Hostomel, Irpin osv rundt Kyiv er fra april 2022.

Mariupol sentrum:

image.thumb.png.13a758a27898da16e214b67daf357c66.png


Brennende bygninger sør i Mariupol:

Spoiler

image.thumb.png.9b3cd2ca8c09cee8d79931066d2567c2.png


Hostomel Airport:

Spoiler

image.thumb.png.eef70d63bb1d36847e89c3af10b2fa3a.png

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
28 minutes ago, torbjornen said:

Eg reknar med at dei fleste har fått med seg at Russland utviser 10 norske diplomatar som svar på at Norge utviste 15 russiske etteretningsagentar.

https://www.nrk.no/urix/ti-norske-diplomatar-erklaert-uonskte-i-russland-1.16386991

Who really cares? Slik russerne har holdt på, brukt diplomatiet som ryggrad for spionasje, og ambassaden til avlytting av mobiler og det at ingen kan stole på russland hverken i hva de sier eller i kontraktsform så er det kanskje like greit å bare blåse i hele russland? Vi ser jo hvordan de holder på i FN og overalt der de kan så splid og skape uenighet og frykt. Var det opp til meg skulle vi utvist alle russiske diplomater umiddelbart, tatt arrest i bygninger og verdisaker og returnert alle russiske borgere som er uten tilknytning til Norge. 

Så ville jeg jeg vurdert om absolutt alle russere i Norge skulle fått en slags prøvetid, der de kan vurderes underveis og dersom de opptrer pro russisk eller på annen måte jobber mot norske interesser så ryker de rett ut og tilbake til russland. Det russiske spionreiret kan være langt større enn de som er sendt ut til nå. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

Tyskland med lysare utsikter for økonomien

Den tyske regjeringa trur den økonomiske veksten i 2023 vil bli betre enn tidlegare månader. Tal frå industrien og søkkande inflasjon er positive faktorar.

Regjeringa sitt siste anslag vart lagt fram onsdag, og der kjem det fram at den økonomiske veksten i 2023 samla sett er venta å bli på 0,4 prosent. Tala kan tyde på at Tyskland er på veg ut av den vanskelege situasjonen som oppstod då den russiske invasjonen i Ukraina utløyste energikrise og frykt for resesjon.

Økonomi- og klimaminister Robert Habeck karakteriserte onsdag det siste anslaget som oppsiktsvekkjande, gitt situasjonen i Europa.

– Tysk økonomi har vist seg å vere tilpassingsdyktig, sa Habeck.

Han la til at eit globalt oppsving tilsynelatande er undervegs. (NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/tyskland-med-lysare-utsikter-for-okonomien-1.16388946

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Quote

I dag avslører NRK 38 russiske etterretningsagenter som har tilknytning til ambassadene i Norden. Men det finnes en til. Han er Russlands mann på Svalbard.

Barentsburg og Svalbard er et strategisk viktig sted for Russland for å beskytte Nordflåten, ifølge flere norske eksperter.

Hvis det oppstår en konflikt i nord, vil Russland være interessert i å sørge for å holde Natos styrker lengst mulig unna. Ved å sperre av havområdene rundt Svalbard, kan de sikre de strategiske atomvåpnene sine.

Men militær aktivitet er i strid med Svalbardtraktaten. 

 

 

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/xl/skyggekrigen_-russlands-andrei-chemerilo-er-gru-agent-pa-svalbard-1.16379671

Hvor enn de finner en åpen dør sender russerne spioner. Selv på fredelige Svalbard som har nedfelt at militær aktivitet ikke skal finne sted på Svalbard. Vi har tydeligvis vært grenseløst naive i vår omgang med russland. 

Da får vi ta lærdom og iverksette mottiltak og hindre at vi fortsetter som før i saker som gjelder russland eller russiske borgere.  

Hva kan vi gjøre med russlands aktivitet på Svalbard? At russerne bryter svalbardtraktaten, gir det oss muligheter til å sende de hjem fra Svalbard og nekte russere tilgang i fremtiden? 

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...