Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

1 minute ago, Evil-Duck said:

Tja, jeg har ikke satt meg inn i listen, men min kommune hadde siste smitte tilfelle sent i januar, likevel vil vi ende opp med å få flere doser, muligens dette en freak incident som ikke gjelder noen av de andre som nå blir prioritert, men jeg betviler det litt. 

Hm, merkelig. Har du en lenke til hvor man kan finne oversikt over når ulike områder forventes ferdigvaksinert? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
setarcoppiH skrev (1 minutt siden):

Hm, merkelig. Har du en lenke til hvor man kan finne oversikt over når ulike områder forventes ferdigvaksinert? 

Nei, men du finner en liste over hvilken kommuner som får flere doser og hvilken kommune som får færre doser i artikkelen her https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jBm1oL/fhi-vil-endre-vaksinefordelingen-oslo-kan-faa-43-prosent-mer

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
setarcoppiH skrev (4 minutter siden):

Gruppen "18-44" blir en indirekte markør på smittetrykk på et gitt geografisk område, siden disse antas å korrelere nogenlunde. Det er trolig et forsøk på å lage en mer spiselig forklaringmodell for skjevfordeling for å vaksinere mer intensivt i områder med høyere smittetrykk.

De trenger selvsagt ikke en indirekte markør på noe man har har direkte tall for (smittetrykket), så det der er selvsagt bare nok en bortforklaring av hvorfor de egentlig omfordeler vaksinene.

Legg også merke til FHIs vaksinasjonsplan for de ulike prioritetsgruppene. Merkelig nok skal prioritetsgruppe 6 (55-64 m underliggende sykdommer) vaksineres før prioritetsgruppe 5 (65-75 m.fl.). Kunne de ikke bare sagt at gruppe 5 og 6 bytter plass? Vært ærlige på det.

setarcoppiH skrev (4 minutter siden):

Jeg kunne egentlig ønske meg en innrømmelse på at tidligere uttalelser har vært litt feilaktige. "Nå viser våre modeller at det er gunstig å vaksinere i områder med høyere smittetrykk" har vel tidligere vært uttalt når de har vært konfrontert med å ha uttalt det eksakt motsatte tidligere. Problemet er bare at disse modellene er strengt talt ikke nye. Det er bare at det til slutt var politisk å ikke innføre denne modifikasjonen på vaksinestrategien. 

Helt enig. I Norge læres vi opp til å tro at korrupsjon ikke finnes her i landet. Det er bare noe uggent vi hører om fra utlandet. Jo mer voksen man blir jo mer skjønner man hvor korrupt dette landet egentlig er. Men man tør ikke sette ord på det. Det er for tabu å kalle noe eller noen korrupt. Derfor ignorerer man det bare og kommer med dårlige bortforklaringer og ignorerer det hele. "Det skal vel være sånn da". "Når myndighetene har sagt det så er det sikkert fornuftig". Den 4. statsmakt er i realiteten en forlenget arm av regjering og storting så de tør ikke ta i saken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
setarcoppiH skrev (27 minutter siden):

Det ender hvert fall opp med å tjene den hensikten at de eldre i områder med høyest smittetrykk blir vaksinert før eldre i områder med lavere smittetrykk. Trolig, hvert fall.

Det tjener i hvert fall hensikten med at de få eldre i kommuner med ung befolkning blir vaksinert før eldre i kommuner med eldre befolkning, uavhengig av smittetrykk.

Antall unge voksne i en kommune er ikke et mål på smittetrykk. FHI har gode direkte mål på smittetrykk dersom det var det som var hensikten. Det er åpenbart ikke hensikten. Hensikten er å prioritere eldre i kommuner med ung befolkning, uavhengig av smittetrykk.

PS. Oslo er kanskje landets yngste kommune. Politikerne som vedtar dette bor i .. *fanfare* ..Oslo.

Endret av Simen1
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Direkte fra kl. 13:00, pressekonferanse med Oslo kommune om nye tiltak. 

https://tv.nrk.no/direkte/nrk1
https://www.ao.no/raymond-johansen-holder-pressekonferanse-tirsdag-ettermiddag/s/5-128-60252

EDIT: Litt forsinka. Raymond Johansen mottok nettopp dødsbudskapet om Hans-Christian Gabrielsen, en av hans beste venner og nærmeste samarbeidspartnere, så det kan nok ha en sammenheng.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (1 time siden):

Det at ein er ferdig med vaksineringa av eldre er usant. Dei fleste stader held ein på med aldersgruppa 75-85 år.

