Gå til innhold

The Tremendous Trump Thread - Etterspill (Les førstepost)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
15 minutes ago, jjkoggan said:

Ja, Trump polariserer enda mer og gjør de moderate mindre fornøyd

Ja, eller for å si det på en annen måte - USA er mer polarisert under Biden. ;)

Men om han gjør de moderate mindre fornøyd? Tja. Kommer jo an på hvem man spør. Han har økt i den gruppen også. Men Biden har tapt mer.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
jallajall skrev (1 time siden):

Saken er at det er ingen andre kandidater som er i nærheten av å "overta" Trumps stemmer. Da spiller det ikke noen rolle om det kommer en annen kandidat som scorer et prosentpoeng eller tre bedre i en velgergruppe når vedkommende ikke er i nærheten av å nå like mange velgere som Trump. Uten Trump på stemmeseddelen blir det for mange hjemmesittere til at republikanerne skal ha noe som sjangs.

Trump får MAGA opp av sofaen, ja, men frastøter seg samtidig så mange andre velgere til demokratene, tredjeparti eller at de holder seg hjemme at vinningen fort kan gå opp i spinningen. 

Sitat

Er ikke en gang i nærheten.

Selvsagt. Du undervurderer hvor mange konservative som frastøtes av Trump. Det er en grunn til at man har RINOs og Never Trumpers og den slags. Haley skaper ikke den samme forakten. 

Sitat

Er ikke en gang i nærheten. Det finnes ingen path to victory med Haley, tallgrunnlaget finnes rett og slett ikke.

Gjør det vel. Her har du en meningsmåling som viser at Haley slår Biden med 17 prosentpoeng. 

"As the Marquette poll states: “Haley holds Republican support against Biden as well as Trump does, while attracting a substantial (crossover) vote from Democrats. Independents support Haley by a substantial margin. Her strength with Republicans combined with an ability to attract more Democratic and independent voters than does Trump accounts for her stronger overall support against Biden than Trump’s.

Er en rekke andre målinger som viser de samme trendene. 

Sitat

Bare se hvordan Trump dominerer Haley i polls selv når Haley får hjelp av demokrater. 60% mot en two term guvernør i hennes egen hjemstat er brutalt

Ikke veldig imponerende av en i praksis sittende presidentkandidat. 

Sitat

Tja. Jeg ser heller generelt på gode polls som hele tiden ligger i øvre halvdel i stedet for et gjennomsnitt som inkluderer notorisk dårlige pollsters som ødelegger snittet..

Fivethirtyeight (siden jeg linket til) banner notorisk dårlige meningsmålinger. Å se på gjennomsnittet av en rekke habile målinger gir et langt bedre bilde av virkeligheten, enn å bare plukke ut noen få. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
jallajall skrev (31 minutter siden):

Ja, eller for å si det på en annen måte - USA er mer polarisert under Biden. ;)

Men om han gjør de moderate mindre fornøyd? Tja. Kommer jo an på hvem man spør. Han har økt i den gruppen også. Men Biden har tapt mer.

Trumps retorikk er langt mer ekstremt og polariserende og kriminelt 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
jallajall skrev (1 time siden):

Hvem ser du for deg skal kjempe i denne borgerkrigen? Og hvem håper du vinner?

Hva er en krig? Hva er en borgerkrig? Meget mange i Norge simpelt forstår ikke hva det er. Det er noe napoleonaktige over denne oppfatningen som hvis en krig bare er for oppstilte uniformerte menn i paradeformasjoner med blankpussede våpen og fancy militærutstyr. "Krig er væpnet konflikt mellom to eller flere parter, for eksempel mellom stater, befolkningsgrupper, stammer eller lignende.", denne definisjonen betyr i virkeligheten at en krig, spesielt en interne konflikt, ikke er snakk om militarisering, men om mobilisert og organisert vold i politiske hensikter. 

