Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Oddvardm skrev (22 minutter siden):

Tror at Kina vil ta lærdom av COVID-19, SARS og vil ta steg for å rette opp i 'bush meat' forholdene. Det får vi håpe.

De lempet dessverre på forbud mot salg og oppdrett av villdyr ikke mange måneder etter SARS-utbruddet var "erklært bekjempet" i 2003. Et par måneder etter dette monsteret har roet seg ned så kan vi nok se Kina igjen ha et avslappende forhold til disse virusfabrikkene vi ser i mange markeder rundt om i landet, men også andre nasjoner i Asia. Dette er ikke noe en kan endre over natten med "loven i hånden" og sanksjoner da "eksotiske" dyr (pangolin, flaggermus), som også er historisk kjent for å bære farlige virus som kan smitte til mennesker, er forankret i mange kulturer som delikatesser og en høydare å prøve. Saken blir ikke bedre av at tradisjonell kinesisk medisin benytter f.eks. pangolinens skjell til en rekke hudbehandlinger, som øker etterspørselen etter disse artene. 

I en så globalisert verden så må dette ta slutt. Hvem vet hva neste virus-cocktail fra Kina blir? Det må en kulturendring til. Kinesiske myndigheter har en meget vanskelig, men nødvendig, oppgave foran seg. 

Endret av Synchroz
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Oddvardm skrev (1 minutt siden):

Noen vil mene at en form av akselerert flokkimunitet kan oppnås hvis sårbare grupper isoleres fra flokken (eldre, folk med undeliggende sykdommer etc) og la viruset spre seg naturlig i denne. Hva tror du om det?

Veldig risikabelt, og trolig også både tidkrevende og veldig kostbart, selv om tanken er god.

Lenke til kommentar

Den eneste måten flokk-immunitet vil fungere på er gjennom å totalt isolere de i risikogruppene i flere måneder, mens resten av de unge og friske lever livet sitt som før. Og selv da vil det være en del på intensiven.

Men hvordan isolerer man kanskje halvparten av den voksne befolkningen? Altså alle med høyt blodtrykk. De med astma, de som har hatt lungebetennelse tidligere og diabetes (1 spesielt, men også type 2 om du tar insulin). I tillegg til alle eldre.

Lenke til kommentar
Sandy Koufax skrev (1 minutt siden):

Men hvordan isolerer man kanskje halvparten av den voksne befolkningen? Altså alle med høyt blodtrykk. De med astma, de som har hatt lungebetennelse tidligere og diabetes (1 spesielt, men også type 2 om du tar insulin). I tillegg til alle eldre.


Vel, den gruppen med alle som har økt risiko, er nok over 30% av Norges befolkning, og man må trolig over 70% immune for å oppnå flokkimmunitet, så det prosjektet stopper nok allerede der.

Lenke til kommentar
xRun skrev (17 minutter siden):

Veldig risikabelt, og trolig også både tidkrevende og veldig kostbart, selv om tanken er god.

Kan du utdype risikoen? Tidkrevende og dyrt er også alternativene, men risikoen er det jeg ikke helt kan evaluere. Hvis man (idielt) har en mer motstandsdyktig flokk vil vel alvorligheten av sykdommen forløpe tilsvarene? Sandy spør hvordan vi kan isolere dem, og der vil jeg si at dette faller inn under kost. Men før vi gjør noe som helst vil risikoen være helt nødvendig å få oversikt over.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (4 minutter siden):

Kan du utdype risikoen? Tidkrevende og dyrt er også alternativene, men risikoen er det som jeg ikke helt kan evaluere. Hvis man (idielt) har en mer motstandsdyktig flokk vil vel alvorligheten av sykdommen forløpe tilsvarene. Sandy spør hvordan vi kan isolere dem, og der vil jeg si at dette faller inn under kost. Men før vi gjør noe som helst vil risikoen være helt nødvendig å få oversikt over.

En må kartlegge hvem som er sårbare for et i stor grad ukjent virus. Både unge voksne og middelaldrende som kan ha ukjente sårbarheter i denne sammenhengen. Det kan være potensielt halve den voksne befolkningen. Det er vanskelig å få en god balansering på det i første runde, og man risikerer både liv og helse for mange på ene siden, eller å isolere for mange og høye kostnader den veien på andre siden.

Lenke til kommentar

USA - Live straks: Coronabriefing fra WH.

Dette kommer etter at antall påvist smittede i landet har passert 42 000, daglige dødstall har passert 100, og Trump har begynt å snakke om å lette på smitteverntiltakene av økonomiske hensyn. Dette får han både støtte for og motstand mot fra forskjellige hold, kveldens briefing gir kanskje svar på hvilken vei han går.

In coronavirus tweet storm, Trump touts suspect ‘cure’ and potential easing of guidelines to boost economy
https://www.cnbc.com/2020/03/23/in-coronavirus-tweet-storm-trump-touts-suspect-cure.html


Breifingen går straks live i nyhetskanaler og på nett:


Alternativ stream:

Spoiler

 

 

Endret av xRun
  • Liker 2
Lenke til kommentar
xRun skrev (3 minutter siden):

En må kartlegge hvem som er sårbare for et i stor grad ukjent virus. Både unge voksne og middelaldrende som kan ha ukjente sårbarheter i denne sammenhengen. Det kan være potensielt halve den voksne befolkningen. Det er vanskelig å få en god balansering på det i første runde, og man risikerer både liv og helse for mange på ene siden, eller å isolere for mange og høye kostnader den veien på andre siden.

