Gå til innhold

NVIDIA RTX 30XX - Levering, forsinkelse, fortvilelse og forhåpninger


OddZen

Anbefalte innlegg

Just now, Pc Lynet said:

Jeg mener å ha lest at Komplett fikk inn rundt 6000 bestillinger per minutt rundt kl 15 på lanseringsdagen. Dette førte til at systemet krasjet. Jeg bestilte kl1501 fikk epost nærmere kl 1530

6000?!?!! Hvor fikk du denne infoen fra. Hvis viser på tallene Proshop har delt ser det ikke lyst ut. De har vel fått inn i underkant av 300 kort til nå. Hvis komplett får inn lignende antall må vi nok vente lenge.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
tbfk skrev (1 time siden):

6000?!?!! Hvor fikk du denne infoen fra. Hvis viser på tallene Proshop har delt ser det ikke lyst ut. De har vel fått inn i underkant av 300 kort til nå. Hvis komplett får inn lignende antall må vi nok vente lenge.

Det var vel ikke bare bestillinger på 3080, de selger jo alt av støvsugere, gressklippere osv. Men basert på årlig omsetning i forhold til Proshop (7,5 milliarder for Komplett Group, 1,5 for Proshop DK og 0,180 for Proshop Norge), og Proshop sine bestillingstall (ca. 3000 kort) vil jeg anta at Komplett har veldig mange tusen kort i bestilling (ca. 12500 hvis man ganger opp etter omsetningstallene, men Komplett Group består også av mindre nettbutikker som Blush), mens de får inn 1-2 paller (si 100-300 kort) eller mindre per uke ser det ut som.

Så her må det enten en kjempelevering fra Asus til, eller så må vi nok realistisk sett belage oss på å vente inn i nyåret.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette sliter på nervene, må jeg si. Jeg tror aldri jeg har hatt så lyst til å spille noen grafikktunge spill som nå, når jeg sitter her og har valget mellom GTX 1060 3 Gb og GTX 770 OC.

Kanskje jeg bare skal kjøpe det billigste 2070 Super på markedet og drite i at det koster nesten så mye som 3070. Eller bite tenna sammen og være på hugget når 3070 slippes, selv om jeg egentlig vil ha 3080 eller 3090.

Å vente på 3080 TUF OC som nå er utsatt til 12. november er i alle fall ingen option. Hvis jeg har fått meg noe bedre innen den tid, lar jeg ordren fullføres og selger til kostpris. Det er bedre at noen her sparer noen kroner, enn at Komplett tjener mer.

Endret av Aetius
  • Liker 1
Lenke til kommentar
shauge2 skrev (1 time siden):

Ikke noe 3080 drop på Nvidia.no i dag heller, ikke det at jeg har fulgt med, men har hatt en "nvidia-clerk" kjørende en stund.

Har de offisielt sagt at de ikke lenger selger i butikken sin i hele verden? Jeg har bare hørt de har sagt det om USA.

 

Sitat

At the moment, then, the only option for those in the US is Best Buy, and European customers are pretty much out of luck it seems – there’s seemingly no way to get a Founders Edition card in Europe right now.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det ser mørkere og mørkere ut det her, ja.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for 3080 FE, så jeg satt fra kl 14.50 og klikka på refresh på mobilen fra bilen, før jeg i desperasjon hoppa over på Komplett og bestilte et Ventus OC kl 15.04. Den bestillingen står nå med klokkeslett 15.51, og leveranse 27/10.

Et par dager etter la jeg inn bestilling på Gaming X trio og TUF OC også. De står nå med henholdsvis 27/10 og 12/11 som leveransedato.

Selv om jeg helst ville hatt Asus, tar jeg nok det kortet som kommer først.

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Merko skrev (11 timer siden):

Korrekt.
Web'en utfører kun en reservasjon og varsler feks kortselskapet ditt om at en transaksjon kommer. Man blir ikke satt i noe "kø" her.

Epost-bekreftelsen kommer uavhengig om betalingen har blitt prosessert eller ei.

ERP (logistikksystemet til Komplett) er der hvor betalingen faktisk gjennomføres, det er først da man havner i en "kø" på produktet.
Web og ERP jobber asynkront, så det kan være noe forsinkelse (flere minutter) før ting går igjennom ERP.

Det du sier kommer an på ERP-systemet. Uten å vite hva Komplett bruker, så gir det mer mening å registrere bestillingstidspunkt som plass i kø, enn innbetaling. Grunnen til det er at en bestilling kun går fra front end til ERP. Og for selskaper i størrelsesorden Komplett AS vil prisen for en sanntidsintegrasjon være relativt liten. Systemet de bruker kan sågar ha bestilling og webshop som en del av ERP-løsningen. Med andre ord er det lettere og mer pålitelig å registrere bestillingstidspunkt enn betalingstidspunkt.

Dermed vil alt ved en bestilling skje på komplett sine egne systemer, mens registrering av betaling må "bekreftes" av banken. Det kan også gå fort, men det er raskere uten tredjeparten. 

Det finnes en mulighet for at du har rett, og at webshop og ERP har "batch processing", men det er lite sannsynlig at et selskap som komplett fortsatt har on-premise ERP. De fleste som har byttet system de siste 3-10 årene har cloud (private eller public). Begge kan sanntidsintegreres med bestilling.

For øvrig er det feil å si at betalingen foregår i ERP. Derimot registreres den i ERP. Jeg har jobbet mye med slike systemer, og har fremdeles ikke kommet over noen leverandør som har sin egen betalingsløsning for netthandel. På samme måte som det er Nets som prosesserer betalinger i dagligvarebutikkene, selv om det er direkte knyttet opp til kasseapparatet. 

TL:DR: Bestillingen er umiddelbar (ideelt sett), som å scanne en vare i et kasseapparat (varen forsvinner fra lager). Betalingen gjennomføres etter at varene er slått inn, og selv da er det noen sekunders forsinkelse. 

(Det som antakelig skjedde for komplett var at systemet for bestillinger jobbet "for fort" og at det derfor var noen ordre som måtte "hentes tilbake" fra kundesiden av "varebåndet" - for å fortsette å bruke kasseapparatmetaforen. Men det blir ren spekulasjon fra min side)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
unicorndeath skrev (7 timer siden):

Enda godt at det kortet suger da

3080 muligens, men for de som vil ha 3090 så er FE et attraktivt kort pga pris og meget god kjøler/støy, og uten tvil det kortet som ser best ut. Jeg hører knapt mitt og har gått fra over 80c på 1080Ti til 55-60c med 3090.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...