Dette har ufattelig meget mange ikke evnet å forstå. Da den amerikanske borgerkrigen pågikk, var den i realiteten mellom delstater i to rivaliserende føderasjoner - en mellomstatlig konflikt mellom statsorganiserte militærvesener. Det kan ha bidratt til den voldsomme store misforståelsen om hva en krig er, også i det amerikanske folket. Med unntak av den jugoslaviske hæren var det i virkeligheten ikke statsorganiserte militærapparater som kom i krig med hverandre i 1991-92. En krig er ikke hva som finnes i Napoleons tid. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Biden har tapt mye oppmåling på Palestina/Israel-krigen. Og de som avstår fra å stemme på Biden p.g.a. det, stemmer nødvendigvis ikke republikansk. 

Men det er flere som stemmer på det republikanske partiet fordi de genuint vil ha republikansk politikk, enn det er folk som stemmer på det demokratiske partiet fordi de genuint vil ha politikken demokratene fremfører. Mange stemmer demokratene  rett og slett for å skape en buffer mellom dem og det republikanske partiet. De klarer ikke å organisere seg nok til at de uavhengige partiene, hvor noen er mer progressive enn demokratene, vil ha noe som helst buffer-effekt mot republikanerne.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Etter hvert som det amerikanske demokratiet utsettes for dyptgående studier blir det bare mer og mer klart at grunnlovsfedrene hadde i sannheten etterlatt seg en tom "søppelbøtte" som fylles opp med tiden, og nå er den på bristepunktet etter tohundre og førti år. 

Hvorfor er det nesten bare eldgamle politikere i USA?

Det brygger til generasjonskrig i USA. Unge føler seg ikke lenger representert i politikken. Hvordan endte landet opp med et gammelmannsstyre?

President Joe Biden er 79 år gammel.

Gjennomsnittsalderen på amerikanske senatorer er 64 år.

– Det virker til å være en ikke så rent liten generasjonskrig på gang, forteller USA-ekspert Sofie Høgestøl. De unge kjenner seg ikke igjen i politikken og har lite eierskap til det politiske systemet sitt.

– 50-ett eller annet er ungt nå, sier hun og fortsetter:

– Ikke bare pusher de 70, de pusher 80 de som leder begge partiene. Da virker du plutselig pur ung som 50-åring.

Høgestøl peker på at valgdeltakelsen blant unge er lav.

– Unge ser ingen i samme generasjon som seg selv, som målbærer generasjonens opplevelser.

Hvordan endte USA opp med et oldingstyre?

– For å stille til valg i USA må man ha tilgang på mye penger, fordi suksess i stor grad avhenger av at folk kjenner navnet ditt.

Det sier Deborah Lynn Kitchen-Døderlein, førsteamanuensis i amerikansk historie og kultur ved Universitetet i Oslo.

Hun kan ikke understreke nok hvor stor fordel de som stiller til gjenvalg har. Fordi de har opparbeidet seg det Kitchen-Døderlein kaller navngjenkjennelse og har fått mye oppmerksomhet gjennom vervet sitt.

– I USA tror man at dersom man kjenner igjen navnet til noen, er det fordi den kjente personen må være dyktig. Det var en av Trumps store fordeler. Han var en reality-kjendis før han gikk inn i politikken.

Eksperten forklarer at de sittende politikerne gjerne stiller til gjenvalg igjen og igjen uten å bli utfordret av yngre, mer ukjente navn i partiet sitt. De gir seg heller ikke før de blir gamle og dør eller pensjonerer seg.

Mangel på tid og penger

Siden navnegjenkjennelse er så vesentlig, er det viktig å drive valgkamp og kjøpe politisk reklame, som koster mye tid og mye penger.

– Tid og penger er ting de aller fleste unge i USA har lite av, sier Kitchen-Døderlein.

– Millennial-generasjonen ble ferdig på skolen og fikk finanskrisen rett i fanget. Og når de endelig kom seg på bena igjen, kom koronaviruset, forklarer Kitchen-Døderlein.

– Samtidig sliter mange av dem med enorme studielån som må betales tilbake.

Mye av velstanden i USA er konsentrert hos de eldre generasjonene.

