Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Snikpellik said:

Åja. Reglene er slik at nærkontakter med påvist smitte (2 meter eller mindre i 15 minutter eller lenger) skal i karantene i 10 dager fra datoen nærkontakten har skjedd. Enten det er på et kontor, et festlokale eller hvor som helst ellers.

Så julebord vil potensielt kunne føre til mange karantener ja. Alle er klare over meteren, men ikke like mange vet at innenfor 2 meter fører til karantene.

Vi dropper nok julebord på kontoret i år, men vurderer å arrangere et alternativt et utendørs på dagtid i skauen rundt et bål dersom det blir fint med snø og sånn.

Kan du bevise det med kildelenker? Hvorfor det tolkes slik.

Før var det 2 meter også ble det senket til 1 meter eller noe sånn. Er det noe som ikke er blitt oppdatert til 1 meteren, eller er dette en catch 22?

Ikke det at viruset bryr seg om hverken 2 eller 1 meter. Klarer det å infisere deg, så står det klart for jobben for å si det slik.

Lenke til kommentar
G skrev (3 minutter siden):

Kan du bevise det med kildelenker? Hvorfor det tolkes slik.

Før var det 2 meter også ble det senket til 1 meter eller noe sånn. Er det noe som ikke er blitt oppdatert til 1 meteren, eller er dette en catch 22?

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing-og-oppfolging-av-smittede/definisjoner-av-mistenkte-og-bekreftede-tilfeller-med-koronavirus-coronavir/

Sitat

Man regnes som «nærkontakt» hvis  

  • man har hatt kontakt med en person som er bekreftet smittet med covid-19 mindre enn 48 timer før den smittede fikk de første symptomene (for asymptomatiske: fra prøvetidspunkt) OG
  • kontakten har vært
    • under to meters avstand i mer enn 15 minutter ELLER 
    • direkte fysisk kontakt ELLER 
    • direkte kontakt med sekret.  

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Folk flest har fått med seg erna-meteren. Nesten på høgde med surret om mild forkjølelse.

 

Ernameteren har sine fordeler: Større sjans for at fleire blir smitta. Får nokon påvist smitte er det håp i hengande snøre om at fleire må i karantene. Behovet for vaksine blir på detta viset opprettholdt. Viruset kan vi ikkje kvitte oss heilt med da det er umulig pga mørketal smitta.

 

Hadde derimot folk flest holdt seg til 2 meter avstand...og erna & co hadde gjort den jobben di er betalt for å gjere, så hadde norge vore virusfritt i august og man kunne levd nærmast upåvirka av den galskapen sverige med fleire har lagt opp til. Heile corona-handteringa i norge er villa politikk utan tanke for norges befolknings ve og vel.  Men det kunne vore verre om tengele hadde fått påvirke erna...

Lenke til kommentar

Vi møter jo på mange måter gamledager i døren på ny, at man må erfare ting som er glemt. Se litt tilbake på Spanskesyken. For over 100 år siden så gjorde samfunnet seg dyrekjøpte erfaringer som man burde høste av.

F.eks. en elektriker i dag følger strenge forskrifter for elektriske innstallasjoner. Hvorfor gjør man ikke det med denne pandemien nå?

Eksempel på framsteg innen EL-innstallasjoner. Spoler over 100 år tilbake i tid for å se hvordan det var den gang:

Spoiler

 

 

Lenke til kommentar
0laf skrev (20 timer siden):

Det nevnes ikke så mye om Australia og New Zealand, men disse landene har jo hatt svært strenge lockdowns en stund nå, å det virker.

Victoria, den staten i Australia som var hardest rammet, og som ble satt i "karantene" med stengte veier inn og ut mot de andre statene, har kun rapportert om 12 nye smittetilfeller siste døgn.