Men ein treng vel dei unnskyldningar ein kan finne på for å få vaksinert fleire i Oslo-området no, og det skaper mindre motstand dersom ein hevdar at ein er "ferdig" med dei eldre i staden for at ein seier det som er sant, nemleg at ein må ta enno fleire vaksiner frå risikogrupper i distrikta for å gje til område med mykje smitte. Sjølve omprioriteringa blir meir og meir rett no når smitten aukar raskt i bestemte område som Oslo og deler av Austlandet.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Det virker rimelig at steder med høyt smittetrykk må få flere vaksiner for at sykehusene skal kunne fungere, bortsett fra at de har hatt 1 år på seg for å forbedre forholdene. Og fortsatt ikke nok intensivsykepleiere, som er en lang utdannelse.

Sitat

Starter nå med skjevfordeling

De som får flere doser er valgt ut fordi de har hatt en høy andel sykehusinnleggelser over tid.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jBm1oL/fhi-vil-endre-vaksinefordelingen-oslo-kan-faa-43-prosent-mer

Endret av Subara
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 minutt siden):

Hvem hevder det egentlig?

Sitat

Nå mener FHI at det er riktig å endre fordelingsnøkkelen for vaksiner, fordi den eldste delen av befolkningen er vaksinert.

Dette kan sjølvsagt tolkast på fleire måtar, men når dei seier den eldste delen av befolkninga tenkjer iallefall eg på 65+.

Lenke til kommentar
torbjornen skrev (Akkurat nå):

Dette kan sjølvsagt tolkast på fleire måtar, men når dei seier den eldste delen av befolkninga tenkjer iallefall eg på 65+.

Åja, nei de sier vel ikke at vi er ferdig med vaksineringen av alle eldre, men den eldste delen av befolkninga. Da er det naturlig for meg å tenke at de sikter til den eldste gruppen slik de har delt det inn :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (21 minutter siden):

Legg også merke til FHIs vaksinasjonsplan for de ulike prioritetsgruppene. Merkelig nok skal prioritetsgruppe 6 (55-64 m underliggende sykdommer) vaksineres før prioritetsgruppe 5 (65-75 m.fl.). Kunne de ikke bare sagt at gruppe 5 og 6 bytter plass? Vært ærlige på det.

Dette var en konsekvens av at AstraZeneca ikke var anbefalt for eldre over 65 år frem til i dag. Nå er jo den anbefaling omgjort slik at gruppe 6 vil vaksineres først vil jeg tro.

Sitat

FHI åpner for å anbefale AstraZeneca til eldre – endrer vaksinefordelingen

FHI anbefaler at AstraZeneca-vaksinen tilbys personer over 65 år, og endrer vaksinefordelingen. Regjeringen endrer vaksineintervallene.

https://www.nrk.no/norge/fhi-anbefaler-astrazeneca-til-eldre-1.15408859

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Pc Lynet said:

Du forstår ikke at Trondheim kan være like ille ute som østlandet om en uke eller to.

Det er så klart mulig, men Trondheim har så langt vist at de klarer å ta ansvar når det kommer smitte. De har begge gangene gått full ballistic og stengt ned mye mer enn nødvendig for å skaffe seg kontroll over situasjonen. Noe som har vist seg å være en god strategi.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Subara skrev (1 time siden):

Og begge er det pga barn i barnehage eller på skole.

Og likevel prioriterer ein tiltak ved begravelsar framfor å betre smittevernet i barnehagar og skular. Det sistnemnde er avgjerande dersom ein framleis skal kunne unngå sterk smitteauke i område med lite smitte og dermed også nye nasjonale tiltak på grunn av dette.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nye tiltak i Oslo:

  • Rødt nivå på alle skoler og barnehager
  • Viderefører rødt nivå på videregående skoler og voksenopplæring
  • Alle innendørs fritidsaktiviteter for barn og ungdom stenges
  • Alle fritidsklubber for ungdommer stenges helt
  • Innfører "koronaverter" i alle bydeler som utfører tilsyn på at utendørs aktiviteter for barn gjennomføres riktig etter strenge regler

Alt annet videreføres.

– Vi har klart å slå ned smitten i Oslo gang på gang. Har vært klar over at de muterte varianten av viruset gjør det mye vanskeligere å slå ned smitten i denne runden, sier Johansen.

