Gå til innhold

Hva lytter du til for tiden?


Anbefalte innlegg

Jeg har vært på konsert med disse gutta, ja - da de var gutter...

Trommisen spiller gitar og gitaristen spiller trommer, overkvalifiserte musikanter kan man si.

Et av de beste norske pop band igjennom tidene, som aldri ble lagt merke til - sånt liker jeg.

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, tross at det står oppunder 24-25 grader i pluss, utendørs. Så er det faktisk ikke så gærent temperatur innendørs, selv om jeg skulle likt at det var litt kjølig vind, fra tid og annen. Men, kan ikke klage, for finværet har kommet, og får se hvor lenge det holder, før de grå skyene og regnbygene sørger for en typisk norsk sommerstemning.

Uansett, skulle det bli riktig "ille" med varme, fremover, så har jeg fått mekka meg i stand litt tidlig britisk synth pop, da til å kjøle meg ned med, og av typen som jeg vil tippe var langt unna å bli noen listetopper, men likevel spennende og meget tøffe saker, da fra tiden før og etter at den originale besetningen i Sheffield gruppa, The Human League ble splitta opp, og man fikk Phil Oakey og hans forsøk på å lage ABBA pop, som jo fungerte meget bra på Dare (1981), mens resten av Human League, endte opp som Heaven 17.

Men, nok om det. Sier om Ole Brumm, "Ja takk, begge deler", hvert fall fra tidlig 80-tallet, hvor begge leire var meget aktive, og leverte både melodiøse, catchy og iskald synth-musikk, der kombinerte kommersielle toner, med langt mer eksperimentale sådan. Synd Oakey utgaven, kun hadde Dare å slå i bordet med, men er vel fortsatt regnet som et av de beste synth-albumene fra den eraen, selv om jeg føler at Heaven 17 var hakket vassere i albumformatet, med ikke bare 1, men 3 meget solide, på rekke og rad. 

Vel, prater meg bort som alltid, og får heller la musikken stå i fokus:

Det er kjølig og minimalistisk, men likevel så innehar musikken noe avslappende over seg. Liker denne type synth, det er ganske "primitivt" men tøft og nesten litt synd at Sheffield gjengen ikke fokuserte litt mer på dette, men var vel også derfor de brøt opp, og Oakey gikk mot popen, mens Ware og Martyn gikk sin egen vei.

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Slenger ut litt mer, synth-musikk, i sommernatta. Denne er vel mer av typen retro-nostalgisk, og må si at det er mye blanda drops å finne her. Men den som leter, han finner som regel noe av interesse, om en tar seg litt tid. 

Har ikke vært for oppdatert, med tanke på hva som rører seg, av utallige retro åttialls synthwave/retrowave låter, men trenden er langt fra død og begravet, som jo muligens viser til, hvor mye kjærlighet og glede, det stadig er å finne, i retning av 80-tallet, og spesielt for de som ikke fikk oppleve det, men ønsker å gi sin hyllest eller forsøk i å gjenoppleve det.

Har vel posta noen av disse tidligere, men nå har jo Youtube flere ganger tatt ned/fjerna dem, grunnet rettigheter osv, men flesteparten har heldigvis blitt gjenopplasta, med originale videor/bilder av heite 80-talls babes, som jo er mye av grunnen til at man først besøkte dem, og ble værende grunnet all den fine og stemningsfulle musikken:

Denne er og forblir, en av de aller beste og mest behagelige retrowave låtene, hvert fall av det man har vært innom, de siste årene. Utrolig deilig musikk, og noe små trist, men likevel flott stemning, og vokalen/teksten passer så utmerket godt i hop med bildet av de en gang så ikoniske Twin Towers, stående i all sin prakt, da mot en måneopplyst nattehimmel. 

Nok ei Le Cassette perle, og begynner vel å bli noen år gammel, men fortsatt like bra i mine ører. Umulig å ikke tenke Blade Runner og lignende dystopiske 80-talls sci-fi/krim noir filmer, da med høyt fokus mot neonopplyste storbyer og vakre femme fatale robot kvinner.

En annen behagelig og veldig stemningsfull låt, der jeg falt pladask for, igjen, grunnet min trang for å besøke disse videoene med flotte 80-talls babes, men hvor musikken var jo helt klart verdt utallige gjenhør.

Nok en ei søtladen og deilig 80-talls aktig feel-good låt, der jeg ble "lurt" inn, av ei ung Drew Barrymore, muligens mer ei man forbinder med 90-tallet, hvert fall hun som er avbildet, men hun ville nok passet utmerket inn i hop med andre tenårings babes fra film og tv-verden, i tiåret i forkant.

Nok ei fin retro låt, hvor skjønne Elisabeth Shue, pryder videobildet, og nei, nok en favoritt hos meg.

Nok ei gruppe/navn, som jeg har ofte stoppa innom, og der aldri skuffer meg. Musikken/stilen deres, minner meg i grunn mye om Le Matos og all den flotte musikken fra filmen Turbo-Kid (2015). Uansett, ei real perle av en låt, og meget passende video attpåtil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

The Stranglers - IV Rattus Norvegicus (1977)

"An ugly fart attracts a good looking chick, if he's got money"

Den klassiske debutskiva til "pubrockerne" The Stranglers, dedikert (i tittel) til den norske brun rotta, og som innehar ei heftig og fet blanding av breial og sleivete rølpe-rock, episke keyboard riff og soloer, samt en buldrende og konstant drivende bass, gjør at denne plata er ei meget hørbar og fengende sak. Og ut av samtlige av bandets utgivelser (hvert fall av de man har vært innom til nå) så er nok dette min soleklare favoritt.

Enkelte av de "svakere" albumkuttene, kunne ha trukket noe fra, men de sterkere, er av såpass kvalitet og når skiva avsluttes med den episke Down in the Sewer, med Dave Greenfield som nærmest "operafantomet" nedi kloakken, og nei, en fantastisk passende og perfekt avslutning på ei herlig skitten og tøff rockeskive, som ville ha vært meget nær en topp rating, om de hadde kombinert de beste sporene fra denne, med oppfølgeren (som også kom ut i 1977) No More Heroes.

Rating: 8,5/10

Høydepunkter: SometimesGoodbye ToulousePrincess of the StreetsPeachesUgly og Down in the Sewer

 

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...