Victoria sto alene for 5-600 nye tilfeller enkelte dager.

aus.png


New Zealand har utbruddet som startet for noen uker siden under kontroll.
Alle restriksjoner er nå fjernet for mesteparten av landet, også sosial distansering, og det antas at Auckland-området, det siste området med restriksjoner, også vil fjerne disse på onsdag.

I et land uten smitte, trenger man ikke restriksjoner.

Modellene til NZ viser at det nå er over 90% sannsynlig at utbruddet i Auckland er slått ned, og kun fem personer anses å være syke med COVID-19 på nåværende tidspunkt, ingen av de er innlagt på sykehus.

Det er 11 dager siden det ble registrert et nytt smittetilfelle ute i samfunnet, men det oppdages stadig smitte blant innreisende, men alle som reiser inn i NZ sitter i tvungen karantene, og dersom de tester positivt blir de flyttet til en egen fasilitet i Auckland for isolering.

Nå er både Australia og NZ begge land der folket har latt myndighetene ta helt over og folket er mer lik en saueflokk enn noe annet.

Begge de landene har jo mistet all personlig frihet og myndighetene kan overvåke over lav sko så ikke rart de klarer ha kontroll over covid-19.

 

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar
8 hours ago, Morromann said:

Kan dere VÆRE SÅ VENNLIG Å HOLDE DERE TIL RIKTIG TRÅD MED TEORIENE DERES:

 

Jeg tror konspirasjonsteoretikerne på trass har bestemt seg for å spamme ned denne tråden og bestemt og bevisst holde seg unna tråden opprettet for dem

Slutt og tull.

Det er ikke en teori, det er ren matte og 100% ON TOPIC. Det kan være at du ikke liker svaret av ymse grunner, men da er det DU som burde gå i en annen tråd.

  

8 hours ago, Theo343 said:

Hadde vi vært sikre på at vi fikk riktige dødstall fra en del folkerike land skulle jeg også jublet, men tvilsomt.

Afrika f.eks. har en veldig lav gjennomsnittsalder, og de bor forholdsvis spredt, så jeg tror faktisk ikke dødstallene er noe særlig høye.

Endret av l0mf0mgl0mbl0og
Lenke til kommentar
21 minutes ago, Kryptodebunker said:

Men er ikke dette fastslått forlengst? Jeg mener å huske at det var et tilfelle i en boligblokk i Wuhan i januar eller februar. En beboer i 1. etasje ble syk og smittet en annen i 10. etasje, uten at de to hadde vært i kontakt med hverandre. Konklusjonen var at smitten hadde skjedd via ventilasjonssystemet. Hvis jeg husker riktig, er det litt skuffende at slik smitte via aerosoler ikke er blitt tatt mer alvorlig.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det har vore mykje snakk om uansvarlege unge som festar osv. Men i Sogn og Fjordane har mange av smittetilfella i det siste vore gjestearbeidarar som har testa positivt. I Hyllestad gjekk det heilt gale, og kommunen med berre kring 1300 innbyggjarar har no nesten 50 smittetilfelle, der alle har tilknyting til det lokale Havyard-verftet. Situasjonen blir ikkje akkurat betre av at gjestearbeidarane bur trangt i brakker.

Dette bør vere ein alvorleg vekkar, og karantenereglane bør skjerpast inn også for arbeidarar. Det er betre å ha gjestearbeidarar i karantene enn at heile bedrifter må stenge ned, i tillegg til skular, barnehagar, sjukeheimar pluss at kommunar og helsevesen blir påført store ekstrautgifter.

Regjeringa ser ut til fyrst og fremst å vere opptekne av arbeidsplassar og økonomi, men dersom ein gjev frå seg kontrollen vil dette føre til at heile sammfunnet vert hardt ramma inkludert dei næringane som dei i utgangspunktet prøver å beskytte. Det blir heller ikkje mange som ynskjer å gå på restaurant eller julebord dersom smitten i samfunnet er ute av kontroll.