Millennialgenerasjonen har under syv prosent av all velstanden i USA. Da babyboomerne var på samme alder hadde de 22 prosent av velstanden, ifølge tall fra sentralbanken i USA.

– Korona ødela særlig jobbene til unge voksne. Mange jobber i utelivsbransjen eller serviceyrker og i USA hjelper ikke staten deg i like stor grad som her i Norge.

Hun forklarer at veldig mange unge måtte flytte hjem igjen til foreldrene sine fordi de ikke hadde råd til å bo for seg selv, noe som gjør dem enda mindre skikket til å stille til valg.

– Hvorfor skulle man stemme på noen som bor hjemme hos mamma og pappa?, spør USA-kjenneren retorisk.

En tredjedel av alle amerikanere i Generasjon Z bor hjemme hos foreldrene sine, og mange av dem forventer å bli der i overskuelig fremtid.

Også Høgestøl er enig i at de yngre genereasjonene er i en økonomisk situasjon som gjør det vanskeligere å stille til valg.

– Unge har lite penger og de føler seg ikke representert, og at deres generasjon ikke er prioritert, sier hun.

– Det er viktig at politikerne speiler hvor du er livsmessig og hva du er opptatt av.

Gjør det vanskelig å stemme

Samtidig påpeker Kitchen-Døderlein at republikanerne gjør alt de kan for å gjøre det vanskelig for unge å stemme.

– Republikanerne er helt åpne om at de prøver å gjøre det vanskeligere for både unge og minoriteter å avlegge stemmen sin. De bruker Trumps store løgn om valgfusk som unnskyldning, sier hun.

– Da blir det enda vanskeligere for unge å vinne.

Biden vs. Trump igjen?

– Jeg tror det er mange unge som håper at 2020 var «peak gamliss-styre», forteller Høgestøl.

Da stilte 78 år gamle Joe Biden til valg mot 74 år gamle Donald Trump.

– De unge håper at man får ferske kandidater på begge sider. Biden var den gamle, trygge kandidaten som var en overgang fra Trump-tiden. Men han er ikke laget for å fortsette denne kampen. Nå må han gi stafettpinnen videre til en ung og energisk person.

– Men Biden har drømt om å bli president siden han var tenåring, og det er vanskelig å gi fra seg makt når man først har det.

Men Biden er nå mer upopulær enn Trump var på sitt laveste.

– En del saker om alderen hans er kommet ut i større liberale tidsskrifter, forteller Høgestøl.

– Det er nok fordi de ikke kan ha en så gammel presidentkandidat. Når han er så upopulær og så gammel, er det ikke rart at krefter i partiet begynner å gå opp terrenget for at han ikke er den naturlige kandidaten.

Denne er fra en gammel artikkel (2022) som forklarer hvorfor halvparten av stemmegivere er selvstendig, og hvorfor det er så mange som ikke føler lojalitet eller respekt for det politiske systemet som opprettholde et plutokratisk utvelgelsessystem for potensielle representanter som et valgkrets eller et lokalsamfunn måtte mobilisere betydelige ressurser for, og som et resultat av kjendisutviklingen som skyldes TV og mediedekning har viktigheten av inntrykk (navngjenkjennelse) fått en meget stor rolle, spesielt for en forvirret befolkning. Et generasjonsgap hadde oppstått.

Merk at jeg sier hadde  - og det er dessverre ikke til det amerikanske demokratiets fordel. Det har blitt observert at de yngre har utviklet seg i ekstremistiske retninger uansett om det er til støtte for demokratene eller for republikanerne, og man vet at de lot til å lide av informasjonsforvirring og deretter ikke lenge klarte å henge med i svingene. 

