Gå til innhold

l0mf0mgl0mbl0og

Medlemmer
  • Innlegg

    1 200
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

l0mf0mgl0mbl0og sine prestasjoner

920

Nettsamfunnsomdømme

  1. har det noe å si hvor noen er fra ? lær deg å dømme på individuell basis og ikke døm hele grupper . Gå etter ballen, ikke mannen .
  2. Jeg skal se denne Selv om han har skummel russisk aksent og sånn som @Smule8o er så redd for. - ok nå har jeg sett den. Det er imponerende hvis de greier å holde det helt til tanks og alt kommer. Nei det er en symbolsk by for Zelensky. bare hør talen hans foran kongressen så snakker han nesten ikke om noe annet enn Bakhmut. https://www.nytimes.com/2022/12/21/us/politics/zelensky-speech-transcript.html https://nypost.com/2023/02/03/ukraines-zelensky-vows-to-defend-fortress-bakhmut/ https://news.yahoo.com/zelensky-bakhmut-remains-hottest-point-031421907.html USA har også bedt Ukraina endre strategi men de har nektet så langt. https://www.france24.com/en/live-news/20230120-ukraine-should-focus-on-preparing-offensive-not-bakhmut-battle-us-official
  3. Grunnen er at jeg mener de satset veldig mye på å holde Bakhmut og nå ser den ut til å falle. Det var med andre ord en nøkkelby, ikke hvilken som helst by. Det var prestisje i å holde denne rent symbolsk sett. Hva som er igjen etter dette er vanskelig å si.
  4. Det var det indeed. Nope. Fremgang er det likefullt. Og siden Bakhmut var en kjøttkvern, så må man anta at ukrainsk side også har mistet betydelig med soldater og utstyr, for dette var veldig i fokus for Zelensky. Du om det. En ukrainsk generalløytnant innrømte at de fikk indirekte instrukser av NATO om hvor de skal sikte. Og det med NATO boots on the ground er bare spekulasjoner fra meg og veldig mange andre ,at det er ikke SÅ usannsynlig at de går inn der under skjul av å være "frivillig".
  5. presentere fakta du ikke liker / fortrenger med vilje = fanboys av fienden, gotcha. De undervurderte motstanden i starten, de trodde det bare var å valse inn, det er sant. Men det vi ser nå er at de stadig gjør fremgang. Det er også stor usikkerhet rundt hvor mange som har dødd på hver side. Jeg prøver bare å holde sinnet ditt åpen slik at du blir overrasket over en eventuell russisk seier. Jeg prøvde en gang, men etter du bare avfeide det uten å se 1 minutt, så leker jeg ikke denne leken lengre.
  6. Det samme kan jeg vel si om deg. Det går an å være litt balansert og kildekritisk vet du Du burde prøve det en dag!
  7. Den såkalte "track recorden" har vært at Ukraina er i ferd med å vinne hele tiden... Det er ikke videreformidling, det er informasjon som har mange kilder. Spesielt interessant å lese artikler fra før 2022. Anbefaler at du gjør det før du uttaler deg. Lederen for disse gruppene har jo sagt diverse ting selv. Det er bare du som lever i fornektelse. Kom ut av bobla di!
  8. For å kunne diskutere må vi ha det klart hva vi diskuterer... Hvis du ikke kan tro på russlands tall, kan du tro på ukrainas tall for eksempel. Hvorfor kan du tro på det ene og ikke det andre? Tror du ikke begge parter smører tykt på? Kanskje sannheten er et sted i midten. Forøvrig bruker disse folka kart som er tilgjengelig for alle.
  9. Så er: Uttalelser fra ukrainsk forsvar propaganda? NRK er propaganda? Vestlige kommentatorer propganda? Oh sweet summer child
  10. "alt jeg ikke liker personlig er russisk propaganda" Så... ingen kan stoles på ikke sant? Tja... Dette er "right sector". Les deg opp om dem.... og Azov mens du er i gang Okay ikke en nasjon, men grupper. Jeg ser Wagner blir kalt nazister men ikke disse. Selv om det har vært en rekke bilder av dem med nazitatoveringer. Jeg er lei av ensidigheten De gikk fra å være "høyreekstreme" til å være "totally not" etter 2022. her hjemme kalles jo alle som er uenige i sosialisme for nazister, så det er en slags schizofren greie som skjer akkurat nå hehe.
  11. Dessverre kan ikke vesten stoles på heller: "The 2014 Minsk agreement was an attempt to give Ukraine time" sa jo Merkel. Så det var bare løgn at de skulle overholde den. Så hvem kan egentlig stoles på?
  12. det er nok ønskedrømming, og det er dette som setter en stopp for en realistisk fredsavtale.
  13. Sånn tror jeg det er overalt. F.eks. vil jeg ikke i krig selv , og hadde ikke vært spesielt motivert hvis jeg hadde blitt tvunget. Ja er klar over det. Pleier å bruke kartene direkte for å se samme stedene selv for å få perspektiv. Fra dag til dag skjer det ikke så mye.
  14. Ja det er meget mulig, men de som faktisk kriger i Bakhmut er hovedsakelig Wagner + fanger som har all interesse av å overleve siden de går hjem som frie menn. Ganske nasty opplegg , men sånn er det. Når det gjelder de 500 000 + mobiliserte er jeg mer usikker.
  15. Trenger du så mye beskrivelse da? Det er jo analyse av den militære situasjonen dag for dag. Han er veldig nøye og detaljert og derfor er de lange. Bonus er at han iallefall sier navnene riktig her er en kortere versjon: https://www.youtube.com/@WeebUnionWU/videos Dette er folk som bruker disse situasjonskartene og diverse kilder til å analysere situasjonen. Ta det som du vil.
×
×
  • Opprett ny...