Endret av torbjornen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Kommunelegen i Kinn åtvarar etter eit smittetilfelle på skipsverftet i Florø, og som kunne ha ført til ein liknande situasjon som i Hyllestad:

Smittevernoverlegen: – No driv vi risikosport

Artikkeltags

UHELDIG: - Frå eit smittespreiingsperspektiv må vi seie ein del bestemmelsar kring arbeidsinnvandring er uheldig, seier smittevernoverlege Jan Helge Dale i Kinn.

UHELDIG: - Frå eit smittespreiingsperspektiv må vi seie ein del bestemmelsar kring arbeidsinnvandring er uheldig, seier smittevernoverlege Jan Helge Dale i Kinn. Foto: Dag Nesbø Frøyen (arkiv)

 Av Dag Nesbø Frøyen / Firdaposten
Publisert:02. oktober 2020, kl. 15:37

Måndag 26. september kom ein polsk arbeidar til Westcon Yards i Florø. Han vart testa negativt på grensa, men no er det klart at han har fått påvist korona. 10 personar som har vore i lag med denne mannen er no sett i karantene.

 
DEL
  •  
  •  
  •  

FIRDAPOSTEN: Smittevernoverlege i Kinn kommune, Jan Helge Dale informerer om at ein mann i Florø no har testa positivt på Covid-19. Det er ein arbeidsinnvandrar frå Polen som kom til Norge måndag 26. september, og som starta i jobb ved Westcon Yards i Florø.

Det er gjort nokre unntaksreglar for arbeidsinnvandring i næringslivet som gjer til at dei som kjem frå utlandet kan komme raskt i jobb om dei kan vise til ein negativ prøve på grensa. Eit av vilkåra for dette er at dei skal vere i karantene på fritida.

Negativ på grensa, positiv i Florø

– Etter det vi har fått informasjon om så skal det vore ei negativ prøve på grensa. Men no har vi ei positiv prøve, vi har gjennomført smittesporing og vi har sett dei personane som han kom til Norge med i karantene, seier smittevernoverlege i Kinn kommune, Jan Helge Dale.

Mannen var starta i jobb på verftet, og i dag kom svaret på prøva, og det var positivt.

Smittevernoverlegen er tydeleg på at frå eit folkehelseperspektiv, så er dei ikkje vidare nøgde med dei unntaka som blir gjort for arbeidsinnvandrarar.

– Dette er risikosport. Polen er eit høg-endemisk område, som betyr at det er mykje smitte der, og det at denne smitta kjem til landet via arbeidsinnvandring er eit problem vi venta på. No handlar det om å handtere det på best mogleg måte, seier Dale.

Har vore i arbeid

Westcon Yards Florø har no sett i verk tiltak for å hindre vidare smitte.

– Denne personen har vore i karantene på fritida, og har ikkje vore mykje i kontakt med andre på jobben. Så vi trur omfanget av smitta skal vere handterleg ved at dei som har vore i kontakt med denne mannen, og som kom til landet i same følget no er sett i karantene, seier Dale.

– Korleis kan ein person teste negativt på grensa måndag, og få ei positiv prøve fredag?

– Det handlar om å få ut prøvesvar og det i ein periode der det er utruleg mange som blir testa. Vi har i denne samanhengen meldt tilbake til FHI om at rutinane ikkje har vore gode nok, noko denne positive prøva er eit døme på, strekar Dale under.

Smittevernoverlegen i Kinn var før dei positive prøvene kom ute og peika på arbeidsinnvandring som eit svakt ledd i den nasjonale smitteverntiltaka. Og han skulle få rett. No var det positiv prøve i Måløy for to dagar sidan og no var den første i Florø. Han meiner bedriftene må vere tydeleg på rutinane, for riset bak spegelen er at dei stenger butikken, slik det vart gjort på verftet i Hyllestad nyleg.

 
 
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (3 timer siden):

Nå er både Australia og NZ begge land der folket har latt myndighetene ta helt over og folket er mer lik en saueflokk enn noe annet.