Tror Trumps mulige exit kan knekke Nato: – Ekstremt svekket (msn.com)

Denne artikkelen som er interessant i seg selv fordi det er om NATOs fremtid hvor USA i praksis er bunnplanken for den vesteuropeiske militæralliansens evne til å ha effektiv samhold med ledelse og logistikk underordnet amerikanerne, men Kitchen-Døderlein som var med på å kommentere dette, påpeker at Trumps ambisjoner om å bli en diktator ikke bare skyldes ham selv, den kristenfascistiske utviklingen og den høyrelibertarianske dreiningen, men også endringer i folkeopinionen. 

– Det finnes autoritære mennesker i USA som mener at én sterk mann burde styre. Økonomien var for eksempel dårlig under Trump, men har blitt bedre under Biden. Det ser disse menneskene imidlertid ikke,

Kitchen-Døderlein sier at mange unge amerikanere nå forbereder seg på at levestandarden deres kommer til å bli dårligere enn den foreldregenerasjonen deres hadde.

Dette fremtidsbildet skaper både frustrasjon og fortvilelse hos unge velgere, som nå lurer på hvordan fremtiden deres vil bli. Derfor vil de gjerne heller ikke at USA skal engasjere seg utenfor landegrensene, forteller førsteamanuensen.

– Denne gruppen er usikker på hva som vil skje med dem. Så har du folk som Trump, som sier at innvandrere og utlendinger tar jobbene deres gjennom migrasjon og outsourcing. De skjønner ikke hvordan krigen i Ukraina påvirker USA, og tenker at det bare er en krig om ære, slik veteranene slåss for i Vietnam.

De yngre har fått et pessimistisk fremtidsperspektiv - de lever i et land hvor de ikke forstår det politiske systemet som dessverre hadde altfor lenge holdt tilbake en fornyelse av representantene slik at det fikk konsekvenser - vi ser i kongressen at mange som ikke vil støtte hjelpepakken for Ukraina er innvalgte representanter siden 2010, og dermed yngre - mens demokratene hadde ventet for lenge, hendt en foryngelse i det republikanske partiet i 2016-2022. Dessuten hadde finanskrisen og koronaepidemien i 2008-2020 fulgt til at man hadde blitt økonomisk utrygt, meget mange hadde ikke fullført deres utdanning som på mange steder var blitt for dyrt og for krevende. Andre måtte ta til seg yrker de ikke ønsket, og hadde først i 2021-22 kunne ta spranget over i bedre lønnede yrker. 

De evinnelige krigene i Irak og Afghanistan hadde tæret sterkt på amerikanerne fordi seg om de menneskelige omkostningene er minimalt, hadde krigsgjelden (90 % innenfor USAs egne grenser...) og mediedekningen som intensiveres med introduksjonen av nettet fulgt til en psykologisk stresspåkjenning. Man hadde allerede i 2000-årene blitt lei av å være verdens politimann, og dette var ikke forstått av de demokratiske intervensjonistene og de republikanske neokonservative fram til 2016. Dette var en av Trumps valgargumentene i 2016, selv om han "arvet" krigen mot ISIS som i det minst var populært hos amerikanerne. 

Mange har opplevd at deres levestandard ikke hadde forbedret seg, i mange tilfeller fant de ut at eldre - deres foreldre - fornekte dem de samme privilegiene og fordeler som dem selv, og de eldre hadde allerede i forveien tatt mesteparten av velstanden, som de selv vil ta del i. Det minner om hvordan de fargede fant seg avstumpet da disse skulle ta del i velstanden som var et privilegium for hvite.  Den kristenfascistiske utviklingen gjort dette ikke bedre. Man har sett at de yngre dermed demonstrativt lot være å stemme, men Trumps styre og valget i 2020 synes å ha oppildnet dem, for når de bli eldre og har egeninteresser, vil de deretter gjøre deres valg. 

Dessverre er det sett at disses valg ikke nødvendigvis er riktig. Mange som endt opp i arbeidsklassen, har funnet seg på den andre siden av en avgrunn med de jevngamle som fullbyrdet deres utdanning, og disse har etter hvert vendt seg til republikanerne - og sist MAGA. Så hvorfor velge de "feil" side og gir deres støtte til en autoritær og polariserte utvikling som underminere demokratiet? 