– Vi ser nå at smitten øker kraftig blant de yngste. Byrådet har hele tiden prioritert barn og unge, men med dagens situasjon er det dessverre ikke mulig, sier Johansen.

– Når vi innfører rødt nivå i alle skoler og barnehager er det også for å skjerme barn og familie fra smitte og gjentatte karantener.

- Jeg er svært bekymret over situasjonen nå. Vi må stoppe denne farlige og alvorlige utviklingen, sier Johansen.

 Hvordan har situasjonen igjen blitt så dramatisk? Vi har slått ned smitten gang på gang, men vi er klar over at de muterte variantene av viruset gjør det vanskeligere å slå smitten ned i denne runden. Det samme ser vi i mange andre land, sier Johansen.

- De muterte virusene smitter mer blant unge, og vi har aldri sett så mye smitte blant de unge som nå. Det øker i hele byen og i alle aldersgrupper, men spesielt blant dem mellom 10 og 19 år. Vi ønsker å skjerme unge, men med dagens situasjon er ikke det mulig i samme grad, sier Johansen.

- Foreløpig har vi god kontroll rundt smittesporing, men en eksplosjon kan føre til usikkerhet. Dette må vi unngå.

- Vi kan begynne å tro at denne krisa snart er over. Snart kan vi senke skuldrene. Men faren er ikke over før den er over. Akkurat nå er situasjonen svært alvorlig. Jeg vil komme med noen innstendige oppfordringer til alle folk i Oslo:

- Hver og en av oss må ta et personlig ansvar for å snu denne farlige utviklingen. Jeg ber dere om, fram til og gjennom påsken, om å møte færrest mulig, unngå besøk hjemme, ha færrest mulig nærkontakter og hold størst mulig ansvar til dem du møter, sier Johansen.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 minutter siden):

Nye tiltak i Oslo:

  • Rødt nivå på alle skoler og barnehager
  • Viderefører rødt nivå på videregående skoler
  • Alle innendørs fritidsaktiviteter for barn og ungdom stenges
  • Alle fritidsklubber for ungdommer stenges helt
  • Innfører "koronaverter" i alle bydeler som utfører tilsyn på at utendørs aktiviteter for barn gjennomføres riktig etter strenge regler

Alt annet videreføres.

– Vi ser nå at smitten øker kraftig blant de yngste. Byrådet har hele tiden prioritert barn og unge, men med dagens situasjon er det dessverre ikke mulig, sier Johansen.

Ja hva så om unge blir smitta? De har omtrent 0 risiko for alvorlig sykdom. 

Lenke til kommentar
William_S skrev (Akkurat nå):

Ja hva så om unge blir smitta? De har omtrent 0 risiko for alvorlig sykdom. 

Hø? Du er vel ikke så fjern at du ikke har fått med deg hvordan dette fungerer etter et år med koronapandemi? Barn smitter videre til voksne, og dessverre i langt større grad nå med de muterte variantene. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Jeg lurer på hva som hadde skjedd om dette skjedde på 80 tallet og ikke nå i dag. Jeg tror tiltaksnivået ville vært langt mildere, politikerne måtte forberedt seg bedre i stedet for å ringe VG og i løpet av minutter få et oppslag om 50 gangen. Man hadde iallefall ikke hatt samme anledningen til å spre informasjon. Jeg tror folk hadde tatt dette litt mer med ro om dette hadde skjedd den gang. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
William_S skrev (Akkurat nå):

Jeg lurer på hva som hadde skjedd om dette skjedde på 80 tallet og ikke nå i dag. Jeg tror tiltaksnivået ville vært langt mildere, politikerne måtte forberedt seg bedre i stedet for å ringe VG og i løpet av minutter få et oppslag om 50 gangen. Man hadde iallefall ikke hatt samme anledningen til å spre informasjon. Jeg tror folk hadde tatt dette litt mer med ro om dette hadde skjedd den gang. 

Hadde vi fått koronaviruset på 80-tallet ville mange flere dødd og vi ville ikke fått utviklet noe vaksine på kanskje 10 år! Dødstall i størrelseorden 100-500 millioner på verdensbasis.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 minutt siden):

Hø? Du er vel ikke så fjern at du ikke har fått med deg hvordan dette fungerer etter et år med koronapandemi? Barn smitter videre til voksne, og dessverre i langt større grad nå med de muterte variantene. 

At vi sitter i denne smørja 1 år etterpå er Ernas skyld sammen med SMS Høie. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...