Jump to content

setarcoppiH

Medlemmer
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

127 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Jeg har opprettet et enkeltmannsforetak (ENK) jeg skal benytte i jobbsammenheng. Dette er første gangen jeg gjør dette, så terminologien min er sikkert noe utydelig (eller direkte misvisende på noen punkter, korriger meg gjerne!). Selve oppdragene er ikke mva-pliktige, da de er innenfor helsesektoren. I forbindelse med arbeidet har jeg tilegnet med en ny MacBook pro og iPhone. De skal benyttes i både til privat bruk og til næring. Det jeg ikke blir helt klok på er hvordan jeg skal løse betalingen i praksis. Jeg ble rådet til å betale for dette som privatperson, men at jeg skulle "skrive det av" på kostnadene til foretaket. Det jeg er usikker på at følgende: Mobilkjøpet Kjøpet er nå effektuert på privat basis. Har man krav på mva-fritak på mobiltelefon og datamaskin kjøpt til delvis bruk i næringssammenheng (ca. 50%)? Mobilabonnement Selve abonnementet betales, slik det er satt opp nå, via min private konto. Skal det løpende betales av mitt ENK eller er det et regnskapsmessig triks jeg benytter for å få det til å gå opp på slutten av året som er avgjørende? Takk for all hjelp!
 2. Innlegg om forhold. Queue echo chamber. Uavhengig av innhold, så burde folk virkelig holde seg for gode til å skrive ting som "jeg ville gått fra han" basert på 15 linjer med tekst. Hvordan kan man i det hele tatt mene at man kan trekke en slutning basert på èn side av en historie og 15 linjer med tekst? Fascinerende.
 3. Leger er ikke lønnsadel. Høy jobbsikkerhet, mye ansvar, dårlig timesbetalt.
 4. Syntes det er rart at man snakker om å "avlaste" helsevesenet. Hvem startet å bruke denne frasen?
 5. Når det gjelder dating, så er det vel noen regler som er universelle, men mye er også basert på kontekst og den individuelle relasjonen. Man skal ikke være clingy, men heller ikke vær helt fraværende. Det er en balansegang av ytterpunktene. I relasjoner hvor man vet at tonen er god, så vil en del kontakt være naturlig, mens akkurat samme atferd i andre relasjoner ville ha blitt oppfattet som clingy. Kontrært, så ville den normale atferden i en mer distanser relasjon vært å anse som distansert og fraværende hvis relasjonen er bedre. Jeg tenker at dette med å være alpha muligens stammer litt av en misforståelse av dette konseptet. At noen folk har vært for clingy i en litt for utrygg relasjon, blitt avvist, så har de tenkt at løsningen er å være distansert og alpha. Da vil man, uten å ofre noe selv, vite hvem som vil noe mer. Men så mister man de som kanskje ville mest, da.
 6. Hvordan har intervjuene gått for deg? Lykke til! 🙂
 7. Jeg tenker du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å få noen andre til å komme opp med en problemstilling. Snakk heller med dine medstudenter om hvordan de faktisk kommer opp med en problemstilling og forsøk å lær prosessen.
 8. Jeg føler at Flin og Milhouse85 har sagt alt som kan sies. Vokt seg for folk som kommer med klare svar og anbefalinger. Det er ofte basert på egne opplevelser og sjeldent noe som kan direkte overføres til andre.
 9. Hvis du er ekstremt engstelig, så hadde jeg spurt om du kunne fått en liten dose med beroliggende (vival/sobril) og sterke smertestillende (oxynorm) før prosedyren, men det er ikke normalt.
 10. Jeg har i noe tid vurdert eksponering mot krypto (ser for meg ish 10% mens resten er i fond), men ønsker ikke nødvendigvis å satse på en spesifikk valuta. Har heller ikke noe ønske om å trade intradag eller oppdatere meg regelmessig. Ønsker egentlig en liten eksponering ettersom oppsiden er veldig stor over tid, mens en nedside på 10% ikke er allverden. Mest interessert i noe som er strukturert som et fond som rebalanseres av en profesjonell. Noen med gode tips i denne retningen?
 11. Herregud, ikke være så håpløst moralistisk. La være å svare, da. Hvis du syntes det å diskutere temaet er så avskyelig.
×
×
 • Create New...