Mange takk. Det er godt å få bekreftet min diskusjon med Camelon tidligere i dag hadde samme konklusjon. Vi vet ikke nok.

Lenke til kommentar
RamGuy skrev (5 minutter siden):

Merker jeg blir temmelig oppgitt av Nordmenn generelt. Vi er i unntakstilstand, vi har vel ikke sett en lignende tilstand siden krigen og nesten hele samfunnet stenges ned, folk permitteres i alle retninger og det er i det hele tatt ganske så utrivelige tider for veldig mange.

Alt dette gjøres i et håp om å få ned spredning og antall smittede. Jo raskere og mer effektivt vi får til dette jo raskere vil samfunnet kunne komme seg på beina og tilbake til en normal hverdag.

Foreløpig så er eneste kravet vært at brorparten av oss skal holde oss innenfor husets fire vegger så godt som det lar seg gjøre i 14 dager. Selv noe så enkelt som det får altså ikke folk til? Det er jo helt utrolig hvor selvopptatte og virkelighetsfjerne mange av oss Nordmenn er. Det er bare snakk om 14 dager. Retningslinjene er utrolig enkle å forholde seg til, hold deg hjemme, innenfor husets fire vegger så mye som overhode mulig i en periode på 14 dager...

Likevel så ser vi folk som drar på fester og drikker seg kanakas, folk som samler seg her der og overalt. Folk som griner på nese og mister fatningen fordi de ikke får dra på hytta. Folk begynner å melde flytting så de kanskje kan være på hytta i påsken?

Det er jo nesten ikke til å tro.. Tror de virkelig at vi stenger ned samfunnet, noe som vil koste Norge flere hundretalls milliarder av kronen for moroskyld? Tror de vi setter så mange bedrifter og arbeidsplasser i fare, skaper en storm av permitteringer og risikerer at en hel haug av bedrifter går konkurs og gjør at vår egen valuta går strake veien rett i dass for pur faenskap?

 

De som ikke klarer å ta innover seg situasjonen og forholde seg seriøst til retningslinjene burde jo straffeforfølges herfra og til månen. Er bare å notere seg navn og personnummer og kreve 50% skatt herfra og ut de neste 20 årene minst. Det at folk ikke klarer å gjøre noe så enkelt som å holde seg hjemme innenfor husets fire vegger i 14 dager kan føre til at perioden vi må låse ned samfunnet varer flere uker, om ikke måneder lenger enn det som kanskje var nødvendig. Er jo bare rett og rimelige at idiotene som ikke klarer å følge retningslinjene må være med å betale litt ekstra for at samfunnet skal komme seg på beina igjen. Tenk hvor utrolig mange Nordmenn sånne idioter potensielt skader, og det er før man i det hele tatt begynner å tenke på den økte smittefaren og spredningen de potensielt kan stå for...

Er dessverre mange av disse typene i Norge ja.. Gjør som brady.

20200323_214119.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (5 minutter siden):

Trump er under press. Han er en fyr som tenker på seg selv og hva som tjener ham. Forvent det verste, men håp for det beste.

har får endel ufortjent, eller skal vi si malplassert kritikk. Her om dagen ble han jo latterliggjort når han nevnte å bruke malariamedisin på corona-smittede.

idag leste jeg at både Ahus og OUS skal gå i gang med nettopp dette

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/6jAnvo/norske-forskere-tester-om-malariamedisin-demper-viruset

litt motvillig jeg trår til for å forsvare dusten Trump, men rett skal være rett

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, ScandiFlick said:

Lurer på hvordan dette kan slå ut på maktbalansen i verden, vis USA får seg en skikkelig på trynet av corona som jeg tror de gjør, så tror jeg Russland og Kina fort bekrefter sin posisjon i verdens samfunnet, de ser ut til å demme opp bedre enn de andre landene med ekstrem tilltak

Dette er nok et veldig mye mer spennende tema enn statistikk på antall smittede kontra døde som forandrer seg fra dag til dag, som 90% av tråden handler om. Russland er jo på vei til å bli et diktatur nå hvor Putin kan sitte på livstid og militariseringen er på full fart oppover.

Krigen har vel delvis startet med oljekrigen hvor Russland kriger mot OPEC, for å skvise ut amerikanske oljeprodusenter. Og de har valgt et uhyre gunstig tidspunkt å gjøre dette på siden amerikansk skiferolje er dyrere å produsere. Det snakkes om nye sanksjoner mot Russland men amerikanerne vil fylle opp strategiske oljelagere først. Dette burde ikke ta lange tiden, siden corona har drastisk stoppet bruken av olje.