Det kan skyldes at man hadde kapitulert, de kom jo ingen vei med deres ønsker i lang tid. Samtidig utsettes disse for sterk påvirkning gjennom nettet. 

Hva som er enda mer alvorligere, er at det skapes dype og uforsonlige skiller innad i den yngre andelen av befolkningen. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, VifteKopp said:

Selvsagt. Du undervurderer hvor mange konservative som frastøtes av Trump. Det er en grunn til at man har RINOs og Never Trumpers og den slags. Haley skaper ikke den samme forakten. 

Da er det jo bare å vise tall på det.

2 hours ago, VifteKopp said:

Ikke veldig imponerende av en i praksis sittende presidentkandidat. 

Nå er ikke Trump sittende, men det er faktisk ganske bra i et valg å slå noen i hjemmestaten såpass mye.

Det kan se ut til at noe sånn som ca 105.00-120.000 av de som stemte på Haley var demokrater som har stemt på Biden i GE - og kommer til å fortsette å stemme Biden i GE.
 

2 hours ago, VifteKopp said:

Gjør det vel. Her har du en meningsmåling som viser at Haley slår Biden med 17 prosentpoeng. 

"As the Marquette poll states: “Haley holds Republican support against Biden as well as Trump does, while attracting a substantial (crossover) vote from Democrats. Independents support Haley by a substantial margin. Her strength with Republicans combined with an ability to attract more Democratic and independent voters than does Trump accounts for her stronger overall support against Biden than Trump’s.

Er en rekke andre målinger som viser de samme trendene. 

Dette er en typisk outlier. 19% av de som svarer i pollen har ikke en gang hørt om Haley.
De har Trump-Haley 73-15, men mener likevel at Haley slår Biden med mye mer enn Trump. Et resultat på R+17%  i general election er helt usannsynlig, selv om man tar høyde for feilmarginen er man ikke på noe som en gang ligner et sannsynlig resultat. Marquette hadde også i fjor at DeSantis slo Trump med 20-30%, og ble flitting brukt av DeSantis influensere - akkurat som media og Haley supportere har brukt denne pollen for å vise hvor overlegen hun er..
 

2 hours ago, VifteKopp said:

Fivethirtyeight (siden jeg linket til) banner notorisk dårlige meningsmålinger. Å se på gjennomsnittet av en rekke habile målinger gir et langt bedre bilde av virkeligheten, enn å bare plukke ut noen få. 

538 banner ikke dårlige meningsmålinger, de banner pollsters de mener gjør noe "feil" eller har metodikk som de mener er feil. ABC, som eier 538, truet for eksempel med å kaste ut Rasmussen fordi de ikke var helt fornøyd med at de deltok på Bannons War Room. Legg merke til at de gir seg selv en 2. plass, til tross for at de historisk tilhører nedre halvdel.
NYT/Siena har de på 1. plass, selv om de nok ikke hører hjemme der (de hadde noen store bommer i GE 2020).
Quinnpac, bransjens desidert dårligste pollster, har de helt oppe på på en 19. plass av en eller annen grunn (de endret dog totalt metodikken sin etter å ha bommet brutalt de siste valgene). Trafalgar, en av de beste pollsterne der ute, har de på en 273. plass...

Det er bedre å se på de 10-12 beste i stedet for et gjennomsnitt som inkluderer masse historisk dålige pollsters.

Endret av jallajall
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, JK22 said:

Hva er en krig? Hva er en borgerkrig? Meget mange i Norge simpelt forstår ikke hva det er. Det er noe napoleonaktige over denne oppfatningen som hvis en krig bare er for oppstilte uniformerte menn i paradeformasjoner med blankpussede våpen og fancy militærutstyr. "Krig er væpnet konflikt mellom to eller flere parter, for eksempel mellom stater, befolkningsgrupper, stammer eller lignende.", denne definisjonen betyr i virkeligheten at en krig, spesielt en interne konflikt, ikke er snakk om militarisering, men om mobilisert og organisert vold i politiske hensikter. 