Begge de landene har jo mistet all personlig frihet og myndighetene kan overvåke over lav sko så ikke rart de klarer ha kontroll over covid-19.


Å for å påpeke det igjen, NZ er nå omtrent det eneste landet i den siviliserte verden hvor det ikke er restriksjoner, ei heller anbefalinger om sosial distansering, man kan gjøre som man vil, alt er åpent, nettopp fordi det ikke finnes smitte i samfunnet.

Folket der har vært med på særdeles strenge tiltak, for å få nettopp dette resultatet, hvor man ikke trenger å gå rundt å frykte å bli smittet i særlig stor grad.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
l0mf0mgl0mbl0og skrev (4 timer siden):

Slutt og tull.

Det er ikke en teori, det er ren matte og 100% ON TOPIC. Det kan være at du ikke liker svaret av ymse grunner, men da er det DU som burde gå i en annen tråd.

  

Afrika f.eks. har en veldig lav gjennomsnittsalder, og de bor forholdsvis spredt, så jeg tror faktisk ikke dødstallene er noe særlig høye.

For diskusjoner som tar fokus fra hovedpoenget her, som er å poste oppdateringer og nyheter rundt viruset så finnes det andre tråder. Dessuten kommer du med konspirasjonsteorier og anti-vitenskapelig svada. Coronaviruset er ikke et influensavirus uansett hvor mange ganger du gjentar det mantraet, det er et coronavirus og ikke et influensavirus som er to forskjellige ting. Det du driver her er spamming og trådkapring fordi diskusjonen om coronaviruset er et influensavirus - NOE DET IKKE ER - er tatt mange mange mange mange mange ganher her inne allerede.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, Morromann said:

For diskusjoner som tar fokus fra hovedpoenget her, som er å poste oppdateringer og nyheter rundt viruset så finnes det andre tråder. Dessuten kommer du med konspirasjonsteorier og anti-vitenskapelig svada. Coronaviruset er ikke et influensavirus uansett hvor mange ganger du gjentar det mantraet, det er et coronavirus og ikke et influensavirus som er to forskjellige ting. Det du driver her er spamming og trådkapring fordi diskusjonen om coronaviruset er et influensavirus - NOE DET IKKE ER - er tatt mange mange mange mange mange ganher her inne allerede.

Jeg tror ikke feilaktige beskyldninger hører hjemme i denne tråden heller. Ser på det som spam for min del..

Men la de voksne prate nå...

Lenke til kommentar
6 hours ago, torbjornen said:

Det har vore mykje snakk om uansvarlege unge som festar osv. Men i Sogn og Fjordane har mange av smittetilfella i det siste vore gjestearbeidarar som har testa positivt. I Hyllestad gjekk det heilt gale, og kommunen med berre kring 1300 innbyggjarar har no nesten 50 smittetilfelle, der alle har tilknyting til det lokale Havyard-verftet. Situasjonen blir ikkje akkurat betre av at gjestearbeidarane bur trangt i brakker.

Dette bør vere ein alvorleg vekkar, og karantenereglane bør skjerpast inn også for arbeidarar. Det er betre å ha gjestearbeidarar i karantene enn at heile bedrifter må stenge ned, i tillegg til skular, barnehagar, sjukeheimar pluss at kommunar og helsevesen blir påført store ekstrautgifter.

Regjeringa ser ut til fyrst og fremst å vere opptekne av arbeidsplassar og økonomi, men dersom ein gjev frå seg kontrollen vil dette føre til at heile sammfunnet vert hardt ramma inkludert dei næringane som dei i utgangspunktet prøver å beskytte. Det blir heller ikkje mange som ynskjer å gå på restaurant eller julebord dersom smitten i samfunnet er ute av kontroll.

Og jeg sliter med å forstå hvorfor vi tillater grensekryssende gjestearbeidere under en pandemi hvor økonomien lider mer av unødig smittespredning enn riktige tiltak.

Endret av Theo343
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...