At corona kan fungere som en katalysator til noe mye større kan fort skje. Om Trump blir gjenvalgt vil han bruke det for alt det er verdt til å presse Kina, siden viruset med stor sannsynlighet kommer der i fra. Amerikanerne er bare helt i startskuddet av sitt utbrudd, så det må nok bli mer ro i rekkene på hjemmebane før at øynene ledes mot resten for den gjennomsnittlige amerikaner.

Kinas økonomi vil også knele selv om de er helt virusfri. Kina er et eksportland, og spesielt til vesten. Når vesten og den øvrige verden ikke importerer og mye av fraktetransporten står stille, så er det et enkelt mattestykke.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (2 minutter siden):

har får endel ufortjent, eller skal vi si malplassert kritikk. Her om dagen ble han jo latterliggjort når han nevnte å bruke malariamedisin på corona-smittede.

idag leste jeg at både Ahus og OUS skal gå i gang med nettopp dette

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/6jAnvo/norske-forskere-tester-om-malariamedisin-demper-viruset

litt motvillig jeg trår til for å forsvare dusten Trump, men rett skal være rett

Det er litt av hva essensen av min uttalelse av Trump. Han tar avgjørelser utifra hva som tjener ham. Noen ganger tjener det oss andre ganger ikke.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (2 minutter siden):

har får endel ufortjent, eller skal vi si malplassert kritikk. Her om dagen ble han jo latterliggjort når han nevnte å bruke malariamedisin på corona-smittede.

idag leste jeg at både Ahus og OUS skal gå i gang med nettopp dette

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/6jAnvo/norske-forskere-tester-om-malariamedisin-demper-viruset

litt motvillig jeg trår til for å forsvare dusten Trump, men rett skal være rett

Neppe for å nevne å bruke malariamedisin, men for å hevde han hadde fått det godkjent gjennom FDA på rekordtid. Medikamentet har vært godkjent i rundt 80 år om jeg ikke husker feil, og er ikke godkjent for behandling av coronapasienter. Selv om presidenten hevder det. Derimot har medikamentet begynt å bli mangelvare for pasienter det er beregnet for, lupus, malaria, artritt mm, etter at Trumps premature optimisme fikk mange til å hamstre det, og det rapporteres nå også om overdoser av medikamentet noen steder i håp om å beskytte seg mot corona, etter Trumps "godkjenning".
Ingen latterliggjøring, dette er alvorlige ting.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Fnix skrev (4 minutter siden):

Dette er nok et veldig mye mer spennende tema enn statistikk på antall smittede kontra døde som forandrer seg fra dag til dag, som 90% av tråden handler om. Russland er jo på vei til å bli et diktatur nå hvor Putin kan sitte på livstid og militariseringen er på full fart oppover.

Krigen har vel delvis startet med oljekrigen hvor Russland kriger mot OPEC, for å skvise ut amerikanske oljeprodusenter. Og de har valgt et uhyre gunstig tidspunkt å gjøre dette på siden amerikansk skiferolje er dyrere å produsere. Det snakkes om nye sanksjoner mot Russland men amerikanerne vil fylle opp strategiske oljelagere først. Dette burde ikke ta lange tiden, siden corona har drastisk stoppet bruken av olje.

At corona kan fungere som en katalysator til noe mye større kan fort skje. Om Trump blir gjenvalgt vil han bruke det for alt det er verdt til å presse Kina, siden viruset med stor sannsynlighet kommer der i fra. Amerikanerne er bare helt i startskuddet av sitt utbrudd, så det må nok bli mer ro i rekkene på hjemmebane før at øynene ledes mot resten for den gjennomsnittlige amerikaner.

Kinas økonomi vil også knele selv om de er helt virusfri. Kina er et eksportland, og spesielt til vesten. Når vesten og den øvrige verden ikke importerer og mye av fraktetransporten står stille, så er det et enkelt mattestykke.

Nå er geopolitikk ikke emnet, men vil minne deg på at USA bruker mer enn de 10 neste landene tilsammen på forsvar. Russland har en økonomi på størrelse med Texas eller Italia i Europa. Ikke overdramatiser Russlands rolle her, og ihvertfall ikke den økonomiske makten Russland har.

Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (1 time siden):

Tror at Kina vil ta lærdom av COVID-19, SARS og vil ta steg for å rette opp i 'bush meat' forholdene. Det får vi håpe.

Håper det. Bedre hygiene, egnet plass for slakting og ikke bland mange dyrearter i samme slakterier.

Men hvis et virus muterer like lett som i filmen Contagion (2011) så hjelper det lite. Og det kunne vært tilfelle i dette tilfelle også. Flaggermus med virus flyr over et sted der en sivett er, mister mat fra munnen og flaggermusviruset muterer i sivettkatten og den blir fanget og kjørt til et marked osv...

 

Laffe skrev (59 minutter siden):

Synes det er merkelig ja. Dem har spist flaggermus i årevis. Hvorfor akkurat nå?

Det er virus overalt. Du får ikke virus av å spise et dødt dyr som er kokt, grillet, stekt eller fritert. Hadde det vært tilfelle ville fårikålviruset drept 90% av befolkningen :sick:

Endret av DiskusDød
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...