Ok, en borgerkrig er ikke nødvendigvis krig slik man normalt kanskje ser på det, det er kanskje bare litt mer organiserte voldlige angrep, kanskje til og med uten dødsfall?
Men hvem er det du ser for deg kjemper i denne borgerkrigen?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

'He learned a new phrase': Internet mocks Donald Trump as he likens his legal battles to ‘Stalinist show trials' at CPAC (msn.com)

Jeg gir opp. Vanviddet bare fortsetter og fortsetter. 

"For hard-working Americans, November 5th will be our new liberation day," declared Trump to a roaring crowd adorned in Make America Great Again regalia.

"But for the liars and cheaters and fraudsters and censors and imposters who have commandeered our government, it will be their judgment day!"

"Your victory will be our ultimate vindication, your liberty will be our ultimate reward and the unprecedented success of the United States of America will be my ultimate and absolute revenge," he added.

"If Crooked Joe Biden and his thugs win in 2024, the worst is yet to come,"

"A country that will go and sink to levels that are unimaginable. These are the stakes of this election. Our country is being destroyed, and the only thing standing between you and its obliteration is me."

"A vote for Trump is your ticket back to freedom, it's your passport out of tyranny and it's your only escape from Joe Biden and his gang's fast track to hell," he continued. "And in many ways, we're living in hell right now because the fact is, Joe Biden is a threat to democracy – really is a threat to democracy."

"The Stalinist show trials being carried out at Joe Biden's orders set fire not only to our system of government but to hundreds of years of western legal tradition," Trump asserted. "They've replaced law, precedent, and due process with a rabid mob of radical left Democrat partisans masquerading as judges and juries and prosecutors."

"They're coming from Asia, they're coming from the Middle East, coming from all over the world, coming from Africa, and we're not going to stand for it ... They're destroying our country,"

"It's not a nice thing to say and I hate to say it and those clowns in the media will say: ‘Oh, he's so mean.' No, they're killing our people. They're killing our country. We have no choice," he insisted. "We have languages coming into our country … they have languages that nobody in this country has ever heard of. It's a horrible thing."

"I sat with the pilots ... the best-looking human beings I've ever seen. Not my thing ... But they are handsome. Central casting. Better looking than Tom Cruise. And taller," he quipped, drawing laughter from the crowd.

"Nobody can ramble like this," he said, adding, "They'll say: ‘He rambled, he's cognitively impaired.' Well, it's really the opposite. It's total genius – you know that." 

Mange reagere på dette, blant annet på nettet; 

"Feels like I'm reading a 1930s German speech here Does NOBODY see the parallels?" another asked. 
 

 

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
jallajall skrev (6 minutter siden):

Ok, en borgerkrig er ikke nødvendigvis krig slik man normalt kanskje ser på det, det er kanskje bare litt mer organiserte voldlige angrep, kanskje til og med uten dødsfall?
Men hvem er det du ser for deg kjemper i denne borgerkrigen?

Det er alltid mindretallsgrupper som fører krig i en interne konflikt hvor folket omgjøres til et slagsted og stridsemne, det finnes mange slike konflikter som er dårlig kjent fordi de var ikke militarisert, som "blyårene" i Italia og Tyrkia - og El Salvador i 1977-81 var kastet ut i uorganisert vold som Syria i 2011-12 hvor det var mange reisningsbevegelser som tok fram våpen og tydde til vold mot regimer - og som regel var lokalrepresentanter i ildens linje. Det var liknende forhold i Kroatia og Bosnia Hercegovina hvor ulovlige militsbevegelser organiseres i det sivilt, og deretter begynte sin "kamp" som i virkeligheten var drap, plyndring, terror og sabotasje - vi så liknende i Øst-Ukraina i 2014.

Amerikanerne har tradisjonelt et stort problem med desentralisert organisert vold i sin domestisk historie, spesielt i 1783-1890, det var et opprør som ledet til konstitusjonsforslaget i 1787 som trådd i kraft i 1789 etter ha blitt ratifisert. Alt man kunne forestille seg, hendt under de mange konfliktene som ikke var mellom disiplinerte militære. Dette deles inn i flere kategorier; rasevold, klassevold, ideologvold og stendervold - og selvfølgelige religionvold. 

Missouri var åsted for en hatkonflikt mellom innbyggerne som endt med skrekkelige massemord, fordriving og terror i ly av borgerkrigen - den var en neighbor-against-neighbor intrastate war som det het, som av og til spredt seg inn i Kansas som var en hel landsby ble utslettet; 164 ble massakrert i Lawrence i august 1863. Dette var mellom folk som hadde levd sammen i mange år, og som i flere år hadde blitt utsatt for en polarisering over slavespørsmålet i disse territorier øst for Mississippi, og som ikke hadde noe bakgrunn i et organisert og statlig militærvesen. 

Lenke til kommentar
jallajall skrev (13 minutter siden):

Da er det jo bare å vise tall på det.

Jeg har vist deg tall, men du avviser alle meningsmålingene så det er ikke noe poeng. 

Sitat

Nå er ikke Trump sittende, men det er faktisk ganske bra i et valg å slå noen i hjemmestaten såpass mye.

Jo, for republikanerne er han i praksis sittende, da et klart flertall mener at han vant forrige valg. Det gjør at dette nominasjonsvalget ikke enkelt kan sammenlignes med andre nominasjonsvalg.

Sitat

Det kan se ut til at noe sånn som ca 105.00-120.000 av de som stemte på Haley var demokrater som har stemt på Biden i GE - og kommer til å fortsette å stemme Biden i GE.

Som viser appellen til Haley utenfor MAGA. 

Sitat

Dette er en typisk outlier. 

Nei, det er flere målinger som viser at Haley slår Biden med mer enn Trump. Her og her har du enda flere hvis du virkelig vil gå ned i materien. Men du vil vel avvise dem også. 

Sitat

19% av de som svarer i pollen har ikke en gang hørt om Haley.

Som er en indikasjon på hvor mislikt Trump er. For det handler egentlig ikke om Haley, det handler om at hun ikke er Trump.

Sitat

538 banner ikke dårlige meningsmålinger, de banner pollsters de mener gjør noe "feil" eller har metodikk som de mener er feil.

Dårlig metodikk er basisen for dårlige meningsmålinger. 

Men denne diskusjonen bør ikke avspores til en metadiskusjon om 538s retningslinjer for utvelgelsen av meningsmålinger. Og egentlig er hele diskusjonen meningsløs, når jeg tenker meg om.

Trump kommer til å vinne nominasjonsvalget, så vi får aldri oppleve en virkelighet hvor det er Haley versus Biden. Ergo kan ikke min spådom om at Haley ville slått Biden testes.

Men jeg tror republikanerne kommer til å angre i november når de taper enda et valg under Trump.  

  • Liker 7
Lenke til kommentar
jallajall skrev (15 minutter siden):

Mon tro om demokratene fortsatt synes det var verdt å joine Matt Gaetz..
 

image.png.a80af1099bf9317ee76632c36f265adb.png

Til demokratenes forsvar må det sies at McCarthy var upålitelig og løgnaktig, som ingen kunne i slutten stole på og det var et flertall i befolkningen som mente det var riktig å kaste ut speakeren. Men de hadde ikke regnet med at Trump skulle rote det til, og at Johnson kom fram bare fordi ingen kjente ham. Nå er det mange som gjør det, og de har innsett at det en stor feil, for selv om den unge mannen egentlig ønske å gjøre hans arbeid har det vist seg at han ofte er et enmannsforetak som en "slangegiftselger", en falsk medisinmann fra den ville vesten. 

Det er lett å være etterpåklok, men det var et meget stort feilgrep av Biden og McConnell å kombinere sammen grensesaken og hjelpen for andre land, dette skulle ikke ha hendt. Det er mulig at Johnson ville ha latt hjelpepakken komme gjennom før Trump kom på banen. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...